Viron tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterin tietoja päivitetään pikkuhiljaa
ja niitä on viimeksi päivitetty 12.8.2018

Huomaa tämä: Useiden tapahtumatietojen kohdalla on linkki http://www.visitestonia..jne, sieltä löydät useassa tapauksessa mm. kartan ja ajo-ohjeen tapahtumapaikalle, jopa koordinaatin..Laivoja Helsinki-Tallinna -välillä:
  Eckerö Line     Tallink Silja      Viking Line  teatterijamusiikkimuseotjagalleriat
Uutisia Virosta

Vanhempia uutisia TÄÄLTÄ!KATSO TAPAHTUMIA


- SYYSKUUSSA

- LOKAKUUSSA

- MARRASKUUSSAYlös!

   Elokuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

Lillefestival 25.5.–24.8.2018, Tallinnan puutarhafestivaali, Kadriorupark, Tallinna
Tornien aukion puistossa järjestettävä puutarhafestivaali juhlii 100-vuotiasta Viroa sekä 300-vuotiaita Kadriorgin puistoa ja palatsia. Tämänvuotiset kilpailuteemat ovat ”Onnentoivotus kukkien kielellä” ja ”Historian lehtien havinaa puutarhassa”.


01.06. - 25.08.2018 Opastetut kaupunkikierrokset Viljandissa
joka päivä klo 13 alkaen. Lähtöpaikkana Vapaudenaukion mansikka-patsas.
visitviljandi.ee


22.07. - 30.08.2018 "IN graafika" -festivaali, Pärnu
Pärnussa perinteeksi muodostunut vuosittainen festivaali tutkii ja etsii kehityssuuntia eri kulttuurialueilta tuoden yhteen taiteilijoita, kirjailijoita ja muiden jännittävien taidealojen edustajia. Festivaaliin osallistuu taiteilijoita eri paikoista: Kiinasta, USA:sta, Euroopasta ja tietenkin myös kaikki Viron parhaat graafikot.
Festivaaleilla järjestetään näyttelyitä kaikissa Pärnun näyttelypaikoissa: Linnagaleriissa, Kunstnike Majassa ja raatihuoneessa, pääkirjastossa, Port Arturin ostoskeskuksessa, Endla-teatterissa, TÜ Pärnun collegessa ja kaupungilla. Järjestetään katutyöpajoja.
https://www.visitestonia.com/fi/in-graafika-festivaali


01.06. - 31.08.2018 XVI Pärnun urkufestivaali, Eliisabeti kirik, Pärnu
Soittajat tarjoavat urkumusiikin ystäville monipuolisen ja nautittavan festivaalin, jonka keskipisteenä ovat Pärnun Elisabetin kirkon kaksi mukavaa urkua. Esiintyjien joukossa on soittajia Virosta ja ulkomailta.
Urkumusiikkikonsertteja järjestetään koko kesän kesäkuun alusta elokuun loppuun perjantai-iltaisin kello 20.00.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-urkufestivaali


21.7.–21.10.2018 Näyttely “Kadriorg 300”, Kadriorgin taidemuseo, Weizenbergi 37, 10127 Tallinna
Kadriorgin palatsi- ja puistokokonaisuus juhlistaa 300-vuotisjuhlaansa näyttelyllä, jonka keskiössä ovat ihmiset: hallitsijat, kesävieraat, sanataiteilijat, kuvataiteilijat, elämäntaiteilijat. Näyttelyesineet – historialliset puvut, taideteokset, asiakirjat ym. – ovat Eremitaašista, Aleksandr Vassiljevin säätiöstä sekä Viron ja Latvian museoista.
https://kadriorumuuseum.ekm.ee/fi/syndmus/kadriorg-300/
http://kadriorg300.ee/en/


09. – 18.08.2018 Birgitta-festivaali, Piritan luostarin rauniot, Tallinna
Birgitta Festivaalin ydin on tunnelma.
Piritan luostarin sijaintipaikan henki sekä musiikin ja näyttämötaiteen yhdistävä ohjelma sulavat yhdeksi kokonaisuudeksi. Toista samanlaista festivaalia Itämeren rannoilla ei ole. Tänne muinaiseen jokilaaksoon kokoontuu vuosittain yli 8000 henkeä. Muutaman päivän ajaksi he sukeltavat musiikin taikamaailmaan. Birgitta Festivaalin tuhatpäinen yleisö on ilmiö itsessään. Juuri tunnelma juhlallisuudellaan, useilla iloisilla tapaamisillaan ja ainutlaatuisilla valaisuratkaisuillaan on se, mikä tuo heidät tänne.
Oopperat ja baletit, oratoriot ja gaalat ”Tosca“ ja ”La Traviata“, ”Bolero“ ja ”Joutsenlampi“, tunnustetut henkilöt ja hullut kokeet, vierasesitykset ja omatuotanto, klassikot ja nykyisyys – Birgitta Festivaali pystyy yhdistämään kaikki nämä. Täällä, meren rauhaa huokuvassa läheisyydessä, ovat esiintyneet maailman korkeimmat huiput ja tulevaisuuden suurnimet. He muistuttavat vielä vuosien jälkeen auringonlaskussa nousevista keskiaikaisista muureista, kesäiltojen tunnelmasta, kävelyretkistä kuun tai soihdun valossa, kirkkaan viininpunaisista matoista ja kirkonkellojen mietteliäästä äänestä. Luojat ja yleisö sulautuvat kesäiltoja nautittaessa yhteen. Yleisöä palvelevat tietysti myös tekstitykset, mukavat katsomot, viihtyisät kahvilat (Mademoiselle!) ja à la carte -ravintola. Säältä suojaa katos. Taide voittaa.
http://www.birgitta.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/birgitta-festivaali-2018


13. - 18.08.2018 Tarton rakkauselokuvien festivaali "tARTuFF", Tarto
tARTuff on ainutlaatuinen ulkoelokuvafestivaali, joka järjestetään Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa - Tartossa. Monipuolinen valikoima aiheeseen liittyviä elokuvia ja dokumentteja, jotka käsittelevät rakkauden eri muotoja, esitetään vanhan kaupungin sydämessä. Kaikki elokuvat ovat ilmaisia.
Esityksiin kuuluu myös päivittäisiä esitelmiä ja perheystävällisiä erikoistapahtumia. tARTuFF on kasvanut yhdeksi rakastetuimmista kesäfestivaaleista Virossa viihtyisän keskikesäisen tunnelmansa ja Baltian suurimman ulkoilmaelokuvateatterinsa ansiosta.
http://2018.tartuff.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-rakkauselokuvien-festivaali-tartuff-2017


