Uutislinkkejä kokoaa:
kuviavirosta.net

Talvinen kaupunkiloma Pärnussa
Miltä tuntuisi viettää hauska, mutta rentouttava viikonloppu Pärnussa? Täältä löytyy monia kiehtovia elämyksiä myös talvikaudella. Kaikenlaista tekemistä on tarjolla perheille ja aikuisten seurueille. Vietä kokonainen päivä askarrellen tai rentoutuen tai osallistu joululta tuoksuvien markkinoiden menoon. Monipuolinen tarjonta on valittavana myös vuodenvaihteen tienoille!
Lue lisää: visitestonia.com 3.12.2019


Viro täynnä joulumieltä – joulunajan tapahtumia Pärnussa, Tartossa ja Narvassa
Pärnu saa pitkästi aikaa ihka oikean joulukylän, kun kaupungin keskustaan pystytetään sellainen 21.–22. joulukuuta. Joulukylän sydämenä sykkii joulutori, jossa on myös teemaan sopiva kahvila. Myös joulupukki saapuu Napapiiriltä Viron kesäpääkaupunkiin tapaamaan pieniä ja suuria kilttejä ihmisiä.
Lue lisää: balticguide.ee 3.12.2019


Viron tuoreimmat vetonaulat
Viro kehittyy maana aivan huimaa tahtia ja sen huomaa satunnaisvierailijakin. Tänä vuonna monta huomattavaa uutta vetonaulaa on avattu sekä Tallinnan lähistöllä että muilla kulmilla. Mielekästä ohjelmaa ja näkemistä löytyy sekä perheille, ystäväporukoille että rauhaa kaipaaville matkaajille. Hyppää kyytiin ja tutustu vuoden 2019 parhaisiin vetonauloihin!
Lue lisää: visitestonia.com 3.12.2019


SOK kiihdyttää Virossa - Tavoitteena kymmenen uutta ruokakauppaa lähivuosina
Prisma Peremarket tähtää kymmenen prosentin markkinaosuuteen Viron ruokakaupassa. Tallinnan Rocca al Maren uudistettu Prisma on Viron suurin hypermarket.
Lue lisää: kauppalehti.fi 30.11.2019


Brunssi Tallinnassa – 12 herkullista vaihtoehtoa
Hyviä aamiaispaikkoja on kaupunki pullollaan, mutta brunssi Tallinnassa onkin haasteellisempi juttu! Tuntuu siltä kuin se olisi pieni harvinaisuus, sillä tein melkoisen salapoliisityön löytääkseni nämä 12. Kerro ihmeessä, jos joku puuttuu joukosta. Liitän sen mielelläni mukaan!
Lue lisää: sooloiluja.com 30.11.2019


Joulukuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Viron joulukuu on tunnetta täynnä! Euroopan parhaaksi valittu Tallinnan joulutori ja lukematon määrä muita joulumarkkinoita ja -tapahtumia ympäri Viroa takaavat, että joulumatka etelänaapuriin on elämys.
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2019


Lue Suomen Tallinnan suurlähetystön vinkit onnistuneeseen pikkujoulumatkaan
Joulukuussa käynnistyy vilkas pikkujoulusesonki myös Tallinnassa, jonne monet suomalaisetkin suuntaavaan juhlimaan. Tallinnassa sijaitseva Suomen Viron suurlähetystö antaa hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla pikkujoulumatka onnistuu ongelmitta.
Lue lisää: tallinna24.ee 29.11.2019


Uusi tieyhteys Tallinnan satamasta avataan 29.11. – katso muhkea kuvagalleria rantapromenadilta
Tallinnan sataman D-terminaalista itään Narvaan ja Piritan kaupunginosaan suuntautuva uusi tieyhteys Reidi tee avataan liikenteelle perjantaina iltapäivällä 29.11
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2019


Tässä on koko Viron suurin hypermarket – Rocca al Maren Prismassa on 12 700 neliötä ja lähes 70 000 tuotetta
Torstaina 28. marraskuuta Tallinnan Rocca al Maren ostoskeskuksessa avautui uudistunut Prisma-hypermarket, joka tituleeraa itseään Viron ja koko Baltian suurimmaksi hypermarketiksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.11.2019


