Viron tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterin tietoja
päivitetään pikkuhiljaa
ja niitä on viimeksi päivitetty
21.2.2018

Huomaa tämä: Useiden tapahtumatietojen kohdalla on linkki http://www.visitestonia..jne, sieltä löydät useassa tapauksessa mm. kartan ja ajo-ohjeen tapahtumapaikalle, jopa koordinaatin..Laivat Helsinki-Tallinna -välillä:
Eckerö Line

Linda Line

Tallink Silja Line

Viking Line


teatterijamusiikkimuseotjagalleriat
Uutisia Virosta

Vanhempia uutisia TÄÄLTÄ!KATSO TAPAHTUMIA


- MAALISKUUSSA

- HUHTIKUUSSA

- TOUKOKUUSSA

- KESÄKUUSSA

- HEINÄKUUSSA

- ELOKUUSSA

- SYYSKUUSSA   Helmikuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

24.11.2017- 1.4.2018 Anders Tolts - Maisema ja asetelma -taidenäyttely, Taidemuseo Kumu, A. Weizenbergi 34, Tallinna
Tarkista nettisivuilta aukioloajat!
https://kumu.ekm.ee/fi/


15.02 - 01.05.2018 Näyttely "Ilo kaupungin sydämessä. Maalauksia Enn Kunilan kokoelmasta", Tallinn Raekoda
Enn Kunilan kokoelman perusteella koottu näyttely antaa perusteellisen katsauksen 1900-luvun alkupuolen virolaisesta maalaustaiteesta. Näyttelyssä on esillä maalauksia, jotka ovat valmistuneet vuosina 1910–1945 eli ns. Viron taiteen kulta-ajalla. Teokset tulevat virolaisen taidevärien suurnimiltä: Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Nikolai Triik, Paul Burman, Ado Vabbe, Herbert Lukk, Villem Ormisson, Endel Kõks, Elmar Kits ja muut.
Värikkäiden luontomotiivien rinnalla on esillä myös useita potretteja sekä myös kaupunkimotiiveja.
Näyttelyn kuraattori on Eero Epner ja suunnittelija Tõnis Saadoja.
http://raekoda.tallinn.ee/joy-in-the-heart-of-the-city-paintings-from-enn-kunila-s-collection
https://www.visitestonia.com/fi/nayttely-ilo-kaupungin-sydamessa-maalauksia-enn-kunilan-kokoelmasta


Juhlanäyttely ”Minun vapaa maani” Maarjamäen kartanossa
Viron historialliseen museoon kuuluva Maarjamäen kartano on uudistunut Viron 100-vuotispäivän kunniaksi ja avannut ovensa elämyksellisenä historiakeskuksena.
”Minun vapaa maani” on näyttely, joka vie aikamatkalle läpi Viron 100-vuotisen tarinan. Viron historian merkittävimmät tapahtumat ja päätökset avautuvat kahdeksassa näyttelytilassa muistojen, esineiden, filminpätkien ja tiloissa vallitsevan tunnelman kautta.
Sadan vuoden kuluessa virolaiset ovat joutuneet tekemään monenlaisia päätöksiä ja elämään läpi hyvinkin raskaiden vuosien. Näyttelyn interaktiiviset osiot tarjoavat mahdollisuuden kokea Viron historia omakohtaisesti: kokeile, miltä tuntuu lukea itsenäisyysjulistusta Endlan teatterin parvekkeelta, ajaa vanhalla polkupyörällä tai vaikkapa seistä 80-luvun vallankumousvuosina Baltian ketjussa!
Lapsille on museossa oma maailmansa, Lasten tasavalta. Totta ja tarua sekoittelevassa ympäristössä on mahdollisuus oppia leikin varjolla.
Maarjamäen kartanoon avataan myös Ravintola Maarjamäe, jossa nautitaan upeista merimaisemista ja herkullisista makuelämyksistä kartanon historian ja virolaisen ruokakulttuurin maustamissa puitteissa. Ravintolassa on kolme salia, joihin mahtuu yhteensä noin 100 vierasta. Ravintola on mainio paikka myös tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen.
Kartanon lisäksi Maarjamäen historiakeskuksen vieraita odottavat Viron elokuvamuseo, kartanopuisto ja lasten leikkipaikka. Hauskoja lahjoja ja tuliaisia löytyy museokaupasta.
Lue lisää Maarjamäen kartanon historiasta (englanniksi):
ajaloomuuseum.ee/about-museum/museum-history/story-of-maarjamae-palace

Maarjamäen kartano – Viron historiallinen museo (Maarjamäe loss - Eesti Ajaloomuuseum) Pirita tee 56, Tallinna, on avoinna:
Tiistaista sunnuntaihin klo 10.00–18.00 (1.10.–30.4.)
Joka päivä klo 10.00–18.00 (1.5.–30.9.)
Suljettu juhlapyhinä, paitsi 24.2. ja 20.8.


23.2.2018 Satavuotiaan kemut Pärnussa
Itsenäisyysjulistus luettiin Pärnussa jo 23.2.1918, joten Pärnu pitää itseään oikeutetusti Viron valtion syntymäkaupunkina. 23.2. Pärnu onkin täynnä juhlallisia tapahtumia.
Kello 10 asetetaan kukkaseppele Viron ensimmäisen presidentin Konstantin Pätsin muistomerkille Tahkurantaan.
Viron tasavallan luojille paljastetaan muistomerkki kello 17 Kuninga-kadun koulun edessä.
Pärnun Rüütli-aukiolla luetaan kello 17.30 itsenäisyysjulistus, jonka jälkeen alkaa kaikille avoin kansanjuhla. Luvassa on musiikki- ja tanssiesityksiä. Ilta päättyy kello 21 ilotulitukseen.
Lähde: balticguide.ee


24.2.2018 Satavuotiaan kemut Tallinnassa
Viron sinimustavalkoinen lippu nostetaan Pitkän Hermannin tornin salkoon kello 7.33. Juhlallinen tapahtuma sisältää puheita ja kuoroesityksiä. Myöhemmin on luvassa myös tanssia.
Liput nostetaan juhlallisesti salkoihin myös Pärnun Rüütli-aukiolla ja Tarton tähtitornin luona.
Puolustusvoimien paraati alkaa Vapaudenaukiolla (Vabaduse väljak) kello 11. Komeaa kalustoa voi ihailla Vapaudenaukiolla kello 12 alkaen. Mukana on myös Viron kumppaneita Natosta.
Viimsin sotamuseossa järjestetään kello 12 vapaussota-aiheinen taistelunäytös.
Koko Virossa vietetään kello 13 Viron minuuttia, jonka aikana ihmisiä kannustetaan valokuvaamaan lähiympäristöään.
Lentosatamassa avataan uusi näyttely Sata vuotta kölin alla. Viron tarina laivoissa 1918–2018.
Lähde: balticguide.ee


24.2.2018 Satavuotiaan kemut Tarttossa
Presidentti Kersti Kaljulaid vastaanottaa kutsuvieraansa Viron kansallismuseossa kello 18.30. Juhlallista kättelyä ja konserttia voi seurata Viron television kanavilta
Lähde: balticguide.ee


Ylös!

   Maaliskuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

24.11.2017- 1.4.2018 Anders Tolts - Maisema ja asetelma -taidenäyttely, Taidemuseo Kumu, A. Weizenbergi 34, Tallinna
Tarkista nettisivuilta aukioloajat!
https://kumu.ekm.ee/fi/


3.3.2018 klo 10-15 Telliskiven kirpputori, Telliskivi 60 a, Tallinna
Telliskiven perinteinen pihakirpputori järjestetään talvisin sisätiloissa.
http://telliskivi.eu/


06.03.2018 - 10.03.2018 Avantouintifestivaali Pirita Open 2017, Kesklinna linnaosa, Tallinna Sadama jahtklubi
Avantouimareiden suuri kokoontuminen Avantouintifestivaali Pirita Open järjestetään jo kahdeksatta kertaa. Kaksipäiväinen festivaali järjestetään tällä kertaa keskustassa Tallinnan sataman Amiraliteetin alueella, koska vuonna 2018 samassa paikassa järjestetään avantouinnin maailmanmestaruuskisat.
Katselijoille on Kuunari-kadulta hyvät näkymät kisojen seuraamiseen.
Festivaaleilla järjestetään Viron avoimet mestaruuskisat sekä IWSA CUP VI -osakilpailu avantouinnissa. Kisoihin osallistuu yli 500 henkeä Virosta ja ulkomailta.
http://winterswimming.world/
https://www.visitestonia.com/fi/avantouintifestivaali-pirita-open-2017


10.3.2018 klo 10-15 Telliskiven kirpputori, Telliskivi 60 a, Tallinna
Telliskiven perinteinen pihakirpputori järjestetään talvisin sisätiloissa.
http://telliskivi.eu/


10.03.2018 - 18.03.2018 Pärnun kylpyläviikko, Pärnu
Pärnun kaupungin vahvuutena ovat useat, hyvätasoiset kylpylät ja vesipuistot. Nyt pärnulaisille ja Pärnun vieraille avautuu mahdollisuus tutustua niihin edullisesti lähemmin ja ottaa osaa jatkuvasti kehittyvästä kylpyläkulttuurista. Kylpyläviikko on looginen jatkumo ravintola- ja kahvilaviikoille.
Tapahtuma saa erillisen sivustonsa, josta voi ostaa eri kylpylöiden jännittäviä tarjouksia - tarkoitus on tehdä tarjousten valinta hyvin helpoksi. Kylpyläviikkoon liittyvät myös muut yritykset: kahvilat, ravintolat jne.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kylpylaviikko


11.03.2018, 12:00 - 16:00 Teatteripäivä Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


11-13.3.2018 Tallinnan ravintolaviikko, Tallinna
Nauti paikallisesta ruokakulttuurista ja tutustu viimeisimpiin keittiötrendeihin. Herkkuja on tarjolla lukuisissa ravintolaviikkoon osallistuvissa ruokapaikoissa – edulliseen festivaalihintaan tietenkin!
https://www.tallinnrestaurantweek.ee/2018/


16.-18.03.2018 Meremess 2018, Eesti Näituste messikeskus, Pirita tee 28, Tallinna
Vuoden eniten odotettu merenkulkutapahtuma Virossa. 7500 neliömetrin näyttelyosastolla on paljon nähtävää, kokemusta ja ostoksia. Boat Show on 100 näytteilleasettajaa ja lähes 140 venettä. Viime vuonna näyttelyssä oli 10800 kävijää eri puolilta Viroa sekä Suomesta, Latviasta ja Venäjältä.
https://www.meremess.ee/


17.3.2018 klo 10-15 Telliskiven kirpputori, Telliskivi 60 a, Tallinna
Telliskiven perinteinen pihakirpputori järjestetään talvisin sisätiloissa.
http://telliskivi.eu/


17.03.2018 - 18.03.2018 Telliskivi Tantsupidu (Telliskivin tanssijuhla), Põhja-Tallinna linnaosa, Telliskivi Loomelinnak, Tallinna
Pidätkö liikkumisesta, kokeilemisesta, löytämisestä, työpajoihin, yhteistansseihin ja juhliin osallistumisesta?
Osallistuminen on helppoa - valitse mieleisesi työpajat ja rekisteröidy tunneille - aiempaa tanssikokemusta et tarvitse.
Kahden päivän aikana järjestetään yli 20 tanssityylin työpajoja, myös ilmaisia yhteistansseja. Kokeilla voi tunnettuja seuratansseja kuten tango ja salsa, virolaisia tansseja, lindy hopia, Bollywood-tyyliä, valssia ja fokstrottia. Kokeile vaikka persialaisia tai havaijilaisia tansseja, Axea, samba funkeadoa, forroa ja muita tyylejä. Työpajoja ohjaavat sekä paikalliset että kauempaa Lontoosta ja Amsterdamista tulleet ohjaajat.
http://telliskivi.eu/en/
https://www.visitestonia.com/fi/telliskivi-tantsupidu-telliskivin-tanssijuhla


19.03.2018 - 25.03.2018 Visuaalisen kulttuurin festivaali Maailman elokuva, Tartu, Eesti Rahva Muuseum
Tarton visuaalisen kulttuurin Maailmafilm–festivaalilla esitellään antropologiasta ja etnografiasta kertovia dokumenttielokuvia. Yleisö saa mahdollisuuden matkata viikon sisällä elokuvien avulla läpi kaikkien mannerten, jossa keskitytään vieraisiin ihmiseen, jotka tulevat elokuvan myötä paljon tutummaksi. Festivaalin aikana järjestetään aihetta käsitteleviä näyttelyitä, työpajoja ja tapaamisia elokuvantekijöiden kanssa.
http://www.worldfilm.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/visuaalisen-kulttuurin-festivaali-maailman-elokuva-2018


22-24.3.2018 Tallinn Fashion Week, KUlttuurikattila, Tallinna
Kulttuurikattilassa järjestettävän keväisen muotiviikon ohjelmassa nähdään monien virolaissuunnittelijoiden muotinäytöksiä.
http://www.estonianfashion.eu/


24.3.2018 klo 10-15 Telliskiven kirpputori, Telliskivi 60 a, Tallinna
Telliskiven perinteinen pihakirpputori järjestetään talvisin sisätiloissa.
http://telliskivi.eu/


31.03.2018 Haitarien ja karmoskojen kilpasoittajaiset, Haapsalu


Ylös!

   Huhtikuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

1.4.2018 Tallinnan TV-tornin porrasjuoksu, Kloostrimetsa tee 58 A, 11913 Tallinna
Jokavuotinen Tallinnan TV-tornin porrasjuoksu on osa maailman torneissa ja pilvenpiirtäjissä järjestettävien juoksutapahtumien sarjaa.
Tuhannen askelman haaste!
Tallinnan televisiotorni ja Maailman suurenmoisten tornien liitto (The World Federation of Great Towers) järjestävät joka vuosi porrasjuoksusarjan.
Sarjaan osallistuu vähintään 8 eri maassa ja eri mantereilla sijaitsevaa tornia.
Porrasjuoksu järjestetään joka vuosi huhtikuun ensimmäisenä sunnuntaina.
Tänä vuonna porrasjuoksu järjestetään 1.4. kello 11.00–14.00 (rekisteröityminen) jo kuudettä kertaa! Esittelyssä on tällä kertaa labyrinttisuunnistusta, jossa ei lasketa tuloksia ja joka suoritetaan maksutta kaikille halukkaille porrasjuoksun kilpailun aikana televisiotornin pihalla.
Miten juoksu tapahtuu?
Aloitus portaisiin tapahtuu I kerroksen aulasta. Kilpailijat päästetään radalle 30 sekunnin välein jonotusjärjestyksessä. Etäisyys on 170 metriä. 3. ja 13. kerroksessa on välikäytävät, joista on kuljettava. Etäisyys ja kerrokset on merkitty.
Kilpailupaikkoja on rajoitetusti. Ylös päästetään enintään 300 kilpailijaa. Finaaliin pääsee 10 parasta naista ja miestä yhteisluokassa. Samoin palkitaan ikäluokkien kolme parasta naista ja miestä.
Tarkkuussuoritus kaikille kiinnostuneille vapaasti valittuun tahtiin.
Ilmoittautuminen kilpailuun www.trepijooks.ee.
https://www.teletorn.ee/fi/aktiviteetit/legendaarinen-porrasjuoksu/


01.04.2018, 12:00 - 16:00 Pupujen pyhä Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita.
Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


02.04.2018 - 08.04.2018 Tallinn Music Week, Kesklinna linnaosa, Tallinna klubid ja kontserdikohad
Tmw Tallinn Music Week (TMW) on Pohjoismaiden ja Baltian suurin sisämusiikkifestivaali, jossa esiintyy liki 200 artistia sekä Virosta että ulkomailta, jotka edustavat eri musiikkilajeja.
Festivaaleihin osallistuu noin 25000 henkeä Virosta ja ulkomailta. Kaupungin tärkeimmillä klubeilla ja konserttisaleissa järjestettävän festivaalin pääohjelman lisäksi voi Tallinn Music Weekillä tutustua myös kaupungin vähemmän tunnettuun puoleen. Kaikkialla Tallinnassa järjestetään kaupunkilavakonsertteja, keskustelusarja "TMW:n tarinat", ravintolafestivaali "TMW:n maut", nykytaideohjelma "TMW:n taide" ja käsityöolutfestivaali Tallinn Craft Beer Weekend.
https://tmw.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tallinn-music-week-2017


04.04 - 07.04.2018 Viro rakentaa 2018 - messut, Eesti Näituste messikeskus, Pirita tee 28, Tallinna
https://estbuild.ee/


07.04.2018 - 15.04.2018 Pärnun Ravintolaviikko, Pärnu
Ravintolaviikolla on pitkä historia, joka sai alkunsa Yhdysvalloissa jo noin 20 vuotta sitten. Viroon ensimmäinen ravintolaviikko rantautui vuonna 2011.
Pärnun ravintolaviikolla voi tutustua hyvin erityylisiin ravintoloihin ja niissä työskenteleviin hyviin kokkeihin. Toivomme, että ravintolaviikon ansiosta monet Pärnun ravintoloista tulisivat tutummiksi!
Ravintolaviikolla tarjotaan erikoishintaisia lounaita ja illallisia: 2 ruokalajin lounaita ja 3 ruokalajin illallisia. Tarjottavat ruoat on poimittu a´la carte -ruokalistoilta. Juomat eivät sisälly hintaan.
http://parnurestaurantweek.ee/fi/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-ravintolaviikko


12.–19.4.2018 Viron musiikkipäivät, Tallinna ja Tartto
Festivaalin ohjelmassa kuullaan virolaissäveltäjien uusimpia teoksia.
http://www.eestimuusikapaevad.ee/en/events/


13.04 - 15.04 Tallinnan käsityömessut, Tallinna Lauluväljak
Tallinnan käsityömessut tarkoittavat käsityötä, lahjoja, koruja, kodinsisustusta, työpajoja, viihdettä, ruokaa ja juomaa sekä paljon muuta.
Tallinnan käsityömessut ovat käsityön suurtapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä käsityön suosiota, tarjota hauskoja tarinoita designin, taiteen ja makuelämysten maailmasta.
Ostosten tekemisen lisäksi voit oppia jonkin hauskan niksin tai kuulla jonkin hyvän neuvon. Tallinnan käsityömessut ovat suuri käsityöjuhla, jossa on esillä käsitöiden koko runsas kirjo.
http://www.xn--tallinnaksitmess-3nb14aa.ee/fin
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-kasityomessut-1


20.-22.04.2018 Aiandus - Puutarhamessut 2018, Eesti Näituste messikeskus, Pirita tee 28, Tallinna
(Tarkista päivä)
http://www.aiandusmess.ee/


20.-22.04.2018 Interjöör 2018 sisustusmessut, Eesti Näituste messikeskus, Pirita tee 28, Tallinna
INTERJÖÖR on perinteinen sisustusmessutilaisuus Viron messukeskuksessa, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisimman paljon tietoa uusista ja nykyisistä trendeistä huonekaluissa, sisustus- ja muotoilumuodoissa, inspiraationa koti-, mökki- ja toimistokalusteiden sisustuksessa tai remontoinnissa sekä kaikessa sisustuksessa.
http://www.sisustusmess.ee/kulastajale/


20.–29.4.2018 Jazzkaar
29. kertaa järjestettävän jazzfestivaalin ohjelmassa on 60 upeaa konserttia. Tämänvuotisen festivaalin suurin yllättäjä lienee kolmen Grammyn mies Cory Henry ja yhtyeensä The Funk Apostles.
Jazzkaaren ensimmäisenä festivaalipäivänä 20.4. juhlitaan 100-vuotiasta Viroa Noblessnerin satamassa järjestettävän konsertin merkeissä. ”Sadan tarina” -nimisen suurteoksen toteuttajina nähdään säveltäjä Erki Pärnoja, valokuvaaja Kaupo Kikkas ja ohjaaja Jaak Prints.
http://www.jazzkaar.ee/en/program/


21.04.2018 Mulgikross 2016, Lolu küla, Holstre-Nõmme krossirada (Viljandista kaakkoon)
Mulgikross järjestetään vuosittain huhtikuun kolmantena lauantaina, ja se toimii myös Viron tasavallan motocross-kauden avajaisina.
https://www.facebook.com/Mulgikross-MMM-1682876878405661/
https://www.visitestonia.com/fi/mulgikross


21.04.2018 Muotiesitys Muoti-Performance-Tanssi, Tarto
MPT on jo perinteeksi muodostunut muotitapahtuma, jossa esitellään nuorten muotisuunnittelijoiden raikkaita ja itsenäisiä ideoita vaatemuodin, asusteiden suunnittelun, videotaiteen, musiikin ja esittävän taiteen puitteissa. Esityksen tapahtumapaikka vaihtuu vuosittain. Tavoitteena on tarjota yleisölle uudenlaista tilakokemusta ja mahdollisuutta Tartossa harvoin käytettyihin tai yllätyksellisiin tiloihin tutustumiseen. Monenlaisia elämyksiä tarjoavan esityksen lisäksi järjestetään aiheeseen liittyviä esitapahtumia jo huhtikuun puolella.
http://www.moodperformancetants.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/muotiesitys-muoti-performance-tanssi


21.–28.4.2018 Cembalofestivaali, Tallinna
Barokin mestareiden säveliä ja nykyajan mestareiden tulkintoja Tallinnan komeimmissa konserttisaleissa.
http://www.festivals.ee/822


27-28.04.2018 Tallinn Coffee Festival - Tallinnan kahvifestivaali, Kultuurikatel, Tallinna
Tallinnan kahvifestivaali (TLNCF), joka järjestetään toisen kerran, on tapahtuma, jossa voi tutustua monenlaisiin ja erityyppisiin kahviin, ruoanvalmistusmenetelmiin ja -välineisiin. Festivaalin vieraat nauttivat musiikista, kunnianhimoisesta ohjelmasta ja upeasta tuoksusta. Kahvin lisäksi festivaalilla on muita kuumia juomia, kuten teetä ja kaakaota. Tapahtumaa täydentävät katukylät ja kahvilat.
TLNCF: n järjestäjät ja osallistujat ovat asettaneet tavoitteekseen kahvilakulttuurin kehittämisen Virossa. Osallistuminen tietoon perustuvaan kulutukseen, kuluttajien kiinnostuksen tuominen, yllätys kahvinpoistoon uusilla tuotteilla ja tarjouksilla - tämä on kahvifestivaalin pyyntö. Uusia makuja, tuotantomenetelmiä ja työkaluja, eri laitteiden mahdollisuuksia ja käyttötapoja tai upean kahvimaailman salaisuuksia laajemmalle yleisölle.
Ammattimaiselle henkilökunnalle festivaali tarjoaa pro-ohjelmaa: kilpailuja, työpajoja jne.
Ammattilaiset ja harrastajat samassa potissa sekoittavat paikallisia paistareita, kahviloita, maalareita, kahvin ystäviä.
Keväällä 2017 ensimmäinen Tallinnan kahvifestivaali vieraili 3250 ihmisellä.
http://tallinncoffeefestival.ee/


27.04.2018 - 29.04.2018 Haapsalun kauhu- ja fantasiaelokuvafestivaali (HÕFF), Haapsalu Kultuurikeskus, Haapsalu
HÕFF esittelee virolaiselle ja lähivaltioiden elokuvayleisölle kauhu-, fantasia- ja kulttielokuvia mahdollisimman laajan ja modernin elokuvavalikoiman kautta. Vaikka Viron naapurivaltioissa on useita kauhu- ja fantasiaelokuvia näyttäviä festivaaleja, on HÕFF siltikin ainutlaatuinen festivaali.
HÕFF painottaa laadukasta ohjelmaa – se näyttää maailman tunnetuimpien lajifestivaalien parhaimmistoa ja palkittuja elokuvia, joita ei Viron elokuvateattereissa ole näytetty ja todennäköisesti ne eivät myöskään tule levitykseen.
http://2018.hoff.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-kauhu-ja-fantasiaelokuvafestivaali-hoff


28.04.2018 Varnjan kalamarkkinat, Varnja alevik (Peipsijärven rannalla, Tartosta koilliseen)
Perinteiksi muuttuneet jokakeväiset Varnjan kalamarkkinat ovat Peipsiäären kauden avajaistapahtuma. Markkinoilla on paikalla tuoreen kalan ja kalatuotteiden myyjät, kalastusvälineiden myyjät, sekä ruoan myyjät ja taimien, käsityön ja muun markkinatavaran tarjoajat. Markkinoilla on viihdettä sekä suurille että pienille.
https://www.facebook.com/events/1443313559055005/
https://www.visitestonia.com/fi/varnjan-kalamarkkinat-2018


28.04.2018 - 05.05.2018 Opiskelijafestivaali Tarton Kevätpäivät,Tartu
Opiskelijoiden luovuutta kuvastavat kevätpäivät tarjoavat osallistujille ja yleisöllä mahdollisuuden rentoutua tiiviin viihde- ja kulttuuriohjelman parissa. Yhteistoiminnasta syntyvä myönteisyys on ollut Tartossa jo vuosikymmenten ajan arvokasta sielunravintoa kaikille, jotka päättävät osallistua johonkin kevätpäivien tapahtumaan.
http://www.studentdays.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/opiskelijafestivaali-tarton-kevatpaivat-2018


Ylös!

   Toukokuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

01.05.2018 Viljandijärven ympärijuoksu, Viljandi
Viljandin maakunnan urheiluelämän suurtapahtuma ja urheiluelämän jatkuvuuden symboli on vahvistanut paikkansa Viron urheilukalenterissa ja on hyvin suosittu juoksun harrastajien joukossa. Järven ympärijuoksu tarjoaa vaihtelua ja emootioita.
Kautta vuosien on tapahtumaan osallistunut koko Viron juoksueliitti. Kilpailijoiden on kierrettävä reitti järven ympäri valitsemalla itse sopiva tie. Tämä urheilutapahtuma liittyy keväiseen luontoon ja on kilpailu, joka on aina yhtä odotettu.
https://viljandijarvejooks.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/viljandijarven-ymparijuoksu-2018


02.05.2018 - 05.05.2018 Lauluntekijöiden festivaali Toukokuun laulu, Tartu
Tarttoon kerääntyvät joka kevät monta kymmentä laulajaa-lauluntekijää Virosta, jotta kolmen festivaalipäivän aikana voisi esitellä yleisölle musiikin kautta ilmaistuja tunteita ja ajatuksia. Mailaul on festivaali kuulijalle, joka haluaa eläytyä lauluntekijän maailmaan.
https://www.visitestonia.com/fi/lauluntekijoiden-festivaali-toukokuun-laulu-2018


04.05 - 05.05 Tallinn Craft Beer Weekend, Põhja-Tallinna linnaosa, Kultuurikatel
HUOMIO! Kyseessä on alkoholi. Alkoholi saattaa vahingoittaa terveyttäsi.
TCBW on Viron ensimmäinen pienpanimoiden kansainvälinen festivaali, jonka järjestää Põhjalan panimo. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015. TCBW:ssä on edustettuna yli 30 Euroopan ja USA:n parasta pienpanimoa sekä Viron parhaimmisto. TCBW on festivaali olutta rakastaville - ihmisille, jotka etsivät oluesta uusia ja mielenkiintoisia maku- ja tuoksuelämyksiä. Olutta tarjotaan 50 ml määrissä ja jokainen osallistuva panimo esittelee 8 maailmanluokan olutta. Näin vierailijat voivat kokeilla noin 300 upeaa olutta 2 päivän aikana.
Festivaalilippu sisältää kaikkien oluiden maistajaiset.
https://www.facebook.com/tallinncraftbeer/
https://www.visitestonia.com/fi/tallinn-craft-beer-weekend


4.5.2018- 5.5.2018 Viron suurin alennusmyyntitapahtuma!, Saku Suurhall, Paldiski maantee 104b, Tallinna
Toukokuisena viikonloppuna Saku Suurhallissa järjestetään Viron suurin alennusmyyntitapahtuma, jossa voit ostaa merkkituotteita jopa 70 % alennuksella.
Tapahtuma-ajat: pe 4.5. klo 10-18, la 5.5. klo 10-18
http://www.sakusuurhall.ee/index.php?lang=fin


04.05.2018 - 25.05.2018 Setukaisten pitsipäivät, Värska alevik, Seto Talumuuseum
Setukaisten pitsipäivät kutsuvat koolle kaikki käsitöistä kiinnostuneet. Työtupien ja näyttelyiden kautta esitellään yleisimpiä setukaisten pitsitekniikoita ja opetetaan käyttämään niitä nykyajan käsityössä. Pitsipäivien päätapahtuma on kilpailutöiden arviointi. Vieraille on tämä tapahtuma loistava mahdollisuus kokeilla itse käsitöiden tekemistä ja katsella setukaisten käsityömenetelmiä ja näyttelyitä.
http://visitsetomaa.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/setukaisten-pitsipaivat


06.05.2018 Keväinen Jyrin päivä, Värska alevik
Setumaalla Värskan alueen tärkein kirkkojuhla. Päivä alkaa jumalanpalveluksella, jota seuraa haudoilla käynti ja päivä jatkuu leelo-kuorojen esityksellä keinukentällä. Vierailijoita pyydetään tulemaan pieninä ryhminä ja kunnioittamaan paikallisia tapoja.
Lisätiedot: https://www.facebook.com/visitsetomaa
http://visitsetomaa.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/kevainen-jyrin-paiva


07.05.2018 - 12.05.2018 Kirjallisuusfestivaali Prima Vista, Tartu
Kirjallisuusfestivaali "Prima Vista" täyttää Tarton kirjallisuudella toukokuussa.
"Prima Vistalla" vierailija voi käydä jo perinteeksi muodostuneilla kirjamarkkinoilla ja puistokirjastossa, nauttia laulavien kirjailijoiden konsertista ja tavata loistavia kirjailijoita. Viron kirjallisuudesta kiinnostuneiden eteen astuvat sekä kotimaan suosikit että myös useat arvostetut ulkomaiset kirjailijat.
Sen lisäksi festivaaleilla voi osallistua jännittäviin kirjaesittelyihin, näyttelyihin, elokuvanäytöksiin, puhe-esityksiin ja keskustelupiireihin. Järjestetään myös paras kaunokirjallinen aikakauslehtidebyyttikilpailu "Esimene samm" ("Ensimmäinen askel").
https://kirjandusfestival.tartu.ee/et
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kansainvalinen-kirjallisuusfestivaali-prima-vista-2018


11-13.5.2018 Kauneusviesti2018-messut Ilumess, Tallinna
Kauneus - Hyvinvointi - Terveys Messut alan ammattilaiselle.
Kevään tapahtuman tavoitteena on kiinnittää huomiota kausiluontoisiin palveluihin, terveyteen ja hyvinvointiin
http://ilumess.ee/


12.05.2018 Tarton juoksumaratonin lasten tapahtumat - TILLUjooks ja MINImaraton, Tähtvere Spordipark, Tarto
Baltian suurin maastojuoksukilpailu Tarton juoksumaraton houkuttelee vuosittain yli 4000 juoksijaa, jotka nauttivat keväisestä juoksusta Otepään ja Elvan välisellä reitillä.
Tarton juoksumaratonilla voi valita 23 km tai 10 km reitin. 23 km juoksu alkaa Otepäältä ja päättyy Elvaan. Rata kulkee suurilta osin kuuluisaa Tarton maratonin reittiä pitkin. 10 km matka alkaa ja päättyy Elvassa. Molemmille matkoille odotetaan myös sauvakävelijöitä.
Ohjelmaan kuuluvat myös Heateo-juoksu ja lasten juoksut.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/36-tarton-juoksumaraton-2310-km


13.05.2018 36. Tarton juoksumaraton, 23 km lähtö, Tehvandi Spordikeskus, Otepää
- loppu ja palkinnonjako Uderna küla, Tartumaa Tervisespordikeskus
Baltian suurin maastojuoksukilpailu Tarton juoksumaraton houkuttelee vuosittain yli 4000 juoksijaa, jotka nauttivat keväisestä juoksusta Otepään ja Elvan välisellä reitillä.
Tarton juoksumaratonilla voi valita 23 km tai 10 km reitin. 23 km juoksu alkaa Otepäältä ja päättyy Elvaan. Rata kulkee suurilta osin kuuluisaa Tarton maratonin reittiä pitkin. 10 km matka alkaa ja päättyy Elvassa. Molemmille matkoille odotetaan myös sauvakävelijöitä.
Ohjelmaan kuuluvat myös Heateo-juoksu ja lasten juoksut.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/36-tarton-juoksumaraton-2310-km


17.05 - 20.05.2018 Kansainvälinen nukketeatterifestivaali Teater Kohvris,Viljandi
Kansainvälinen nukketeatterifestivaali "Teater Kohvris" tarjoaa loistavia teatterielämyksiä ja luovan tunnelman. Festivaalipäivät seuraavat perinteitä: esitykset Viljandin nukketeatterissa ja muissa kaupungin kulttuurilaitoksissa, joita seuraavat ohjaajien vetämät keskustelut; päivän lopussa selviää yleisön valitsema "päivän yllättäjä", kokemuksia vaihdetaan mestarikursseilla. Järjestetään ns. nukke-esittelymarkkinat Viljandin vanhassa kaupungissa.
Katuesitykset ja -pajat ovat osallistujille ilmaisia. Kaikki päivät päättyvät "HeadeMõteteKlubin" ("Hyvin ajatusten kerho”) tapahtumaan festivaalikylässä.
Festivaali on juhla kaikille, jotka rakastavat nukketeatteria.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-nukketeatterifestivaali-teater-kohvris-2018


18.5.2018 klo 19 Nightwishin Decades-kiertueen Euroopan aloituskeikka, Saku Suurhall, Paldiski maantee 104b, Tallinna
Nightwish aloittaa Decades -kiertueensa toukokuussa Tallinnasta. Konsertti järjestetään Saku Suurhallissa.
http://www.sakusuurhall.ee/index.php?lang=fin
Lippujen hinnat: 68.90-78.90 euroa
Lipunmyyjät: Piletilevi.ee, www.piletilevi.ee/fin/liput/muusika/rock-ja-pop/nightwish-227150/


18.05.2018 - 20.05.2018 41. Türin kukkamarkkinat, Türi linn, Türi staadion
Jo vuosikymmeniä keväinen työsesonki Viron puutarhoissa on alkanut Türin kukkamarkkinoista, jotka pidetään Türin kaupungissa Kalevi-kadun kentillä – tänä vuonna jo 40. kertaa. Markkinoilla puutarha-alan yritykset, taimitarhat ja yksityispuutarhurit tekevät runsaasti tarjouksia, joiden avulla jokainen puutarhan ystävä voi täydentää kotipuutarhaansa. Luvassa on myös viihdeohjelmaa.
https://www.visitestonia.com/fi/41-turin-kukkamarkkinat


19.05.2018 Museoiden yön "Yössä on juhla", kaikkialla Virossa
Museoiden yö on kaikkialla Virossa järjestettävä suuri museojuhla, jolloin illalla 19.5 kymmenien museoiden ja muiden jännittävien paikkojen ovet avautuvat aivan ilmaiseksi. Museoiden yön teemana on tällä kertaa "Yössä on juhla". Syntymäpäivä-, hää- ja sadonkorjuujuhlat - millaisia juhlia onkaan olemassa? Millaisia ovat juhlarituaalimme ja miten juhlinta on muuttunut ajan kuluessa? Juhlivatko eläimetkin? Entäpä kasvit? Millaisia ovat suuret urheilujuhlat? Osaavatko robotit juhlia? Viron tasavallalla on vuonna 2018 100-vuotisjuhla ja syntymäpäivänähän tulee juhlia: tänä museoiden yönä käymmekin juhlateeman läpi kaikin puolin.
https://muuseumioo.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/museoiden-yon-yossa-on-juhla-2018


