Viron tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterin tietoja päivitetään pikkuhiljaa
ja niitä on viimeksi päivitetty 15.4.2018
JA LISÄTTY PALJON HEINÄ-ELOKUUN TAPAHTUMIA!!

Huomaa tämä: Useiden tapahtumatietojen kohdalla on linkki http://www.visitestonia..jne, sieltä löydät useassa tapauksessa mm. kartan ja ajo-ohjeen tapahtumapaikalle, jopa koordinaatin..Laivoja Helsinki-Tallinna -välillä:
Eckerö Line

Tallink Silja Line

Viking Line


teatterijamusiikkimuseotjagalleriat
Uutisia Virosta

Vanhempia uutisia TÄÄLTÄ!KATSO TAPAHTUMIA


- TOUKOKUUSSA

- KESÄKUUSSA

- HEINÄKUUSSA

- ELOKUUSSA

- SYYSKUUSSAYlös!

   Huhtikuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

15.02 - 01.05.2018 Näyttely "Ilo kaupungin sydämessä. Maalauksia Enn Kunilan kokoelmasta", Tallinn Raekoda
Enn Kunilan kokoelman perusteella koottu näyttely antaa perusteellisen katsauksen 1900-luvun alkupuolen virolaisesta maalaustaiteesta. Näyttelyssä on esillä maalauksia, jotka ovat valmistuneet vuosina 1910–1945 eli ns. Viron taiteen kulta-ajalla. Teokset tulevat virolaisen taidevärien suurnimiltä: Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Nikolai Triik, Paul Burman, Ado Vabbe, Herbert Lukk, Villem Ormisson, Endel Kõks, Elmar Kits ja muut.
Värikkäiden luontomotiivien rinnalla on esillä myös useita potretteja sekä myös kaupunkimotiiveja.
Näyttelyn kuraattori on Eero Epner ja suunnittelija Tõnis Saadoja.
http://raekoda.tallinn.ee/joy-in-the-heart-of-the-city-paintings-from-enn-kunila-s-collection
https://www.visitestonia.com/fi/nayttely-ilo-kaupungin-sydamessa-maalauksia-enn-kunilan-kokoelmasta


Juhlanäyttely ”Minun vapaa maani” Maarjamäen kartanossa
Viron historialliseen museoon kuuluva Maarjamäen kartano on uudistunut Viron 100-vuotispäivän kunniaksi ja avannut ovensa elämyksellisenä historiakeskuksena.
”Minun vapaa maani” on näyttely, joka vie aikamatkalle läpi Viron 100-vuotisen tarinan. Viron historian merkittävimmät tapahtumat ja päätökset avautuvat kahdeksassa näyttelytilassa muistojen, esineiden, filminpätkien ja tiloissa vallitsevan tunnelman kautta.
Sadan vuoden kuluessa virolaiset ovat joutuneet tekemään monenlaisia päätöksiä ja elämään läpi hyvinkin raskaiden vuosien. Näyttelyn interaktiiviset osiot tarjoavat mahdollisuuden kokea Viron historia omakohtaisesti: kokeile, miltä tuntuu lukea itsenäisyysjulistusta Endlan teatterin parvekkeelta, ajaa vanhalla polkupyörällä tai vaikkapa seistä 80-luvun vallankumousvuosina Baltian ketjussa!
Lapsille on museossa oma maailmansa, Lasten tasavalta. Totta ja tarua sekoittelevassa ympäristössä on mahdollisuus oppia leikin varjolla.
Maarjamäen kartanoon avataan myös Ravintola Maarjamäe, jossa nautitaan upeista merimaisemista ja herkullisista makuelämyksistä kartanon historian ja virolaisen ruokakulttuurin maustamissa puitteissa. Ravintolassa on kolme salia, joihin mahtuu yhteensä noin 100 vierasta. Ravintola on mainio paikka myös tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen.
Kartanon lisäksi Maarjamäen historiakeskuksen vieraita odottavat Viron elokuvamuseo, kartanopuisto ja lasten leikkipaikka. Hauskoja lahjoja ja tuliaisia löytyy museokaupasta.
Lue lisää Maarjamäen kartanon historiasta (englanniksi):
ajaloomuuseum.ee/about-museum/museum-history/story-of-maarjamae-palace

Maarjamäen kartano – Viron historiallinen museo (Maarjamäe loss - Eesti Ajaloomuuseum) Pirita tee 56, Tallinna, on avoinna:
Tiistaista sunnuntaihin klo 10.00–18.00 (1.10.–30.4.)
Joka päivä klo 10.00–18.00 (1.5.–30.9.)
Suljettu juhlapyhinä, paitsi 24.2. ja 20.8.


20.–29.4.2018 Jazzkaar
29. kertaa järjestettävän jazzfestivaalin ohjelmassa on 60 upeaa konserttia. Tämänvuotisen festivaalin suurin yllättäjä lienee kolmen Grammyn mies Cory Henry ja yhtyeensä The Funk Apostles.
Jazzkaaren ensimmäisenä festivaalipäivänä 20.4. juhlitaan 100-vuotiasta Viroa Noblessnerin satamassa järjestettävän konsertin merkeissä. ”Sadan tarina” -nimisen suurteoksen toteuttajina nähdään säveltäjä Erki Pärnoja, valokuvaaja Kaupo Kikkas ja ohjaaja Jaak Prints.
http://www.jazzkaar.ee/en/program/


21.–28.4.2018 Cembalofestivaali, Tallinna
Barokin mestareiden säveliä ja nykyajan mestareiden tulkintoja Tallinnan komeimmissa konserttisaleissa.
http://www.festivals.ee/822


27-28.04.2018 Tallinn Coffee Festival - Tallinnan kahvifestivaali, Kultuurikatel, Tallinna
Tallinnan kahvifestivaali (TLNCF), joka järjestetään toisen kerran, on tapahtuma, jossa voi tutustua monenlaisiin ja erityyppisiin kahviin, ruoanvalmistusmenetelmiin ja -välineisiin. Festivaalin vieraat nauttivat musiikista, kunnianhimoisesta ohjelmasta ja upeasta tuoksusta. Kahvin lisäksi festivaalilla on muita kuumia juomia, kuten teetä ja kaakaota. Tapahtumaa täydentävät katukylät ja kahvilat.
TLNCF: n järjestäjät ja osallistujat ovat asettaneet tavoitteekseen kahvilakulttuurin kehittämisen Virossa. Osallistuminen tietoon perustuvaan kulutukseen, kuluttajien kiinnostuksen tuominen, yllätys kahvinpoistoon uusilla tuotteilla ja tarjouksilla - tämä on kahvifestivaalin pyyntö. Uusia makuja, tuotantomenetelmiä ja työkaluja, eri laitteiden mahdollisuuksia ja käyttötapoja tai upean kahvimaailman salaisuuksia laajemmalle yleisölle.
Ammattimaiselle henkilökunnalle festivaali tarjoaa pro-ohjelmaa: kilpailuja, työpajoja jne.
Ammattilaiset ja harrastajat samassa potissa sekoittavat paikallisia paistareita, kahviloita, maalareita, kahvin ystäviä.
Keväällä 2017 ensimmäinen Tallinnan kahvifestivaali vieraili 3250 ihmisellä.
http://tallinncoffeefestival.ee/


27.04.2018 - 29.04.2018 Haapsalun kauhu- ja fantasiaelokuvafestivaali (HÕFF), Haapsalu Kultuurikeskus, Haapsalu
HÕFF esittelee virolaiselle ja lähivaltioiden elokuvayleisölle kauhu-, fantasia- ja kulttielokuvia mahdollisimman laajan ja modernin elokuvavalikoiman kautta. Vaikka Viron naapurivaltioissa on useita kauhu- ja fantasiaelokuvia näyttäviä festivaaleja, on HÕFF siltikin ainutlaatuinen festivaali.
HÕFF painottaa laadukasta ohjelmaa – se näyttää maailman tunnetuimpien lajifestivaalien parhaimmistoa ja palkittuja elokuvia, joita ei Viron elokuvateattereissa ole näytetty ja todennäköisesti ne eivät myöskään tule levitykseen.
http://2018.hoff.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-kauhu-ja-fantasiaelokuvafestivaali-hoff


28.04.2018 Varnjan kalamarkkinat, Varnja alevik (Peipsijärven rannalla, Tartosta koilliseen)
Perinteiksi muuttuneet jokakeväiset Varnjan kalamarkkinat ovat Peipsiäären kauden avajaistapahtuma. Markkinoilla on paikalla tuoreen kalan ja kalatuotteiden myyjät, kalastusvälineiden myyjät, sekä ruoan myyjät ja taimien, käsityön ja muun markkinatavaran tarjoajat. Markkinoilla on viihdettä sekä suurille että pienille.
https://www.facebook.com/events/1443313559055005/
https://www.visitestonia.com/fi/varnjan-kalamarkkinat-2018


28.04.2018 klo 10-15 Telliskiven kirpputori, Telliskivi 60 a, Tallinna
Telliskiven perinteinen pihakirpputori järjestetään talvisin sisätiloissa.
Myynnissä suuri määrä kierrätystavaraa - vaatteita, leluja, huonekaluja, kirjoja, sisustustavaa ym.
Kirpputori on avoinna toukokuusta syyskuuhun Telliskivi Wildlife Sanctuary -alueelle ja lokakuusta huhtikuuhun Green Hallissa.
http://telliskivi.eu/


28.04.2018 - 05.05.2018 Opiskelijafestivaali Tarton Kevätpäivät,Tartu
Opiskelijoiden luovuutta kuvastavat kevätpäivät tarjoavat osallistujille ja yleisöllä mahdollisuuden rentoutua tiiviin viihde- ja kulttuuriohjelman parissa. Yhteistoiminnasta syntyvä myönteisyys on ollut Tartossa jo vuosikymmenten ajan arvokasta sielunravintoa kaikille, jotka päättävät osallistua johonkin kevätpäivien tapahtumaan.
http://www.studentdays.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/opiskelijafestivaali-tarton-kevatpaivat-2018


Ylös!

   Toukokuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

01.05.2018 Viljandijärven ympärijuoksu, Viljandi
Viljandin maakunnan urheiluelämän suurtapahtuma ja urheiluelämän jatkuvuuden symboli on vahvistanut paikkansa Viron urheilukalenterissa ja on hyvin suosittu juoksun harrastajien joukossa. Järven ympärijuoksu tarjoaa vaihtelua ja emootioita.
Kautta vuosien on tapahtumaan osallistunut koko Viron juoksueliitti. Kilpailijoiden on kierrettävä reitti järven ympäri valitsemalla itse sopiva tie. Tämä urheilutapahtuma liittyy keväiseen luontoon ja on kilpailu, joka on aina yhtä odotettu.
https://viljandijarvejooks.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/viljandijarven-ymparijuoksu-2018


02.05.2018 - 05.05.2018 Lauluntekijöiden festivaali Toukokuun laulu, Tartu
Tarttoon kerääntyvät joka kevät monta kymmentä laulajaa-lauluntekijää Virosta, jotta kolmen festivaalipäivän aikana voisi esitellä yleisölle musiikin kautta ilmaistuja tunteita ja ajatuksia. Mailaul on festivaali kuulijalle, joka haluaa eläytyä lauluntekijän maailmaan.
https://www.visitestonia.com/fi/lauluntekijoiden-festivaali-toukokuun-laulu-2018


04.05 - 05.05 Tallinn Craft Beer Weekend, Põhja-Tallinna linnaosa, Kultuurikatel
HUOMIO! Kyseessä on alkoholi. Alkoholi saattaa vahingoittaa terveyttäsi.
TCBW on Viron ensimmäinen pienpanimoiden kansainvälinen festivaali, jonka järjestää Põhjalan panimo. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015. TCBW:ssä on edustettuna yli 30 Euroopan ja USA:n parasta pienpanimoa sekä Viron parhaimmisto. TCBW on festivaali olutta rakastaville - ihmisille, jotka etsivät oluesta uusia ja mielenkiintoisia maku- ja tuoksuelämyksiä. Olutta tarjotaan 50 ml määrissä ja jokainen osallistuva panimo esittelee 8 maailmanluokan olutta. Näin vierailijat voivat kokeilla noin 300 upeaa olutta 2 päivän aikana.
Festivaalilippu sisältää kaikkien oluiden maistajaiset.
https://www.facebook.com/tallinncraftbeer/
https://www.visitestonia.com/fi/tallinn-craft-beer-weekend


4.5.2018- 5.5.2018 Viron suurin alennusmyyntitapahtuma!, Saku Suurhall, Paldiski maantee 104b, Tallinna
Toukokuisena viikonloppuna Saku Suurhallissa järjestetään Viron suurin alennusmyyntitapahtuma, jossa voit ostaa merkkituotteita jopa 70 % alennuksella.
Tapahtuma-ajat: pe 4.5. klo 10-18, la 5.5. klo 10-18
http://www.sakusuurhall.ee/index.php?lang=fin


04.05.2018 - 25.05.2018 Setukaisten pitsipäivät, Värska alevik, Seto Talumuuseum
Setukaisten pitsipäivät kutsuvat koolle kaikki käsitöistä kiinnostuneet. Työtupien ja näyttelyiden kautta esitellään yleisimpiä setukaisten pitsitekniikoita ja opetetaan käyttämään niitä nykyajan käsityössä. Pitsipäivien päätapahtuma on kilpailutöiden arviointi. Vieraille on tämä tapahtuma loistava mahdollisuus kokeilla itse käsitöiden tekemistä ja katsella setukaisten käsityömenetelmiä ja näyttelyitä.
http://visitsetomaa.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/setukaisten-pitsipaivat


Ruokamessut 4.–5.5.2018 Viron ruokamessut, Tallinna
Tallinnan laulukentällä pidettävät ruokamessut esittelevät virolaisen ruokapöydän tätä päivää ja tulevaisuutta. Ilmainen sisäänpääsy.
https://lauluvaljak.ee/en/events/estonian-food-fair/


06.05.2018 Keväinen Jyrin päivä, Värska alevik
Setumaalla Värskan alueen tärkein kirkkojuhla. Päivä alkaa jumalanpalveluksella, jota seuraa haudoilla käynti ja päivä jatkuu leelo-kuorojen esityksellä keinukentällä. Vierailijoita pyydetään tulemaan pieninä ryhminä ja kunnioittamaan paikallisia tapoja.
Lisätiedot: https://www.facebook.com/visitsetomaa
http://visitsetomaa.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/kevainen-jyrin-paiva


07.05.2018 - 12.05.2018 Kirjallisuusfestivaali Prima Vista, Tartu
Kirjallisuusfestivaali "Prima Vista" täyttää Tarton kirjallisuudella toukokuussa.
"Prima Vistalla" vierailija voi käydä jo perinteeksi muodostuneilla kirjamarkkinoilla ja puistokirjastossa, nauttia laulavien kirjailijoiden konsertista ja tavata loistavia kirjailijoita. Viron kirjallisuudesta kiinnostuneiden eteen astuvat sekä kotimaan suosikit että myös useat arvostetut ulkomaiset kirjailijat.
Sen lisäksi festivaaleilla voi osallistua jännittäviin kirjaesittelyihin, näyttelyihin, elokuvanäytöksiin, puhe-esityksiin ja keskustelupiireihin. Järjestetään myös paras kaunokirjallinen aikakauslehtidebyyttikilpailu "Esimene samm" ("Ensimmäinen askel").
https://kirjandusfestival.tartu.ee/et
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kansainvalinen-kirjallisuusfestivaali-prima-vista-2018


11-13.5.2018 Kauneusviesti2018-messut Ilumess, Tallinna
Kauneus - Hyvinvointi - Terveys Messut alan ammattilaiselle.
Kevään tapahtuman tavoitteena on kiinnittää huomiota kausiluontoisiin palveluihin, terveyteen ja hyvinvointiin
http://ilumess.ee/


11. - 13.05.2018 Luigen maatalousmessut, Luige alevik, Kiili vald, Harjumaa (Tallinnasta etelään)
Luigen maatalousmessut järjestetään tänä vuonna 11.–13. toukokuuta. Teemana on ”Kaikkea tarpeellista kotipuutarhaan – siemenistä saunaan”.
Kevään puutarhamarkkinoilla on perinteisesti runsaasti näytteilleasettajia juuri puutarhanhoidosta kiinnostuneille.
Kaikkien aikojen suurin ja runsain ruokakatu, jolta löytää paljon terveellistä ja kotimaista tavaraa, jota et kaupasta saa.
Markkinoiden lisäksi on myös suuri eläinnäyttely. Luigen eläinnäyttely on Baltian maiden kattavin kotieläin- ja lintunäyttely. Paikan päällä voi nähdä ja silittää kotieläimiä, kuten hevosia, lehmiä, sikoja ja lampaita sekä kiinnostavia eksoottisia eläimiä, kuten kenguruita, alpakoita ja minihevosia.
Siipikarjasta näyttelyssä on muun muassa kanoja, ankkoja, fasaaneja, strutseja ja useita muita. Tiettyinä kellonaikoina kävijöillä on mahdollisuus nähdä myös lehmän lypsämistä, lampaan kerintää ja hunajan vaivaamista.
Tämän kaiken lisäksi lapsille on myös erillinen leikkipaikka.
https://www.piletilevi.ee/fin/liput/varia/naitus/luige-maaelu-naituslaat-248154/?&shop_provider=ve&design=ve
https://www.visitestonia.com/fi/luigen-maatalousmessut