Tallinnassa avautuu ensi vuonna ainutlaatuinen konttihotelli
Helmikuussa 2020 Tallinnan hotellitarjonta täydentyy Euroopan mittakaavassakin ainutlaatuisella konttihotellilla. Uusi hotelli avataan Balti Jaam -torin ja Telliskiven luovan keskuksen naapuriin.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.11.2019


Tallinnan kaupunginmuseo ja joulutori järjestävät sunnuntaisin joulukuussa opastettuja kävelykierroksia
Joulukuussa Tallinnassa on joka sunnuntai mahdollista osallistua Tallinnan kaupunginmuseon ja joulutorin yhteistyössä järjestämille opastetuille kävelykierroksille Tallinnan 800-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.11.2019


Virolaisen joulun perinteiset ruuat – nämä herkut löytyvät etelänaapurin joulupöydästä
Jos joku suomalainen haluaa joulun aikaan syödä virolaisittain, hänen ei tarvitse paljoa muuttaa omia tapojaan. Porsas, rosolli ja puuro ovat molemmissa kulttuureissa jouluruokien ytimenä.
Lue lisää: balticguide.ee 26.11.2019


Noblessner on Tallinnan trendikkäin alue – katso kohdevinkit ja löydä jotain uutta tutusta kaupungista
Noblessnerin alue houkuttelee vierailijoita uusilla nähtävyyksillä ja herkullisilla ravintoloilla. Katso vinkit Tallinnan kiinnostavimmalle uutuusalueelle ja koe seuraavalla reissulla jotain uutta!
Lue lisää: rantapallo.fi 17.11.2019


Arkkitehtuurimuseo on sekä vakava että vallaton
Arkkitehtuurimuseo näyttää vähän eksyneeltä. Jyhkeä kalkkikivinen makasiini on kuin se kuuluisa paise puujalan kyljessä: historiallinen rakennus nököttää kahden vilkkaasti liikennöidyn autoväylän välikaistaleella kuin anteeksi pyydellen.
Lue lisää: sooloiluja.com 26.11.2019


Paksun Margareetan tykkitorni avautuu perjantaina – Museon avajaisia vietetään 32 tuntia putkeen
Perjantaina 29. marraskuuta klo 10.00 Tallinnan uusin nähtävyys, Paksun Margareetan tykkitornissa sijaitseva, Viron merimuseon uusi näyttely aukeaa vihdoin kahden vuoden remontin jälkeen.
Lue lisää: tallinna24.ee 25.11.2019


Patikoi, skuuttaa ja hassuttele – Pärnumaa piristaa talvellakin
Pärnumaan kaksi kansallispuistoa, Matsalu ja Soomaa, ovat molemmat oivallisia talviretkikohteita. Soomaan saloilla järjestetään talviaikaan lumikenkäretkiä ja erityisen mieleenpainuvia potkukelkkasafareita pitkin jäätyneitä jokia.
Lue lisää: balticguide.ee 25.11.2019


Tarton tunnelma valloittaa myös joulun aikaan
Jouluiset glögit voi nauttia Tarton aina viehättävällä Raatihuoneentorilla, joka muuttuu ensimmäisenä adventtina 1.12. joulukaupungiksi. Ensimmäisenä adventtina kello 17 sytytetään torin kuusen ensimmäinen kynttilä, mistä käynnistyy koko joulun ajan kestävä juhlinta.
Lue lisää: balticguide.ee 22.11.2019


Tallinnan joulumarkkinasesonki pyörähtää käyntiin viikonloppuna
Marraskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna Tallinnassa pyörähtää jo käyntiin vilkas joulumarkkinasesonki, joka jatkuu joulukuun puoliväliin saakka.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.11.2019


Lähde viikonloppuna Tallinnan ihanille joulumarkkinoille – halvimmat risteilyt alle kympillä
Tunnelmallisilla joulumarkkinoilla voi herkutella tai tehdä jo löytöjä pukinkonttiin. Katso tästä halvimmat risteilyhinnat viikonlopulle ja lähde reissuun!
Lue lisää: rantapallo.fi 19.11.2019