19.05 - 20.05 Uuniruokapäivät "Katso keittiöön 2017", Narva
Varmasti saa kunnollista karaskia ja ehkä jotain valmistuu myös kolmijalkapadoissa. Lisäksi saat ehkä mukaasi leivänjuurta tai hyvän lihaleipäreseptin.
http://narvamuuseum.ee/fin/pohjoispiha/mita-tapahtuu/
https://www.visitestonia.com/fi/uuniruokapaivat-katso-keittioon-2017


20.05.2018, 12:00 - 16:00 Rubla-ponin syntymäpäivä Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita.
Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


20.05.2018 Lavassaaren antiikkimarkkinat ja torvisoittokuntien kilpailu, Lavassaare alev, Lavassaare staadion (Lähellä Pärnua)
Tule perheen kanssa nauttimaan musiikin makuisesta, kuparin tuoksuisesta ja yllätyksellisestä kevätpäivästä Lavassaaressa!
Markkinoilla myydään kaikkea, josta huokuu mennyt aika. Olkoot siksi sitten astiat, korut, taideteokset, laitteet tai päivittäistavarat. Mahdollisuus nähdä myös vanhoja ajoneuvoja ja sotilaallisia esineitä. Antiikin ostamisen ja myymisen lisäksi, voit nauttia tunnelmallisesta puhallinsoitinmusiikista. Markkinapäivänä useat torvisoittokunnat kisailevat keskenään ja tuomaristo valitsee voittajan.
Lisäksi mahdollisuus vierailla Lavassaaren rautatiemuseossa, jossa voi tutustua perusnäyttelyyn ja nauttia juna-ajelusta!
https://www.facebook.com/vanavara.laat
https://www.visitestonia.com/fi/lavassaaren-antiikkimarkkinat-ja-torvisoittokuntien-kilpailu


Kuva: Jaak Ni 25.05.2018 Kansainvälinen kirkkojen yö Tartossa, Tarto
Yhdessä lukuisten muiden eurooppalaisten kirkkojen kanssa avaavat illalla 25. toukokuuta ovensa kaikille halukkaille myös Tarton kirkot. Kirkkojen yön myönteisessä ilmapiirissä voidaan kurkistaa eri uskontojen arkiseen toimintaan, tehdä kysymyksiä ja saada vastauksia, tutustua kirkkoihin kätkettyihin taideaarteisiin ja nauttia hyvästä musiikista. Toimintaa riittää isoille ja pienille vieraille, voi viettää hiljaisen mietiskelytuokion tai kiipeä kirkontorneihin.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-kirkkojen-yo-tartossa


25.05.2018 - 26.05.2018 Tour of Estonia Tallinna, Tarto (Kilpailupäivät vielä tarkistettava..)
UCI:n kalenteriin kuuluva kansainvälinen huippupyöräilijöiden kilpailu, jonka etapit kulkevat Viron kauneimmissa kaupungeissa ja kylissä. Pyöräkilpailun päättää Tarton kaupunkiradalla järjestettävä suosittu Tartu Grand Prix, joka tuo kaupungin kaduille tuhansia katselijoita. Tour of Estonia kuuluu Estonian Cycling Weekendin ohjelmaan.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tour-of-estonia-2018


25.05.2018 - 26.05.2018 Musiikkifestivaali Indiefest, Tartu
Tarton Indiefest tuo yleisölle paikallisen ja ulkomaisen vaihtoehtomusiikin ja esittelee riippumatonta kulttuuria lähemmin. Päivällä toivotetaan yleisö tervetulleeksi keskustelemaan kiinnostavien vieraiden kanssa. Iltaisin esitellään aihetta käsitteleviä elokuvia ja järjestetään konsertteja.
https://www.visitestonia.com/fi/musiikkifestivaali-indiefest-2018


25.05 - 26.05 Pärnun kasvimarkkinat, Vallikääru aas, Pärnu
Pärnun kasvimarkkinat järjestetään kaksi kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Markkina-alue sijaitsee Pärnun keskustassa Vallikraavin (vallihaudan) varrella Markkinoilla myydään puutarhaan ja kasveihin liittyviä aiheita: siemenet, taimet, puutarhatuotteet, hunaja, puutarhatyökalut, puutarhatekniikka, puutarhakalusteet, puutarhakoristeet jne.
Kuten tavallista, voi syysmarkkinoilta ostaa mukaan tuoreita Virossa kasvatettuja hedelmiä – omenien ja vadelmien lisäksi viinimarjoja, vesimeloneita, meloneita yms.
http://www.taimelaat.ee/fi/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kasvimarkkinat


26.05.2018 IV Mulgi pidu - Mulkkien juhlat - Mennään keinumaan, Abja-Paluoja linn, Abja (Katso paikka kartasta: Viljandista lounaaseen)
https://www.visitestonia.com/fi/mulgi-pidu-mulkkien-juhlat


26.05.2018 Maakunnan tanssijuhla ”Nyt on minun vuoroni”, Haapsalu


27.05.2018 37. Tarton Rattaralli - pyöräilykilpailu, Tartu
Tarton Rattaralli on Itä-Euroopan suurin maantiepyöräkilpailu. Sen ohjelmaan kuuluu myös lasten kisa, joka on maailman suurin lapsille tarkoitettu tapahtuma. Kisaan osallistuu noin 7500 pyöräilijää, joista lapsia on 3600.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/37-tarton-rattaralli-pyorailykilpailu


27.05.2018 Kuressaaren katufestivaali, Kuressaare
Keväinen Kuressaare sulkee keskustan autoilta ja antaa tilaa kävelijöille, pyöräilijöille, kauppiaille, taiteilijoille, runoilijoille ja ravinnonantajille.
Kuressaaren ensimmäinen katufestivaali odottaa kaikkia sekä kaupungista että maalta, mantereelta että mereltä!
https://www.facebook.com/kuressaarefestival
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-katufestivaali


30.05 - 03.06 2018 Tallinnan vanhan kaupungin päivät, Tallinna
Tallinnan vanhan kaupungin päivät on suurin vanhan kaupungin kulttuuriperintöön ja yhteisölle omistettu festivaali. Kaupunkilaisille ja vieraille järjestetään viiden vuorokauden aikana monipuolisia ilmaisia musiikki-, teatteri-, taide- ja urheilutapahtumia. Sekä pienet että suuret voivat piipahtaa vanhan kaupungin pihoille, tutustua juhlien kautta Tallinnan pitkään ja vaikuttavaan historiaan ja osallistua erilaiseen toimintaan.
Vuodesta 1982 järjestetyillä festivaaleilla juhlistetaan kauniin kesän alkua
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-vanhan-kaupungin-paivat


31.05 - 03.06 2018 Narvan päivät, Narva
Kesäkuun loistavin ja mielenkiintoisin tapahtuma. Juhlakulkue, urheilukilpailuja, kulttuuritapahtumia, näyttelyjä, messuja, käsityöläisten markkinat ja runsaasti viihdettä.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-paivat-1


Ylös!

   Kesäkuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

30.05 - 03.06 Tallinnan vanhan kaupungin päivät, Tallinna
Tallinnan vanhan kaupungin päivät on suurin vanhan kaupungin kulttuuriperintöön ja yhteisölle omistettu festivaali. Kaupunkilaisille ja vieraille järjestetään viiden vuorokauden aikana monipuolisia ilmaisia musiikki-, teatteri-, taide- ja urheilutapahtumia. Sekä pienet että suuret voivat piipahtaa vanhan kaupungin pihoille, tutustua juhlien kautta Tallinnan pitkään ja vaikuttavaan historiaan ja osallistua erilaiseen toimintaan.
Vuodesta 1982 järjestetyillä festivaaleilla juhlistetaan kauniin kesän alkua
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-vanhan-kaupungin-paivat


31.05 - 03.06 Narvan päivät, Narva
Kesäkuun loistavin ja mielenkiintoisin tapahtuma. Juhlakulkue, urheilukilpailuja, kulttuuritapahtumia, näyttelyjä, messuja, käsityöläisten markkinat ja runsaasti viihdettä.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-paivat-1


01.06. Lastensuojelupäivä,Tarto
Tartossa juhlitaan lastensuojelupäivää hauskalla, mutta myös opettavaisella festivaalilla. Aamuohjelma vietetään ulkona opiskelun merkeissä ja on tarkoitettu ennen kaikkea koululaisille, iltapäiväohjelma taas kaikille tarttolaisille. Se on erinomainen mahdollisuus viettää hauska päivä löytämällä lahjakkuutensa, hankkimalla uusia tietoja ja nauttimalla yhdessäolon riemusta leikkien ja viihteen kautta
https://www.facebook.com/lastekaitsepaev
https://www.visitestonia.com/fi/lastensuojelupaivaa

01.06.2018 - 02.06. Italian viinijuhlat Haapsalussa, Haapsalu
Viinijuhlat saivat alkunsa ideasta esitellä Haapsalun ystävyyskaupunkia Greveä, joka sijaitsee Italiassa Chiantin alueella. Viinijuhlissa ovat esillä virolaiset viinien maahantuojat sekä myös heidän italialaiset yhteistyökumppaninsa. Viinijuhlat alkavat perjantaina italialaisten viinien maistajaisilla Haapsalun kahviloissa. Lauantaina vanhassa kaupungissa järjestetään viinikilpailu, jossa selvitetään Haapsalun yleisön suosikki italialaisista puna- ja valkoviineistä sekä Prosecco. Osallistuminen maistajaisiin ennakkomyynnistä Piletilevistä 15 €, paikan päällä 20 €. Viinien lisäksi tarjolla on värikäs italialaisteemainen kulttuuriohjelma.
https://www.visitestonia.com/fi/italian-viinijuhlat-haapsalussa-2017


01.06 - 02.06 Viljandin hansapäivät, Viljandi
Viljandi on nuorekasta elämäniloa pursuava muinainen kaupunki. Jos Viljandia voidaan nykyään kutsua innovatiivisten yritystensä vuoksi Viron vientipääkaupungiksi, niin keskiajalla siellä kävi vilkas elämä kaupungin halki kulkeneen kauppareitin vuoksi. Tämän Viljandin kulta-ajan muistoksi järjestetään kaupungissa vuosittain hansapäivät. Alkukesästä tämä pikkukaupunki pukeutuu keskiaikaiseen asuun ja muistelee, miten hansaliiton jäsenyys toi kaupunkiin rikkautta ja lennokkaita ideoita. Viljandi on hansakaupunkien liiton jäsen myös nykyään.
https://www.visitestonia.com/fi/hansapaivat-viljandissa-2017


01.06.2018 - 31.08.2018 XVI Pärnun urkufestivaali, Eliisabeti kirik, Pärnu
Soittajat tarjoavat urkumusiikin ystäville monipuolisen ja nautittavan festivaalin, jonka keskipisteenä ovat Pärnun Elisabetin kirkon kaksi mukavaa urkua. Esiintyjien joukossa on soittajia Virosta ja ulkomailta.
Urkumusiikkikonsertteja järjestetään koko kesän kesäkuun alusta elokuun loppuun perjantai-iltaisin kello 20.00.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-urkufestivaali


02.06.2018 Italialaisen musiikin festivaali, Haapsalu


02.06.–16.09.2018 Modernin lasitaiteen näyttely Toinen näkökulma (Teine vaatenurk), Haapsalu


02.06 - 01.07 Haapsalun graafisen muotoilun festivaali, Haapsalu
Vuosittainen festivaali keskittyy taiteilijan luovaan käsialaan graafisessa suunnittelussa. Esitellään 100 parhainta kulttuurijulistetta ja valitaan 10 parhainta julistesuunnittelijaa.
http://www.kultuurimaja.ee/syndmused/
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-graafisen-muotoilun-festivaali