15.08.2018 UEFA Super Cup 2018, A. Le Coq Arena, Tallinna
UEFA Super Cup 2018 on 43. UEFAN Super Cup -finaalipeli, joka järjestetään Tallinnan A. Le Coq Arenalla.
Kilpailun järjestää UEFA ja osallistujia ovat eurooppalaisen kahden vahvimman jalkapallokisan, UEFAN Mestarien liigan ja UEFAN Eurooppa-liigan, voittajat. Tähän tapaamiseen osallistuvat UEFAN Mestarien liigan 2017/18 ja UEFAN Eurooppa-liigan 2017/18 voittajat.
https://www.uefa.com/#/
https://www.visitestonia.com/fi/uefa-super-cup-2018


16. - 18.08.2018 Weekend Festival Baltic, Pärnu
Pohjoismaiden suurimmilla elektronisen tanssimusiikin festivaaleilla Pärnun rannalla voi nähdä ja kuulla tämän hetken kuumimpia tanssi- ja popmusiikkiartisteja. Festivaalilavoille astuu kolmen päivän aikana noin 80 artistia.
https://www.weekendbaltic.com/
https://www.visitestonia.com/fi/weekend-festival-baltic-2018


17. - 18.08.2018 RuhnuRahu, Ruhnu küla, Ruhnun saari (Ruhnun saari sijaitsee Pärnusta lounaaseen)
RuhnuRahu on Viron pienin kulttuurifestivaali, joka yhdistää musiikin, taiteen, elokuvan, teatterin, luonnon ja hyvän seuran kesän päätökseksi.
Festivaaliohjelmaan kuuluu elokuvia, hienoja muusikkoja ja levynsoittajia, paikallista ruokaa ja kaukaista kahvia, talkoot saaren hyväksi, ajeluja vanhalla "Runbjarn"-laivalla, luonto- ja kulttuurikävelyjä, lasten työpajoja, keskusteluja ja muuta inspiroivaa, jota ei löydy muualta.
https://www.facebook.com/Eesti-v%C3%A4ikseim-festival-RuhnuRahu-17-18-august-2018-1591874277755299/
https://www.visitestonia.com/fi/ruhnurahu


17 - 19.08.2018 Ekofestivaalin perhepäivä ja suuret luontotuotteiden markkinat, Pölva
www.ecofest.ee


18.08.2018 Katuruokafestivaali Haapsalu Maitsete Promenaad, Haapsalu Yksi Viron maukkaimmista ja jännittävimmistä katuruokafestivaaleista - Haapsalun Makujen katu tulee taas!
Festivaali järjestetään kuten aina vanhassa kaupungissa ja tuoksi päiväksi koko Karja-katu muuttuu makujen kaduksi.
Vieraille tarjoillaan aina tuoreesta ja laadukkaasta raaka-aineesta valmistettuja jännittäviä ruokia. Festivaali on löytänyt paikkansa Haapsalun pikkukaupungissa ja tullut jäädäkseen ja edistääkseen paikallista katuruokakulttuuria.
https://www.visitestonia.com/fi/katuruokafestivaali-maitsete-promenaad-makujen-katu


18.08.2018 Elokuun musiikki – SATA, Põltsamaa
Põltsamaan Kulttuurikeskus esittelee:
Elokuun musiikki – SATA
Põltsamaan linnan pihalla klo 20.00
Esiintyvät:
Põltsamaalaiset muusikot,
solisti Freddy Toomingas
rock-yhtye Ultima Thule
punk-rock-yhtye Singer Vinger
upeaääninen Lenna Kuurmaa


18.08.2018 Varnjan saunafEST, Varnja
Saunalla on ollut tärkeä paikka virolaisten elämässä vuosisatoja ja maassa on sekä klassisia että moderneja saunoja kaikkialla. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä Varnjan saunafEST on Mesi taren kotitalossa ja Varnjan kyläkaduilla paikallisten ihmisten saunan ovet avaava tapahtuma, johon osallistuvat myös erilaisten liikkuvien saunojen omistajat.
https://www.visitestonia.com/fi/varnjan-saunafest


18.08.2018 Viking Linen Viron yöjuoksu 2018, Rakvere
Viron yöjuoksu on erityisin juoksutapahtuma Baltiassa. Juoksujuhla, jossa ensimmäisellä sijalla on aina elämys juoksusta ja liikkumisesta, ei tulos.
Sarjan tavoitteena on edistää Virumaan alueella säännöllistä liikkumista ja tarjota siihen motivoivia mahdollisuuksia.
Jokaiseen tapahtumaan voi rekisteröityä sekä erikseen että sarjan osana.
- Mõmmin lasten juoksut / Yöjuoksu 2018 18.08.2018, 18:00
- Viron yöjuoksu 2018 18.08.2018, 21:30
https://www.xn--jooks-iuaa.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/viking-linen-viron-yojuoksu-2018


19.08.2018 Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä ja Obinitsan kirkkojuhla, Obinitsa küla, Obinitsa, Meremäe vald, Võrumaa
Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä eli kirkastussunnuntai on vuoden tärkein päivä Mokornulgan eli Obinitsan alueen setukaisille. Kirkastussunnuntain juhlinta alkaa jo päivää aiemmin iltajumalanpalveluksella sekä ristikulkueella Obinitsan järvelle. 19. elokuuta eli Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä alkaa aamujumalanpalveluksella Obinitsan kirkossa, mitä seuraa ruokailu menehtyneiden omaisten kanssa heidän haudoillaan.
Iltapäivällä Obinitsan ystävät ovat odotettuja nauttimaan setukaisten tanssista ja leelosta. Myöhemmin kyläkeskuksessa järjestetään kyläjuhla.
Pyydämme vieraita tulemaan pieninä ryhminä ja kunnioittamaan paikallisia tapoja.
Lisätietoja: www.visitsetomaa.ee
https://www.visitestonia.com/fi/herramme-jeesuksen-kristuksen-kirkastumisen-juhlapaiva-obinitsassa


Saunafest 19.08.2018 Sipulitien saunafEST, Varnja alevik, Varnja (Peipsin rannalla, Alatskivistä etelään)
Saunalla on ollut tärkeä paikka virolaisten elämässä vuosisatoja ja maassa on sekä klassisia että moderneja saunoja kaikkialla. Varnjassa perinteitä juhlistetaan ainutlaatuisemmalla tavalla - osallistujille annetaan kartta ja heidät lähetetään etsimään Sipulitien parhaita saunoja. Kun paikka on löydetty, ei löylyn heitosta yksin riitä, vaan heidän tulee myös ratkaista isäntäväen antama tehtävä. Illan lopussa parhaat saunojat saavat arvokkaat palkinnot!
https://www.facebook.com/events/127653754458574/
https://www.visitestonia.com/fi/sipulitien-saunafest