Balti Jaam -torilla on ensi lauantaina käsityömarkkinat
Lauantaina 24. marraskuuta Balti Jaam -torilla järjestetään mahtavat käsityömarkkinat yhteistyössä Viron kansantaide- ja käsityöliiton kanssa.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.11.2019


Uudistustyöt Tallinnan eläintarhassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa jatkuvat ensi vuonna
Viron yleisradion uutisen mukaan Tallinnan kaupunki on budjetoinut ensi vuodelle huomattavat summat eläintarhan ja kasvitieteellisen puutarhan uudistus- ja muutostöille.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.11.2019


Pikkujouluihin tulossa? – lue tästä vinkkejä menopaikan valintaan Tallinnassa
Pikkujouluporukoiden illanvietto alkaa usein jo laivamatkalla, mutta jos Tallinnan kaduille astuessa ollaan vielä alkudrinkkiä vailla ennen siirtymistä ruokailun pariin, löytyy viihtyisiä etkopaikkoja runsaasti niin Vanhastakaupungista kuin myös esimerkiksi Kalamajan ja Telliskiven alueilta.
Lue lisää: balticguide.ee 14.11.2019


Tallinnan, Pärnun ja Tarton ostoskeskusten aukioloajat joulun ja uudenvuoden aikaan
Virossa joulunpyhät ja vuodenvaihde eivät juuri hiljennä kaupantekoa. Tyypillistä on, että kauppakeskus voi juhlapyhän aikaan olla kiinni, mutta sen sisällä oleva market tai tavaratalo on avoinna.
The Baltic Guide kokosi muutamien suurimpien Tallinnan, Pärnun ja Tarton ostoskeskuksen aukioloaikoja vuodenvaihteessa 2019–2020.
Lue lisää: balticguide.ee 14.11.2019


Kivijalkakauppa kuin silloin ennen
Kivijalkakauppa tarkoittaa nykykielessä verkkokaupan vastakohtaa eli fyysistä myymälää. Tällainen 60-luvulla syntynyt muistaa kuitenkin sanan alkuperäisen tarkoituksen: kauppa, joka oikeasti on talon kivijalassa.
Lue lisää: sooloiluja.com 13.11.2019


Viro vertasi: Tämä kaikki Suomessa kalleinta
Oluesta maksetaan Helsingissä lähes 100 prosenttia enemmän kuin Tallinnassa.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 13.11.2019


Vielä marraskuun ajan Miehitysten ja vapauden museo Vabamu esittää ilmaiselokuvia
Tallinnassa sijaitseva miehitysten ja vapauden museo Vabamu aloitti lokakuussa Vallankumoukset, jotka johtivat vapauteen -elokuvasarjan. Sen näytökset ovat ilmaisia kaikille ja niitä järjestetään joka keskiviikkoilta marraskuun loppuun saakka.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.11.2019


10 asiaa, joista joulu Tallinnassa on rakennettu
Rakastan joulunaikaa Tallinnassa! Eikä vain Raatihuoneentoria, vaan koko vanhaakaupunkia. Sen kaduille ja kujille ilmestyvät hillityn kauniisti valaistut joulukuuset, ja mukulakivet kiiltelevät kauniisti katuvalojen luodessa niihin lämpimän sävyistä valoaan.
Lue lisää: sooloiluja.com 11.11.2019


Viron arkkitehtuurimuseo on Tallinnan museoaarre sataman kupeessa
Viron arkkitehtuurimuseo lienee lähimpänä Tallinnan satamaterminaaleja sijaitseva museo. Muhkea Rotermannin vanha suolavarasto on näyttävä rakennus, joka voi silti jäädä huomaamatta liikenteen hälyssä.
Lue lisää: balticguide.ee 10.11.2019


Tallinnassa rakennetaan parhaillaan maailman suurinta olkihimmeliä – Tavoitteena on päästä Guinnessin ennätystenkirjaan
Tallinnan Saku Suurhallissa on parhaillaan käynnissä virolaisia käsitöitä ja perinnekulttuuria esittelevät Martin markkinat.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.11.2019