03.06.2018 - 03.09.2018 XXV Kansainvälinen aktinäyttely "Mies ja nainen", Uue Kunsti Muuseum, Pärnu
"Mies ja nainen" - alastontaidenäyttely kesäisessä Pärnussa.
http://mona.ee/english/index.htm
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-aktinayttely-mies-ja-nainen


08.06.2018 - 09.06.2018 Grillfest 2018, Vallikääru aas, Pärnu
Grillfest järjestetään joka kesäkuu Pärnussa, luonnonkauniin Vallikäärin niityllä. Kahden päivän aikana tarjoaa 300 edustajaa Virosta ja ulkomailta kaikkea hyvää ja parasta. Avoinna on ulkoravintoloita ja kahviloita ja jopa lemmikkieläinravintola. Järjestetään hyvän ruoan markkinat, kansallinen kalastus- ja ruoanvalmistuskilpailu ja lasten riemuna on suuri ja sisällöllinen puuhamaa.
Eri lavoilla esiintyy hyviä artisteja ja musiikkia on jokaiseen makuun. Molemmat festivaalipäivät päättyvät suuren ilotulitukseen. Festivaaliklubeilla järjestetään After Grill -juhlia.
Grillfestille ovat odotettuja kaikki, sisäänpääsy on ilmainen!
http://www.grillfest.com.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/hyvan-ruoan-festivaali-grillfest


Hoog 08.06 - 10.06 2018 Kansainvälisen modernin sirkuksen festivaali "Hoog", Kultuurikeskus, Haapsalu
Moderni sirkusesitys on kokonainen tarina, jossa käytetään sirkustaiteen elementtejä kuten jongleeraus ja akrobatia, mutta johon yhdistetään myös tanssia, näyttämötaiteita, ääniteoksia, audiovisuaalisuutta jne.
Festivaali HOOG Haapsalussa yhdistää nämä erilaiset näyttämötaiteet, joiden keskiössä on moderni sirkus. Esiintyjiä odotetaan Saksasta, Italiasta, Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Ranskasta ja Englannista.
Esityspaikkoina on Haapsalun kulttuurikeskuksen lisäksi useita jännittäviä nurkkia, joita löytyy tästä valloittavasta pikkukaupungista paljon.
https://www.facebook.com/HOOGfestival/
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalisen-modernin-sirkuksen-festivaali-hoog


09.06.2018 Narvan energiajuoksu, Narva
Narvan energiajuoksun ohjelmassa on 7km juoksu, sauvakävely ja kävely sekä 21,2 km juoksu. Narvan energiajuoksun rata kulkee Narvan kaupungin kaduilla ohittaen historialliset bastionit, linnoituksen, Aleksanterin kirkon ja monet muut jännittävät kohteet. Narvan energiajuoksu on ainutlaatuinen mahdollisuus juosta Euroopan unionin itäisimmällä radalla Narvan joen rannalla.
https://www.visitestonia.com/fi/narva-energiajooks-narvan-energiajuoksu


Haapsalu 09.06.2018 - 10.06.2018 Nargenfestival, Toomkirik, Haapsalu
Nargenfestival alkaa perinteisesti Kreekin päivällä Haapsalussa ja päätöskonsertti on Pärtin päivien puitteissa Arvo Pärtin syntymäpäivänä 11. syyskuuta. Konsertteja ja esityksiä järjestetään pitkin kesää Haapsalussa, Tallinnassa ja Naissaarella. Nargenfestivaalia on järjestetty vuodesta 2006 lähtien. Se on omalaatuinen merentakainen ja meren rannan kesätapahtuma, jonka tavoitteena on virolaisen musiikin ja näytelmätaiteen alkuperän esille tuominen.
Pärtin neljä sinfoniaa (lähetykset Nargenfestivaalilta):
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=121850
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=122054
https://www.visitestonia.com/fi/nargenfestival


09.06 - 10.06 2018 Tallinnan katuruokafestivaali & katuartistien TaDaa! -festivaali, Põhja-Tallinna linnaosa, Telliskivi Loomelinnak
Tallinnan katuruokafestivaali on suuri kansainvälinen katuruokatapahtuma, joka antaa mahdollisuuden tutustua tuoreimpiin ruokatrendeihin. Festivaaleilla voi nauttia ruokarekkojen, pop-up -katukahviloiden, huippuravintoloiden ja vaihtoehtoiskokkien valmistamasta tuoreesta katuruoasta. Viron tasavallan 100-vuotisjuhlan kunniaksi on esillä virolainen katuruoka ja uudet maut. TaDaa! eli kansainvälinen katuartistien festivaali tuo paikalle noin 50 artistia Virosta ja ulkomailta. Kahtena päivänä voi nauttia 40 viihdetunnista katuteattereilta, muusikoilta, sirkus- ja tulitaiteilijoilta ja muilta viihdyttäjiltä.
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-katuruokafestivaali-katuartistien-tadaa-festivaali


10.06., 12:00 - 16:00 Kesäpäivä maaseudulla Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita.
Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


11.06 - 16.06.2018 Tallinnan kitarafestivaalit, Tallinn
Festivaalit tarjoavat herkullisen musiikkivalikoiman ja tapaamisia loistavien espanjalaisten, brasilialaisten ja muiden tähtien ja huippukitaristien kanssa
http://www.kitarrifestival.ee/


11.06.2018 - 17.06.2018 Katutaidefestivaali Stencibility, Tarto
Stencibility on ensimmäisen kerran vuonna 2010 Tartossa järjestetty jokakeväinen katutaiteen festivaali, joka järjestetään samanaikaisesti myös muissa kaupungeissa. Festivaalin nimessä on viittaus stencil-tekniikkaan. Festivaalissa esitellään ja luodaan uutta katutaidetta, järjestetään opastettuja kierroksia kaupungin kohteisiin ja julkaistaan katutaitekarttoja.
https://www.visitestonia.com/fi/katutaidefestivaali-stencibility-2018


13.06.2018 - 16.06.2018 Tarton Luonnonfestivaali, Tartu
Luonnonfestivaali kehottaa ihmisiä arvostamaan kaupungin luontoa ja huomaamaan, ketkä ovat luonnolliset naapurimme. Vaikka ensi katsauksella kaupungista löytyvien lajien runsautta helposti ei huomaakaan, luonto voidaan tavata hyvinkin kummallisissa paikoissa. Festivaalin tapahtumat ovat samalla niin viihteellisiä kuin valistavia, antamalla myös taitoja, miten kaupungista luoda mukavampi ja luonnollisempi elämänympäristö.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-luonnonfestivaali


16.06.2018 Sõirapäev Saatsen setukaisten museossa, Saatse küla
Perinteinen sõirapäev esittelee Saatsen aluetta kuin kansanomaisesti tunnettua "rahkanurkkaa". Museossa keitetään sõiria (rahka, hapanmaitojuusto) ja järjestetään yhteisönsisäisiä rahkamestarikisoja. Vieraat voivat maistella Saatsen nurkan rahkaa ja valita vuoden parhaan rahkamestarin.
Tapahtumassa on lapsille erillinen ohjelma, jossa tutustutaan rahkan valmistukseen kotona ja jännittäviin rahkaruokiin.
Tapahtumassa esiintyy paikallisia kansanmuusikoita ja -tanssijoita.
Odotamme sinua tutustumaan Saatsen nurkkaan!
http://www.visitsetomaa.ee/en https://www.visitestonia.com/fi/soirapaev-saatsen-setukaisten-museossa


16.06.2018 - 17.06.2018 Tarton katuruokafestivaali 2018, Aparaaditehas, Tarto
Telliskivi Loomelinnak, Tallinnan katuruokafestivaali ja Aparaaditehas kutsuvat Tarton katuruokafestivaaleille! Viron suurin ja tunnetuin katuruokatapahtuma tuo Tarttoon värikkäimmän valikoiman katuruokaa - Aparaaditehasin kahvilat, ruokarekat, pop-up -ravintolat ja vaihtoehtoiskokit. Olemme opiskelijaystävällisiä - tarjolla on muun muassa edullisia "opiskelija-annoksia". Festivaali noudattaa vihreää ajattelutapaa - ruokaa tarjoillaan vain luontoystävällisistä astioista ja juomia panttipakkauksista. Tietysti odotettavissa on mukavaa hulinaa ja viihdettä. Ilmainen sisäänpääsy!
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-katuruokafestivaali


16.06 - 23.06.2018 Suure-Jaanin musiikkifestivaalit, Suure-Jaani
Etelävirolaisessa Suure-Jaanin kunnassa jo 17. kertaa järjestettävät, erityisesti klassiseen ja virolaiseen musiikkiin keskittyvät päivät huipentuvat juhannuskokon sytyttämiseen ja auringonnousun konserttiin, jonka sävelet kajahtavat 23.6. kello 03 aamuyöstä Hüpassaaren suon ääreltä.
https://www.visitestonia.com/fi/suure-jaanin-musiikkifestivaalit-2018


21.06.2018 Terve, Pärnun kesä!, Pärnu Upeat kesän avajaiset ja ulkoilmakonsertti Pärnussa!
Tallinna luovuttaa perinteisesti kesäpääkaupungin tittelin Pärnulle.
https://www.visitestonia.com/fi/terve-parnun-kesa


22.06.2018 - 24.6.2018 Laulu- ja tanssijuhla "Gaudeamus", Tarto, Vabaduse puiestee ja Emajõe kaldapealne
Tartossa järjestetään 22–24.6 Baltian suurin opiskelijoiden laulu- ja tanssijuhla "Gaudeamus". Suuri nuorten juhla tuo Tarttoon yli 4000 laulajaa ja tanssijaa. Festivaali avataan 22.6 Emajoen rannalla, jossa järjestetään upeat avajaiset. Tanssijuhlat järjestetään 23.6 Tarton Tammen stadionilla ja juhlan ohjaaja on koreografi Rene Nõmmik. Laulujuhlien kulkue alkaa 24.6 Tarton yliopiston edestä ja päättyy perinteisesti Tarton laululavalla, jossa alkaa upeat laulujuhlat. Laulujuhlien taiteellinen johtaja on kapellimestari Kuno Kerge.
https://www.visitestonia.com/fi/opiskelijafestivaali-gaudeamus-2018


22.–24.06.2018 Haapsalun juhannustulet, Haapsalu


23.06.2018 Avinurmen tynnyrimarkkinat, Avinurme alevik
XIII juhannusmarkkinat pidetään taas Avinurmen kirkonkylässä. Viron maaseudun suurimpia markkinoita, jossa pääpaino on puisilla käsityöesineillä. Perinteisesti on erilaisia kaupankävijöitä, näytöksiä ja näyttelyjä sekä monipuolinen kulttuuriohjelma.
Illalla perinteinen juhannuskokko ja tanssit bändin säestyksellä.
https://www.visitestonia.com/fi/avinurmen-tynnyrimarkkinat


23.06.2018 Juhannusaatto Raadin kartanossa, Raadi mõisapark, Tarto
Kansankalenterimme romanttisin pyhä on vuosisatoja koonnut eri-ikäisiä perheenjäseniä pitämään hauskaa yhdessä. Juhannuskokon ympärillä on aina tanssittu ja laulettu, sinne on kutsuttu soittajia ja yhtyeitä. Viron kansallismuseo ja sen ystäväseura on tämän lisäksi kartanon puistoon ja kauniin Raadin järven rannalle keksinyt runsaasti muutakin mukavaa ajanvietettä. Päivällä antaa Raadin kartanopuistossa konsertin myös opiskelijoiden laulu- ja tanssijuhla Gaudeamus.
https://www.visitestonia.com/fi/juhannusaatto-raadin-kartanossa


23.06 - 24.06.2018 KANSANJUHLA-JUHANNUS, Narva
Narvan linnan alueella järjestetään viihdeohjelmaa ja konsertti ja illalla sytytetään juhannuskokko.
https://www.visitestonia.com/fi/kansanjuhla-juhannus