12.05.2018 Narvan kevätmarkkinat, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse Narva koolimaja, Narva
Kevätmarkkinat Narvan linnan pihalla ovat perinteiset markkinat, jossa tuotteitaan kaupittelevat kaupungin asukkaille sekä vierailijoille käsityöläiset, taimitarhat mm. kasveineen ja taimineen sekä erilaiset kauppiaat erilaisine markkinatuotteineen.
Lavalla on erilaisia esityksiä ja markkinaohjelmaa.
https://www.visitestonia.com/fi/narva-kevadlaat-narvan-kevatmarkkinat


12.05.2018 RäimeWest – SilakkaWest, Lao kalasadam, Lao küla
Rantakansan ajanlasku tapahtuu silakanpyynnin rytmissä. Silakkakausi herättää rantakylään elämän pitkän ja väsyttävän talven jälkeen.
Savuavat savu-uunit, putputtavat veneet ja lokkien kiljunta kaikuu silakkatorin ympärillä – nämä ovat silakkakauden iloisia kylän ääniä. Opintopäivän aikana esitellään rantakalastusta ja jaetaan tietoja paikallisesta kalakulttuurista kalastajille, paikallisväestölle ja vierailijoille.
https://www.visitestonia.com/fi/raimewest-silakkawest


12.05.2018 Tarton juoksumaratonin lasten tapahtumat - TILLUjooks ja MINImaraton, Tähtvere Spordipark, Tarto
Baltian suurin maastojuoksukilpailu Tarton juoksumaraton houkuttelee vuosittain yli 4000 juoksijaa, jotka nauttivat keväisestä juoksusta Otepään ja Elvan välisellä reitillä.
Tarton juoksumaratonilla voi valita 23 km tai 10 km reitin. 23 km juoksu alkaa Otepäältä ja päättyy Elvaan. Rata kulkee suurilta osin kuuluisaa Tarton maratonin reittiä pitkin. 10 km matka alkaa ja päättyy Elvassa. Molemmille matkoille odotetaan myös sauvakävelijöitä.
Ohjelmaan kuuluvat myös Heateo-juoksu ja lasten juoksut.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/36-tarton-juoksumaraton-2310-km


Voikukkajuhlat 12.05 - 13.05 Voikukkajuhlat Romanttisella Rantatiellä, Neitsiraba külastuskeskus Kihlepa küla (lähellä Pärnua)
Voikukkajuhlat kutsuvat tervehtimään kevättä. Juhlissa pidetään erilaisia voikukkaan liittyviä työpajoja: voikukkakahvin valmistus, säilyketyöpaja, kasvikokoelman laatiminen, voikukka eri käsityöpajojen sankarina ja paljon muuta mielenkiintoista. Lisäksi voi kuunnella luentoja voikukkaviinin valmistuksesta, paikallisten luonnonvarojen uudistuksellisesta käytöstä ja matkailutuotteiden kehittämisestä. Molempien päivien aikana esiintyy muusikoita, osallistujat saa myös poimiaa voikukkia ja tutustua seutuun.
http://www.dandelionfest.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/voikukkajuhlat-romanttisella-rantatiella


13.05.2018 36. Tarton juoksumaraton, 23 km lähtö, Tehvandi Spordikeskus, Otepää
- loppu ja palkinnonjako Uderna küla, Tartumaa Tervisespordikeskus
Baltian suurin maastojuoksukilpailu Tarton juoksumaraton houkuttelee vuosittain yli 4000 juoksijaa, jotka nauttivat keväisestä juoksusta Otepään ja Elvan välisellä reitillä.
Tarton juoksumaratonilla voi valita 23 km tai 10 km reitin. 23 km juoksu alkaa Otepäältä ja päättyy Elvaan. Rata kulkee suurilta osin kuuluisaa Tarton maratonin reittiä pitkin. 10 km matka alkaa ja päättyy Elvassa. Molemmille matkoille odotetaan myös sauvakävelijöitä.
Ohjelmaan kuuluvat myös Heateo-juoksu ja lasten juoksut.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/36-tarton-juoksumaraton-2310-km


13.5. 2018 Vintage Tallinn, Kulttuurikattila, Tallinna
Vintage- ja retrokulttuuripäivä kokoaa alan harrastajat Kulttuurikattilaan kaikkialta Virosta – ja miksei kauempaakin! Paikalla ovat parhaat vintage- ja antiikkiliikkeet, eikä nostalgiasta ole puutetta.
https://vintagetallinn.weebly.com/


Kasityomessut 13.–15.5.2018 Tallinnan käsityömessut, Tallinna
Laulukentällä järjestettävät messut pursuavat käsitöitä, lahjaideoita, koruja ja kodinsisustusta. Osallistu työpajoihin ja nauti virolaisista herkuista! Ilmainen sisäänpääsy.
http://www.xn--tallinnaksitmess-3nb14aa.ee/fin


15.5.2018 Tallinna-päivä
Tallinna-päivänä muistellaan menneitä ja iloitaan tämän päivän tallinnalaisuudesta. Tänä samana päivänä vuonna 1248 Tallinna sai Lyypekin kaupunkioikeudet, jotka takasivat sille pääsyn eurooppalaisten kaupunkien Hansaliittoon.


17.05 - 20.05.2018 Kansainvälinen nukketeatterifestivaali Teater Kohvris,Viljandi
Kansainvälinen nukketeatterifestivaali "Teater Kohvris" tarjoaa loistavia teatterielämyksiä ja luovan tunnelman. Festivaalipäivät seuraavat perinteitä: esitykset Viljandin nukketeatterissa ja muissa kaupungin kulttuurilaitoksissa, joita seuraavat ohjaajien vetämät keskustelut; päivän lopussa selviää yleisön valitsema "päivän yllättäjä", kokemuksia vaihdetaan mestarikursseilla. Järjestetään ns. nukke-esittelymarkkinat Viljandin vanhassa kaupungissa.
Katuesitykset ja -pajat ovat osallistujille ilmaisia. Kaikki päivät päättyvät "HeadeMõteteKlubin" ("Hyvin ajatusten kerho”) tapahtumaan festivaalikylässä.
Festivaali on juhla kaikille, jotka rakastavat nukketeatteria.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-nukketeatterifestivaali-teater-kohvris-2018


18.5.2018 klo 19 Nightwishin Decades-kiertueen Euroopan aloituskeikka, Saku Suurhall, Paldiski maantee 104b, Tallinna
Nightwish aloittaa Decades -kiertueensa toukokuussa Tallinnasta. Konsertti järjestetään Saku Suurhallissa.
http://www.sakusuurhall.ee/index.php?lang=fin
Lippujen hinnat: 68.90-78.90 euroa
Lipunmyyjät: Piletilevi.ee, www.piletilevi.ee/fin/liput/muusika/rock-ja-pop/nightwish-227150/


18.05.2018 - 20.05.2018 41. Türin kukkamarkkinat, Türi linn, Türi staadion
Jo vuosikymmeniä keväinen työsesonki Viron puutarhoissa on alkanut Türin kukkamarkkinoista, jotka pidetään Türin kaupungissa Kalevi-kadun kentillä – tänä vuonna jo 40. kertaa. Markkinoilla puutarha-alan yritykset, taimitarhat ja yksityispuutarhurit tekevät runsaasti tarjouksia, joiden avulla jokainen puutarhan ystävä voi täydentää kotipuutarhaansa. Luvassa on myös viihdeohjelmaa.
https://www.visitestonia.com/fi/41-turin-kukkamarkkinat


Maijooks 19.5.2018 Tallink Maijooks, Laulukenttä, Tallinna
Viron omalle ”Naisten kympille” odotetaan 15 000 osallistujaa, mikä tekee siitä yhden maan suurimmista urheilutapahtumista. Seitsemän kilometrin mittaisen matkan voi taittaa juosten, kävellen tai sauvakävellen. Puuhaa löytyy myös lapsille ja miehille, joten iloisen urheilujuhlan tunnelmasta voi nauttia koko perheen voimin.
Samaan aikaan, kun naiset ovat juoksemassa, toimii laulukentällä Tallinkin miesparkki, jossa on tekemistä miehille koko päiväksi.
http://www.jooks.ee/fi/maijooks/main-info


19.05.2018 Museoiden yön "Yössä on juhla", kaikkialla Virossa
Museoiden yö on kaikkialla Virossa järjestettävä suuri museojuhla, jolloin illalla 19.5 kymmenien museoiden ja muiden jännittävien paikkojen ovet avautuvat aivan ilmaiseksi. Museoiden yön teemana on tällä kertaa "Yössä on juhla". Syntymäpäivä-, hää- ja sadonkorjuujuhlat - millaisia juhlia onkaan olemassa? Millaisia ovat juhlarituaalimme ja miten juhlinta on muuttunut ajan kuluessa? Juhlivatko eläimetkin? Entäpä kasvit? Millaisia ovat suuret urheilujuhlat? Osaavatko robotit juhlia? Viron tasavallalla on vuonna 2018 100-vuotisjuhla ja syntymäpäivänähän tulee juhlia: tänä museoiden yönä käymmekin juhlateeman läpi kaikin puolin.
https://muuseumioo.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/museoiden-yon-yossa-on-juhla-2018


Kalamajapaevad 19.–20.5.2018, 10. Kalamajan päivät, Tallinna
Tallinnan vauhdikkaimman kaupunginosan juhlaviikonloppu täyttää kadut, pihat ja kahvilat hauskalla ja monipuolisella ohjelmalla.
http://kalamajapaevad.ee/


19.05 - 20.05.2018 Uuniruokapäivät "Katso keittiöön 2017", Narva
Varmasti saa kunnollista karaskia ja ehkä jotain valmistuu myös kolmijalkapadoissa. Lisäksi saat ehkä mukaasi leivänjuurta tai hyvän lihaleipäreseptin.
http://narvamuuseum.ee/fin/pohjoispiha/mita-tapahtuu/
https://www.visitestonia.com/fi/uuniruokapaivat-katso-keittioon-2017


20.05.2018, 12:00 - 16:00 Rubla-ponin syntymäpäivä Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita.
Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


20.05.2018 Lavassaaren antiikkimarkkinat ja torvisoittokuntien kilpailu, Lavassaare alev, Lavassaare staadion (Lähellä Pärnua)
Tule perheen kanssa nauttimaan musiikin makuisesta, kuparin tuoksuisesta ja yllätyksellisestä kevätpäivästä Lavassaaressa!
Markkinoilla myydään kaikkea, josta huokuu mennyt aika. Olkoot siksi sitten astiat, korut, taideteokset, laitteet tai päivittäistavarat. Mahdollisuus nähdä myös vanhoja ajoneuvoja ja sotilaallisia esineitä. Antiikin ostamisen ja myymisen lisäksi, voit nauttia tunnelmallisesta puhallinsoitinmusiikista. Markkinapäivänä useat torvisoittokunnat kisailevat keskenään ja tuomaristo valitsee voittajan.
Lisäksi mahdollisuus vierailla Lavassaaren rautatiemuseossa, jossa voi tutustua perusnäyttelyyn ja nauttia juna-ajelusta!
https://www.facebook.com/vanavara.laat
https://www.visitestonia.com/fi/lavassaaren-antiikkimarkkinat-ja-torvisoittokuntien-kilpailu


Headread 23.–27.5.2018, 10. Tallinnan kirjallisuusfestivaali HeadRead, Tallinna
Kirjailijoiden, kustantajien ja kääntäjien HeadRead-festivaali tuo Tallinnaan monenlaisia kirjoihin ja lukemiseen liittyviä tapahtumia. Niistä suurimpia on Tallinnan ja kirjallisuuden yhdistävä lukuralli ”Tallinna kirjallisuudessa – kirjallisuus Tallinnassa”. http://headread.ee/en/


Kuva: Jaak Ni 25.05.2018 Kansainvälinen kirkkojen yö Tartossa, Tarto
Yhdessä lukuisten muiden eurooppalaisten kirkkojen kanssa avaavat illalla 25. toukokuuta ovensa kaikille halukkaille myös Tarton kirkot. Kirkkojen yön myönteisessä ilmapiirissä voidaan kurkistaa eri uskontojen arkiseen toimintaan, tehdä kysymyksiä ja saada vastauksia, tutustua kirkkoihin kätkettyihin taideaarteisiin ja nauttia hyvästä musiikista. Toimintaa riittää isoille ja pienille vieraille, voi viettää hiljaisen mietiskelytuokion tai kiipeä kirkontorneihin.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-kirkkojen-yo-tartossa


25.-26.05.2018 Kuressaaren puutarha- ja kukkapäivät, Kuressaare
Perinteiset keväiset kasvi- ja käsityömarkkinat, joilla on tarjolla saarenmaalaista ruokaa ja kansallista ohjelmaa. Markkinat ovat tulleet tunnetuksi ja suosituksi myös saarenmaalaisten luomuviljelytuotteidensa suuren valikoiman vuoksi.
Avoinna perjantaina klo 12.00-19.00 ja lauantaina klo 10.00-16.00.
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-puutarha-ja-kukkapaivat


25.05.2018 - 26.05.2018 Tour of Estonia Tallinna, Tarto (Kilpailupäivät vielä tarkistettava..)
UCI:n kalenteriin kuuluva kansainvälinen huippupyöräilijöiden kilpailu, jonka etapit kulkevat Viron kauneimmissa kaupungeissa ja kylissä. Pyöräkilpailun päättää Tarton kaupunkiradalla järjestettävä suosittu Tartu Grand Prix, joka tuo kaupungin kaduille tuhansia katselijoita. Tour of Estonia kuuluu Estonian Cycling Weekendin ohjelmaan.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tour-of-estonia-2018


25.05.2018 - 26.05.2018 Musiikkifestivaali Indiefest, Tartu
Tarton Indiefest tuo yleisölle paikallisen ja ulkomaisen vaihtoehtomusiikin ja esittelee riippumatonta kulttuuria lähemmin. Päivällä toivotetaan yleisö tervetulleeksi keskustelemaan kiinnostavien vieraiden kanssa. Iltaisin esitellään aihetta käsitteleviä elokuvia ja järjestetään konsertteja.
https://www.visitestonia.com/fi/musiikkifestivaali-indiefest-2018


25.05 - 26.05 Pärnun kasvimarkkinat, Vallikääru aas, Pärnu
Pärnun kasvimarkkinat järjestetään kaksi kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Markkina-alue sijaitsee Pärnun keskustassa Vallikraavin (vallihaudan) varrella Markkinoilla myydään puutarhaan ja kasveihin liittyviä aiheita: siemenet, taimet, puutarhatuotteet, hunaja, puutarhatyökalut, puutarhatekniikka, puutarhakalusteet, puutarhakoristeet jne.
Kuten tavallista, voi syysmarkkinoilta ostaa mukaan tuoreita Virossa kasvatettuja hedelmiä – omenien ja vadelmien lisäksi viinimarjoja, vesimeloneita, meloneita yms.
http://www.taimelaat.ee/fi/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kasvimarkkinat


Lillefestival 25.5.–24.8.2018, Tallinnan puutarhafestivaali, Kadriorupark, Tallinna
Tornien aukion puistossa järjestettävä puutarhafestivaali juhlii 100-vuotiasta Viroa sekä 300-vuotiaita Kadriorgin puistoa ja palatsia. Tämänvuotiset kilpailuteemat ovat ”Onnentoivotus kukkien kielellä” ja ”Historian lehtien havinaa puutarhassa”.