Tallinnan julkisen liikenteen matkalipun voi nyt ostaa satamassa – lippuautomaatit tulivat A- ja D-terminaaleihin
Tallinnan julkisen liikenteen matkalipun ostamiseen heti Tallinnan satamassa on tullut nyt lisähelpotusta. Sekä A-terminaalissa (Viking Line ja Eckerö Line) että D-terminaalissa (Tallink) on nyt lipunostoautomaatti aivan ulko-oven kupeessa.
Lue lisää: balticguide.ee 7.11.2019


Tallinnan laululavalla on viikonloppuna mahtava kissanäyttely – Mukana on yli 100 kissaa
Tallinnan laululavalla on tulevana viikonloppuna 2.-3. marraskuuta kansainvälinen kissanäyttely, jossa on esillä yli 100 erilaista kissaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.10.2019


Paksu Margareetta vilautti
Tallinnassa tapahtuu normaaliakin enemmän! Ensin avautui uusi KAI taidekeskus ja sen jälkeen keksintötehdas Proto. Marraskuun lopulla katseet kääntyy vanhassakaupunkiin, kun siellä oleva tykkitorni Paksu Margareetta eli Viron merimuseo avaa täysin uudistettuna ovensa
Lue lisää: sooloiluja.com 30.10.2019


Lokakuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Lokakuuko synkkä? Ei ylekaan! Värikäs kuukausi suomalaisten syyslomakuukausi, valitse Viro paljon paremmin ja parhaiten. Omia värikkäitä vinkkejään antaa kokenut Tallinnan-kävijä, muodostaa ja tyylin asiantuntija Sami Sykkö. Hän kehuu muuntaa Tallinnan kahviloita, mikä on esittelemme erikseen laajassa jutussa.
Lue lisää: thebalticguide 30.10.2019


Raumalla rakennettava Tallinkin uusi laiva sai nimen: MySTAR
Helsinki-Tallinna reitille rakennettava uuden laivan nimi valittiin yli 3 000 ehdotuksen joukosta.
Lue lisää: satakunnankansa.fi 28.10.2019


Designmuseo ja syksyn suurin yllätys
Designmuseo järjesti syksyn suurimman yllätyksen! Usko tai älä, mutta sen tämän syksyn näyttely onnistui hurmaamaan minut jopa enemmän kuin Fotografiska. Se on paljon sanottu tällaiselta Fotografiskan superfanilta. Visiitti Lai-kadun designmuseoon oli niin vaikuttava, että teki tiukkaa olla huokailematta ihastuksesta ääneen.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.10.2019


Viikonlopun menovinkkejä Tallinnaan – outlet-shoppailua ja kurpitsajuhlaa
Perjantaista sunnuntaihin 25.–27.10. Saku Suurhallissa järjestetään vuoden suurin outlet-myyntitapahtuma. Kolmen päivän tapahtumassa myynnissä on paljon erilaisia tuotteita hiustenlaittotarvikkeista kengännauhoihin. Myynnissä on muun muassa Tommy Hilfigerin, Vansin, Guessin ja Lumenen tuotteita. Sisäänpääsy on ilmainen.
Lue lisää: balticguide.ee 25.10.2019


Keskturg on tuulahdus menneestä
Tallinnan yhdellä laidalla avataan koko Euroopan mittapuulla ainutlaatuinen elämyskeskus Proto samaan aikaan kaupungin toisella laidalla Keskustorilla huivipäinen venäläismamma myy lähimetsästä poimimiaan metsämansikoita pikkuriikkisissä muovimukeissa.
Lue lisää: sooloiluja.com 20.10.2019


Georg Ots, rakastan sinua -näyttely kertoo Otsin huikean tarinan musiikkimaailman huipulle
Viron historiallisessa museossa avataan tänään Georg Ots, rakastan sinua -näyttely, joka kertoo laulaja Georg Otsin (1920–1975) elämästä.
Lue lisää: balticguide.ee 18.10.2019