 
Juhannusaatto – yötön yö
Kallaste Mittumaari eli juhannusaatto (Jaanipäev viroksi) on yksi Viron vanhimpia ja suosituimpia kansanjuhlia. Kesäkuun loppupuoli on ihanteellinen aika juhlia kukkivassa luonnossa yöttömine öineen.
Viron juhannus on kiinteä juhla eli se alkaa aina kesäkuun 23. päivän aattona ja päättyy 24. kesäkuuta. Johannes Kastajan päivä merkitsee heinäntekokauden alkua ja sen viettäminen juontaa juurensa muinaiseen kansanperinteeseen. Mittumaariaa vietettiin kauan ennen kristinuskon tuloa Viroon ja vaikka juhla sai kristillisen nimen, pakanallinen perinne on edelleen elossa ja voi hyvin tänäänkin, satoja vuosia myöhemmin. Nykyään juhannuspäivä on Virossa kansallinen vapaapäivä, jolloin kaupunkilaisilla on mahdollisuus pitää taukoa maalla. Virolaiset alkavat perinteisesti valmistautua juhannuspäivän viettoon etukäteen ja kokoavat puujätteistä suuria kokkoja eri puolilla maata. Lapset nauttivat mahdollisuudesta valvoa läpi yön, kun taas nuoret rakastavaiset vaeltavat metsissä etsimässä taikavoimaa tuovaa saniaisen kukkaa. Seikkailuhaluisemmat pojat ja tytöt hyppäävät kokon ylitse kun haluavat saada hyvää lykkyä, maltillisempiin perinteisiin kuuluu taas laulaminen, tanssiminen ja vanhojen kansansatujen kertominen. Vaikka niinkin hiljattain kuin viime vuosisadan puolivälissä perheet ja ystävät kokoontuivat juhlimaan juhannusaattona yhdessä, nykyään monet ihmiset viettävät päivän kavereiden kanssa pihalla grillaten tai käyvät piknikillä luonnossa. Siitä huolimatta, kyläjuhlaperinne soittavine bändeineen ei hävinnyt minnekään, se on edelleen juhlan kohokohta monissa maaseudun kauppaloissa ja kylissä.
Juhannusaattoon Virossa liittyy kansanuskomuksia. Jos onnistut näkemään kiiltomadon juhannusaattona, sinua voi odottaa suuri onni. Nuoria tyttöjä, jotka haluavat vilkaista tulevaisuuteen, kehotetaan poimimaan kahdeksan eri lajin kukkia ja laittamaan ne tyynyn alle yöksi, niin unessa näkee tulevan puolisonsa. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten hauskaa ja rentoa Viron perinteistä juhannusta vietetään.
Lähde: https://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/juhannusaatto-yoton-yo27.06 - 30.06 Haapsalun Tšaikovski-festivaali, Haapsalu On aika ymmärtää: meillä täällä pienessä Virossa ja vielä pienemmässä Haapsalussa on kerrottavana yksi mahtava musikaalinen tarina! Ensimmäinen festivaali on edessänne: tulkaa kuuntelemaan venäläisen huipputeatterin, Moskovan Novaja Operan, klassisia konsertteja Haapsalun linnan pihalle, osallistukaa kamarikonsertteihin, teemakävelyihin Tšaikovskin poluilla, lasten konsertteihin ja tietysti Viron kansallisbaletin upeaan ulkoilmaesitykseen "Joutsenet" Haapsalun pienellä lahdella (väike viik).
Haapsalu ja Tšaikovski sopivat yhteen kuin meri ja tuuli!
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-tsaikovski-festivaali


28.06.2018 - 01.07.2018 XVII Pärnun Hansapäivät, Pärnu
Pärnun vuosittaisten hansapäivien aikana on vierailijoilla mahdollisuus kokea elämänmenoa keskiaikaisten perinteiden ja tapojen, käsityötaitojen, henkisen kulttuuriperimän, kaupankäynnin, ruoan, juoman, musiikin ja tanssin tahdittamina. Ohjelmaa on runsaasti jokaiseen makuun.
https://www.facebook.com/pg/ParnuHansapaevad/photos/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-hansapaivat-30


29.06.2018 Tarton kaupunkipäivä, Tartu
Tartossa järjestetään vuosittain 29.6 paljon hyvää ja mielenkiintoista. Tarttoa etsitään ja se löydetään kaupunkipäivän sisällöllisistä vaelluksista, hyvin yhteen sopivista konserteista ja esiintymisistä, muistipelistä, joistain huolella harkituista (ihmis)yhteisöistä tai upeasta turnauksesta, tähän asti huomaamattomista nurkista ja tietysti uusista ja vanhoista kaupunkipäivän perinteistä.
Tartto tavataan kaupunkipäivänä sekä omien että kylään tulleiden muusikkojen, asiantuntijoiden ja sanataiteilijoiden avulla. Kaupungissa kulkee tuolloin yhteistyön henki, Tarton hengen lähisukulainen, joka avaa ovet kulissien taakse ja laitoksiin, jotka muuten ovat suljettuja.
https://www.facebook.com/tartulinnapaev/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kaupunkipaiva-2018


29.06.2018 - 30.06.2018 Seto Folk, Värska alevik, Värska laululava
Seto Folk on festivaali, jossa musiikin ja luonnon yhteistoimesta syntyy elämyksiä ja inspiraatiota. Se on festivaali, joka tuo yhteen matkailusta ja musiikista kiinnostuneet kaikkialta Virosta ja avartaa lavakulttuurin rajoja. Se on festivaali, jonka markkina-alueella mestarit myyvät paikallista käsityötä, voi syödä todellista setukaisten ruokaa, juoda kotikaljaa ja kokea setukaisten vieraanvaraisuutta.
Se on festivaali, jossa kyläjuhlien tapaan on avoinna todellinen setukaisten juhla-alue, joka antaa mahdollisuuden levähtää suuresta metelistä ja nauttia iloisesta seurasta, hyvästä musiikista ja kauniista luonnosta.
Lisätietoja: setofolk.ee
https://www.visitestonia.com/fi/seto-folk


29.06 - 01.07 Retrobest Festival 2018, Pühajärve park, Otepää
Retrobest Festival 2018 "Kesäloma"
Jos ruoho oli joskus vihreämpää ja kesät lämpimämpiä, niin silloin tulee mennä ajassa taaksepäin! Retrobest Festival tuo kuumat tunteet ja hauskan loman Pühajärven rannalle myös vuonna 2018.
Rengaspelit, kisat ja kulttuuriohjelma 1980- ja 1990-lukujen entisten suosikkien kanssa. Retrobest Festival 2018:n teemana on "Kesäloma".
Retrobest on tarkoitettu kaikille, jotka rakastavat edellisten vuosikymmenten musiikkia ja tunnelmaa. Se on laadukas ja perheystävällinen 1980- ja 1990-teemainen festivaali. Retrobest Festival on myös virallisesti tasavallan suurin tyylijuhla!
https://www.facebook.com/retrobest.ee/?fref=ts
https://www.visitestonia.com/fi/retrobest-festival-2018


Ylös!

   Heinäkuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

01.06.2018 - 31.08.2018 XVI Pärnun urkufestivaali, Eliisabeti kirik, Pärnu
Soittajat tarjoavat urkumusiikin ystäville monipuolisen ja nautittavan festivaalin, jonka keskipisteenä ovat Pärnun Elisabetin kirkon kaksi mukavaa urkua. Esiintyjien joukossa on soittajia Virosta ja ulkomailta.
Urkumusiikkikonsertteja järjestetään koko kesän kesäkuun alusta elokuun loppuun perjantai-iltaisin kello 20.00.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-urkufestivaali


01.07.2018 - 29.07.2018 Kablin auringonlaskun festivaali , Kabli küla, Rannakülad Lõuna-Pärnumaal
Perinteinen kulttuurifestivaali pienessä Kablin rantakylässä kokoaa kuukauden ajan yhteen Viron parhaat muusikot ja jännittävimmät henkilöt. Festivaalia kaunistavat konsertit klassisesta jatsiin, salonki-illat, kirjallisuus- ja elokuvatapahtumat, legendaariset Jüri Aarman keskusteluillat jännittävien virolaisten kanssa sekä pikkutunneille kestävät rantajuhlat. Festivaalin tapahtumat järjestetään kauniilla paikoilla Kablin rantakylässä ja lähiympäristössä. Kulttuurielämysten lisäksi todellista nautintoa tarjoavat auringonlaskut Kablin rannalla
http://www.kablifest.com/eng.html
https://www.visitestonia.com/fi/kablin-auringonlaskun-festivaali


02.07.2018 - 15.07.2018 XXXII Pärnun kansainvälinen dokumentti- ja antropologisen elokuvan festivaali, Pärnu
Lennart Meren ideasta vuonna 1987 syntynyt Pärnun kansainvälinen dokumentti- ja antropologisen elokuvan festivaali on Baltian vanhin elokuvafestivaali.
http://www.mona.ee/filmfestival/index.htm
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-elokuvafestivaali


04.–08.07.2018 Vanhan musiikin festivaali, Haapsalu


06.07.2018 - 08.07.2018 Tarton hansapäivät, Tarto
Tarton suurimman kansanjuhlan aikana Tarton kaupunki on täynnä mitä erilaisempia tuoksuja – eri aikakausien tuoksuja, ruokien ja leipien, teiden ja makeisten, yrttien ja eläinten tuoksuja.
Odotamme kaikkia kaupunkilaisia ja vieraita Hansamarkkinoille.
http://www.hansapaevad.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-hansapaivat-2018


10.7.2018 - 10.8.2018 SUVEAARIA 2018, Eliisabetin kirkko, Nikolai 22, Pärnu
SUVEAARIA on loistava valinta kaikille, jotka haluavat elävää ja inspiroivaa taiteellista nautintoa. Taiteellinen johtaja on Andrus Kallastu. SUVEAARIA 2018 keskittyy laulamiseen ja yleisemmin laulutaiteeseen.


12.07.2018 - 17.07.2018 Festivaali Klaaspärlimäng, Tartu
Jokakesäinen musiikkifestivaali Klaaspärlimäng ('Glasperlenspiel' - 'Lasihelmipeli') on saanut inspiraatiota Hermann Hessen samannimisen romaanin aineistosta, minkä vuoksi musiikkia yritetään katsella ja esittää epätavallisesta näkökulmasta. Festivaaleilla ovat esiintyneet Australian kamariorkesteri, Covent Gardenin kamariorkesteri, West-Deutsche Rundfunkin sinfoniaorkesteri, Tokion filharmoninen kuoro, Berliinin filharmoninen kvintetti, Gidon Kremer, Vadim Repin, Piotr Anderszewski, Olli Mustonen, Cristoph Eschenbach sekä suurin osa Viron johtavista muusikoista.
http://www.erpmusic.com/festival-glasperlenspiel
https://www.visitestonia.com/fi/festivaali-klaasparlimang-2017


13.07.2018 - 15.07.2018 American Beauty Car Show, Haapsalu
American Beauty Car Show on Baltian maiden suurin amerikkalaisten autojen harrastajatapahtuma. Shown osia ovat autonäyttely, kokoontumisajo oheisohjelmineen sekä kiihdytyskilpailu.
http://www.american.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/american-beauty-car-show


14.07.2018 Värskan vesijuhlat, Väike-Rõsna küla, Värska Sanatooriumi rand (Räpinasta kaakkoon)
Perinteiset mutapainikilpailut ja Värskalahden yli uinti sekä rantalentopallokisa. Tapahtumassa löytyy puuhaa myös perheen pienimmille, on pomppulinnaa ja muita vekottimia.
Paikalla erilaisia työpajoja. Mahdollisuus ostaa ruokaa, juomia ja erilaisia tuotteita.
https://www.visitestonia.com/fi/varska-originaalin-vesijuhlat