19.08.2018 Laulukentän yhteislaulutapahtuma 100-vuotiaan Viron kunniaksi, Tallinna
Kaksiosaisen juhlan ensimmäisessä osassa lauletaan 100-vuotiaan Viron kunniaksi 100 minuuttia tauotta. Ohjelmassa on kaikille tuttuja lauluja suosittujen näyttelijöiden, laulajien ja kuorojen johdolla. Juhlan toisessa osassa voi laulaa yhdessä Viron parhaiden yhtyeiden kanssa.
http://www.nargenfestival.ee/index.php?keel=2&id=38&uid=434&year=&month=&day=
https://www.piletilevi.ee/est/piletid/festival/muusika/ev100-uheslaulmine-nargenfestival-2018-243555/


20.08.2018 Tahkurannan kurkkufestivaali, Tahkuranna küla, Tahku Tare (Pärnusta etelään)
Kurkku, kala ja käsityö ovat olleet rannikkolaisten seuralaisina jo vuosisatoja… Jotta nuo kolme toisiinsa liittyvää sanaa ja niihin liittyvät toimet eivät koskaan lakkaisi, Tahku rannnarahvas-yhdistys järjestää Hapankurkkufestivaalin.
Juhlapäivänä jaetaan mielenkiintoisia reseptejä ja silloin voi maistaa sekä kurkkua että kalaa. Avoinna on useita työpajoja.
Odotamme sinua osallistumaan perheesi kanssa, koska toimintaa riittää kaikille koko päivän ajan!
https://www.facebook.com/tahkurannakurgifestival/
https://www.visitestonia.com/fi/tahkurannan-kurkkufestivaali


20.08.2018 Kansallispukujen tuuletus Tartossa, Tartu
Vuosi 2018 on kuulutettu Euroopan kulttuuriperintövuodeksi. Osa kansallisesta kulttuuriperinnöstämme ovat kansallispuvut, jotka edelliset sukupolvet ovat luoneet ja jotka ovat muodostuneet tämän maan kansalle ainutlaatuisiksi.
Kansallispukujen tuuletuspäivänä kaikilla on mahdollisuus iloita puvuista ja kantaa niitä ylpeästi.
Jo aamulla voisi laittaa kansallispuvun päälle ja tulla kello 11 alkavaan uudelleen itsenäistymispäivän seremoniaan vapaussodan Kalevipoeg-monumentille.
Keskipäivän kansallispukupiknik keskustan puistossa on kansallispukujen esittelyä varten! Piknikillä on opettavaista ja hauskaa tekemistä kaikille tarttolaisille ja kaupungin vieraille.
https://www.visitestonia.com/fi/kansallispukujen-tuuletus-tartossa


24.08. - 26.08.2018 Valkoisen Daamin Aika, Haapsalu
Haapsalun piispanlinnoituksen salaperäisten muurien välissä asuu Viron kuuluisin legenda – Valkoinen Daami. Tälle legendalle on omistettu Valkoisen Daamin Aika, joka järjestetään vuosittain elokuussa täyden kuun aikaan. Samalla näkee myös ulkoilmaesityksen Valkoisesta Daamista.
Myöhäisillan esitysten lisäksi Valkoisen Daamin Aikaan kaupungissa järjestetään lukuisia konsertteja teatteriesityksiä, taidetapahtumia ja väliaikaisesti markkinatoriksi muuttuvilla vanhankaupungin kaduilla myydään käsitöitä, luomuruokaa ja muuta jännittävää.
http://www.valgedaam.ee/pages/est/legend.php
https://www.visitestonia.com/fi/valkoisen-daamin-aika


25.08.2018 Kallasten kala- ja sipulimarkkinat, Kallaste
Kallasten kala- ja sipulimarkkinoista on tullut yksi Peipsin rannan suurimmista perinteisistä kesän päätöstapahtumista. Joka vuosi elokuun viimeisenä viikonloppuna matkustaa Kallasteelle ihmisiä kaikkialta Virosta ja naapurimaista. Myyjät ovat tuoneet markkinoille erilaisia tuotteita, joista kuuluisin on kuitenkin Peipsin sipuli.
Markkinoilla on myynnin lisäksi myös monipuolinen kulttuuriohjelma. On mahdollista osallistua käsityötupiin, tarjolla on todellista ja aitoa kalasoppaa, järjestetään veneajeluja Peipsillä ja lasten esityksiä.
https://www.visitestonia.com/fi/kallasten-kala-ja-sipulimarkkinat-2018


25.08.2018 Telliskivin kirppufestivaali, Põhja-Tallinna linnaosa, Telliskivi
Telliskivin kirppufestivaali on Viron suurin kierrätykseen ja vastuulliseen sekä vihreään elämäntyyliin keskittynyt festivaali. Avaamme yhden päivän ajaksi yli 400 myyntipistettä, johon lisääntyy monipuolinen valikoima eri-ikäisille osallistujille sopivaa viihdettä.
Festivaali tarjoaa osallistujille työpajoja, demoja, esittelyjä ja erikoisohjelmaa, jotka antavat uusia, jännittäviä ja suurimmalta osin Virossa syntyneitä ideoita kestävään, ympäristötietoiseen ja innovatiiviseen elämään.
https://www.visitestonia.com/fi/telliskivin-kirppufestivaali


25.08.2018 Küüslaugu Festival (Valkosipulifestivaali), Kuremaa
10. valkosipulifestivaali järjestetään tänä vuonna Kuremaalla, Jõgevan maakunnassa.
Markkinoilla myydään virolaista käsityötä ja ruokaa. Tietysti olemassa on myös erilaisia valkosipuliaiheisia tuotteita. Päivän ohjelmaan kuuluvat myös laaja kulttuuriohjelma ja työpajat.
Tekemistä pitäisi riittää sekä pienille että suurille, sekä äideille että isille, sekä isoäideille että isoisille!
https://www.visitestonia.com/fi/kuuslaugu-festival-valkosipulifestivaali


25.08.2018 Meren ja vesistöjen rannoilla Virossa, Tallinna
Vuonna 2018 juhlistamme perinteistä kesätapahtumaa yhdessä Viron 100-vuotisjuhlan kanssa.
Muinaistulien yönä sytytämme yhdessä kokot meren rannalle. Järjestämme yhdessä rannan kokoista tuliketjun ja juhlistaen yhdessä veden ja luonnon rajalla annamme toisillemme ennen kaikkea positiivisia ajatuksia ja viestejä.
Kokkoja sytytettäessä juhlistamme Viron 100-vuotispäivää ja kutsumme myös naapurit yhtymään tuliketjuun.
Muinaistulien yön erottamattomaksi osaksi on muodostunut mahdollisuus ilmoittaa kokot osoitteessa muinastuled.ee (ancientlights.eu/en), MTÜ Tulerandan johtajat keräävät kokkoilmoituksia jo kymmenettä vuotta.
http://www.ancientlights.eu/fi
https://www.visitestonia.com/fi/muinaistulien-yona-2018-viron-100-vuotispaivan-juhlinta