26.05.2018 IV Mulgi pidu - Mulkkien juhlat - Mennään keinumaan, Abja-Paluoja linn, Abja (Katso paikka kartasta: Viljandista lounaaseen)
https://www.visitestonia.com/fi/mulgi-pidu-mulkkien-juhlat


26.05.2018 Kesäkauden avajaiset promenadilla, Narva, Narva jõepromenaad
Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Amet järjestää kesäaikaan 28.5.2016 alkaen Narvan jokipromenadilla tapahtumasarjan.
Promenadin tapahtumasarjan ohjelmassa on konsertteja, sirkusesityksiä, katuteatteria, taidenäyttelyitä, luovia työpajoja, lasten ohjelmaa, kisoja. Tapahtumien aikaan promenadin alueella tarjotaan palveluja (matkamuistojen, ilmapallojen, kuvien myynti, jousiammunta, kolikon taonta). Tapahtumat järjestetään promenadin alueella Sõpruse-sillalta Narvan satamaan, mukaan luettuna Päikese-aukio, Dahlbergin lava, Pimeaian rinne.
https://www.visitestonia.com/fi/kesatapahtumat-narvan-jokipromenadilla


26.05.2018 Maakunnan tanssijuhla ”Nyt on minun vuoroni”, Haapsalu


26.05.2018 Tuulekala festival (Nokkakalafestivaali) ,Orjaku küla, Orjaku sadam (Hiiumaalla)
Nokkakalafestivaaleilla tapaavat ne, jotka ovat kasvot merelle päin ja ne, jotka arvostavat hyvää ruokaa, tanssia ja kalastajien tarinoita.
Nokkakalafestivaaleilla narrataan nokkakalaa, valitaan paras kalaruoka ja vertaillaan saalista. Illan lopettaa tanssi, lavalla "Untsakad".
Nokkakala, jota hiidenmaalaiset kutsuvat tuulekalaksi, on odotettu vieras ja tulee keväisin lounaistuulten mukana Atlantilta tänne noin kuukaudeksi kutemaan. Se on pitkän nokkansa ja vihreiden ruotojensa vuoksi yksi omintakeisimmista kaloista, jota Itämerestä voi pyytää. Nokkakalan tulo on Hiidenmaalla tapahtuma itsessään, josta aletaan puhua jo toukokuun alussa tai aiemminkin.
https://www.visitestonia.com/fi/tuulekala-festival-nokkakalafestivaali


26.-27.05.2018 Jänedan Puutarha- ja kukkapäivät, Jäneda (Tallinnasta kaakkoon n.70km)
Jänedalla järjestetään tänä vuonna jopa neljättatoistaa kertaa markkinat kaikille puutarhatöistä ja vihersisustamisesta kiinnostuneille, joita on vuosittain kokontunut tänne enemmän kuin 10 000 ihmistä, erinomaisen tilaisuuden hankkia kaikki tarpeellinen ja haluttu tavara nopeasti ja miellyttävästi Jänedan markkinoilla. Asiasta kiinostuneille tarjotaan markkinoilla mahdollisuus hankkia lisätietoja aiheesta kartonossa spesialistien luennoilla ja käytännölisillä oppitunneilla.
Puistossa, puutarhassa ja kukkaistutuksissa käytettävän tavaran ohella olemme yrittäneet tarjoa markkinavieeraille myös kauniita käsityöesineitä ja luomutuotteita. Siitä olemme vuosittain ansainneet runsaasti kiitoksia ensisijassa juuri ulkomaalaisilta vierailta, joita on vierasjoukossa vuosi vuodelta yhä enemmän. Kaikilla nykyajan markkinoilla myydään myös erilaisia teollisuustuotteita. Samoin Jänedalla.
http://www.janedaturism.ee/fi


27.05.2018 37. Tarton Rattaralli - pyöräilykilpailu, Tartu
Tarton Rattaralli on Itä-Euroopan suurin maantiepyöräkilpailu. Sen ohjelmaan kuuluu myös lasten kisa, joka on maailman suurin lapsille tarkoitettu tapahtuma. Kisaan osallistuu noin 7500 pyöräilijää, joista lapsia on 3600.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/37-tarton-rattaralli-pyorailykilpailu


27.05.2018 Kuressaaren katufestivaali, Kuressaare
Keväinen Kuressaare sulkee keskustan autoilta ja antaa tilaa kävelijöille, pyöräilijöille, kauppiaille, taiteilijoille, runoilijoille ja ravinnonantajille.
Kuressaaren ensimmäinen katufestivaali odottaa kaikkia sekä kaupungista että maalta, mantereelta että mereltä!
https://www.facebook.com/kuressaarefestival
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-katufestivaali


30.05 - 03.06 2018 Tallinnan vanhan kaupungin päivät, Tallinna
Tallinnan vanhan kaupungin päivät on suurin vanhan kaupungin kulttuuriperintöön ja yhteisölle omistettu festivaali. Kaupunkilaisille ja vieraille järjestetään viiden vuorokauden aikana monipuolisia ilmaisia musiikki-, teatteri-, taide- ja urheilutapahtumia. Sekä pienet että suuret voivat piipahtaa vanhan kaupungin pihoille, tutustua juhlien kautta Tallinnan pitkään ja vaikuttavaan historiaan ja osallistua erilaiseen toimintaan.
Vuodesta 1982 järjestetyillä festivaaleilla juhlistetaan kauniin kesän alkua
http://vanalinnapaevad.ee/homepage/
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-vanhan-kaupungin-paivat


31.05 - 03.06 2018 Narvan päivät, Narva
Kesäkuun loistavin ja mielenkiintoisin tapahtuma. Juhlakulkue, urheilukilpailuja, kulttuuritapahtumia, näyttelyjä, messuja, käsityöläisten markkinat ja runsaasti viihdettä.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-paivat-1


Ylös!

   Kesäkuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

Lillefestival 25.5.–24.8.2018, Tallinnan puutarhafestivaali, Kadriorupark, Tallinna
Tornien aukion puistossa järjestettävä puutarhafestivaali juhlii 100-vuotiasta Viroa sekä 300-vuotiaita Kadriorgin puistoa ja palatsia. Tämänvuotiset kilpailuteemat ovat ”Onnentoivotus kukkien kielellä” ja ”Historian lehtien havinaa puutarhassa”.


30.05 - 03.06 Tallinnan vanhan kaupungin päivät, Tallinna
Tallinnan vanhan kaupungin päivät on suurin vanhan kaupungin kulttuuriperintöön ja yhteisölle omistettu festivaali. Kaupunkilaisille ja vieraille järjestetään viiden vuorokauden aikana monipuolisia ilmaisia musiikki-, teatteri-, taide- ja urheilutapahtumia. Sekä pienet että suuret voivat piipahtaa vanhan kaupungin pihoille, tutustua juhlien kautta Tallinnan pitkään ja vaikuttavaan historiaan ja osallistua erilaiseen toimintaan.
Vuodesta 1982 järjestetyillä festivaaleilla juhlistetaan kauniin kesän alkua
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-vanhan-kaupungin-paivat


31.05 - 03.06 Narvan päivät, Narva
Kesäkuun loistavin ja mielenkiintoisin tapahtuma. Juhlakulkue, urheilukilpailuja, kulttuuritapahtumia, näyttelyjä, messuja, käsityöläisten markkinat ja runsaasti viihdettä.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-paivat-1


01.06. Lastensuojelupäivä,Tarto
Tartossa juhlitaan lastensuojelupäivää hauskalla, mutta myös opettavaisella festivaalilla. Aamuohjelma vietetään ulkona opiskelun merkeissä ja on tarkoitettu ennen kaikkea koululaisille, iltapäiväohjelma taas kaikille tarttolaisille. Se on erinomainen mahdollisuus viettää hauska päivä löytämällä lahjakkuutensa, hankkimalla uusia tietoja ja nauttimalla yhdessäolon riemusta leikkien ja viihteen kautta
https://www.facebook.com/lastekaitsepaev
https://www.visitestonia.com/fi/lastensuojelupaivaa

01.06.2018 - 02.06. Italian viinijuhlat Haapsalussa, Haapsalu
Viinijuhlat saivat alkunsa ideasta esitellä Haapsalun ystävyyskaupunkia Greveä, joka sijaitsee Italiassa Chiantin alueella. Viinijuhlissa ovat esillä virolaiset viinien maahantuojat sekä myös heidän italialaiset yhteistyökumppaninsa. Viinijuhlat alkavat perjantaina italialaisten viinien maistajaisilla Haapsalun kahviloissa. Lauantaina vanhassa kaupungissa järjestetään viinikilpailu, jossa selvitetään Haapsalun yleisön suosikki italialaisista puna- ja valkoviineistä sekä Prosecco. Osallistuminen maistajaisiin ennakkomyynnistä Piletilevistä 15 €, paikan päällä 20 €. Viinien lisäksi tarjolla on värikäs italialaisteemainen kulttuuriohjelma.
https://www.visitestonia.com/fi/italian-viinijuhlat-haapsalussa-2017


01.06 - 02.06 Viljandin hansapäivät, Viljandi
Viljandi on nuorekasta elämäniloa pursuava muinainen kaupunki. Jos Viljandia voidaan nykyään kutsua innovatiivisten yritystensä vuoksi Viron vientipääkaupungiksi, niin keskiajalla siellä kävi vilkas elämä kaupungin halki kulkeneen kauppareitin vuoksi. Tämän Viljandin kulta-ajan muistoksi järjestetään kaupungissa vuosittain hansapäivät. Alkukesästä tämä pikkukaupunki pukeutuu keskiaikaiseen asuun ja muistelee, miten hansaliiton jäsenyys toi kaupunkiin rikkautta ja lennokkaita ideoita. Viljandi on hansakaupunkien liiton jäsen myös nykyään.
https://www.visitestonia.com/fi/hansapaivat-viljandissa-2017


01.-03.06.2018 Türi-kevätjuhlat, Türi
Kutsumme muusikoita ja villit fanit kevätjuhliin Viron kevään kauneimmassa ajassa. Luonto ja musiikki - yhdistelmä, joka löytyy Türi-kevätjuhlilla!


01.06.2018 - 31.08.2018 XVI Pärnun urkufestivaali, Eliisabeti kirik, Pärnu
Soittajat tarjoavat urkumusiikin ystäville monipuolisen ja nautittavan festivaalin, jonka keskipisteenä ovat Pärnun Elisabetin kirkon kaksi mukavaa urkua. Esiintyjien joukossa on soittajia Virosta ja ulkomailta.
Urkumusiikkikonsertteja järjestetään koko kesän kesäkuun alusta elokuun loppuun perjantai-iltaisin kello 20.00.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-urkufestivaali


02.06.2018 Pohjois-Liivinmaan festivaali, Häädemeeste alevik (Pärnusta etelään E67-tietä)
Perinteinen virolais-latvialainen festivaali historiallisella Liivinmaalla tarjoaa toimintaa liiviläisten kulttuuriperinteen esittelystä nykyajan käsityötaitojen opetukseen. Ohjelmassa nuortenyhtyeiden kansanlaulukilpailu, työpajoja (kivimosaiikki; uuden koristepaperin valmistaminen kierrätyspaperista), liiviläisten tanssien kilpailu, merilaulukilpailu ja muuta. Monipuolinen ja uudistuksellinen lähestymistapa kansankulttuuriin.
https://www.visitestonia.com/fi/pohjois-liivinmaan-festivaali


02.06.2018 Italialaisen musiikin festivaali, Haapsalu
https://www.youtube.com/watch?v=snf8ttAqXss


02.06 - 03.06.2018 "Kihnu Keretäüs" - kahvilapäivät, Lemsi küla, Kihnu (Saari Pärnusta lounaaseen)
Odotamme kaikkia Kihnuun nauttimaan hyvästä ruoasta ja kihnulaisesta kulttuurista!
Kihnun saaresta tulee kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kahvilasaari, jossa kahviloita löytyy useilta maatilojen pihoilta ja muista mielenkiintoisista paikoista. Kiinnostuneet avaavat noina päivinä kotipihoillaan tai muissa jännittävissä paikoissa väliaikaisia kahviloita päiväksi tai kahdeksi.
Tavoite on arvostaa paikallista ruokaa, tarjota hyviä makuelämyksiä ja paikallista tuotantoa, sekä myös ainutlaatuinen kulttuuriohjelma.
Lauantai-illan lopettavat tanssit, jotka järjestää SA Kihnu Kultuuriruum.
Kihnun saarelle pääsee lautalla Munalaidin satamasta, lautta-aikataulu www.veeteed.com. Munalaidin satama sijaitsee Pärnusta n. 50 km etäisyydellä Haapsalun suuntaan
https://www.facebook.com/events/1270760559691239/
https://www.visitestonia.com/fi/kihnu-keretaus-kahvilapaivat


02.06 - 01.07 Haapsalun graafisen muotoilun festivaali, Haapsalu
Vuosittainen festivaali keskittyy taiteilijan luovaan käsialaan graafisessa suunnittelussa. Esitellään 100 parhainta kulttuurijulistetta ja valitaan 10 parhainta julistesuunnittelijaa.
http://www.kultuurimaja.ee/syndmused/
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-graafisen-muotoilun-festivaali


03.06.2018 - 03.09.2018 XXV Kansainvälinen aktinäyttely "Mies ja nainen", Uue Kunsti Muuseum, Pärnu
"Mies ja nainen" - alastontaidenäyttely kesäisessä Pärnussa.
http://mona.ee/english/index.htm
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-aktinayttely-mies-ja-nainen


06.06 - 11.06.2018 Valga-Valkan kaksoiskaupungin festivaali "Helisev Liivimaa", Valga
Kaksoiskaupunki juhlii täysin voimin omaa 433. syntymäpäiväänsä. Sen juhlistamiseksi kaupunki täyttyy viiden päivän ajaksi laulusta, tanssista ja jälleennäkemisten ilosta. Järjestetään runsaasti erilaisia konsertteja, näyttelyiden avajaisia, urheilukilpailuja ja erilaisia hauskoja perhetapahtumia. Tietenkin ohjelmassa on myös kauppiaiden ja asiakkaiden hyväksi havaitsemat Liivimaan markkinat Valgan keskustassa.
https://www.visitestonia.com/fi/valga-valkan-kaksoiskaupungin-festivaali-helisev-liivimaa


08.06.2018 - 09.06.2018 Grillfest 2018, Vallikääru aas, Pärnu
Grillfest järjestetään joka kesäkuu Pärnussa, luonnonkauniin Vallikäärin niityllä. Kahden päivän aikana tarjoaa 300 edustajaa Virosta ja ulkomailta kaikkea hyvää ja parasta. Avoinna on ulkoravintoloita ja kahviloita ja jopa lemmikkieläinravintola. Järjestetään hyvän ruoan markkinat, kansallinen kalastus- ja ruoanvalmistuskilpailu ja lasten riemuna on suuri ja sisällöllinen puuhamaa.
Eri lavoilla esiintyy hyviä artisteja ja musiikkia on jokaiseen makuun. Molemmat festivaalipäivät päättyvät suuren ilotulitukseen. Festivaaliklubeilla järjestetään After Grill -juhlia.
Grillfestille ovat odotettuja kaikki, sisäänpääsy on ilmainen!
http://www.grillfest.com.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/hyvan-ruoan-festivaali-grillfest


Hoog 08.06 - 10.06 2018 Kansainvälisen modernin sirkuksen festivaali "Hoog", Kultuurikeskus, Haapsalu
Moderni sirkusesitys on kokonainen tarina, jossa käytetään sirkustaiteen elementtejä kuten jongleeraus ja akrobatia, mutta johon yhdistetään myös tanssia, näyttämötaiteita, ääniteoksia, audiovisuaalisuutta jne.
Festivaali HOOG Haapsalussa yhdistää nämä erilaiset näyttämötaiteet, joiden keskiössä on moderni sirkus. Esiintyjiä odotetaan Saksasta, Italiasta, Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Ranskasta ja Englannista.
Esityspaikkoina on Haapsalun kulttuurikeskuksen lisäksi useita jännittäviä nurkkia, joita löytyy tästä valloittavasta pikkukaupungista paljon.
https://www.facebook.com/HOOGfestival/
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalisen-modernin-sirkuksen-festivaali-hoog


09.06.2018 Narvan energiajuoksu, Narva
Narvan energiajuoksun ohjelmassa on 7km juoksu, sauvakävely ja kävely sekä 21,2 km juoksu. Narvan energiajuoksun rata kulkee Narvan kaupungin kaduilla ohittaen historialliset bastionit, linnoituksen, Aleksanterin kirkon ja monet muut jännittävät kohteet. Narvan energiajuoksu on ainutlaatuinen mahdollisuus juosta Euroopan unionin itäisimmällä radalla Narvan joen rannalla.
https://www.visitestonia.com/fi/narva-energiajooks-narvan-energiajuoksu


Haapsalu 09.06.2018 - 10.06.2018 Nargenfestival, Toomkirik, Haapsalu
Nargenfestival alkaa perinteisesti Kreekin päivällä Haapsalussa ja päätöskonsertti on Pärtin päivien puitteissa Arvo Pärtin syntymäpäivänä 11. syyskuuta. Konsertteja ja esityksiä järjestetään pitkin kesää Haapsalussa, Tallinnassa ja Naissaarella. Nargenfestivaalia on järjestetty vuodesta 2006 lähtien. Se on omalaatuinen merentakainen ja meren rannan kesätapahtuma, jonka tavoitteena on virolaisen musiikin ja näytelmätaiteen alkuperän esille tuominen.
Pärtin neljä sinfoniaa (lähetykset Nargenfestivaalilta):
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=121850
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=122054
https://www.visitestonia.com/fi/nargenfestival


09.06 - 10.06 2018 Tallinnan katuruokafestivaali & katuartistien TaDaa! -festivaali, Põhja-Tallinna linnaosa, Telliskivi Loomelinnak
Tallinnan katuruokafestivaali on suuri kansainvälinen katuruokatapahtuma, joka antaa mahdollisuuden tutustua tuoreimpiin ruokatrendeihin. Festivaaleilla voi nauttia ruokarekkojen, pop-up -katukahviloiden, huippuravintoloiden ja vaihtoehtoiskokkien valmistamasta tuoreesta katuruoasta. Viron tasavallan 100-vuotisjuhlan kunniaksi on esillä virolainen katuruoka ja uudet maut. TaDaa! eli kansainvälinen katuartistien festivaali tuo paikalle noin 50 artistia Virosta ja ulkomailta. Kahtena päivänä voi nauttia 40 viihdetunnista katuteattereilta, muusikoilta, sirkus- ja tulitaiteilijoilta ja muilta viihdyttäjiltä.
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-katuruokafestivaali-katuartistien-tadaa-festivaali


09.-15.06.2018 Tallinnan kitarafestivaali, Tallinna ja muualla Virossa
Tallinnan kitarafestivaali aloitti toimintansa vuonna 2006. Festivaalin luoja, taiteellinen johtaja ja pääjärjestäjä on yksi Viron merkittävimmistä kitaristista, Tiit Petersonista Konsertteja Tallinnassa, Tartossa, Pärnussa, Rakveressä ja Jõhvissa
http://www.kitarrifestival.ee/2018/ee/eesti


10.06.2018 alk klo 10:00 Iisakun kylämarkkinat, Iisaku vald Tartu maantee (Jõhvista etelään)
Iisakun kylämarkkinoista on kehittynyt seudun suurin ja suosituin perinteinen tapahtuma. Markkinavieraille tarjotaan kiinnostavaa toimintaa sekä moninaisia kulttuuritapahtumia ja näytöksiä. Myytävänä kaikenlaista tarpeellista: elintarvikkeita, kasveja, käsitöitä ja käyttötavaroita. Vuonna 2015 markkinoilla kävi noin 4000 vierasta, joita palveli noin 100 myyjää.
http://www.iisakumuuseum.ee/
http://idaviru.ee/fi/iisakun-kylamarkkinat/


10.06., 12:00 - 16:00 Kesäpäivä maaseudulla Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita.
Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