14.07.2018 Haeskan kotikahviloiden päivä, Haapsalu


16.07.2018 - 22.07.2018 Pärnu Music Festival. Järvi Academy 2017, Kontserdimaja, Pärnu
Pärnun musiikkifestivaali ja Järvi Akadeemia jatkavat vuosikymmenten mittaista Pärnun hyvien musiikkifestivaalien perinnettä.
Pärnun musiikkifestivaali on ennen kaikkea orkesterifestivaali ja tärkeimpiä kulmakiviä on fantastinen festivaaliorkesteri, johon tullaan soittamaan ympäri maailmaa. Orkesterin lisäksi on mahdollista kuunnella hienoja solisteja, jotka esiintyvät sekä orkesterin edessä että kamarimuusikkoina.
Festivaalin taiteellisena neuvonantajana on Paavo Järvi.
http://www.parnumusicfestival.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-musiikkifestivaali-2017


18.07.2018 - 22.07.2018 Tartu Mill Triatlon, Tarto
Vuosi 2018 tuo Tarttoon ja Emajoelle kilpailemaan Euroopan parhaat triathlonistit. 4 päivän aikana jaetaan Euroopan mestaruudet eripituisilla matkoilla ja eri ikäsarjoissa. Huippuluokan ja juniorien miehet-naiset saavat kirkkaimmat mitalit pikamatkoilla. Eri ikäsarjoissa kilpaillaan olympiamatkoilla. Mestaruuden selvittävät myös paratriathlonistit. Junioreille on ohjelmassa hauska ja vauhdikas joukkuekilpailu. Kilpailuviikko tuo Tarton keskikaupunkiin paljon tapahtumia ja jännitystä.
http://tartutriatlon.trismile.ee/en/event-info/
https://www.visitestonia.com/fi/tartu-mill-triatlon-2018


20.–21.07.2018 Rock in Haapsalu, Haapsalu


21.07.2018 Mihklin kylän markkinat, Mihkli küla, Laadaplats (Lihulasta kaakkoon)
Mihklin kylän markkinoita alettiin järjestää uudestaan vuonna 1989 ja niitä on säännöllisesti järjestetty näihin päiviin saakka. Markkinat on järjestetty perinteisesti syksyisin, jolloin on käyty kauppaa niin eläimillä kuin viljasadollakin. Myös nykyään markkinoilla ovat ensisijalla kotieläimet ja maataloustuotanto sekä lisäksi käsityö.
Markkinat tarjoavat myös kulttuuri- ja kansanurheiluohjelmaa ja lapsille erilaista toimintaa.
Mihklin markkinat muuttaa omalaatuiseksi sen kylämarkkinoiden ilmapiiri. Kuka on käynyt, tulee aina uudestaan takaisin!
https://www.visitestonia.com/fi/mihklin-kylan-markkinat


21.07.2018 Rõõmsate Laste Festival (Iloisten lasten festivaali) - II koko perheen festivaali, Pärnu Rannapark, Pärnu
Iloisten lasten festivaali on ainut lapsille ja perheille omistettu ilmaistapahtuma, joka järjestetään keskikesäisessä Pärnun rantapuistossa. Festivaali tarjoaa löytämistä ja kesänlämpöisiä tunteita sekä lapsille että heidän vanhemmilleen ja isovanhemmilleen. Tapahtumassa voi oppia innokkaasti, kuunnella musiikkia ja laulaa, syödä hyvin ja terveellisesti, kokea uutta, tehdä jotain omin käsin tai vain nauttia vapaasta ja lapsiystävällisestä festivaalitunnelmasta. Iloisten lasten festivaali on kesän odotetuin tapahtuma kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille - pakollinen paikallisille tai hyvä syy tulla Pärnuun!
https://www.facebook.com/roomsatelastefestival/
https://www.visitestonia.com/fi/roomsate-laste-festival-iloisten-lasten-festivaali


22.07.2018 - 30.08.2018 "IN graafika" -festivaali, Pärnu
Pärnussa perinteeksi muodostunut vuosittainen festivaali tutkii ja etsii kehityssuuntia eri kulttuurialueilta tuoden yhteen taiteilijoita, kirjailijoita ja muiden jännittävien taidealojen edustajia. Festivaaliin osallistuu taiteilijoita eri paikoista: Kiinasta, USA:sta, Euroopasta ja tietenkin myös kaikki Viron parhaat graafikot.
Festivaaleilla järjestetään näyttelyitä kaikissa Pärnun näyttelypaikoissa: Linnagaleriissa, Kunstnike Majassa ja raatihuoneessa, pääkirjastossa, Port Arturin ostoskeskuksessa, Endla-teatterissa, TÜ Pärnun collegessa ja kaupungilla. Järjestetään katutyöpajoja.
https://www.visitestonia.com/fi/in-graafika-festivaali


28.07.2018 - 29.07.2018 Joogafestivaalit, Haapsalu
Joogafestivaalilla esiintyvät Viron parhaimmat joogaopettajat ja vierailijat ulkomailta. Mahdollisuus kokeilla noin kymmentä eri joogatyyliä aina klassisista moderneihin, kuunnella luentoja ja osallistua workshopeihin. Aamuisin ja iltaisin konsertteja ja mantrojen yhteislaulua.
Festivaalin päälava ja terveellisen elämäntyylin tori sijaitsevat Haapsalun piispanlinnan sisäpihalla. Luennot ja workshopit järjestetään vieressä sijaitsevassa kulttuurikeskuksessa ja musiikkitapahtumat kirkossa.
https://www.visitestonia.com/fi/joogafestivaali


28.07.2018 Valgan sotahistorian festivaali, Valga
Valgan sotahistorian festivaali erottuu ainutlaatuisella ohjelmallaan: esitellään puolustusvoimia, järjestetään sotilaiden marssinta, ohjataan mallitaisteluja, museossa ovat erilaiset militaari-alan näyttelyt, järjestetään antiikkimarkkinat sekä konsertit, osallistuvat sotahistorian kerhot eri maista. Tekemisiä ja osallistumisen iloa riittää kaikille. Tule ja ota perheesi ja ystäväsi mukaan.
https://www.visitestonia.com/fi/valgan-sotahistorian-festivaali


31.07.2018 - 04.08.2018 Kuressaaren kamarimusiikkipäivät, Kuressaare Kultuurikeskus, Kuressaare
Kuressaaren kamarimusiikkipäivät on järjestetty vuodesta 1995 lähtien elokuun alussa Länsi-Viron suurimman saaren, Saarenmaan pääkaupungissa. Tapahtuma on pisimmät perinteet omaava kamarimusiikkifestivaali Virossa ja musiikkifestivaalien perinteen alulle panija Saarenmaalla. Kuressaaren kamarimusiikkipäivien ajatuksen isä ja taiteellinen johtaja on pianisti Andres Paas.
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-kamarimusiikkipaivat


Ylös!

   Elokuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

01.06.2018 - 31.08.2018 XVI Pärnun urkufestivaali, Eliisabeti kirik, Pärnu
Soittajat tarjoavat urkumusiikin ystäville monipuolisen ja nautittavan festivaalin, jonka keskipisteenä ovat Pärnun Elisabetin kirkon kaksi mukavaa urkua. Esiintyjien joukossa on soittajia Virosta ja ulkomailta.
Urkumusiikkikonsertteja järjestetään koko kesän kesäkuun alusta elokuun loppuun perjantai-iltaisin kello 20.00.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-urkufestivaali


02.–05.08.2018 Blues-festivaali Augustibluus, Haapsalu


03.08.2018 - 05.08.2018 Tarton ruoka- ja viinifestivaali, Tarto
Tarton ruoka- ja viinifestivaali tarjoaa aitoja virolaisia makuja Etelä-Viron pientuottajilta ja pop-up -ravintoloilta sekä runsaan viinivalikoiman. Kaikilla voivat ottaa osaa avoimiin maistajaisiin ja saada neuvoja Viron parhailta sommeliereilta. Koko perheen viihdeohjelma, kaupunginosien kotikahvilat, yöpromenadi Emajoen rannalla, lasten alue ja paljon muuta jännittävää lisäävät ruoka- ja viininautintoihin makua.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-ruoka-ja-viinifestivaali-2018


03.08.2018 - 04.08.2018 Leigon järvimusiikki-konserttipäivät, Lutike küla, Leigo talu (Otepäästä koilliseen)
Monien mielestä Leigon ulkoilmakonsertit ovat Euroopan mittakaavassa harvinaisen elämyksellisiä. Ne tapahtuvat Otepään lähellä, Leigon turismitilan mailla olevassa pienessä järvessä olevalle saarelle rakennetulla lavalla. Sitä ympäröivillä rannoilla jopa tuhannet seuraavat esityksiä, joissa harmoonisesti yhdistyy musiikki, taianomainen maisema, tuli-installaatiot ja vesi.
https://www.facebook.com/LeigoLakeMusic/?fref=ts
https://www.visitestonia.com/fi/leigon-jarvimusiikki-konserttipaivat


03.08.2018 - 05.08.2018 Blues-festivaali “Augustibluus”, Haapsalu
Blues-festivaali muuttaa Haapsalun intiimin musiikin mekaksi. Päivisin järjestetään rautatieasemalla akustisia konsertteja ja eri puolilla kaupunkia työpajoja. Iltaisin linnoituksen päälavalla esiintyy yhtyeitä eri puolilta maailmaa Blues-henkinen yöklubi pitää festivaalivieraat juhlatunnelmassa varhaisille aamutunneille asti.
http://www.augustibluus.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/blues-festivaali-augustibluus


04.08.2018 Asukülan kylämessut, Haapsalu


06.08.2018 - 11.08.2018 Tarton rakkauselokuvien festivaali "tARTuFF", Tarto
tARTuff on ainutlaatuinen ulkoelokuvafestivaali, joka järjestetään Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa - Tartossa. Monipuolinen valikoima aiheeseen liittyviä elokuvia ja dokumentteja, jotka käsittelevät rakkauden eri muotoja, esitetään vanhan kaupungin sydämessä. Kaikki elokuvat ovat ilmaisia.
Esityksiin kuuluu myös päivittäisiä esitelmiä ja perheystävällisiä erikoistapahtumia. tARTuFF on kasvanut yhdeksi rakastetuimmista kesäfestivaaleista Virossa viihtyisän keskikesäisen tunnelmansa ja Baltian suurimman ulkoilmaelokuvateatterinsa ansiosta.
Tervetuloa tARTuFFiin!
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-rakkauselokuvien-festivaali-tartuff-2017


09.08.2018 - 11.08.2018 Kuressaaren meripäivät, Kuressaare
Virolaiset tietävät, että Viron meren sydän lyö Saarenmaalla. Kuressaaren meripäivät, jotka järjestetään Kuressaaren rannassa, on Saarenmaan meripäivien päätöstapahtuma. Meripäivillä järjestetään useiden konserttien lisäksi myös käsityötori, urheilukilpailuja, työtupia ym.
Kuressaaren uimaranta ja puisto ovat lapsille mieluisia leikkipaikkoja. Meripäivien ohjelmaan kuuluu Torin lahden lähellä järjestettävät käsityö- ja aarremarkkinat.
https://www.facebook.com/merepaevad/?fref=ts
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-meripaivat


09.08.2018 - 12.08.2018 Kansainvälinen puhallinfestivaali ”Mürtsub pill", Tarto
Teitä odottaa kesäinen Tartto – keskustan mukavat kesäkahvilat, Toomemäki ja Emajoki. Festivaali järjestetään Tarton keskustassa, päälava sijaitsee Tarton raatihuoneentorilla. Festivaali esittelee orkesterimusiikkia, puhallinorkestereja, puhallinyhtyeitä, solisteja, yhtyeitä meiltä ja muualta.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-puhallinfestivaali-murtsub-pill-2018