25.08. - 26.08.2018 Lüübnitsan sipuli- ja kalamarkkinat, Lüübnitsa küla
Kesäiset Setukaismaan sadot – kala ja vihannekset – ovat valmiita myyntiin. Kunnia-asemassa ovat sipuli- ja valkosipuliletit. Vierailijat voivat ostaa mukaan käsitöitä ja osallistua ruoka- ja valokuvauskursseille. Lapsilla on jännittävää seurata, kuinka miehet vuolevat puuta ja olla vaikka sepän oppipoikana. https://www.visitestonia.com/fi/luubnitsan-sipuli-ja-kalamarkkinat


25. - 26.08.2018 Kesä purkkiin, Narva
Kesäkauden lopputapahtumassa kilpaillaan lauantaina suolaisten ja sunnuntaina makeiden säilykkeiden valmistuksessa. Kaikki on tuoretta sekä kypsyy samassa nuotioilla porisevissa kattiloissa, vieraiden ei jää tehdä muuta kuin maistaa ja arvioida kilpailevia säilykkeitä. Kilpailun grand prix on damaskolaisesta teräksestä valmistettu veitsi.
http://narvamuuseum.ee/fin/pohjoispiha/palvetut/
https://www.visitestonia.com/fi/kesa-purkkiin


26.08.2018 Pitsipäivä, Haapsalu Erilaisten pitsien tapaamispaikka. Työpajat, materiaalien ja käsityövälineiden myynti. Kuten joka vuosi järjestetään kutomiskisa ja yhteiskutominen. Tule tapaamaan vanhoja käsityötuttuja, luo uusia tuttavuuksia ja esittele käsitöitäsi! Olkoon tämä juhla kaikille käsityöläisille!
http://www.haapsalusall.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-pitsipaiva-2017


26.08.2018 Tarton rullaluistelumaraton (42, 21 ja 10 km), Tartu
Skandinavian ja Baltian suurimmassa rullaluistelutapahtumassa urheilun ystäviä odottavat maraton- ja puolimaratonradat. Päivä ennen päämatkoja on ohjelmassa myös vauhdikas sprinttikisa sekä perheen pienemmille tarkoitetut lasten kisat.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-rullaluistelumaraton-42-21-ja-10-km


31.08. - 02.09.2018 Aparaaditehasin festivaali, Tartto
Aparaaditehasin festivaali Tartossa yhdistää kulttuuritehtaan parhaat palat. Avointen ovien päivä tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa talon kulissien taakse, kahtena iltana voi osallistua konsertti- ja yökerho-ohjelmaan, paikalle tulevat katuruokaravintolat, keskustellaan Kastani-Vaksalin kehittyvän alueen tulevaisuudesta, järjestetään Müürilillen kirpputori ja paljon muuta jännittävää.
https://www.facebook.com/aparaaditehas
https://www.visitestonia.com/fi/aparaaditehasin-festivaali-2018


Ylös!

   Syyskuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

01.09.2018 Tarton syysnäyttely: Rotueläin, Ülenurme alevik, Eesti Põllumajandusmuuseum (Viron maatalousmuseo, Tarto)
Näyttelyssä "Rotueläin" voi nähdä parhaita rotueläimiä: lampaita, kotilintuja, turkiseläimiä, virolaisia nautoja, Viron kauneimpia lehmiä ja hevosia.
Samana päivänä järjestetään myös suuret syyssato- ja käsityömarkkinat. Paikalla on vierailevia museoita, jotka järjestävät erilaisia ruoanvalmistuspajoja.
Avoinna on Viron maatalousmuseon uudet ja vanhat näyttelyt ja järjestetään erilaisia työpajoja pienille ja suurille. Lapsia viihdyttävät klovnit, kasvomaalarit ja entisajan leikit.
Odotamme sinua koko perheen kanssa Viron maatalousmuseoon!
http://epm.kovtp.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-syysnayttely-rotuelain-2018


01. - 02.09.2018 Jüri Jaansonin Kahden Sillan Juoksu Jaansoni rada, Pärnu
Soutulegendan Jüri Jaansonin mukaan nimetty Kahden Sillan juoksu on todennäköisesti Pärnun tunnetuimpia urheilutapahtumia. Vuodesta 2001 lähtien urheilun ystävät kokoontuvat syyskuun alussa Pärnuun. Pärnun jokirantoja pitkin kulkevan, Jaansonin mukaan nimetyn noin 10 km radan voi sekä kävellä että juosta.
Tapahtumia riittää koko perheelle. Ohjelmassa on juoksu, kävely ja sauvakävely, lasten matkat ja urheilutori.
https://www.2silda.ee/en/two-bridges-race/
https://www.visitestonia.com/fi/juri-jaansonin-kahden-sillan-juoksu


01. - 09.09.2018 Narvan oopperapäivät "ContempArt" 2018, Narva
Narvan oopperapäivät järjestetään vuonna 2018 kolmatta kertaa. Se on festivaali, jossa voi tutustua moderniin klassiseen musiikkiin, katsella ja kuunnella maailman ensiesityksiä ja nuorten luojien (muusikot, taiteilijat, ohjaajat jne.) töitä, jotka esittelevät yhteistyössä alansa ammattilaisten kanssa jo tunnettuja klassikkoja. Vuonna 2018 odotamme vieraita Suomesta, Saksasta, Ranskasta, Venäjältä ja tietysti voi kuulla myös virolaisia muusikoita. Järjestetään mestarikursseja. Tapahtuma on lahja Viron tasavallan 100-vuotispäiväksi.
http://contemparteesti.ee/?lang=fi
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-oopperapaivat-contempart-2018


03. - 09.09 2018 Virolaisen teatterin festivaali Draama Tartu
Virolaisen teatterin festivaali Draama on kuraattorifestivaali, jonka pääohjelmistossa on virolaisen teatterin parhaat ja kiinnostavimmat esitykset. Festivaalien pääohjelman, jonka aihe selviää toukokuussa, lisäksi tarjolla on myös jännittävä sivuohjelma, musiikkitapahtumia ja mukavia keskusteluiltoja ja ajanviettoa festivaalikerhossa.
Virolaisen teatterin festivaali Draama järjestetään eri paikoissa Tarton kaupungissa, saat tarkempia tietoja festivaalin kotisivuilta.
http://draama.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/virolaisen-teatterin-festivaali-draama-2018