11.06 - 16.06.2018 Tallinnan kitarafestivaalit, Tallinn
Festivaalit tarjoavat herkullisen musiikkivalikoiman ja tapaamisia loistavien espanjalaisten, brasilialaisten ja muiden tähtien ja huippukitaristien kanssa
http://www.kitarrifestival.ee/


11.06.2018 - 17.06.2018 Katutaidefestivaali Stencibility, Tarto
Stencibility on ensimmäisen kerran vuonna 2010 Tartossa järjestetty jokakeväinen katutaiteen festivaali, joka järjestetään samanaikaisesti myös muissa kaupungeissa. Festivaalin nimessä on viittaus stencil-tekniikkaan. Festivaalissa esitellään ja luodaan uutta katutaidetta, järjestetään opastettuja kierroksia kaupungin kohteisiin ja julkaistaan katutaitekarttoja.
https://www.visitestonia.com/fi/katutaidefestivaali-stencibility-2018


13.06.2018 - 16.06.2018 Tarton Luonnonfestivaali, Tartu
Luonnonfestivaali kehottaa ihmisiä arvostamaan kaupungin luontoa ja huomaamaan, ketkä ovat luonnolliset naapurimme. Vaikka ensi katsauksella kaupungista löytyvien lajien runsautta helposti ei huomaakaan, luonto voidaan tavata hyvinkin kummallisissa paikoissa. Festivaalin tapahtumat ovat samalla niin viihteellisiä kuin valistavia, antamalla myös taitoja, miten kaupungista luoda mukavampi ja luonnollisempi elämänympäristö.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-luonnonfestivaali


14.06 - 17.06.2018 Sõru Jazz, Pärna küla, Sõru Paadikuur (Hiiumaan eteläkärjessä)
Sõru Jazz on mukavatunnelmainen kesäinen jazzmusiikkifestivaali, joka tuo Hiidenmaalle kolmen päivän aikana runsaasti tunnettuja ja tunnustettuja virolaismuusikkoja. Lisäarvon hyvälle musiikille ja seuralle antaa tietenkin Hiidenmaa itse kauniine satamineen ja mukavine ihmisineen, jotka kaikki yhdessä muodostavatkin Sõru Jazzin ilmiön ja antavat ihmisille syyn palata vuodesta toiseen. Hiidenmaalla on ehdottomasti Viron paras tuuli, meri ja aurinko - konsertista voi kauniilla säällä nauttia ulkona nurmikolla.
http://www.kaunismuusika.ee/soru-jazz/tutvustus/
https://www.visitestonia.com/fi/soru-jazz-17


16.06.2018 Sõirapäev Saatsen setukaisten museossa, Saatse küla
Perinteinen sõirapäev esittelee Saatsen aluetta kuin kansanomaisesti tunnettua "rahkanurkkaa". Museossa keitetään sõiria (rahka, hapanmaitojuusto) ja järjestetään yhteisönsisäisiä rahkamestarikisoja. Vieraat voivat maistella Saatsen nurkan rahkaa ja valita vuoden parhaan rahkamestarin.
Tapahtumassa on lapsille erillinen ohjelma, jossa tutustutaan rahkan valmistukseen kotona ja jännittäviin rahkaruokiin.
Tapahtumassa esiintyy paikallisia kansanmuusikoita ja -tanssijoita.
Odotamme sinua tutustumaan Saatsen nurkkaan!
http://www.visitsetomaa.ee/en https://www.visitestonia.com/fi/soirapaev-saatsen-setukaisten-museossa


16.06.2018 - 17.06.2018 Tarton katuruokafestivaali 2018, Aparaaditehas, Tarto
Telliskivi Loomelinnak, Tallinnan katuruokafestivaali ja Aparaaditehas kutsuvat Tarton katuruokafestivaaleille! Viron suurin ja tunnetuin katuruokatapahtuma tuo Tarttoon värikkäimmän valikoiman katuruokaa - Aparaaditehasin kahvilat, ruokarekat, pop-up -ravintolat ja vaihtoehtoiskokit. Olemme opiskelijaystävällisiä - tarjolla on muun muassa edullisia "opiskelija-annoksia". Festivaali noudattaa vihreää ajattelutapaa - ruokaa tarjoillaan vain luontoystävällisistä astioista ja juomia panttipakkauksista. Tietysti odotettavissa on mukavaa hulinaa ja viihdettä. Ilmainen sisäänpääsy!
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-katuruokafestivaali


16.06 - 23.06.2018 Suure-Jaanin musiikkifestivaalit, Suure-Jaani
Etelävirolaisessa Suure-Jaanin kunnassa jo 17. kertaa järjestettävät, erityisesti klassiseen ja virolaiseen musiikkiin keskittyvät päivät huipentuvat juhannuskokon sytyttämiseen ja auringonnousun konserttiin, jonka sävelet kajahtavat 23.6. kello 03 aamuyöstä Hüpassaaren suon ääreltä.
https://www.visitestonia.com/fi/suure-jaanin-musiikkifestivaalit-2018


21.06.2018 Terve, Pärnun kesä!, Pärnu Upeat kesän avajaiset ja ulkoilmakonsertti Pärnussa!
Tallinna luovuttaa perinteisesti kesäpääkaupungin tittelin Pärnulle.
https://www.visitestonia.com/fi/terve-parnun-kesa


22.06.2018 - 24.6.2018 Laulu- ja tanssijuhla "Gaudeamus", Tarto, Vabaduse puiestee ja Emajõe kaldapealne
Tartossa järjestetään 22–24.6 Baltian suurin opiskelijoiden laulu- ja tanssijuhla "Gaudeamus". Suuri nuorten juhla tuo Tarttoon yli 4000 laulajaa ja tanssijaa. Festivaali avataan 22.6 Emajoen rannalla, jossa järjestetään upeat avajaiset. Tanssijuhlat järjestetään 23.6 Tarton Tammen stadionilla ja juhlan ohjaaja on koreografi Rene Nõmmik. Laulujuhlien kulkue alkaa 24.6 Tarton yliopiston edestä ja päättyy perinteisesti Tarton laululavalla, jossa alkaa upeat laulujuhlat. Laulujuhlien taiteellinen johtaja on kapellimestari Kuno Kerge.
https://www.visitestonia.com/fi/opiskelijafestivaali-gaudeamus-2018


22.–24.06.2018 Haapsalun juhannustulet, Piispanlinna,Haapsalu
23.06. pääesiintyjänä Scooter!
Osta lippu: http://www.kultuurikava.ee/event/haapsalu-jaanituli-2018-peaesineja-scooter


22.06 - 24.06.2018 Kihnun perinnepäivät, Lemsi küla, Kihnu (saari Pärnusta lounaaseen)
Perinnepäivillä arvostetaan ja esitellään Kihnun saaren erikoista kulttuuria ja historiaa.
Kolmen päivän aikana vieraita odottaa värikäs kulttuuriohjelma.
Esiintyvät Kihnun lapsisoittajat, kansantanssijat, laulajat. Järjestetään konsertteja, työpajoja, näyttelyjä, urheilukisoja ja juhannustanssit.
Pelien, laulujen ja kädellisen toiminnan kautta luodaan kuva kihnulaisten esivanhempien elämästä ja selitetään uskomusten taustoja.
Sunnuntaina satamassa avataan juhlallisesti Kihnun saarta halkova ja tärkeimpiä nähtävyyksiä esittelevä kierros Kihnu Reesuratas (matkapyörä).
Kihnun saarelle pääsee lautalla Munalaidin satamasta, lautta-aikataulu www.veeteed.com. Munalaidin satama sijaitsee Pärnusta n. 50 km etäisyydellä Haapsalun suuntaan
https://kihnu.kovtp.ee/web/eng/about
https://www.visitestonia.com/fi/kihnun-perinnepaivat


23.06.2018 Avinurmen tynnyrimarkkinat, Avinurme alevik
XIII juhannusmarkkinat pidetään taas Avinurmen kirkonkylässä. Viron maaseudun suurimpia markkinoita, jossa pääpaino on puisilla käsityöesineillä. Perinteisesti on erilaisia kaupankävijöitä, näytöksiä ja näyttelyjä sekä monipuolinen kulttuuriohjelma.
Illalla perinteinen juhannuskokko ja tanssit bändin säestyksellä.
https://www.visitestonia.com/fi/avinurmen-tynnyrimarkkinat


23.06.2018 Juhannusaatto Raadin kartanossa, Raadi mõisapark, Tarto
Kansankalenterimme romanttisin pyhä on vuosisatoja koonnut eri-ikäisiä perheenjäseniä pitämään hauskaa yhdessä. Juhannuskokon ympärillä on aina tanssittu ja laulettu, sinne on kutsuttu soittajia ja yhtyeitä. Viron kansallismuseo ja sen ystäväseura on tämän lisäksi kartanon puistoon ja kauniin Raadin järven rannalle keksinyt runsaasti muutakin mukavaa ajanvietettä. Päivällä antaa Raadin kartanopuistossa konsertin myös opiskelijoiden laulu- ja tanssijuhla Gaudeamus.
https://www.visitestonia.com/fi/juhannusaatto-raadin-kartanossa


23.06 - 24.06.2018 KANSANJUHLA-JUHANNUS, Narva
Narvan linnan alueella järjestetään viihdeohjelmaa ja konsertti ja illalla sytytetään juhannuskokko.
https://www.visitestonia.com/fi/kansanjuhla-juhannus


 
Juhannusaatto – yötön yö
Kallaste Mittumaari eli juhannusaatto (Jaanipäev viroksi) on yksi Viron vanhimpia ja suosituimpia kansanjuhlia. Kesäkuun loppupuoli on ihanteellinen aika juhlia kukkivassa luonnossa yöttömine öineen.
Viron juhannus on kiinteä juhla eli se alkaa aina kesäkuun 23. päivän aattona ja päättyy 24. kesäkuuta. Johannes Kastajan päivä merkitsee heinäntekokauden alkua ja sen viettäminen juontaa juurensa muinaiseen kansanperinteeseen. Mittumaariaa vietettiin kauan ennen kristinuskon tuloa Viroon ja vaikka juhla sai kristillisen nimen, pakanallinen perinne on edelleen elossa ja voi hyvin tänäänkin, satoja vuosia myöhemmin. Nykyään juhannuspäivä on Virossa kansallinen vapaapäivä, jolloin kaupunkilaisilla on mahdollisuus pitää taukoa maalla. Virolaiset alkavat perinteisesti valmistautua juhannuspäivän viettoon etukäteen ja kokoavat puujätteistä suuria kokkoja eri puolilla maata. Lapset nauttivat mahdollisuudesta valvoa läpi yön, kun taas nuoret rakastavaiset vaeltavat metsissä etsimässä taikavoimaa tuovaa saniaisen kukkaa. Seikkailuhaluisemmat pojat ja tytöt hyppäävät kokon ylitse kun haluavat saada hyvää lykkyä, maltillisempiin perinteisiin kuuluu taas laulaminen, tanssiminen ja vanhojen kansansatujen kertominen. Vaikka niinkin hiljattain kuin viime vuosisadan puolivälissä perheet ja ystävät kokoontuivat juhlimaan juhannusaattona yhdessä, nykyään monet ihmiset viettävät päivän kavereiden kanssa pihalla grillaten tai käyvät piknikillä luonnossa. Siitä huolimatta, kyläjuhlaperinne soittavine bändeineen ei hävinnyt minnekään, se on edelleen juhlan kohokohta monissa maaseudun kauppaloissa ja kylissä.
Juhannusaattoon Virossa liittyy kansanuskomuksia. Jos onnistut näkemään kiiltomadon juhannusaattona, sinua voi odottaa suuri onni. Nuoria tyttöjä, jotka haluavat vilkaista tulevaisuuteen, kehotetaan poimimaan kahdeksan eri lajin kukkia ja laittamaan ne tyynyn alle yöksi, niin unessa näkee tulevan puolisonsa. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten hauskaa ja rentoa Viron perinteistä juhannusta vietetään.
Lähde: https://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/juhannusaatto-yoton-yo27.06 - 30.06 Haapsalun Tšaikovski-festivaali, Haapsalu
On aika ymmärtää: meillä täällä pienessä Virossa ja vielä pienemmässä Haapsalussa on kerrottavana yksi mahtava musikaalinen tarina!
Ensimmäinen festivaali on edessänne: tulkaa kuuntelemaan venäläisen huipputeatterin, Moskovan Novaja Operan, klassisia konsertteja Haapsalun linnan pihalle, osallistukaa kamarikonsertteihin, teemakävelyihin Tšaikovskin poluilla, lasten konsertteihin ja tietysti Viron kansallisbaletin upeaan ulkoilmaesitykseen "Joutsenet" Haapsalun pienellä lahdella (väike viik).
Haapsalu ja Tšaikovski sopivat yhteen kuin meri ja tuuli!
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-tsaikovski-festivaali


28.06.2018 - 01.07.2018 XVII Pärnun Hansapäivät, Pärnu
Pärnun vuosittaisten hansapäivien aikana on vierailijoilla mahdollisuus kokea elämänmenoa keskiaikaisten perinteiden ja tapojen, käsityötaitojen, henkisen kulttuuriperimän, kaupankäynnin, ruoan, juoman, musiikin ja tanssin tahdittamina. Ohjelmaa on runsaasti jokaiseen makuun.
https://www.facebook.com/pg/ParnuHansapaevad/photos/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-hansapaivat-30


29.06.2018 Tarton kaupunkipäivä, Tartu
Tartossa järjestetään vuosittain 29.6 paljon hyvää ja mielenkiintoista. Tarttoa etsitään ja se löydetään kaupunkipäivän sisällöllisistä vaelluksista, hyvin yhteen sopivista konserteista ja esiintymisistä, muistipelistä, joistain huolella harkituista (ihmis)yhteisöistä tai upeasta turnauksesta, tähän asti huomaamattomista nurkista ja tietysti uusista ja vanhoista kaupunkipäivän perinteistä.
Tartto tavataan kaupunkipäivänä sekä omien että kylään tulleiden muusikkojen, asiantuntijoiden ja sanataiteilijoiden avulla. Kaupungissa kulkee tuolloin yhteistyön henki, Tarton hengen lähisukulainen, joka avaa ovet kulissien taakse ja laitoksiin, jotka muuten ovat suljettuja.
https://www.facebook.com/tartulinnapaev/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kaupunkipaiva-2018


29.06.2018 - 30.06.2018 Seto Folk, Värska alevik, Värska laululava
Seto Folk on festivaali, jossa musiikin ja luonnon yhteistoimesta syntyy elämyksiä ja inspiraatiota. Se on festivaali, joka tuo yhteen matkailusta ja musiikista kiinnostuneet kaikkialta Virosta ja avartaa lavakulttuurin rajoja. Se on festivaali, jonka markkina-alueella mestarit myyvät paikallista käsityötä, voi syödä todellista setukaisten ruokaa, juoda kotikaljaa ja kokea setukaisten vieraanvaraisuutta.
Se on festivaali, jossa kyläjuhlien tapaan on avoinna todellinen setukaisten juhla-alue, joka antaa mahdollisuuden levähtää suuresta metelistä ja nauttia iloisesta seurasta, hyvästä musiikista ja kauniista luonnosta.
Lisätietoja: setofolk.ee
https://www.visitestonia.com/fi/seto-folk


29.06 - 01.07 Retrobest Festival 2018, Pühajärve park, Otepää
Retrobest Festival 2018 "Kesäloma"
Jos ruoho oli joskus vihreämpää ja kesät lämpimämpiä, niin silloin tulee mennä ajassa taaksepäin! Retrobest Festival tuo kuumat tunteet ja hauskan loman Pühajärven rannalle myös vuonna 2018.
Rengaspelit, kisat ja kulttuuriohjelma 1980- ja 1990-lukujen entisten suosikkien kanssa. Retrobest Festival 2018:n teemana on "Kesäloma".
Retrobest on tarkoitettu kaikille, jotka rakastavat edellisten vuosikymmenten musiikkia ja tunnelmaa. Se on laadukas ja perheystävällinen 1980- ja 1990-teemainen festivaali. Retrobest Festival on myös virallisesti tasavallan suurin tyylijuhla!
https://www.facebook.com/retrobest.ee/?fref=ts
https://www.visitestonia.com/fi/retrobest-festival-2018


30.06.2018 Setukaisten I tanssijuhlat "Kagoss kargasõ", Värska alevik, Seto Talumuuseum
Setukaisten tanssijuhlat, musiikkifestivaali Seto Folkin erikoisprojekti, on setukaisten tanssijuhla, jossa tanssitaan Setumaalla eri aikoina tanssittuja kansantansseja, joilla tuodaan esiin setukaisten tanssin kauneutta ja erikoisuutta. Kaikenikäiset ja -sukupuoliset tanssijat tanssivat. Koska kyseessä on kansantanssijuhla, ei keskiössä ole tanssikoreografiat tai -lavastukset, vaan tanssitan omaksi, muiden ja katselijoiden iloksi. Tansseja säestävät muusikot, oma paikkansa juhlissa on myös setukaisten laulupeleillä. Setukaisten tanssijuhlien idean kehittäjä on Piret Torm-Kriis, musikaalinen johtaja on harmonikkavirtuoosi Evelin Leima.
https://www.facebook.com/pg/kagosskargaso/about/?ref=page_internal
https://www.visitestonia.com/fi/setukaisten-i-tanssijuhlat-kagoss-kargaso


Ylös!

   Heinäkuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

Lillefestival 25.5.–24.8.2018, Tallinnan puutarhafestivaali, Kadriorupark, Tallinna
Tornien aukion puistossa järjestettävä puutarhafestivaali juhlii 100-vuotiasta Viroa sekä 300-vuotiaita Kadriorgin puistoa ja palatsia. Tämänvuotiset kilpailuteemat ovat ”Onnentoivotus kukkien kielellä” ja ”Historian lehtien havinaa puutarhassa”.