10.08.2018 - 11.08.2018 Pärnun Kiltapäivät, Pärnu
Kiltapäivät korostavat käsityötaitojen elinvoimaisuutta. Aidolla ja rehdillä käsityöllä tehdään kauppaa Pärnun keskustassa, taitojaan ja tuotoksiaan esittelevät käsityömestarit paikallisista ja kansainvälisistä killoista.
Samaan aikaan järjestetään Tilatori, jossa tilalliset ja pientuottajat tarjoavat kauden elintarvikkeita. Tunnelmaa kohottavat katumuusikot. Järjestetään erilaisia työpajoja niin lapsille kuin aikuisille
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kiltapaivat


11.08.2018 Harmonikkafestivaali, Haapsalu


11.08.2018 Elokuun unettomuus – Pärnun taiteiden yö, Pärnu
Elokuun unettomuus odottaa vierailemaan ja osallistumaan kaikkia, joille kesäyöt ovat liian lyhyitä tuhlattavaksi nukkumiseen. Tänä yhtenä yönä on mahdollisuus nauttia ääntä, taidetta ja kulttuuria kaupungin sydämessä.
Tarjolla on paljon mielenkiintoista kirjojen, taiteen, musiikin, teatterin ja ruoan ystäville.
http://www.augustiunetus.ee/en/about/
https://www.visitestonia.com/fi/elokuun-unettomuus-parnun-taiteiden-yo


11.–12.08.2018 Lasten kulttuurifestivaali Lapsepõlvemaagia, Haapsalu


11.08.2018 - 12.08.2018 Kostipäiv, Setomaa vald, Seto Külävüü eri paigus, Setomaal (Tarkista päivämäärä!)
Lauantaina 13.8. odotamme vierailijoita tilojen pihoille maistelemaan paikallisia ruokia paikallisesta raaka-aineesta. Sõir, suulliim, tatipiirak ovat näinä päivinä kunniassa. Niitä ja varmasti monia muita mielenkiintoisia paikallisia ruokia voi maistella setukaisten perhekahviloissa. Sunnuntaina 14.8. on osissa kahviloita peräpütüpäiv, eli tarjotaan kaikkea sitä, mitä on vielä jäljellä. Joissain kahviloissa voi osallistua myös työpajoihin.
Lisätiedot: http://www.visitsetomaa.ee/en ja https://www.facebook.com/visitsetomaa
https://www.visitestonia.com/fi/kostipaiv-eli-setukaisten-kahvilapaiva


18.08.2018 Katuruokafestivaali Haapsalu Maitsete Promenaad, Haapsalu


19.08.2018 Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä ja Obinitsan kirkkojuhla, Obinitsa küla, Obinitsa, Meremäe vald, Võrumaa
Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä eli kirkastussunnuntai on vuoden tärkein päivä Mokornulgan eli Obinitsan alueen setukaisille. Kirkastussunnuntain juhlinta alkaa jo päivää aiemmin iltajumalanpalveluksella sekä ristikulkueella Obinitsan järvelle. 19. elokuuta eli Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä alkaa aamujumalanpalveluksella Obinitsan kirkossa, mitä seuraa ruokailu menehtyneiden omaisten kanssa heidän haudoillaan.
Iltapäivällä Obinitsan ystävät ovat odotettuja nauttimaan setukaisten tanssista ja leelosta. Myöhemmin kyläkeskuksessa järjestetään kyläjuhla.
Pyydämme vieraita tulemaan pieninä ryhminä ja kunnioittamaan paikallisia tapoja.
Lisätietoja: www.visitsetomaa.ee
https://www.visitestonia.com/fi/herramme-jeesuksen-kristuksen-kirkastumisen-juhlapaiva-obinitsassa


Saunafest 19.08.2018 Sipulitien saunafEST, Varnja alevik, Varnja (Peipsin rannalla, Alatskivistä etelään)
Saunalla on ollut tärkeä paikka virolaisten elämässä vuosisatoja ja maassa on sekä klassisia että moderneja saunoja kaikkialla. Varnjassa perinteitä juhlistetaan ainutlaatuisemmalla tavalla - osallistujille annetaan kartta ja heidät lähetetään etsimään Sipulitien parhaita saunoja. Kun paikka on löydetty, ei löylyn heitosta yksin riitä, vaan heidän tulee myös ratkaista isäntäväen antama tehtävä. Illan lopussa parhaat saunojat saavat arvokkaat palkinnot!
https://www.facebook.com/events/127653754458574/
https://www.visitestonia.com/fi/sipulitien-saunafest


20.08.2018 Tahkurannan kurkkufestivaali, Tahkuranna küla, Tahku Tare (Pärnusta etelään)
Kurkku, kala ja käsityö ovat olleet rannikkolaisten seuralaisina jo vuosisatoja… Jotta nuo kolme toisiinsa liittyvää sanaa ja niihin liittyvät toimet eivät koskaan lakkaisi, Tahku rannnarahvas-yhdistys järjestää Hapankurkkufestivaalin.
Juhlapäivänä jaetaan mielenkiintoisia reseptejä ja silloin voi maistaa sekä kurkkua että kalaa. Avoinna on useita työpajoja.
Odotamme sinua osallistumaan perheesi kanssa, koska toimintaa riittää kaikille koko päivän ajan!
https://www.facebook.com/tahkurannakurgifestival/
https://www.visitestonia.com/fi/tahkurannan-kurkkufestivaali


24.08.2018 - 26.08.2018 Valkoisen Daamin Aika, Haapsalu Haapsalun piispanlinnoituksen salaperäisten muurien välissä asuu Viron kuuluisin legenda – Valkoinen Daami. Tälle legendalle on omistettu Valkoisen Daamin Aika, joka järjestetään vuosittain elokuussa täyden kuun aikaan. Samalla näkee myös ulkoilmaesityksen Valkoisesta Daamista.
Myöhäisillan esitysten lisäksi Valkoisen Daamin Aikaan kaupungissa järjestetään lukuisia konsertteja teatteriesityksiä, taidetapahtumia ja väliaikaisesti markkinatoriksi muuttuvilla vanhankaupungin kaduilla myydään käsitöitä, luomuruokaa ja muuta jännittävää.
http://www.valgedaam.ee/pages/est/legend.php
https://www.visitestonia.com/fi/valkoisen-daamin-aika


25.08.2018 Küüslaugu Festival (Valkosipulifestivaali), Kuremaa alevik
10. valkosipulifestivaali järjestetään tänä vuonna Kuremaalla, Jõgevan maakunnassa.
Markkinoilla myydään virolaista käsityötä ja ruokaa. Tietysti olemassa on myös erilaisia valkosipuliaiheisia tuotteita. Päivän ohjelmaan kuuluvat myös laaja kulttuuriohjelma ja työpajat.
Tekemistä pitäisi riittää sekä pienille että suurille, sekä äideille että isille, sekä isoäideille että isoisille!25.08.2018 - 26.08.2018 Lüübnitsan sipuli- ja kalamarkkinat, Lüübnitsa küla
Kesäiset Setukaismaan sadot – kala ja vihannekset – ovat valmiita myyntiin. Kunnia-asemassa ovat sipuli- ja valkosipuliletit. Vierailijat voivat ostaa mukaan käsitöitä ja osallistua ruoka- ja valokuvauskursseille. Lapsilla on jännittävää seurata, kuinka miehet vuolevat puuta ja olla vaikka sepän oppipoikana. https://www.visitestonia.com/fi/luubnitsan-sipuli-ja-kalamarkkinat


26.08.2018 Pitsipäivä, Haapsalu


31.08.2018 - 02.09.2018 Aparaaditehasin festivaali, Tartu
Aparaaditehasin festivaali Tartossa yhdistää kulttuuritehtaan parhaat palat. Avointen ovien päivä tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa talon kulissien taakse, kahtena iltana voi osallistua konsertti- ja yökerho-ohjelmaan, paikalle tulevat katuruokaravintolat, keskustellaan Kastani-Vaksalin kehittyvän alueen tulevaisuudesta, järjestetään Müürilillen kirpputori ja paljon muuta jännittävää.
https://www.facebook.com/aparaaditehas
https://www.visitestonia.com/fi/aparaaditehasin-festivaali-2018


Ylös!

   Syyskuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

Ylös!
07.–09.09.2018 Nostalgiapäivät, Haapsalu


23.09., 12:00 - 16:00 Peukaloisen koulu Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

Ylös!
Lisää tapahtumatietoja mm. sivuilta: tourism.tallinn.ee , balticguide.ee   ja visitestonia.com

Ilmoita mahdollisista asiavirheistä sivun ylläpitäjälle: pauli.lahtinen@gmail.com

--------------------------------


HUOM!

Lippuja Viron tapahtumiin myyvällä Piletilevillä on Suomessa kaksi myyntipistettä:
LippuRex Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24 sekä Kampin keskus, Narinkka 3, Helsinki.
http://www.piletilevi.ee/fin/
--------------------------------

Yleiset juhlapyhät Virossa

1. tammikuuta uuden vuoden päivä. Hiljaiseloa juhlien jälkeen.

24. helmikuuta itsenäisyyspäivä. Juhlistetaan armeijan paraatilla aamupäivällä ja juhlaillallisilla perheissä

Pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai, viroksi lihavõtted ja munadepühad. juhlitaan keväällä. Silloin tarjotaan maitotuotteista valmistettuja herkkuja ja munia. Kansanjuhlia.

1. toukokuuta. Vapunpäivä. Edellinen yö vietetään juhlien ja taikoja tehden.

23. kesäkuuta. Voitonpäivä. Juhlitaan vapaussodan 1919 ratkaisevaa taistelua.

24. kesäkuuta. Juhannuspäivä, viroksi Jaanipäev. Eri puolilla Viroa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja sekä ilotulituksia. Yksi tärkeimpiä Viron juhlapäiviä.

20. elokuuta. Uudelleenitsenäistymisenpäivä. Järjestetään paikallisia juhlia ja festivaaleja ja perhekokoontumisilla.

24. – 26. joulukuuta joulu.

Turvallisuus

Hätänumero: 112 Heijastimet ovat pakollisia Virossa.

Huolehdithan, että sinulla on riittävästi heijastimia vaatteisssa, laukussa, repussa ja pyöränpolkimissa

Terveystieto

Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen. Kannattaa myös hakea Kelasta maksuton Eu:n eurooppalainen sairasvakuutuskortti (EHIC). Se ei korvaa matkavakuutusta mutta se mahdollistaa matkan aikana tarvitsemallesi hoidolle Kelan suorakorvauksen. Matkustajana saat saman hoidon kuin Viron kansalaiset

Esteetömyys

Virossa on laki, joka säätelee esteetöntä liikkumista. Kaikkiin liikeisiin ja palveluyrityksiin tulee päästä esteettömästi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, esimerkiksi suojelukohteeksi määritellyssä Tallinnan vanhassa kaupungissa, henkilökunta on avuliasa ja ystävällistä Julkisten liikennevälineiden esteettömyys vaihtelee kaupungeittain. Tallinnassa on useita bussi- ja raitiovaunolinjoja myos matalalla lattialla varustetuin liikennevälinein. Aikataulut ja reitit löydät http://soiduplaan.tallinn.ee/.

Viimeksi päivitetty 25.11.2016
(Lähde: http://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/matkailutietoa-virosta)

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat.
(Lähde: www.visitestonia.com)

Oletko menossa autolla Viroon? – Tiedätkö, mitä asiakirjoja pitää olla mukana?

Suunnitteletko lomamatkaa Viroon omalla autolla? Tässä lista tarvittavista asiakirjoista, jotka on syytä pakata mukaan, niin matkan teko sujuu mukavasti.
Lue täältä lisää: www.tallinna24.ee
Huomaa, että artikkelin tiedot ovat kesäkuulta 2017 ja ovat saattaneet muuttua.

Toinen hyvä linkki: www.rantapallo.fi

Myös www.autoliitto.fi -sivustolla on myös paljon lisätietoa asiasta.

Koulujen loma-ajat Virossa 2018

21.4. - 1.5. Kevätloma
12.6. - 31.8. Kesäloma
21. - 29.10. Syysloma
23.12. - 7.1. Talviloma

--------------------------------
Ylös!