03. - 10.09.2018 Saarenmaan ruokafestivaali, Kuressaare, Saaremaa
Saarenmaan ruokafestivaali tarjoaa koko viikon kestävän jännittävän ohjelman, josta voi sanoa vain seuraavaa: myös ruoalla on hyvästä syöjästä hyvä mieli.
Festivaaleilla järjestettävä ravintolaviikko tarjoaa saarenmaalaisia makuelämyksiä hyvään hintaan. Lisäksi Saarenmaan pientuottajien tuotteiden maistiaiset ja esittelyt. Ota lauantaina mukaan piknikkori ja osallistu katupiknikiin Kuressaaren keskustassa. Kaikki ovat tapahtuman viimeisenä päivänä odotettuja omenakahviloiden päivään.
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-ruokafestivaali


07. - 08.09.2018 Pärnun kasvimarkkinat, Vallikääru aas, Pärnu
Pärnun kasvimarkkinat järjestetään kaksi kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Markkina-alue sijaitsee Pärnun keskustassa Vallikraavin (vallihaudan) varrella Markkinoilla myydään puutarhaan ja kasveihin liittyviä aiheita: siemenet, taimet, puutarhatuotteet, hunaja, puutarhatyökalut, puutarhatekniikka, puutarhakalusteet, puutarhakoristeet jne.
Kuten tavallista, voi syysmarkkinoilta ostaa mukaan tuoreita Virossa kasvatettuja hedelmiä – omenien ja vadelmien lisäksi viinimarjoja, vesimeloneita, meloneita yms.
http://www.taimelaat.ee/fi/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kasvimarkkinat


07. - 08.09.2018 Karksin hunajafestivaali, Karksi-Nuia (Viljandin eteläpuolella)
Koko perheen tapahtuma mehiläishoitajille ja hunajan ystäville. Festivaalin avaa perjantainen konserttiohjelma Karksin Pietarin kirkossa, ja sitä seuraa päivä täynnä tapahtumia. Lauantaina voi kuunnella luentoja mehiläishoidosta, maistaa ja ostaa hunajaa ja hunajatuotteita, osallistua erilaisiin työpajoihin, tutustua näyttelyihin. Illan päättää tunnelmallinen konsertti.
https://www.visitestonia.com/fi/karksi-nuian-hunajafestivaali


07.–09.09.2018 Nostalgiapäivät, Haapsalu
https://www.facebook.com/pg/nostalgiapaevad/about/?ref=page_internal


07. - 09.09.2018 Tallinnan maraton, Tallinna
Vaikka Tallinna onkin maailman suurkaupunkien joukossa pieni, kuuluu se kaupunkimaratoninsa ansiosta varmasti niiden joukkoon. Tallinnan maratonilla esittelemme kaunista pääkaupunkiamme vieraillemme, koska kaunis kilparata kiertää monen erilaisen alueen halki.
Kaikkiin juoksumatkoihin yhteensä osallistuu noin parikymmentätuhatta juoksijaa yli 50 valtiosta. Kisakeskus sijaitsee Vabaduse-aukiolla.
Kolmipäiväisillä liikuntafestivaaleilla voi juosta maratonin, puolimaratonin, 10 km tai 5 km. Pienemmille on lasten juoksut.
http://www.jooks.ee/en/tallinn-marathon/
https://www.visitestonia.com/fi/seb-tallinnan-maraton


07. - 16.09.2018 Juniorien sulkapallon Euroopan mestaruuskisat, Kalevi Spordihall, Tallinna
Maailman nopeimman mailaurheilulajin, sulkapallon, mestaruuskisat järjestetään Virossa ja Baltiassa ensimmäistä kertaa. Juniorien Euroopan mestaruuskisat tuovat parhaat nuoret sulkapalloilijat kaikkialta Euroopasta Tallinnaan. Voit nähdä pelaamassa tulevaisuuden tähtiä, useat Tallinnassa kilpailevista urheilijoista ovat ehdolla korkeille sijoille seuraavissa olympialaisissa.
Kymmenen kisapäivän aikana Kalevin urheiluhallissa selviää ensin joukkuekisan paras eurooppalainen joukkue ja sen jälkeen miesten ja naisten yksinpelin, miesten ja naisten kaksinpelin ja sekakaksinpelin henkilökohtaiset Euroopan mestarit.
http://events.badmintoneurope.com/cms/?cmsid=340&pageid=5800
https://www.visitestonia.com/fi/juniorien-sulkapallon-euroopan-mestaruuskisat


08.09.2018 Kuressaaren katupiknik, Kuressaare
Tule nauttimaan Kuressaaren katupiknikistä!
Kuressaaren Lossi-katu peittyy piknikpöytiin vain kerran vuodessa. Ihmiset nauttivat mukaan ottamiaan ruokia ja juomia ja tanssivat tanssimusiikin tahtiin. Jos Sinulla ei ole piknikvarusteita, niin kadun varrella olevat kahvilat ovat valmiina palvelemaan piknikillä olevia.
Olemme kuin yksi perhe - piknik yhdistää kaikki saarenmaalaiset, muhulaiset ja vieraamme!
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-katupiknik


08.09.2018 Jänedan syysmarkkinat, Jäneda (Tallinnasta kaakkoon n.70km)
Syysmarkkinat ovat Jänedan vieraita ilostuttaneet jatkuvasti kaikella tuoreella ja värillisellä , jota syksyinen puutarha meille tarjoaa. Peipsi rannan "tunkki" sipulin ja valkosipulin tuoksuvat palmikot on vain yksi osa suosituista ja kysytyistä tavaroista. Savuliha monin tavoin, lisäksi viiriäiset ja kala on pakollinen osa koreissa, kun palaataan auton luokse parkkipaikalle. Peruna- ja omenanäyttely tarjoaa jo vuosia mahdollisuutta tutustua uusiin makuelämyksiin. Samoin tänä vuonna.
http://www.janedaturism.ee/fi


08.09.2018 2. Kirjallisuuskatu-festivaali, Kadriorg, Tallinna
Kadriorgissa sijaitseva Lydia Koidulan katu muuttuu taas todelliseksi kirjallisuuskaduksi.