01.06.2018 - 31.08.2018 XVI Pärnun urkufestivaali, Eliisabeti kirik, Pärnu
Soittajat tarjoavat urkumusiikin ystäville monipuolisen ja nautittavan festivaalin, jonka keskipisteenä ovat Pärnun Elisabetin kirkon kaksi mukavaa urkua. Esiintyjien joukossa on soittajia Virosta ja ulkomailta.
Urkumusiikkikonsertteja järjestetään koko kesän kesäkuun alusta elokuun loppuun perjantai-iltaisin kello 20.00.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-urkufestivaali


01.07.2018 - 29.07.2018 Kablin auringonlaskun festivaali , Kabli küla, Rannakülad Lõuna-Pärnumaal
Perinteinen kulttuurifestivaali pienessä Kablin rantakylässä kokoaa kuukauden ajan yhteen Viron parhaat muusikot ja jännittävimmät henkilöt. Festivaalia kaunistavat konsertit klassisesta jatsiin, salonki-illat, kirjallisuus- ja elokuvatapahtumat, legendaariset Jüri Aarman keskusteluillat jännittävien virolaisten kanssa sekä pikkutunneille kestävät rantajuhlat. Festivaalin tapahtumat järjestetään kauniilla paikoilla Kablin rantakylässä ja lähiympäristössä. Kulttuurielämysten lisäksi todellista nautintoa tarjoavat auringonlaskut Kablin rannalla
http://www.kablifest.com/eng.html
https://www.visitestonia.com/fi/kablin-auringonlaskun-festivaali


02.07.2018 - 15.07.2018 XXXII Pärnun kansainvälinen dokumentti- ja antropologisen elokuvan festivaali, Pärnu
Lennart Meren ideasta vuonna 1987 syntynyt Pärnun kansainvälinen dokumentti- ja antropologisen elokuvan festivaali on Baltian vanhin elokuvafestivaali.
http://www.mona.ee/filmfestival/index.htm
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-elokuvafestivaali


04.–08.07.2018 Vanhan musiikin festivaali, Haapsalu
Yhdessä Länsi-Viron kauneimmista lomakaupungeista vuonna 1994 syntynyttä Haapsalun vanhan musiikin festivaalia pidetään yhtenä oman tyylisuuntansa tunnustetuimmista Virossa ja se on herättänyt useiden tunnettujen muusikkojen huomion Euroopassa. Festivaaliprojektit tuovat yhteen virolaismuusikkojen parhaimmiston ja alansa suurimmat mestarit kaikkialta Euroopasta - heidän yhteistyössään halutaan elvyttää vuosisatojen musiikki ja tarjota yleisölle unohtumattomia elämyksiä. Haapsalun 1200-luvulta oleva tuomiokirkko on tähän verraton paikka, konsertteja järjestetään myös Haapsalun Johanneksen kirkossa, kuursaalissa ja muualla.
http://www.studiovocale.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-vanhan-musiikin-festivaali


05.07 - 08.07.2018 Keskiaikapäivät, Tallinna
Keskiaikainen Tallinna herää taas henkiin, kun vanhojen käsityötaitojen mestarit esittelevät aikakauden teeman mukaisissa asuissaan taitojaan ja myyvät tuotteitaan Vanhankaupungin katujen varsilla.
https://www.visitestonia.com/fi/keskiaikapaivat-2017


05.07 - 08.07.2018 Pärnun Harmonica Festival, Pärnu
Pärnun Harmonica Festival on pohjoismaiden suurin ja tunnetuin festivaali, jossa pääsoittimia ovat huuliharppu ja diatoninen harmonikka. Festivaali on suosittu sekä nuorten että iäkkäämpien joukossa ja siitä on tullut eräs kesäpääkaupungin huipputapahtumia. Musiikkitapahtumaan osallistuminen on ollut monille oman musiikkiharrastuksen innoittajana ja se on täten avartanut niin lasten, aikuisten kui iäkkäidenkin ihmisten maailmankuvaa.
http://www.piccolo.ee/fi/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-harmonica-festival


05.07 - 15.07.2018 Festival "Juu Jääb" (Festivaali "Juu Jääb"), Hellamaa küla, Muhu Muusikatalu, Saarenmaa
Erityiseksi Juu Jääbin tekee se, että festivaali järjestetään luonnonvoimien armoilla – olkoon voimaksi sitten rankkasateessa mutaiseksi muuttuva turve, romanttisesti sydäntä lämmittävä tähtitaivas tai heinäkuinen helle. Ihmiset tulevat aina uudelleen todistamaan musiikin syntyä. Festivaali Juu Jääb on yleisönsä näköinen. Juu Jääb tarjoaa yleisölleen riemua musiikista ja luonnosta, mahdollisuuden viettää aikaa uusien ja vanhojen ystävien seurassa, laulaa mukana ja tanssia - nauttia olemisesta tässä ja nyt. Juu Jääb tuo yhteen erilaisia ja jännittäviä artisteja ja henkilöitä, joilla kaikilla on oma tarinansa kerrottavanaan.
https://www.visitestonia.com/fi/festival-juu-jaab-festivaali-juu-jaab


06.07 - 08.07.2018 Kihnun merijuhla, Lemsi küla, Kihnu (saari Pärnusta lounaaseen)
Kihnun merijuhla (Kihnu Mere Pidu) on kalastajien päivälle ja kihnulaiselle kulttuurille omistettu festivaali. Ohjelma on kirjava: saarella järjestetään konsertteja, työpajoja sekä perinteinen Kihnun juoksu, markkinakenttä odottaa myyjiä ja ostajia, museon ovet ovat avoinna kaikille. Tule tutustumaan saareen ja osallistu festivaaliin!
Kihnun saarelle pääsee lautalla Munalaidin satamasta, lautta-aikataulu www.veeteed.com. Munalaidin satama sijaitsee Pärnusta n. 50 km etäisyydellä Haapsalun suuntaan
https://www.visitestonia.com/fi/kihnun-merijuhla


06.07.2018 - 08.07.2018 Tarton hansapäivät, Tarto
Tarton suurimman kansanjuhlan aikana Tarton kaupunki on täynnä mitä erilaisempia tuoksuja – eri aikakausien tuoksuja, ruokien ja leipien, teiden ja makeisten, yrttien ja eläinten tuoksuja.
Odotamme kaikkia kaupunkilaisia ja vieraita Hansamarkkinoille.
http://www.hansapaevad.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-hansapaivat-2018


07.07.2018 Meie Küla Pidu 2016 (Meidän kylän juhla 2016), Lindi küla (Pärnusta lounaaseen)
Kesäinen kalastajakylä avaa yhdeksi päiväksi porttinsa, satamansa ja sydämensä ja kutsuu kaikki kesästä ja merestä pitävät kylään.
Emännät tarjoavat kala-, kylä- ja pihakahviloissa parhaita ruokiaan, isännät vievät halukkaat merelle ja myyvät meren antimia. Lapset kutsuvat nauttimaan kalastajakylän lapsuudesta kanssaan.
Kylämarkkinoilla luomuviljelijät ja käsityöläiset tarjoavat virolaista arvotavaraa: kalamarkkinoilla virolaista kalaa, olutsalissa tarjotaan vain pienpanimoiden ja kotipanimoiden tuotantoa.
Kylä-, satama- ja lastenlavan ohjelma sisältää runsaasti perinne-, kansan- ja meritematiikkaa; laulua, tanssia ja musiikkia.
https://www.facebook.com/MeieKulaPidu
https://www.visitestonia.com/fi/meie-kula-pidu-meidan-kylan-juhla


07.07.2018 Narvan jokipäivä, Narva
Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Amet järjestää kesäaikaan 28.5.2016 alkaen Narvan jokipromenadilla tapahtumasarjan.
Promenadin tapahtumasarjan ohjelmassa on konsertteja, sirkusesityksiä, katuteatteria, taidenäyttelyitä, luovia työpajoja, lasten ohjelmaa, kisoja. Tapahtumien aikaan promenadin alueella tarjotaan palveluja (matkamuistojen, ilmapallojen, kuvien myynti, jousiammunta, kolikon taonta). Tapahtumat järjestetään promenadin alueella Sõpruse-sillalta Narvan satamaan, mukaan luettuna Päikese-aukio, Dahlbergin lava, Pimeaian rinne.
https://www.visitestonia.com/fi/kesatapahtumat-narvan-jokipromenadilla


08.07 - 14.07.2018 Viljandin vanhan musiikin festivaali, Viljandi
Viljandin vanhan musiikin festivaali on Viron vanhin vanhan musiikin festivaali, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1982. Muinaisen kaupungin kauneus ja vuosisatoja vanha musiikki luovat ainutlaatuisen ilmapiirin. Festivaaleilla ovat esiintyneet Paolo Pandolfo, Jane Gingell, Trio Mediaeval, Egidius Kvartett, Conrad Steinmann, Paul Hillier, Eric Ericsonin kamarikuoro, Tõnu Kaljuste, Andres Mustonen, Hortus Musicus ja monet muut.
https://www.visitestonia.com/fi/viljandin-vanhan-musiikin-festivaali


10.7.2018 - 10.8.2018 SUVIAARIA 2018, Eliisabetin kirkko, Nikolai 22, Pärnu
SUVIAARIA on älykästä viihdettä tarjoava ainutlaatuinen musiikkiteatterifestivaali kesäpääkaupungissa. Esitykset tapahtuvat lempeinä kesäiltoina Pärnun Eliisabetin kirkossa. Parrasvaloissa saa nauttia sointujen ja näyttämötaiteen kieleen käännettyjä unelmia, rakkautta, draamaa ja tunteita. Jälleennäkemisen riemua synnyttävät tunnetut ooppera-aariat, yllätyksiä uudet soinnit nykysäveltäjiltä ja esityspaikan erityinen akustiikka sitoo kaiken mystiseksi kokonaisuudeksi.
SUVIAARIA on kaikille niille, jotka etsivät kesäyössä kirkkaita ja inspiroivia taiteellisia nautintoja. Taiteellinen johtaja Andrus Kallastu.
https://www.visitestonia.com/fi/suviaaria-taiteiden-synteesi-2


12.07.2018 - 17.07.2018 Festivaali Klaaspärlimäng, Tartu
Jokakesäinen musiikkifestivaali Klaaspärlimäng ('Glasperlenspiel' - 'Lasihelmipeli') on saanut inspiraatiota Hermann Hessen samannimisen romaanin aineistosta, minkä vuoksi musiikkia yritetään katsella ja esittää epätavallisesta näkökulmasta. Festivaaleilla ovat esiintyneet Australian kamariorkesteri, Covent Gardenin kamariorkesteri, West-Deutsche Rundfunkin sinfoniaorkesteri, Tokion filharmoninen kuoro, Berliinin filharmoninen kvintetti, Gidon Kremer, Vadim Repin, Piotr Anderszewski, Olli Mustonen, Cristoph Eschenbach sekä suurin osa Viron johtavista muusikoista.
http://www.erpmusic.com/festival-glasperlenspiel
https://www.visitestonia.com/fi/festivaali-klaasparlimang-2017


13.07 - 15.07.2018 Rally Estonia, Tartu
Autourheilu- ja viihdetapahtumassa Rally Estonia 2018 ottaa Tartossa ja Etelä-Viron mutkaisilla hiekkateillä mittaa toisistaan Euroopan ralliparhaimmisto. Paikalle tulee runsaasti median edustajia ja noin 10 000 rallituristia n. 20 valtiosta. Televisiokuvan näkee melkein 50 miljoonaa katselijaa eri mantereilla. Viihdettä riittää 3 päivän aikana koko perheelle: kilpailua voi seurata yleisöalueilta, rallin sydämessä Tartossa kannattaa tulla katsomaan hienoa alku- ja loppuseremoniaa sekä jännittävää kaupunkierikoiskoetta.
http://rallyestonia.com/
https://www.visitestonia.com/fi/rally-estonia-2018


13.07. - 15.07.2018 Narva Motofest, Narva
Kolmen päivän aikana Narvan linnan pihalla järjestetään rock-konsertteja. Perinteisesti järjestetään myös moottoripyöräparaati kaupungin halki ja ilotulitus.


13.07.2018 - 15.07.2018 American Beauty Car Show, Haapsalu
American Beauty Car Show on Baltian maiden suurin amerikkalaisten autojen harrastajatapahtuma. Shown osia ovat autonäyttely, kokoontumisajo oheisohjelmineen sekä kiihdytyskilpailu.
http://www.american.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/american-beauty-car-show


13.07 - 15.07.2018 Kansainvälinen filatelianäyttely EstEx 2018, Kesklinna linnaosa, Eesti Näituste B1 paviljon (messukeskus),Pirita tee 28, Tallinna
Kansainvälinen filatelianäyttely EstEx 2018 järjestetään juhlistamaan virolaisen postimerkin 100-vuotispäivää.
Postimerkit ovat tunnetuin ja pysyvin keräilykohde koko maailmassa. Tämä pieni taideteos ei ole vain postimaksuväline vaan tallettaa meille tärkeitä tapahtumia ja juhlapäiviä ja on osa historiaamme. EstEx 2018 antaa kaikille mahdollisuuden osallistua hieman toisenlaiseen historian tuntiin.
http://refs.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-filatelianayttely-estex-2018


13.07 - 15.07.2018 Tallinnan meripäivät, Põhja-Tallinna linnaosa, Tallinna laht, Tallinna Reisisadam, Lennusadam, Peetri sadam
Tallinnan meripäivät ovat Viron suurin ilmainen meri- ja perhetapahtuma, joka yhdistää merenkulkuun ja satamaan liittyvät tapahtumat, konferenssin matkailu- ja merenkulkualan ammattilaisille, mahdollisuuden tutustua erilaisiin suuriin aluksiin, konsertit, veneajelut, purjehduskilpailun Tallinn Race, veteen liittyvät kohteet, esitykset ja muun merellisen viihteen sekä tallinnalaisille että vierailijoille.
http://www.tallinnamerepaevad.ee/en/
https://www.facebook.com/tallinnamerepaevad
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-meripaivat-2017


14.07.2018 Värskan vesijuhlat, Väike-Rõsna küla, Värska Sanatooriumi rand (Räpinasta kaakkoon)
Perinteiset mutapainikilpailut ja Värskalahden yli uinti sekä rantalentopallokisa. Tapahtumassa löytyy puuhaa myös perheen pienimmille, on pomppulinnaa ja muita vekottimia.
Paikalla erilaisia työpajoja. Mahdollisuus ostaa ruokaa, juomia ja erilaisia tuotteita.
https://www.visitestonia.com/fi/varska-originaalin-vesijuhlat


18.07.2018 - 22.07.2018 Tartu Mill Triatlon, Tarto
Vuosi 2018 tuo Tarttoon ja Emajoelle kilpailemaan Euroopan parhaat triathlonistit. 4 päivän aikana jaetaan Euroopan mestaruudet eripituisilla matkoilla ja eri ikäsarjoissa. Huippuluokan ja juniorien miehet-naiset saavat kirkkaimmat mitalit pikamatkoilla. Eri ikäsarjoissa kilpaillaan olympiamatkoilla. Mestaruuden selvittävät myös paratriathlonistit. Junioreille on ohjelmassa hauska ja vauhdikas joukkuekilpailu. Kilpailuviikko tuo Tarton keskikaupunkiin paljon tapahtumia ja jännitystä.
http://tartutriatlon.trismile.ee/en/event-info/
https://www.visitestonia.com/fi/tartu-mill-triatlon-2018


19.7-28.7.2018 Saarenmaan oopperapäivät, Kuressaare, Saarenmaa
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla, jonne pystytetään sitä varten 2000-paikkainen oopperatalo.
Saarenmaan oopperapäivillä on vuosien kuluessa esiintynyt tunnettuja ja tunnustettuja teattereita, kuten Moskovan Helikon Opera, Black American Opera Broadwaylta ja monet muut. Tänä kesänä festivaalien pääesiintyjiä on kaksi: Unkarin kansallisooppera ja Shanghain oopperateatteri Kiinasta. Saarenmaan oopperapäivät ovat sijaintinsa ja erinomaisen ohjelmansa vuoksi eksoottinen festivaali ja pääsy oopperaan on muuttunut suureksi etuoikeudeksi.