Tallinnan parhaat kuvauspaikat - Oletko jo tutustunut näihin Instagramin arvoisiin kohteisiin?
Suomalaisille Tallinna on tuttu matkakohde. Se on myös monipuolinen kohde valokuvauksen ystäville, sillä jo pelkästään vanhankaupungin alue on tunnelmaltaan rikas ja houkuttelee napsimaan kuvia joka suunnasta.
Lue lisää: napsu.fi 17.10.2019


Jalalla koreasti Tallinnassa – löydä parhaat paikat paritanssin harrastajalle
Karaokepaikkana tunnetussa Original Sokos Hotel Virun Valuutabaarissa on tanssilattia ja sellainen on myös Vanhassakaupungissa olevassa Lokaal Helsingissäkin. Ja onpa legendaarisessa Valli-baarissakin nähty tanssivia pareja, vaikka tilaa ei oikein siihen löydykään
Lue lisää: balticguide.ee 13.10.2019


Muista käyttää heijastinta Virossa – Muuten voit saada sakot!
Virossa, toisin kuin Suomessa, tieliikennelaki määrää, että jalankulkijan on käytettävä heijastinta sellaisina aikoina, kun näkyvyys on huono.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.10.2019


Dokfotokeskus: lämmin suositus
Juhan Kuus Dokfotokeskus Telliskivessä on yksi suosikkigallerioitani Tallinnassa. Se on pieni tila, jolla on suuri visio: järjestää laadukkaita dokumenttivalokuvanäyttelyitä edesmenneen virolaisen dokumenttikuvaaja Juhan Kuusin hengessä. Kaikkien näkemieni näyttelyiden perusteella sanoisin, että he ovat onnistuneet loistavasti!
Lue lisää: https://sooloiluja.com 11.10.2019


Tallinnasta, rakkaudella – Viro vei vauhdilla airbnb-emäntä Henna Mikkilän koko käden
Henna Mikkilästä tuli vauhdilla Tallinnan matkailulähettiläs. Hän ei käsitä väitettä, että Virossa saisi huonoa palvelua.
Lue lisää: balticguide.ee 11.10.2019


Ensi viikolla Tallinna on täynnä huippumuotia, kun kaupungissa järjestetään Tallinn Fashion Week
Tapahtumapaikkana on tälläkin kertaa Kulttuurikattila, joka tarjoaa upeat puitteet 16. lokakuuta käynnistyvälle virolaisen muodin huipputapahtumalle.
Lue lisää: tallinna24.ee 10-10-2019


Syysloma Tallinnassa
Nytkö se jo on – syyloma! Kylläpä aika on mennyt nopeasti koulujen alkamisesta siihen, kun pitäisi keksiä jotain kivaa tekemistä perheen juniorien kanssa. Omat junnuni ovat jo nuoria aikuisia ja omillaan, mutta syyslomatekemisen pohdinta on monessa perheessa juuri nyt kuumimmillaan. Syysloma Tallinnassa ei ole ollenkaan hassumpi ajatus, sillä siellä riittää kyllä näkemistä moneen makuun
Lue lisää: sooloiluja.com 10.10.2019


Pakohuoneita, lasersotaa ja herkuttelua - lähde syyslomalla Viroon
Viro on helppo syyslomakohde. Maa on lähellä, ja sieltä myös löytyy monenlaista tekemistä lomalaisille.
Lue lisää: iltalehti.fi/viro 10.10.2019


Ulkoilmanäyttely Tallinnan Kalamajan alueen historiasta
Tallinnan Kalamajan kaupunginosan Kalamajan museo on avannut "Mihin ei auringonvalo paista" -nimisen ulkoilmanäyttelyn Pohjois-Tallinnan kaduilla.
Lue lisää: balticguide.ee 10.10.2019


Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä kasvoi elokuussa – Myös suomalaismatkailijoiden määrä lisääntyi
Viron tilastokeskuksen tuoreimman matkailukatsauksen mukaan Virossa yöpyi elokuussa 488 000 turistia, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2018. Myös majoitusliikkeissä vietettyjen öiden määrä kasvoi 7 prosenttia.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.10.2019


Tallinnan D-terminaali avattiin uudistettuna matkustajille – katso kuvat!
Tallinnan sataman D-terminaalin ensimmäinen vaihe avattiin tänään matkustajille, kertoi Tallinnan satama tiedotteessaan.
Lue lisää: balticguide.ee 8.10.2019