10. - 16.09.2018 Tallinnan Design-yö -festivaali, Tallinna
Festivaali esittelee Viron ja muiden maiden suunnittelijoiden saavutuksia ja käynnistää keskusteluja designin roolista nyky-yhteiskunnassa. Festivaalin tapahtumapaikkoina toimivat usein unohdetut mielenkiintoiset arkkitehtuurin helmet. Festivaaliohjelmassa on opettavaisia designviisauksia jakavia formaatteja, kulttuuri- ja laatuviihdetapahtumia sekä designkaupan aloitteita.
Festivaalivierailija uudistaa designtietojaan ja kokee monin aistein, että design on holistinen ala, joka on estetiikkansa, ihmiskeskeisten toimintaprosessiensa ja ratkaisuidensa avulla integroitunut arkielämäämme.
http://www.tallinndesignfestival.com/information
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-design-yo-festivaali


15.09.2018 Sipulitien buffetpäivä, Alatskivi
Kotikahviloiden perinteestä on viime vuosina tullut Virossa hyvin arvostettu. Myöskään Peipsi ja Sipulitie eivät jää tästä ilman. Paikallisten upeat kodit avaavat syyskuun keskellä porttinsa ja ovensa ja kahviloissa pääsee maistelemaan parhaita polvesta polveen annettuja reseptejä.
http://www.sibulatee.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/sipulitien-buffetpaiva-2017


15.09.2018 Tarton pyörämaratonin lasten tapahtumat - TILLUsõit ja MINImaraton, Tähtvere Spordipark, Tartto
Maailmassa kolmanneksi suurin maastopyörämaraton tarjoaa osallistumisriemua useille ikäryhmille ja eritasoisille pyöräilijöille - yhteensä maratonista ottaa osaa noin 8000 pyöräilijää. Päämatkat pituuksiltaan 89 ja 40 km vievät kilpailijat kaupungin melusta kauemmaksi, Etelä-Viron vaihteleviin maastoihin. Viikkoa ennen päätapahtumaa järjestetään joukkueiden Tarton viestipyörämaraton. Perheen pienimpiä odottavat lasten pyöräilyt.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-pyoramaraton


15.09.2018 Ultima Thule Maraton Kuressaaressa, Kuressaare
Ultima Thulen maratonin keksi Rasmus Kagge, joka toi idean esille joulukuussa 2015 Saaren maakunnan kehityskonferenssissa "Ultima Thule - maailman laidalla kaikki on mahdollista." Kuressaaren kaupunginjohtaja Madis Kallas innostui ideasta ja nyt Saarenmaa on saanut oman maratoninsa.
Urheilun ystäville tarjotaan kaksi matkaa: maraton (42,195 km) ja puolimaraton (21,1 km). 21,1 km matkalle ovat juoksijoiden lisäksi odotettuja myös kävelijät ja sauvakävelijät.
https://www.visitestonia.com/fi/ultima-thule-maraton-kuressaaressa


16.09.2018 Tarton pyörämaraton (89/40 km), Tehvandi Spordikeskuse Staadion, Otepää
Maailmassa kolmanneksi suurin maastopyörämaraton tarjoaa osallistumisriemua useille ikäryhmille ja eritasoisille pyöräilijöille - yhteensä maratonista ottaa osaa noin 8000 pyöräilijää. Päämatkat pituuksiltaan 89 ja 40 km vievät kilpailijat kaupungin melusta kauemmaksi, Etelä-Viron vaihteleviin maastoihin. Viikkoa ennen päätapahtumaa järjestetään joukkueiden Tarton viestipyörämaraton. Perheen pienimpiä odottavat lasten pyöräilyt.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-pyoramaraton


16.09.2018 Tarton pyörämaraton - loppu ja palkinnonjako, Tartumaa Tervisespordikeskus, Uderna küla
Maailmassa kolmanneksi suurin maastopyörämaraton tarjoaa osallistumisriemua useille ikäryhmille ja eritasoisille pyöräilijöille - yhteensä maratonista ottaa osaa noin 8000 pyöräilijää. Päämatkat pituuksiltaan 89 ja 40 km vievät kilpailijat kaupungin melusta kauemmaksi, Etelä-Viron vaihteleviin maastoihin. Viikkoa ennen päätapahtumaa järjestetään joukkueiden Tarton viestipyörämaraton. Perheen pienimpiä odottavat lasten pyöräilyt.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-pyoramaraton


19.–20.09.2018 Valo kulkee Kadriorgissa, Kadriorg, Tallinna
Tuhannet kynttilät syttyvät mystisessä puistossa. Kahden illan aikana ihaillaan myös valoa, videokuvaa, tulta ja ääntä sisältäviä installaatioita. Valo-, väri- ja musiikkifestivaali päättää Kadriorgin 300-vuotisjuhlakauden.


19. - 23.09.2018 Matsalun luontoelokuvafestivaalit, Lihulan Kultuurikeskus, Lihula
Festivaalien tavoite on esitellä yleisölle uusia luontoelokuvia ja tunnustaa niiden tekijöitä. Lisäksi luontovalokuvanäyttelyt ja –työpajat muodostavat oman perinteisen osansa festivaalia.
Festivaali on saanut nimensä sen toisen pitopaikan Lihulan ympäristössä sijaitsevan Matsalun kansallispuiston mukaan. Alue on tiettävästi yksi Euroopan suurimmista lintujensuojelualueista.
Vuonna 2012 luontoelokuvat kilpailevat kahdessa teemasarjassa:
1. Luonto
2. Ihminen ja luonto
https://www.visitestonia.com/fi/matsalun-luontoelokuvafestivaalit


23.09.2018, 12:00 - 16:00 Peukaloisen koulu Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


28. - 30.09.2018 Kihnun viulufestivaali, Linaküla,Kihnu rahvamaja; Metsamaa pärimustalu, Kihnu
Kihnussa on asunut erittäin hyviä ja taitavia viuluniekkoja sekä viulunrakentajia. Onneksi meillä on aika paljon nauhoitteita, jotka antavat aavistaa menneiden aikojen viulunsoiton tasoa, tyyliä ja omaperäisyyttä. Viulufestivaali tarjoaa kihnulaisille mahdollisuuden tutustua uudelleen saarensa perinteeseen. Tapahtumassa voi kuulla Viron parhaita viulisteja Kihnun viulunsoittoperinnettä vaalimassa.
Festivaalipäivät ovat täynnä keskusteluja perinnemusiikin opetuksesta, soitosta ja konserteista. Jokaisella vierailijalla on oivallinen mahdollisuus tutustua Kihnun asukkaiden kulttuuriin ja saaren ihmeelliseen luontoon.
https://www.visitestonia.com/fi/kihnun-viulufestivaali


Ylös!

   Lokakuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

03. - 09.10.2018 Setukaiskulttuurin Viikko, Meremäe vald, Setomaa eri paikoissa


05. - 07.10.2018 Lauluntekijöiden festivaali Putoavien lehtien musiikkia, Tartto
Kansainvälinen lauluntekijöiden festivaali on todellinen herkku lauluntekijöille ja kuulijoille. Festivaali on ansainnut lujan aseman koko maailman saman alan festivaalien joukossa. Lehesaju Muusika –festivaalilla esiintyvät tunnetut ja taitavat lauluntekijät, jotka ovat kirjoittaneet ja esittäneet kappaleita pitkään ja hyvällä menestyksellä. Festivaaleille saapuu osallistujia koko maailmasta ja hyvinkin eksoottisista maista.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-lauluntekijoiden-festivaali-putoavien-lehtien-musiikkia-2017