Georges Bizet CARMEN
19.07.2018, 20:00 - 22:00

TANSSIGAALA
20.07.2018, 20:00 - 22:00

Wen Deqing UHKAPELI
21.07.2018, 20:00 - 22:00

Tauno Aints GUUGELMUUGELPUNKTKOMM
22.07.2018, 16:00 - 18:00

Wolfgang Amadeus Mozart FIGARON HÄÄT
25.07.2018, 20:00 - 23:00

Giuseppe Verdi LA TRAVIATA
26.07.2018, 20:00 - 23:00

Opera Royal Kuressaaren linnan pihalla
26.07 - 28.07.2018, 23:00 - 03:00

Johann Strauss nuorempi MUSTALAISPARONI
27.07.2018, 23:00 - 03:00

Alexelan OOPPERAGAALA
28.07.2018, 20:00 - 23:00

Varaa liput: https://www.saaremaaopera.com/
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-oopperapaivat-2018


21.07.2018 Rock in Haapsalu, Haapsalu
Poikkeuksellinen ja kaikkialla maailmassa nopeasti sydämiä valloittava 2Cellos on tämänvuotisen Rock in Haapsalu -musiikkitapahtuman pääesiintyjä. Musiikin rajoja rikkova ja visuaalisesti näyttävä 2Cellos antaa 21. heinäkuuta Haapsalun linnan pihalla täyspitkän live-konsertin, joka on osa duon The Score World - maailmankiertuetta.
https://www.facebook.com/RockinHaapsalu/


21.07.2018 Motofestivaali MotoNostalgia 2018, Laitse RallyPark, Hingu, (Ääsmäe-Haapsalun maantien varressa, 40km Tallinnasta.)
MotoNostalgia on vuoden suurtapahtuma/motofestivaalit niille, jotka kunnioittavat vanhoja moottoripyöriä ja osaavat arvostaa niiden historiaa
. Vuoden 2018 MotoNostalgia järjestetään jälleen Virossa, LaitseRallyParkissa 21. heinäkuuta. Kansainväliseen koko perheen tapahtumaan kuuluu vanhojen moottoripyörien tapaaminen näyttelyalueella, spektaakkelimaiset jokamiesluokan kilpa-ajot 2300 metrin pituisella Laitsen ralliradalla, vanhan tekniikan ja -tavaran markkinat, moottoripyöriin liittyvien yritysten näyttelyn ja jännittäviä esittelyajoja sekä erilaisia ohjelmanumeroita.
Vierailijat saavat lisäksi nauttia vanhojen autojen näyttelystä, ajaa karting-radalla ja maastoradalla, tehdä huviajelun 100 vuotta vanhalla Ford-T -autolla ja nauttia hyvää katuruokaa. Lapsille on avattuna LaitseRallyParkin liikennepuisto ja pelitalo!
Kaikki osallistujat, jotka tulevat paikalle yli 35-vuotiaalla moottoripyörällä tai Venäjällä tai Ukrainassa valmistetulla uudemmalla pyörällä, pääsevät LaitseRallyParkin näyttelyalueelle.
Vanhojen moottoripyörien sprintissä päästämme radalle enintään 120 vanhaa moottoripyörää kahdeksassa eri koneluokassa. Parhaille kilpailuun osallistuneille on varattu tasokkaat palkinnot.
East Highwayn LaitseRallyParkissa vuonna 2017 järjestämään toiseen MotoNostalgiaan osallistui yli 3.500 vierailijaa. Paikalla oli yli 250 vanhaa moottoripyörää ja kilparadalle ja kilpailuihin niistä osallistui 87 pyörää.
Vierailijat, joita kiinnostavat vain markkinat, pääsevät markkina-alueelle maksutta.
Markkinoilla myyntiin ja kilpailuun osallistumiseen ennakkoilmoittautuminen tapahtuu MotoNostalgian verkkosivustolla www.motonostalgia.eu
MotoNostalgiasta löydät tarkempaa tietoa:
www.motonostalgia.eu
www.facebook.com/motonostalgic

https://www.piletilevi.ee/fin/liput/sport/mitmesugust/motonostalgia-2018-237002/?&shop_provider=ve&design=ve https://www.visitestonia.com/fi/motofestivaali-motonostalgia-2018


21.07.2018 Mihklin kylän markkinat, Mihkli küla, Laadaplats (Lihulasta kaakkoon)
Mihklin kylän markkinoita alettiin järjestää uudestaan vuonna 1989 ja niitä on säännöllisesti järjestetty näihin päiviin saakka. Markkinat on järjestetty perinteisesti syksyisin, jolloin on käyty kauppaa niin eläimillä kuin viljasadollakin. Myös nykyään markkinoilla ovat ensisijalla kotieläimet ja maataloustuotanto sekä lisäksi käsityö.
Markkinat tarjoavat myös kulttuuri- ja kansanurheiluohjelmaa ja lapsille erilaista toimintaa.
Mihklin markkinat muuttaa omalaatuiseksi sen kylämarkkinoiden ilmapiiri. Kuka on käynyt, tulee aina uudestaan takaisin!
https://www.visitestonia.com/fi/mihklin-kylan-markkinat


21.07.2018 Rõõmsate Laste Festival (Iloisten lasten festivaali) - II koko perheen festivaali, Pärnu Rannapark, Pärnu
Iloisten lasten festivaali on ainut lapsille ja perheille omistettu ilmaistapahtuma, joka järjestetään keskikesäisessä Pärnun rantapuistossa. Festivaali tarjoaa löytämistä ja kesänlämpöisiä tunteita sekä lapsille että heidän vanhemmilleen ja isovanhemmilleen. Tapahtumassa voi oppia innokkaasti, kuunnella musiikkia ja laulaa, syödä hyvin ja terveellisesti, kokea uutta, tehdä jotain omin käsin tai vain nauttia vapaasta ja lapsiystävällisestä festivaalitunnelmasta. Iloisten lasten festivaali on kesän odotetuin tapahtuma kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille - pakollinen paikallisille tai hyvä syy tulla Pärnuun!
https://www.facebook.com/roomsatelastefestival/
https://www.visitestonia.com/fi/roomsate-laste-festival-iloisten-lasten-festivaali


22.07.2018 - 30.08.2018 "IN graafika" -festivaali, Pärnu
Pärnussa perinteeksi muodostunut vuosittainen festivaali tutkii ja etsii kehityssuuntia eri kulttuurialueilta tuoden yhteen taiteilijoita, kirjailijoita ja muiden jännittävien taidealojen edustajia. Festivaaliin osallistuu taiteilijoita eri paikoista: Kiinasta, USA:sta, Euroopasta ja tietenkin myös kaikki Viron parhaat graafikot.
Festivaaleilla järjestetään näyttelyitä kaikissa Pärnun näyttelypaikoissa: Linnagaleriissa, Kunstnike Majassa ja raatihuoneessa, pääkirjastossa, Port Arturin ostoskeskuksessa, Endla-teatterissa, TÜ Pärnun collegessa ja kaupungilla. Järjestetään katutyöpajoja.
https://www.visitestonia.com/fi/in-graafika-festivaali


23.07 - 29.07.2018 Pärnun Bluespäivät, Pärnu
Kansainvälinen bluesmusiikin festivaalitapahtuma, joka käsittää eri puolilla kaupunkia järjestettäviä konsertteja sekä nuorille musiikintaitajille suunnattuja työtupia. https://www.visitestonia.com/fi/parnun-bluespaivat


24.07 - 29.07.2018 Mustjalan musiikkifestivaali, Mustjala, Saarenmaa
Mustjalan musiikkifestivaali, jolla on pitkä historia, kutsuu musiikin ystäviä Saarenmaalle - paikkaan, jossa on todella kaunis koskematon luonto ja joka on kuin luotu lomailuun ja taiteen nauttimiseen. Vuodesta 1995 järjestetyllä festivaalilla kuullaan klassista musiikkia. Esiintyjinä ovat tunnustetut virolaistaiteilijat ja loistavat ulkomaiset vieraat. Konsertteja pidetään kirkoissa, maalauksellisessa Tagarannan kalastajakylässä, Loonan ja Pidulan kartanoissa, Ninasen lomakylässä ja aika-ajoin myös aivan odottamattomissa paikoissa: vuonna 1939 neuvostosotilaiden rakentamassa rannikkotykistön poterossa Ninasen niemimaalla jne. Festivaalinen taiteellinen johtaja on Aare Tammesalu.
https://www.visitestonia.com/fi/mustjalan-musiikkifestivaali


26.07 - 29.07.2018 Jõgevatreff, Kuremaa (Tartton pohjoispuolella)
Tuhannet moottoripyöräilijät ovat vuodesta 1992 lähtien kokoontuneet kesäisin Kuremaalle. Tapahtumapäivien aikana kuullaan joka ilta elävää musiikkia. Torstai- ja perjantaipäivien ohjelman lomassa osallistujat voivat tehdä päiväretkiä erilaisiin mielenkiintoisiin nähtävyyskohteisiin Virossa (järjestäjät jakavat ajo-ohjeita). Lisäksi päivien sisältöön kuuluu kilpailuja, retkiä, saunomista sekä erilaisten ruokien ja oluiden maistelua.
https://www.visitestonia.com/fi/jogevatreff-11


26.07 - 29.07.2018 Viljandin XXVI kansanmusiikkifestivaalit, Viljandi
Vuosittain heinäkuussa Viljandin linnanmäillä ja keskustassa järjestettävä kansanmusiikkifestivaali on yhden erityisen, 1990-luvun alussa leviämään alkaneen ajatusmaailman vahvin ilmaisu. Tämä ajatusmaailma arvostaa tapoja, perinteitä ja alueellista identiteettiä yrittäen mukauttaa vuosisatojen ja -tuhansien aikana kerääntyneitä henkisiä arvoja nykyaikaiseen elämään - sitä varten, että perineet eläisivät ja vahvistaisivat näin kansallisia erityispiirteitämme.
Viljandin kansanmusiikkifestivaaleista on vuosien saatossa muodostunut omanlaistensa joukossa yksi Baltian ja Pohjoismaiden suurimmista.
http://www.folk.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/viljandin-xxvi-kansanmusiikkifestivaalit


27.07 - 29.07.2018 Olavin päivä Vormsin saarella, Hullo küla (Vormsin saarella)
Pyhän Olavin kirkon uudelleen vihkimisen vuosipäivälle omistettu päivä on Vormsin vuoden suurimpia tapahtumia. Tapahtumat alkavat jo perjantaina 27.7. ja kulminoituvat sunnuntaina, oikeana Olavin päivänä. Ohjelmassa on erilaisia konsertteja, tanssit, Rälbyn suuret markkinat ja Vormsin kansantalon syntymäpäivän juhlinta. Ja kaikki tämä on ilmaista, kuten tapahtumat Vormsilla yleensä ovat!
https://www.facebook.com/vormsi/?fref=ts
https://www.visitestonia.com/fi/olavin-paiva-vormsin-saarella


28.07.2018 Valgan sotahistorian festivaali, Valga
Valgan sotahistorian festivaali erottuu ainutlaatuisella ohjelmallaan: esitellään puolustusvoimia, järjestetään sotilaiden marssinta, ohjataan mallitaisteluja, museossa ovat erilaiset militaari-alan näyttelyt, järjestetään antiikkimarkkinat sekä konsertit, osallistuvat sotahistorian kerhot eri maista. Tekemisiä ja osallistumisen iloa riittää kaikille. Tule ja ota perheesi ja ystäväsi mukaan.
https://www.visitestonia.com/fi/valgan-sotahistorian-festivaali


28.07.2018 - 29.07.2018 Joogafestivaalit, Haapsalu
Joogafestivaalilla esiintyvät Viron parhaimmat joogaopettajat ja vierailijat ulkomailta. Mahdollisuus kokeilla noin kymmentä eri joogatyyliä aina klassisista moderneihin, kuunnella luentoja ja osallistua workshopeihin. Aamuisin ja iltaisin konsertteja ja mantrojen yhteislaulua.
Festivaalin päälava ja terveellisen elämäntyylin tori sijaitsevat Haapsalun piispanlinnan sisäpihalla. Luennot ja workshopit järjestetään vieressä sijaitsevassa kulttuurikeskuksessa ja musiikkitapahtumat kirkossa.
https://www.visitestonia.com/fi/joogafestivaali


28.–29.07.2018 Eesti talupäevad (Viron maatilapäivät), Jäneda (Tallinnasta kaakkoon n.70km)
Heinäkuun viimeisen viikonlopun ovat useat maataloudessa toimivat ihmiset varanneet Maatilapäiviä varten. Tänä vuonna pidetään Maatilapäiviä jopa 22. kertaa. Jäneda Maatilapäivät ovat hyvin pitkäaikaisella perinteella yhtäjaksoisesti järjestetyt suurtapahtumat Virossa. Aikojen kuluessa olemme tehneet erilaisia ??muutoksia ohjelmaan, järjestäneet erilaisia ??kilpailuja, mutta pysyvä on kuitenkin se miellyttävä perinne ja ystävien tapaamisen ilo.
http://www.janedaturism.ee/fi


31.07.2018 - 04.08.2018 Kuressaaren kamarimusiikkipäivät, Kuressaare Kultuurikeskus, Kuressaare
Kuressaaren kamarimusiikkipäivät on järjestetty vuodesta 1995 lähtien elokuun alussa Länsi-Viron suurimman saaren, Saarenmaan pääkaupungissa. Tapahtuma on pisimmät perinteet omaava kamarimusiikkifestivaali Virossa ja musiikkifestivaalien perinteen alulle panija Saarenmaalla. Kuressaaren kamarimusiikkipäivien ajatuksen isä ja taiteellinen johtaja on pianisti Andres Paas.
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-kamarimusiikkipaivat


Ylös!

   Elokuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

Lillefestival 25.5.–24.8.2018, Tallinnan puutarhafestivaali, Kadriorupark, Tallinna
Tornien aukion puistossa järjestettävä puutarhafestivaali juhlii 100-vuotiasta Viroa sekä 300-vuotiaita Kadriorgin puistoa ja palatsia. Tämänvuotiset kilpailuteemat ovat ”Onnentoivotus kukkien kielellä” ja ”Historian lehtien havinaa puutarhassa”.


01.06.2018 - 31.08.2018 XVI Pärnun urkufestivaali, Eliisabeti kirik, Pärnu
Soittajat tarjoavat urkumusiikin ystäville monipuolisen ja nautittavan festivaalin, jonka keskipisteenä ovat Pärnun Elisabetin kirkon kaksi mukavaa urkua. Esiintyjien joukossa on soittajia Virosta ja ulkomailta.
Urkumusiikkikonsertteja järjestetään koko kesän kesäkuun alusta elokuun loppuun perjantai-iltaisin kello 20.00.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-urkufestivaali


02.–05.08.2018 Blues-festivaali Augustibluus, Haapsalu
Blues-festivaali muuttaa Haapsalun intiimin musiikin mekaksi. Päivisin järjestetään rautatieasemalla akustisia konsertteja ja eri puolilla kaupunkia työpajoja. Iltaisin linnoituksen päälavalla esiintyy yhtyeitä eri puolilta maailmaa Blues-henkinen yöklubi pitää festivaalivieraat juhlatunnelmassa varhaisille aamutunneille asti.
http://www.augustibluus.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/blues-festivaali-augustibluus


02.08 - 05.08.2018 Hiiumaa kahvilapäivä, Hiiu vald, Hiiumaa
Kärdlan kahvilapäivä on Itämeren rannoilla ennen näkemätön tapahtuma, jonka aikana viisitoista kahvilaa avaa ovensa ja porttinsa yksityisillä pihoilla, kaupungin aukioilla ja ihmisiltä tähän asti piilossa olleissa paikoissa. Kärdla on kahvin ja pullan tuoksua tulvillaan.
Juo kahvia ja nauti kesästä kahvilekkereiden juhlissa Hiidenmaalla!
https://www.visitestonia.com/fi/hiiumaa-kahvilapaiva


03.08.2018 - 04.08.2018 Leigon järvimusiikki-konserttipäivät, Lutike küla, Leigo talu (Otepäästä koilliseen)
Monien mielestä Leigon ulkoilmakonsertit ovat Euroopan mittakaavassa harvinaisen elämyksellisiä. Ne tapahtuvat Otepään lähellä, Leigon turismitilan mailla olevassa pienessä järvessä olevalle saarelle rakennetulla lavalla. Sitä ympäröivillä rannoilla jopa tuhannet seuraavat esityksiä, joissa harmoonisesti yhdistyy musiikki, taianomainen maisema, tuli-installaatiot ja vesi.
https://www.facebook.com/LeigoLakeMusic/?fref=ts
https://www.visitestonia.com/fi/leigon-jarvimusiikki-konserttipaivat


03.08 - 04.08.2018 Intsikurmun musiikkifestivaali, Põlva Intsikurmu metsapark ja laululava, Põlva (Tartosta kaakkoon)
Intsikurmun musiikkifestivaali syntyi Uuden Ajan Festivaalista, joka järjestettiin vuosina 2010-2012 Põlvassa. Uuden Ajan Festivaalilla kävi kolmen vuoden aikana 6000 ihmistä ja festivaalilla esiintyi yli 60 artistia. Tapahtuma oli Etelä-Viron suurin musiikkifestivaali, jonka pohja oli sopiva Intsikurmun musiikkifestivaalin luomiseen.
https://intsikurmu.com/
https://www.visitestonia.com/fi/intsikurmun-musiikkifestivaali


03.08.2018 - 05.08.2018 Tarton ruoka- ja viinifestivaali, Tarto
Tarton ruoka- ja viinifestivaali tarjoaa aitoja virolaisia makuja Etelä-Viron pientuottajilta ja pop-up -ravintoloilta sekä runsaan viinivalikoiman. Kaikilla voivat ottaa osaa avoimiin maistajaisiin ja saada neuvoja Viron parhailta sommeliereilta. Koko perheen viihdeohjelma, kaupunginosien kotikahvilat, yöpromenadi Emajoen rannalla, lasten alue ja paljon muuta jännittävää lisäävät ruoka- ja viininautintoihin makua.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-ruoka-ja-viinifestivaali-2018


04.08.2018 Ironman Tallinn triathlon, Tallinna
IRONMAN Tallinn on jo toinen saman sarjan kilpailu Virossa yhdessä IRONMAN 70.3 Otepään kanssa.
Kilpailu alkaa 3,8 km uintimatkalla lentosataman luona. Sitä seuraavat kahdesta kierroksesta koostuva 180,2 km pyöräilymatka vie osallistujat pääkaupungista ympäristön alueille. Maraton 42,2 km koostuu neljästä kierroksesta ja päättyy Tallinnan keskustassa Vabaduse-aukiolla.
Kilpailu on osallistujille maksullinen, katselijoille ilmainen.
http://eu.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman/tallinn.aspx#axzz5CdCVyG00
https://www.visitestonia.com/fi/ironman-tallinn-triathlon