Mustin kanssa matkalle – lue tuhti tietopaketti matkustamisesta Viroon koiran kanssa
Virossa koiriin suhtaudutaan Suomea rennommin. Hännänheiluttaja on tervetullut ravintolaankin.
Lue lisää: balticguide.ee 8.10.2019


Proto keksintötehdas lennättää Jules Vernen aikaan
Voi että, nyt on kyllä jänniä juttuja tiedossa! Tallinna yllättää taas. Noblessnerin valimoon aukeaa lokakuun 19. päivä koko Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen keskus, jossa Jules Vernen aikaiset keksinnöt heräävät henkiin.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.10.2019


Lokakuussa Tallinnan eläintarhassa pääsee lauantaisin seuraamaan eläinten ruokintaa
Tallinnan eläintarhassa on lokakuussa joka lauantai mahdollisuus päästä seuraamaan Kihnun maalaislampaiden ja kaksikyttyräisten kamelien ruokintaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.10.2019


Kohtla-Järvellä sijaitseva palavankiven museo kertoo Viron tärkeimmästä energianlähteestä
Tänä kesänä Kohtla-Järven kaupunkiin muuttanut palavankiven museo on perustettu jo vuonna 1966. Historiansa aikana tämä maailman ainoa palavankiven museo on ehtinyt muuttaa jo neljä kertaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.10.2019


Hiidenmaan tuottajat esittäytyvät lokakuussa Tallinnan Telliskivessä
Hiidenmaan tuottajilla on 2.10. alkaen koko lokakuun ajan avoinna yhteinen pop-up -myymälä Tallinnan Telliskiven luovien alojen keskuksessa (Telliskivi Loomelinnak). Tämä on ensimmäinen kerta, kun hiidenmaalaisia tuotteita esitellään näin laajasti yhdessä tapahtumassa Tallinnassa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.10.2019


Tallinnan sai uuden konserttisalin, kun Viron musiikki- ja teatteriakatemian odotettu konserttitalo avautui
Lauantaina 28. syyskuuta päättyi Viron musiikki- ja teatteriakatemian 20 vuotta kestänyt odotus kunnon esiintymistiloista opiskelijoilleen, kun korkeakoulun uusi konserttisali avautui.
Lue lisää: tallinna24.ee 3.10.2019


Kirjakauppa Puänt ilahduttaa aina
Tallinna on täynnä ihania kauppoja, ravintoloita ja baareja – niin klassikoita kuin uusia tulokkaita. Mutta jotkut ovat aivan erityisiä. Sellaisia, joissa yritän ehtiä piipahtamaan jokaisella reissullani. Kirjakauppa Puänt Telliskivessä on juuri sellainen.
Lue lisää: sooloiluja.com 2.10.2019


Ethän tee syksyistä mokaa Virossa? Saatat saada jopa sakot
Heijastimen käyttö pimeällä on Virossa pakollista.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 2.10.2019


Lokakuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Lokakuuko synkkä? Ei ollenkaan! Värikäs kuukausi on suomalaisten syyslomakuukausi, jolloin Viro tarjoaa paljon koettavaa ja nähtävä.
Lue lisää: balticguide.ee 30.9.2019


Lokakuun pääkirjoitus: Viro vetää taas suomalaisia – ilmastonmuutos tuo lähimatkailuun uuden kasvun alustan
Kesän jälkeen saatiin hyviä matkailu-uutisia: suomalaisten matkailu Viroon kääntyi kasvuun. Heinäkuussa virolaisissa majoitusyrityksissä oli kolme prosenttia enemmän suomalaisia kuin viime vuonna samaan aikaan. Yöpymisten määrä kasvoi Viron tilastokeskuksen mukaan peräti kahdeksan prosenttia.
Lue lisää: balticguide.ee 30.9.2019


Uusi sisustuskauppa Kalamajassa: Takara Nord
Kalamajan reunamilla puhaltelee uusia sisustustuulia – nimestä päätellen pohjoisesta. Niine-kadulle on nimittäin auennut uusi sisustuskauppa nimeltä Takara Nord.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.9.2019