06.10.2018 Tarton kaupunkimaraton (42/21 km), Tartto
Tarton kaupunkimaraton on Virossa ainutlaatuinen, koska koko 42 km matka juostaan yhtenä kierroksena. Se tarkoittaa, että jokainen reittikilometri on ainutlaatuinen ja tarjoaa uusia elämyksiä. Halukkaat voivat valita myös 21 km puolimaratonin tai 10 km pituisen matkan. 10 km matkan voi tehdä myös sauvakävellen. Nuorimmille juoksijoille on Tarton keskustassa lasten juoksut. Maratonohjelmaan kuuluu myös hauskatunnelmainen ja viihteellinen Friday Night Run.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kaupunkimaraton


06.10.2018 Türin omenafestivaali, Türi Kahteksan kerran järjestettävillä Türin omenafestivaaleilla voi ostaa ja maistaa omenoita ja kysyä vinkkejä omenanviljelijöiltä. Tarjolla on leivoksia, säilykkeitä, pikkupurtavia, juomia, taimia ja kaikkea muuta omenaan liittyvää. Festivaalivieras voi osallistua koulutuksiin ja omenatuotteiden kilpailuihin, katsella kulttuuriohjelmaa ja osallistua omenien grillauksen Viron mestaruuskilpailuihin.
https://www.visitestonia.com/fi/viii-turin-omenafestivaali


06. - 14.10.2018 Pärnun kahvilaviikko, Pärnu
Kahvilaviikon puitteissa tarjotaan salaatista, jälkiruoasta ja teekupillisesta tai kahvista koostuvia aterioita hintaan 7 tai 9 euroa.
Kahvilaviikkoon osallistuu 17 Pärnussa toimivaa kahvilaa, joissa erityishuomiota kiinnitetään laatuun, jonka avulla esitellään Pärnun parasta kahvilakulttuuria.
Tule nauttimaan maukasta ruokaa, laadukkaita tee- ja kahvijuomia ja löytämään kesäpääkaupungin uudet kahvilat! Odotettuja ovat sekä pärnulaiset että kaupungin vieraat perheineen, ystävineen tai kollegoineen.
Huom.! Suosittelemme varaamaan vierailut ennakkoon.
http://kohvikutenadal.ee/parnu-cafe-week/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kahvilaviikko


07.10.2018 Viiking Window 36. Paiden ja Türin kansanjuoksu, Paide, Paide - Türi välinen maantie
Suosittu kansanurheilutapahtuma, joka järjestetään 37. kertaa. Voit osallistua eripituisiin matkoihin ja vaikeusasteiltaan erilaisiin kilpailuihin. Lempimatkastasi saat lisätietoja kilpailun verkkosivuilta.
https://www.visitestonia.com/fi/viiking-window-37-paiden-ja-turin-kansanjuoksu


12. - 13.10.2018 Saarenmaan rallin startti Kuressaaren keskustassa, Kuressaare, Saarenmaa Ensimmäinen autoralli järjestettiin Saarenmaalla vuonna 1974. Vuodesta 1993 alkaen ralli on ollut kansainvälinen ja nimeltään ”Saarenmaa”. Siitä lähtien rallissa ovat olleet mukana myös suomalaiset kuljettajat. Saarenmaan teillä ovat kaahanneet Sebastian Lindholm-Pertti Lahtinen ja naisten maailmanmestari Eija Jurvanen. Yhtään rallia ei ole järjestetty ilman Kaugatuma-Toomalõuka erikoiskoetta, jota voidaan oikeutetusti pitää Saarenmaan rallien tavaramerkkinä. Viime vuosina mukana on ollut kaupunkierikoiskoe, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1980.
http://www.saaremaarally.eu/
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-ralli


12. - 14.10.2018 Tarton kansainvälinen vanhan musiikin festivaali Orient et Occident, Tartto
Festivaalin keskiössä on itämainen kulttuuri yhdistettynä Euroopan varhaiseen, ennen kaikkea keskiaikaiseen, kulttuuriin. Tavoitteena on ollut luoda taiteellinen kokonaisuus, jossa eri aiheisiin syvennytään erilaisista näkökulmista. Festivaalia kuvaa parhaiten kaksoiskonserttiformaatti, jonka yhdessä puolessa esiintyy eurooppalainen ja toisessa aasialainen yhtye ja lopulta he improvisoivat yhdessä. Konsertteja järjestetään eri paikoissa Tarton kaupungissa.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kansainvalinen-vanhan-musiikin-festivaali-orient-et-occident


19. - 21.10.2018 Saaremaa Kolme Päeva Jooks (Saarenmaan kolmen päivän juoksu), Kuressaare, Saaremaa
Ensimmäinen Saarenmaan kolmen päivän juoksu järjestettiin vuonna 1974. Silloin naisten matkat olivat lyhempiä, mutta siitä eteenpäin ovat kaikki kilpailijat juosseet saman matkan. Nyt on lisääntynyt myös kilpailu nuorille juoksijoille. Tässä kansainvälisessä tapahtumassa on perusmatkoilla kilpailuun osallistunut yhteensä noin 2000 eri juoksijaa.
Kolmen päivän aikana kilpailijat juoksevat yhtensä maratonmatkan - 42,195 km. Ensimmäisen ja viimeisen päivän juoksut järjestetään Kuressaaressa, jossa juostaan sekä Roomassaaren katajien että keskustan historiallisten rakennusten välissä. Kaupunkijuoksuihin tuo vaihtelua toisena päivänä juostava Sõrven niemen juoksu
https://www.visitestonia.com/fi/saaremaa-kolme-paeva-jooks-saarenmaan-kolmen-paivan-juoksu


20. - 21.10.2018 Telliskivi Tantsupidu (Telliskivin tanssijuhla), Telliskivi, Tallinna
Telliskivin tanssijuhla on kansainvälinen festivaali ja ainut tanssitapahtuma Virossa, joka yhdistää saman katon alle erilaiset tanssiyhteisöt ja -tyylit. Festivaaleilla saat katsauksen latinalaisamerikkalaisista tansseista eksoottisten alueiden perinteisiin tansseihin, swingiin ja virolaiseen kansantanssiin. Osallistujat voivat valita melkein 30 työpajasta, tanssitunnista ja tanssitapahtumasta. Festivaaleihin osallistumiseen ja tanssiriemusta nauttimiseen ei tarvita aiempaa tanssikokemusta.
https://telliskivi.cc/en/
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-festivaali-telliskivi-tantsupidu-telliskivin-tanssijuhla


20.10. - 20.11.2018 Tarton valofestivaali, Tartto
Tartu valofestivaali eli TAVA on kokonaisvaltainen, kansainvälinen, eri aloja liittävä valo- ja valotaidefestivaali. TAVA 2018 ohjelmaan sisältyvät kansainväliset opinverstaat, ulkoinstallaatiot, konferenssi, valomessu ja useat näyttelyt. TAVA 2018 pidetään Tarton vanhassakaupungissa, josta lokakuun viimeisellä viikolla tulee Valomaailma. Omaperäiset ja ainutlatuiset installaatiot vetävät yleisöä taidetta nauttimaan myös raikkaana syysiltanakin.
https://www.tartuvalgus.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-valofestivaali


21.10.2018, 12:00 - 16:00 Sadonkorjuujuhla Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Ylös!

   Marraskuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

18.11.2018, 12:00 - 16:00 Mattopäivä Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


09. - 10.11.2018 Festivaali Hullu Tartto, Tartto
Tartto on seonnut -festivaali on kansainvälinen monien alojen edustajia yhdistävä festivaali, jossa yleisölle ovat esiintymässä kirjailijat, runoilijat, muusikot ja taiteilijat Virosta ja muualta maailmasta. Festivaalin päämääränä on tarjota yleisölle mahdollisimman paljon sellaista, josta ei ole aikaisemmin missään muualla nähty, kuultu tai koettu. Tätä periaatetta noudatetaan myös esiintymispaikkojen valinnassa. Jokaisena vuotena järjestetään yllättävissä paikoissa myös jonkin taideteoksen ensiesittely.
https://tartu.kirjandus.ee/eng
https://www.visitestonia.com/fi/festivaali-hullu-tartto-2017


16.11 - 02.12.2018 Elokuvafestivaali Tarton PÖFF, Tartto
A-luokkaan kuuluva Pimeiden öiden elokuvafestivaali houkuttelee Tallinnaan vuosittain yli 1200 elokuvan tekijää ja toimittajaa, sekä runsaasti elokuvien ystäviä sekä Virosta että ulkomailta. PÖFFIN ja sen kahden alafestivaalin, Just Filmin ja PÖFF Shortsin ohjelma koostuu yli 600 elokuvasta ja useista erikoistapahtumista, jotka muuttavat pimeät yöt loistavaksi elokuvajuhlaksi.
https://2018.poff.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/pimeiden-oiden-elokuvafestivaali-poff


24.11.2018 Katutanssifestivaali Battle of EST, Tartto
Battle of EST (BOE) on vanhin ja näyttävimmällä kilpailijalistalla ylpeilevä katutanssin kilpailu Euroopan pohjoisosassa. Päätapahtumana on break-tanssin tiimikilpailut. Niiden lisäksi voi tulla seuraamaan hip-hop -, popping- ja solo bboying –tanssijoiden kilpailuja. Tänä vuonna 18. kerran järjestettävä kansainvälinen BOE-festivaali sanoo rohkean ein kaikelle epäaidolle kiillolle, tanssikilpailun taistelijoista tulee todellisia elämäntaiteilijoita. Se on itsensä uuvuksiin tanssivien ihmisten kapina, jotka elävät ja hengittävät tanssikulttuuria.
https://www.facebook.com/events/131894190811234/
https://www.visitestonia.com/fi/katutanssifestivaali-battle-of-est-2017


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

Ylös!
Lisää tapahtumatietoja mm. sivuilta: tourism.tallinn.ee , balticguide.ee   ja visitestonia.com

Ilmoita mahdollisista asiavirheistä sivun ylläpitäjälle: pauli.lahtinen@gmail.com

--------------------------------


HUOM!

Lippuja Viron tapahtumiin myyvällä Piletilevillä on Suomessa kaksi myyntipistettä:
LippuRex Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24 sekä Kampin keskus, Narinkka 3, Helsinki.
http://www.piletilevi.ee/fin/
--------------------------------

Yleiset juhlapyhät Virossa

1. tammikuuta uuden vuoden päivä. Hiljaiseloa juhlien jälkeen.

24. helmikuuta itsenäisyyspäivä. Juhlistetaan armeijan paraatilla aamupäivällä ja juhlaillallisilla perheissä

Pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai, viroksi lihavõtted ja munadepühad. juhlitaan keväällä. Silloin tarjotaan maitotuotteista valmistettuja herkkuja ja munia. Kansanjuhlia.

1. toukokuuta. Vapunpäivä. Edellinen yö vietetään juhlien ja taikoja tehden.

23. kesäkuuta. Voitonpäivä. Juhlitaan vapaussodan 1919 ratkaisevaa taistelua.

24. kesäkuuta. Juhannuspäivä, viroksi Jaanipäev. Eri puolilla Viroa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja sekä ilotulituksia. Yksi tärkeimpiä Viron juhlapäiviä.

20. elokuuta. Uudelleenitsenäistymisenpäivä. Järjestetään paikallisia juhlia ja festivaaleja ja perhekokoontumisilla.

24. – 26. joulukuuta joulu.

Turvallisuus

Hätänumero: 112 Heijastimet ovat pakollisia Virossa.

Huolehdithan, että sinulla on riittävästi heijastimia vaatteisssa, laukussa, repussa ja pyöränpolkimissa

Terveystieto

Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen. Kannattaa myös hakea Kelasta maksuton Eu:n eurooppalainen sairasvakuutuskortti (EHIC). Se ei korvaa matkavakuutusta mutta se mahdollistaa matkan aikana tarvitsemallesi hoidolle Kelan suorakorvauksen. Matkustajana saat saman hoidon kuin Viron kansalaiset

Esteetömyys

Virossa on laki, joka säätelee esteetöntä liikkumista. Kaikkiin liikeisiin ja palveluyrityksiin tulee päästä esteettömästi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, esimerkiksi suojelukohteeksi määritellyssä Tallinnan vanhassa kaupungissa, henkilökunta on avuliasa ja ystävällistä Julkisten liikennevälineiden esteettömyys vaihtelee kaupungeittain. Tallinnassa on useita bussi- ja raitiovaunolinjoja myos matalalla lattialla varustetuin liikennevälinein. Aikataulut ja reitit löydät http://soiduplaan.tallinn.ee/.

Viimeksi päivitetty 25.11.2016
(Lähde: http://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/matkailutietoa-virosta)

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat.
(Lähde: www.visitestonia.com)

Oletko menossa autolla Viroon? – Tiedätkö, mitä asiakirjoja pitää olla mukana?

Suunnitteletko lomamatkaa Viroon omalla autolla? Tässä lista tarvittavista asiakirjoista, jotka on syytä pakata mukaan, niin matkan teko sujuu mukavasti.
Lue täältä lisää: www.tallinna24.ee
Huomaa, että artikkelin tiedot ovat kesäkuulta 2017 ja ovat saattaneet muuttua.

Toinen hyvä linkki: www.rantapallo.fi

Myös www.autoliitto.fi -sivustolla on myös paljon lisätietoa asiasta.

Koulujen loma-ajat Virossa 2018

21.4. - 1.5. Kevätloma
12.6. - 31.8. Kesäloma
21. - 29.10. Syysloma
23.12. - 7.1. Talviloma

--------------------------------
Ylös!