04.08.2018 Setunmaan kuningaskunnan päivät, Lüübnitsa küla (Tartosta kaakkoon)
Setunmaan kuningaskunnan päivät ovat vuosittainen setulaisten juhlapäivä, jolloin Setunmaa julistautuu omaksi kuningaskunnakseen ja valitaan setulaisten kuninkaan Pekon sijainen maanpäällä eli Setunmaan Ülemsootska. Kuningaskunnan päivät avataan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja kuningaskunnan pääkaupunki vaihtuu vuosittain, sillä kuningas Pekon tiedetään halunneen, että kuningaskunta ei olisi vain yksi "nulga“ tai kunta vaan olisi kaikkien setulaisten yhteinen asia.
http://visitsetomaa.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/setunmaan-kuningaskunnan-paivat-1


05.08 - 11.08.2018 Pärnun musiikkifestivaali - Järvi Academy, Pärnu
Pärnun musiikkifestivaali ja Järvi Akadeemia jatkavat vuosikymmenten mittaista Pärnun hyvien musiikkifestivaalien perinnettä.
Pärnun musiikkifestivaali on ennen kaikkea orkesterifestivaali ja tärkeimpiä kulmakiviä on fantastinen festivaaliorkesteri, johon tullaan soittamaan ympäri maailmaa. Orkesterin lisäksi on mahdollista kuunnella hienoja solisteja, jotka esiintyvät sekä orkesterin edessä että kamarimuusikkoina.
Festivaalin taiteellisena neuvonantajana on Paavo Järvi.
http://www.parnumusicfestival.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-musiikkifestivaali-2018


06.08.2018 - 11.08.2018 Tarton rakkauselokuvien festivaali "tARTuFF", Tarto
tARTuff on ainutlaatuinen ulkoelokuvafestivaali, joka järjestetään Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa - Tartossa. Monipuolinen valikoima aiheeseen liittyviä elokuvia ja dokumentteja, jotka käsittelevät rakkauden eri muotoja, esitetään vanhan kaupungin sydämessä. Kaikki elokuvat ovat ilmaisia.
Esityksiin kuuluu myös päivittäisiä esitelmiä ja perheystävällisiä erikoistapahtumia. tARTuFF on kasvanut yhdeksi rakastetuimmista kesäfestivaaleista Virossa viihtyisän keskikesäisen tunnelmansa ja Baltian suurimman ulkoilmaelokuvateatterinsa ansiosta.
Tervetuloa tARTuFFiin!
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-rakkauselokuvien-festivaali-tartuff-2017


09.08.2018 - 11.08.2018 Kuressaaren meripäivät, Kuressaare
Virolaiset tietävät, että Viron meren sydän lyö Saarenmaalla. Kuressaaren meripäivät, jotka järjestetään Kuressaaren rannassa, on Saarenmaan meripäivien päätöstapahtuma. Meripäivillä järjestetään useiden konserttien lisäksi myös käsityötori, urheilukilpailuja, työtupia ym.
Kuressaaren uimaranta ja puisto ovat lapsille mieluisia leikkipaikkoja. Meripäivien ohjelmaan kuuluu Torin lahden lähellä järjestettävät käsityö- ja aarremarkkinat.
https://www.facebook.com/merepaevad/?fref=ts
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-meripaivat


09.08.2018 - 12.08.2018 Kansainvälinen puhallinfestivaali ”Mürtsub pill", Tarto
Teitä odottaa kesäinen Tartto – keskustan mukavat kesäkahvilat, Toomemäki ja Emajoki. Festivaali järjestetään Tarton keskustassa, päälava sijaitsee Tarton raatihuoneentorilla. Festivaali esittelee orkesterimusiikkia, puhallinorkestereja, puhallinyhtyeitä, solisteja, yhtyeitä meiltä ja muualta.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-puhallinfestivaali-murtsub-pill-2018


10.08.2018 - 11.08.2018 Pärnun Kiltapäivät, Pärnu
Kiltapäivät korostavat käsityötaitojen elinvoimaisuutta. Aidolla ja rehdillä käsityöllä tehdään kauppaa Pärnun keskustassa, taitojaan ja tuotoksiaan esittelevät käsityömestarit paikallisista ja kansainvälisistä killoista.
Samaan aikaan järjestetään Tilatori, jossa tilalliset ja pientuottajat tarjoavat kauden elintarvikkeita. Tunnelmaa kohottavat katumuusikot. Järjestetään erilaisia työpajoja niin lapsille kuin aikuisille
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kiltapaivat


10.08 - 12.08.2018 Emajoen festivaalit, Tartu
Festivaalin keskiössä on Tarton oleellisin luonnollinen symboli - Emajoki.
Elokuun toinen viikonloppu tuo yhteen urheilu- ja kalastuskisat, lasten alueen hauskoine vieraineen sekä venemiehet ja heidän upean jokiparaatinsa - Emajoen festivaali on melkoinen spektaakkeli. Keskustassa ja satamissa järjestetään myös sekä joesta huolehtivia että jokea tarttolaisille ja vieraille lähemmäs tuovia tapahtumia, jotkut niistä joella, jotkut sen rannoilla. Emajoen festivaaleilla kuullaan aina myös paljon hyvää musiikkia.
Tämä tunnelmallinen tapahtuma on oiva tapaamispaikka kaikille Tarton, kesän ja veden ystäville!
https://www.visitestonia.com/fi/emajoen-festivaalit-2018


11.08.2018 Lestafest Hiiumaal, Kõrgessaare, Hiiumaa
Lestafest on koko perheen festivaali. Festivaalin tavoitteena on esitellä alueen perinteitä, tarjota perinteisiä ruokia ja antaa mahdollisuus ostaa tuoretta kalaa. Kõrgessaare on historiallisesti ollut kalateollisuuden ja kalastajien aluetta ja festivaalipäivänä voikin tutustua tämän alueen elämään. Tapahtuma on kaikille ilmainen ja paikalle voi tulla myös veneellä tai tehdä veneajelu paikan päällä.
https://www.visitestonia.com/fi/lestafest-hiiumaal


11.08.2018 Elokuun unettomuus – Pärnun taiteiden yö, Pärnu
Elokuun unettomuus odottaa vierailemaan ja osallistumaan kaikkia, joille kesäyöt ovat liian lyhyitä tuhlattavaksi nukkumiseen. Tänä yhtenä yönä on mahdollisuus nauttia ääntä, taidetta ja kulttuuria kaupungin sydämessä.
Tarjolla on paljon mielenkiintoista kirjojen, taiteen, musiikin, teatterin ja ruoan ystäville.
http://www.augustiunetus.ee/en/about/
https://www.visitestonia.com/fi/elokuun-unettomuus-parnun-taiteiden-yo


11.08.2018 Monikulttuurinen Pärnu - Vähemmistökansojen kesäfestivaali, Pärnu
Monikulttuurinen Pärnu on perinteisesti elokuussa Pärnun kaupungissa järjestettävä tapahtuma, jossa Pärnun ja muiden kaupunkien vähemmistökansojen kulttuuriseurat järjestävät konsertin Rüütlin aukiolla, jossa on myös käsityönäyttely.
https://www.visitestonia.com/fi/monikulttuurinen-parnu-vahemmistokansojen-kesafestivaali


11.08.2018 Kalevipojan kala- ja vesifestivaali, Raja küla, Kasepää Lähellä Mustveetä ja Peipsijärve
Markkinoilla myydään parhaimpia paikallisia maatalous- ja puutarhatuotteita. Peipsin sipulia, kurkkua ja kalaa riittää kaikille. Paikalla kuuluisammat käsityöläiset ja parhaimmat viihdetaiteilijat. Lapsille trampoliinit ja muita jännittäviä laitteita.
https://www.visitestonia.com/fi/kalevipojan-kala-ja-vesifestivaali


11.08 - 12.08.2018 Haukan markkinat, Antsla (Otepäästä etelään)
Elokuun alussa pienen Antslan kaupungin kaduilla järjestettävät Haukan markkinat ovat suurimmat markkinat Virossa. Kaksipäiväiset markkinat tarjoavat laajan valikoima käsitöitä, pienten ja suurten virolaisyritysten tuotantoa ja tuotteita myös rajan takaa.
Markkinahumuun kuuluu arvontoja, maistiaisia, trampoliineja, karuselli, ratsastusta ja lentoja Võrumaan yllä. Antslan laulukentällä järjestetään markkinailtana vauhdikas autojen romutuskisa - Romuralli ja rallia seuraa juhla Viron suosituimpien yhtyeiden avustuksella.
https://www.visitestonia.com/fi/haukan-markkinat-ja-romuralli


11.–12.08.2018 Lasten kulttuurifestivaali Lapsepõlvemaagia, Haapsalu
https://www.facebook.com/Laste-kultuurifestival-Lapsep%C3%B5lvemaagia-1196888390335800/


11.08.2018 - 12.08.2018 Kostipäiv, Setomaa vald, Seto Külävüü eri paigus, Setomaal
Odotamme vierailijoita Kostipäivänä tilojen pihoille maistelemaan paikallisia ruokia paikallisesta raaka-aineesta. Sõir, suulliim, kikkaseenepiirak ja muut tällaiset tuotteet ovat kahviloissa kunniassa. Seto Külavüün päiväkahviloissa voi varmasti maistella monia muitakin mielenkiintoisia paikallisia ruokia. Jokaisessa kahvilassa on myös oma myyntitiski. Kun vatsa enää ei vedä, voi ostaa mukaan. Sunnuntaina kahviloissa on peräpütüpäiv, eli tarjotaan kaikkea sitä, mitä on vielä jäljellä.
Lisätiedot: http://www.visitsetomaa.ee/en ja https://www.facebook.com/visitsetomaa
https://www.visitestonia.com/fi/kostipaiv-eli-setukaisten-kahvilapaiva


13.08 - 18.08.2018 Tarton rakkauselokuvien festivaali "tARTuFF", Tarto
tARTuff on ainutlaatuinen ulkoelokuvafestivaali, joka järjestetään Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa - Tartossa. Monipuolinen valikoima aiheeseen liittyviä elokuvia ja dokumentteja, jotka käsittelevät rakkauden eri muotoja, esitetään vanhan kaupungin sydämessä. Kaikki elokuvat ovat ilmaisia.
Esityksiin kuuluu myös päivittäisiä esitelmiä ja perheystävällisiä erikoistapahtumia. tARTuFF on kasvanut yhdeksi rakastetuimmista kesäfestivaaleista Virossa viihtyisän keskikesäisen tunnelmansa ja Baltian suurimman ulkoilmaelokuvateatterinsa ansiosta.
http://2018.tartuff.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-rakkauselokuvien-festivaali-tartuff-2017


15.08.2018 UEFA Super Cup 2018, A. Le Coq Arena, Tallinna
UEFA Super Cup 2018 on 43. UEFAN Super Cup -finaalipeli, joka järjestetään Tallinnan A. Le Coq Arenalla.
Kilpailun järjestää UEFA ja osallistujia ovat eurooppalaisen kahden vahvimman jalkapallokisan, UEFAN Mestarien liigan ja UEFAN Eurooppa-liigan, voittajat. Tähän tapaamiseen osallistuvat UEFAN Mestarien liigan 2017/18 ja UEFAN Eurooppa-liigan 2017/18 voittajat.
https://www.uefa.com/#/
https://www.visitestonia.com/fi/uefa-super-cup-2018


16.08 - 18.08.2018 Weekend Festival Baltic, Pärnu
Pohjoismaiden suurimmilla elektronisen tanssimusiikin festivaaleilla Pärnun rannalla voi nähdä ja kuulla tämän hetken kuumimpia tanssi- ja popmusiikkiartisteja. Festivaalilavoille astuu kolmen päivän aikana noin 80 artistia.
https://www.weekendbaltic.com/
https://www.visitestonia.com/fi/weekend-festival-baltic-2018


17.08 - 18.08.2018 RuhnuRahu, Ruhnu küla, Ruhnun saari (Ruhnun saari sijaitsee Pärnusta lounaaseen)
RuhnuRahu on Viron pienin kulttuurifestivaali, joka yhdistää musiikin, taiteen, elokuvan, teatterin, luonnon ja hyvän seuran kesän päätökseksi.
Festivaaliohjelmaan kuuluu elokuvia, hienoja muusikkoja ja levynsoittajia, paikallista ruokaa ja kaukaista kahvia, talkoot saaren hyväksi, ajeluja vanhalla "Runbjarn"-laivalla, luonto- ja kulttuurikävelyjä, lasten työpajoja, keskusteluja ja muuta inspiroivaa, jota ei löydy muualta.
https://www.facebook.com/Eesti-v%C3%A4ikseim-festival-RuhnuRahu-17-18-august-2018-1591874277755299/
https://www.visitestonia.com/fi/ruhnurahu


18.08.2018 Katuruokafestivaali Haapsalu Maitsete Promenaad, Haapsalu Yksi Viron maukkaimmista ja jännittävimmistä katuruokafestivaaleista - Haapsalun Makujen katu tulee taas!
Festivaali järjestetään kuten aina vanhassa kaupungissa ja tuoksi päiväksi koko Karja-katu muuttuu makujen kaduksi.
Vieraille tarjoillaan aina tuoreesta ja laadukkaasta raaka-aineesta valmistettuja jännittäviä ruokia. Festivaali on löytänyt paikkansa Haapsalun pikkukaupungissa ja tullut jäädäkseen ja edistääkseen paikallista katuruokakulttuuria.
https://www.visitestonia.com/fi/katuruokafestivaali-maitsete-promenaad-makujen-katu


19.08.2018 Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä ja Obinitsan kirkkojuhla, Obinitsa küla, Obinitsa, Meremäe vald, Võrumaa
Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä eli kirkastussunnuntai on vuoden tärkein päivä Mokornulgan eli Obinitsan alueen setukaisille. Kirkastussunnuntain juhlinta alkaa jo päivää aiemmin iltajumalanpalveluksella sekä ristikulkueella Obinitsan järvelle. 19. elokuuta eli Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä alkaa aamujumalanpalveluksella Obinitsan kirkossa, mitä seuraa ruokailu menehtyneiden omaisten kanssa heidän haudoillaan.
Iltapäivällä Obinitsan ystävät ovat odotettuja nauttimaan setukaisten tanssista ja leelosta. Myöhemmin kyläkeskuksessa järjestetään kyläjuhla.
Pyydämme vieraita tulemaan pieninä ryhminä ja kunnioittamaan paikallisia tapoja.
Lisätietoja: www.visitsetomaa.ee
https://www.visitestonia.com/fi/herramme-jeesuksen-kristuksen-kirkastumisen-juhlapaiva-obinitsassa


Saunafest 19.08.2018 Sipulitien saunafEST, Varnja alevik, Varnja (Peipsin rannalla, Alatskivistä etelään)
Saunalla on ollut tärkeä paikka virolaisten elämässä vuosisatoja ja maassa on sekä klassisia että moderneja saunoja kaikkialla. Varnjassa perinteitä juhlistetaan ainutlaatuisemmalla tavalla - osallistujille annetaan kartta ja heidät lähetetään etsimään Sipulitien parhaita saunoja. Kun paikka on löydetty, ei löylyn heitosta yksin riitä, vaan heidän tulee myös ratkaista isäntäväen antama tehtävä. Illan lopussa parhaat saunojat saavat arvokkaat palkinnot!
https://www.facebook.com/events/127653754458574/
https://www.visitestonia.com/fi/sipulitien-saunafest


20.08.2018 Tahkurannan kurkkufestivaali, Tahkuranna küla, Tahku Tare (Pärnusta etelään)
Kurkku, kala ja käsityö ovat olleet rannikkolaisten seuralaisina jo vuosisatoja… Jotta nuo kolme toisiinsa liittyvää sanaa ja niihin liittyvät toimet eivät koskaan lakkaisi, Tahku rannnarahvas-yhdistys järjestää Hapankurkkufestivaalin.
Juhlapäivänä jaetaan mielenkiintoisia reseptejä ja silloin voi maistaa sekä kurkkua että kalaa. Avoinna on useita työpajoja.
Odotamme sinua osallistumaan perheesi kanssa, koska toimintaa riittää kaikille koko päivän ajan!
https://www.facebook.com/tahkurannakurgifestival/
https://www.visitestonia.com/fi/tahkurannan-kurkkufestivaali


24.08.2018 - 26.08.2018 Valkoisen Daamin Aika, Haapsalu
Haapsalun piispanlinnoituksen salaperäisten muurien välissä asuu Viron kuuluisin legenda – Valkoinen Daami. Tälle legendalle on omistettu Valkoisen Daamin Aika, joka järjestetään vuosittain elokuussa täyden kuun aikaan. Samalla näkee myös ulkoilmaesityksen Valkoisesta Daamista.
Myöhäisillan esitysten lisäksi Valkoisen Daamin Aikaan kaupungissa järjestetään lukuisia konsertteja teatteriesityksiä, taidetapahtumia ja väliaikaisesti markkinatoriksi muuttuvilla vanhankaupungin kaduilla myydään käsitöitä, luomuruokaa ja muuta jännittävää.
http://www.valgedaam.ee/pages/est/legend.php
https://www.visitestonia.com/fi/valkoisen-daamin-aika


25.08.2018 Kallasten kala- ja sipulimarkkinat, Kallaste
Kallasten kala- ja sipulimarkkinoista on tullut yksi Peipsin rannan suurimmista perinteisistä kesän päätöstapahtumista. Joka vuosi elokuun viimeisenä viikonloppuna matkustaa Kallasteelle ihmisiä kaikkialta Virosta ja naapurimaista. Myyjät ovat tuoneet markkinoille erilaisia tuotteita, joista kuuluisin on kuitenkin Peipsin sipuli.
Markkinoilla on myynnin lisäksi myös monipuolinen kulttuuriohjelma. On mahdollista osallistua käsityötupiin, tarjolla on todellista ja aitoa kalasoppaa, järjestetään veneajeluja Peipsillä ja lasten esityksiä.
https://www.visitestonia.com/fi/kallasten-kala-ja-sipulimarkkinat-2018


25.08.2018 Telliskivin kirppufestivaali, Põhja-Tallinna linnaosa, Telliskivi
Telliskivin kirppufestivaali on Viron suurin kierrätykseen ja vastuulliseen sekä vihreään elämäntyyliin keskittynyt festivaali. Avaamme yhden päivän ajaksi yli 400 myyntipistettä, johon lisääntyy monipuolinen valikoima eri-ikäisille osallistujille sopivaa viihdettä.
Festivaali tarjoaa osallistujille työpajoja, demoja, esittelyjä ja erikoisohjelmaa, jotka antavat uusia, jännittäviä ja suurimmalta osin Virossa syntyneitä ideoita kestävään, ympäristötietoiseen ja innovatiiviseen elämään.
https://www.visitestonia.com/fi/telliskivin-kirppufestivaali


25.08.2018 Küüslaugu Festival (Valkosipulifestivaali), Kuremaa
10. valkosipulifestivaali järjestetään tänä vuonna Kuremaalla, Jõgevan maakunnassa.
Markkinoilla myydään virolaista käsityötä ja ruokaa. Tietysti olemassa on myös erilaisia valkosipuliaiheisia tuotteita. Päivän ohjelmaan kuuluvat myös laaja kulttuuriohjelma ja työpajat.
Tekemistä pitäisi riittää sekä pienille että suurille, sekä äideille että isille, sekä isoäideille että isoisille!
https://www.visitestonia.com/fi/kuuslaugu-festival-valkosipulifestivaali


25.08.2018 Meren ja vesistöjen rannoilla Virossa, Tallinna
Vuonna 2018 juhlistamme perinteistä kesätapahtumaa yhdessä Viron 100-vuotisjuhlan kanssa.
Muinaistulien yönä sytytämme yhdessä kokot meren rannalle. Järjestämme yhdessä rannan kokoista tuliketjun ja juhlistaen yhdessä veden ja luonnon rajalla annamme toisillemme ennen kaikkea positiivisia ajatuksia ja viestejä.
Kokkoja sytytettäessä juhlistamme Viron 100-vuotispäivää ja kutsumme myös naapurit yhtymään tuliketjuun.
Muinaistulien yön erottamattomaksi osaksi on muodostunut mahdollisuus ilmoittaa kokot osoitteessa muinastuled.ee (ancientlights.eu/en), MTÜ Tulerandan johtajat keräävät kokkoilmoituksia jo kymmenettä vuotta.
http://www.ancientlights.eu/fi
https://www.visitestonia.com/fi/muinaistulien-yona-2018-viron-100-vuotispaivan-juhlinta


25.08.2018 - 26.08.2018 Lüübnitsan sipuli- ja kalamarkkinat, Lüübnitsa küla
Kesäiset Setukaismaan sadot – kala ja vihannekset – ovat valmiita myyntiin. Kunnia-asemassa ovat sipuli- ja valkosipuliletit. Vierailijat voivat ostaa mukaan käsitöitä ja osallistua ruoka- ja valokuvauskursseille. Lapsilla on jännittävää seurata, kuinka miehet vuolevat puuta ja olla vaikka sepän oppipoikana. https://www.visitestonia.com/fi/luubnitsan-sipuli-ja-kalamarkkinat


26.08.2018 Pitsipäivä, Haapsalu Erilaisten pitsien tapaamispaikka. Työpajat, materiaalien ja käsityövälineiden myynti. Kuten joka vuosi järjestetään kutomiskisa ja yhteiskutominen. Tule tapaamaan vanhoja käsityötuttuja, luo uusia tuttavuuksia ja esittele käsitöitäsi! Olkoon tämä juhla kaikille käsityöläisille!
http://www.haapsalusall.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-pitsipaiva-2017


31.08.2018 - 02.09.2018 Aparaaditehasin festivaali, Tartu
Aparaaditehasin festivaali Tartossa yhdistää kulttuuritehtaan parhaat palat. Avointen ovien päivä tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa talon kulissien taakse, kahtena iltana voi osallistua konsertti- ja yökerho-ohjelmaan, paikalle tulevat katuruokaravintolat, keskustellaan Kastani-Vaksalin kehittyvän alueen tulevaisuudesta, järjestetään Müürilillen kirpputori ja paljon muuta jännittävää.
https://www.facebook.com/aparaaditehas
https://www.visitestonia.com/fi/aparaaditehasin-festivaali-2018


Ylös!

   Syyskuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

01.09.2018 Tarton syysnäyttely: Rotueläin, Ülenurme alevik, Eesti Põllumajandusmuuseum (Viron maatalousmuseo, Tarto)
Näyttelyssä "Rotueläin" voi nähdä parhaita rotueläimiä: lampaita, kotilintuja, turkiseläimiä, virolaisia nautoja, Viron kauneimpia lehmiä ja hevosia.
Samana päivänä järjestetään myös suuret syyssato- ja käsityömarkkinat. Paikalla on vierailevia museoita, jotka järjestävät erilaisia ruoanvalmistuspajoja.
Avoinna on Viron maatalousmuseon uudet ja vanhat näyttelyt ja järjestetään erilaisia työpajoja pienille ja suurille. Lapsia viihdyttävät klovnit, kasvomaalarit ja entisajan leikit.
Odotamme sinua koko perheen kanssa Viron maatalousmuseoon!
http://epm.kovtp.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-syysnayttely-rotuelain-2018


01. - 02.09.2018 Jüri Jaansonin Kahden Sillan Juoksu Jaansoni rada, Pärnu
Soutulegendan Jüri Jaansonin mukaan nimetty Kahden Sillan juoksu on todennäköisesti Pärnun tunnetuimpia urheilutapahtumia. Vuodesta 2001 lähtien urheilun ystävät kokoontuvat syyskuun alussa Pärnuun. Pärnun jokirantoja pitkin kulkevan, Jaansonin mukaan nimetyn noin 10 km radan voi sekä kävellä että juosta.
Tapahtumia riittää koko perheelle. Ohjelmassa on juoksu, kävely ja sauvakävely, lasten matkat ja urheilutori.
https://www.2silda.ee/en/two-bridges-race/
https://www.visitestonia.com/fi/juri-jaansonin-kahden-sillan-juoksu


01.09.-09.09.2018 Narvan oopperapäivät "ContempArt" 2018, Narva
Narvan oopperapäivät järjestetään vuonna 2018 kolmatta kertaa. Se on festivaali, jossa voi tutustua moderniin klassiseen musiikkiin, katsella ja kuunnella maailman ensiesityksiä ja nuorten luojien (muusikot, taiteilijat, ohjaajat jne.) töitä, jotka esittelevät yhteistyössä alansa ammattilaisten kanssa jo tunnettuja klassikkoja. Vuonna 2018 odotamme vieraita Suomesta, Saksasta, Ranskasta, Venäjältä ja tietysti voi kuulla myös virolaisia muusikoita. Järjestetään mestarikursseja. Tapahtuma on lahja Viron tasavallan 100-vuotispäiväksi.
http://contemparteesti.ee/?lang=fi
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-oopperapaivat-contempart-2018


03. - 09.09 2018 Virolaisen teatterin festivaali Draama Tartu
Virolaisen teatterin festivaali Draama on kuraattorifestivaali, jonka pääohjelmistossa on virolaisen teatterin parhaat ja kiinnostavimmat esitykset. Festivaalien pääohjelman, jonka aihe selviää toukokuussa, lisäksi tarjolla on myös jännittävä sivuohjelma, musiikkitapahtumia ja mukavia keskusteluiltoja ja ajanviettoa festivaalikerhossa.
Virolaisen teatterin festivaali Draama järjestetään eri paikoissa Tarton kaupungissa, saat tarkempia tietoja festivaalin kotisivuilta.
http://draama.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/virolaisen-teatterin-festivaali-draama-2018


07. - 08.09.2018 Pärnun kasvimarkkinat, Vallikääru aas, Pärnu
Pärnun kasvimarkkinat järjestetään kaksi kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Markkina-alue sijaitsee Pärnun keskustassa Vallikraavin (vallihaudan) varrella Markkinoilla myydään puutarhaan ja kasveihin liittyviä aiheita: siemenet, taimet, puutarhatuotteet, hunaja, puutarhatyökalut, puutarhatekniikka, puutarhakalusteet, puutarhakoristeet jne.
Kuten tavallista, voi syysmarkkinoilta ostaa mukaan tuoreita Virossa kasvatettuja hedelmiä – omenien ja vadelmien lisäksi viinimarjoja, vesimeloneita, meloneita yms.
http://www.taimelaat.ee/fi/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kasvimarkkinat


07.09 - 08.09.2018 Karksin hunajafestivaali, Karksi-Nuia (Viljandin eteläpuolella)
Koko perheen tapahtuma mehiläishoitajille ja hunajan ystäville. Festivaalin avaa perjantainen konserttiohjelma Karksin Pietarin kirkossa, ja sitä seuraa päivä täynnä tapahtumia. Lauantaina voi kuunnella luentoja mehiläishoidosta, maistaa ja ostaa hunajaa ja hunajatuotteita, osallistua erilaisiin työpajoihin, tutustua näyttelyihin. Illan päättää tunnelmallinen konsertti.
https://www.visitestonia.com/fi/karksi-nuian-hunajafestivaali


07.–09.09.2018 Nostalgiapäivät, Haapsalu
https://www.facebook.com/pg/nostalgiapaevad/about/?ref=page_internal


07.09 - 09.09.2018 Tallinnan maraton, Tallinna
Vaikka Tallinna onkin maailman suurkaupunkien joukossa pieni, kuuluu se kaupunkimaratoninsa ansiosta varmasti niiden joukkoon. Tallinnan maratonilla esittelemme kaunista pääkaupunkiamme vieraillemme, koska kaunis kilparata kiertää monen erilaisen alueen halki.
Kaikkiin juoksumatkoihin yhteensä osallistuu noin parikymmentätuhatta juoksijaa yli 50 valtiosta. Kisakeskus sijaitsee Vabaduse-aukiolla.
Kolmipäiväisillä liikuntafestivaaleilla voi juosta maratonin, puolimaratonin, 10 km tai 5 km. Pienemmille on lasten juoksut.
http://www.jooks.ee/en/tallinn-marathon/
https://www.visitestonia.com/fi/seb-tallinnan-maraton


07.09 - 16.09.2018 Juniorien sulkapallon Euroopan mestaruuskisat, Kalevi Spordihall, Tallinna
Maailman nopeimman mailaurheilulajin, sulkapallon, mestaruuskisat järjestetään Virossa ja Baltiassa ensimmäistä kertaa. Juniorien Euroopan mestaruuskisat tuovat parhaat nuoret sulkapalloilijat kaikkialta Euroopasta Tallinnaan. Voit nähdä pelaamassa tulevaisuuden tähtiä, useat Tallinnassa kilpailevista urheilijoista ovat ehdolla korkeille sijoille seuraavissa olympialaisissa.
Kymmenen kisapäivän aikana Kalevin urheiluhallissa selviää ensin joukkuekisan paras eurooppalainen joukkue ja sen jälkeen miesten ja naisten yksinpelin, miesten ja naisten kaksinpelin ja sekakaksinpelin henkilökohtaiset Euroopan mestarit.
http://events.badmintoneurope.com/cms/?cmsid=340&pageid=5800
https://www.visitestonia.com/fi/juniorien-sulkapallon-euroopan-mestaruuskisat


08.09.2018 Kuressaaren katupiknik, Kuressaare
Tule nauttimaan Kuressaaren katupiknikistä!
Kuressaaren Lossi-katu peittyy piknikpöytiin vain kerran vuodessa. Ihmiset nauttivat mukaan ottamiaan ruokia ja juomia ja tanssivat tanssimusiikin tahtiin. Jos Sinulla ei ole piknikvarusteita, niin kadun varrella olevat kahvilat ovat valmiina palvelemaan piknikillä olevia.
Olemme kuin yksi perhe - piknik yhdistää kaikki saarenmaalaiset, muhulaiset ja vieraamme!
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-katupiknik


08.09.2018 Jänedan syysmarkkinat, Jäneda (Tallinnasta kaakkoon n.70km)
Syysmarkkinat ovat Jänedan vieraita ilostuttaneet jatkuvasti kaikella tuoreella ja värillisellä , jota syksyinen puutarha meille tarjoaa. Peipsi rannan "tunkki" sipulin ja valkosipulin tuoksuvat palmikot on vain yksi osa suosituista ja kysytyistä tavaroista. Savuliha monin tavoin, lisäksi viiriäiset ja kala on pakollinen osa koreissa, kun palaataan auton luokse parkkipaikalle. Peruna- ja omenanäyttely tarjoaa jo vuosia mahdollisuutta tutustua uusiin makuelämyksiin. Samoin tänä vuonna.
http://www.janedaturism.ee/fi


15.09.2018 Sipulitien buffetpäivä, Alatskivi
Kotikahviloiden perinteestä on viime vuosina tullut Virossa hyvin arvostettu. Myöskään Peipsi ja Sipulitie eivät jää tästä ilman. Paikallisten upeat kodit avaavat syyskuun keskellä porttinsa ja ovensa ja kahviloissa pääsee maistelemaan parhaita polvesta polveen annettuja reseptejä.
http://www.sibulatee.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/sipulitien-buffetpaiva-2017


23.09.2018, 12:00 - 16:00 Peukaloisen koulu Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

Ylös!
Lisää tapahtumatietoja mm. sivuilta: tourism.tallinn.ee , balticguide.ee   ja visitestonia.com

Ilmoita mahdollisista asiavirheistä sivun ylläpitäjälle: pauli.lahtinen@gmail.com

--------------------------------


HUOM!

Lippuja Viron tapahtumiin myyvällä Piletilevillä on Suomessa kaksi myyntipistettä:
LippuRex Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24 sekä Kampin keskus, Narinkka 3, Helsinki.
http://www.piletilevi.ee/fin/
--------------------------------

Yleiset juhlapyhät Virossa

1. tammikuuta uuden vuoden päivä. Hiljaiseloa juhlien jälkeen.

24. helmikuuta itsenäisyyspäivä. Juhlistetaan armeijan paraatilla aamupäivällä ja juhlaillallisilla perheissä

Pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai, viroksi lihavõtted ja munadepühad. juhlitaan keväällä. Silloin tarjotaan maitotuotteista valmistettuja herkkuja ja munia. Kansanjuhlia.

1. toukokuuta. Vapunpäivä. Edellinen yö vietetään juhlien ja taikoja tehden.

23. kesäkuuta. Voitonpäivä. Juhlitaan vapaussodan 1919 ratkaisevaa taistelua.

24. kesäkuuta. Juhannuspäivä, viroksi Jaanipäev. Eri puolilla Viroa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja sekä ilotulituksia. Yksi tärkeimpiä Viron juhlapäiviä.

20. elokuuta. Uudelleenitsenäistymisenpäivä. Järjestetään paikallisia juhlia ja festivaaleja ja perhekokoontumisilla.

24. – 26. joulukuuta joulu.

Turvallisuus

Hätänumero: 112 Heijastimet ovat pakollisia Virossa.

Huolehdithan, että sinulla on riittävästi heijastimia vaatteisssa, laukussa, repussa ja pyöränpolkimissa

Terveystieto

Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen. Kannattaa myös hakea Kelasta maksuton Eu:n eurooppalainen sairasvakuutuskortti (EHIC). Se ei korvaa matkavakuutusta mutta se mahdollistaa matkan aikana tarvitsemallesi hoidolle Kelan suorakorvauksen. Matkustajana saat saman hoidon kuin Viron kansalaiset

Esteetömyys

Virossa on laki, joka säätelee esteetöntä liikkumista. Kaikkiin liikeisiin ja palveluyrityksiin tulee päästä esteettömästi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, esimerkiksi suojelukohteeksi määritellyssä Tallinnan vanhassa kaupungissa, henkilökunta on avuliasa ja ystävällistä Julkisten liikennevälineiden esteettömyys vaihtelee kaupungeittain. Tallinnassa on useita bussi- ja raitiovaunolinjoja myos matalalla lattialla varustetuin liikennevälinein. Aikataulut ja reitit löydät http://soiduplaan.tallinn.ee/.

Viimeksi päivitetty 25.11.2016
(Lähde: http://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/matkailutietoa-virosta)

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat.
(Lähde: www.visitestonia.com)

Oletko menossa autolla Viroon? – Tiedätkö, mitä asiakirjoja pitää olla mukana?

Suunnitteletko lomamatkaa Viroon omalla autolla? Tässä lista tarvittavista asiakirjoista, jotka on syytä pakata mukaan, niin matkan teko sujuu mukavasti.
Lue täältä lisää: www.tallinna24.ee
Huomaa, että artikkelin tiedot ovat kesäkuulta 2017 ja ovat saattaneet muuttua.

Toinen hyvä linkki: www.rantapallo.fi

Myös www.autoliitto.fi -sivustolla on myös paljon lisätietoa asiasta.

Koulujen loma-ajat Virossa 2018

21.4. - 1.5. Kevätloma
12.6. - 31.8. Kesäloma
21. - 29.10. Syysloma
23.12. - 7.1. Talviloma

--------------------------------
Ylös!