Estoniasta on otettu opiksi – Laivojen on pysyttävä pystyssä, vaikka autokannelle vuotaisi vettä
Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut M/S Estonia törmäsi 25 vuotta sitten 28. syyskuuta yöllä syysmyrskyssä suureen aaltoon.
Lue lisää: Turun Sanomat 28.9.2019


Estonian uppoamisesta tulee tänään kuluneeksi 25 vuotta – laivaonnettomuuden uhreja muistetaan eri puolilla Viroa
Tänään tulee kuluneeksi 25 vuotta matkustajalautta M/S Estonian uppoamisesta. Estonia oli 28. syyskuuta 1994 matkalla Tallinnasta Tukholmaan, kun se upposi Utön kaakkoispuolella. Yhteensä onnettomuudessa menehtyi 852 ihmistä. Laivasta pelastui 137 ihmistä.
Lue lisää: balticguide.ee 28.9.2019


Sukellus hiililuukusta kellariin: Furry Owl baari
Hauska ilmiö Tallinnassa ovat sellaisissa tiloissa olevat baarit ja ravintolat, jotka Suomessa eivät saisi edes lupaa startata toimintaa. Vene-kadulla piilotteleva minipieni Furry Owl on malliesimerkki tällaisesta....
Lue lisää: sooloiluja.com 22.9.2019


Kiskurihintaiset huijaritaksit vaanivat suomalaisia Tallinnan satamassa
Lain mukaan matkustajan ei tarvitse maksaa matkaa, jos taksikuski ei ole käyttänyt mittaria, matkasta ei saa kuittia tai kuitti on vaillinainen.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 22.9.2019


Lataa tästä itsellesi uusi suomenkielinen Kalamajan kartta
Tallinnan matkailutoimisto Visit Tallinn on julkaissut uuden ja päivitetyn kartan suositusta Kalamajan alueesta Pohjois-Tallinnassa.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.9.2019


Upea valofestivaali valaisee Kadriorgin puiston ja Tallinnan Vanhankaupungin keskiviikosta alkaen
Tallinnassa vietetään18. syyskuuta jo 14. kerran peräkkäin ainutlaatuista Valo kulkee Kadriorgissa -festivaalia, jonka aikana toinen toistaan upeamman valoinstallaatiot valaisevat sekä Kadriorgin puiston että Tallinnan Vanhankaupungin.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.9.2019


Glehnin linna oli uusi tuttavuus
Tallinnan seutu jaksaa yllättää. Taas löytyi paikka, josta en ollut kuullut juttuakaan: Glehnin linna ja puisto Nõmmen kaupunginosassa. Olimme rakkaan ystävän kanssa muutaman päivän Tallinnan reissulla, ja tarkoitus oli suunnata tutumpien alueiden lisäksi myös Nõmmelle. Kyselin vinkkejä Tallinnatärpit Facebook-ryhmästä, ja useampikin Nõmmen tuntija suositteli Glehnin linnaa. Pitihän se siis nähdä!
Lue lisää: sooloiluja.com 16.9.2019


Mitä on musta ruoka? – Se selviää Tallinnan Black Food Festivalilla marraskuussa
Marraskuun 23. päivä Tallinnassa järjestetään ensimmäistä kertaa mustille ruoille ja juomille omistettu tapahtuma Black Food Festival.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.9.2019


Ilmainen joukkoliikenne on kasvattanut bussiliikenteen matkustajamääriä Tarton maakunnassa
Viron yleisradion uutisen mukaan heinäkuussa 2018 aloitettu ilmainen alueellinen bussiliikenne Tarton maakunnan alueella, on kasvattanut merkittävästi bussiliikenteen matkustajamääriä.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.9.2019


Kadriorg on Tallinnan vihreä helmi
Olen aiemmin koonnut yhteen Pelgulinnan ja Karjamaan kaupunginosien näkemisen arvoisia kohteita – nyt on vuorossa kaunis Kadriorg. Alue on saanut nimen Pietari Suuren perustamasta palatsista ja puistosta, mutta Kadriorg on paljon muutakin kuin puisto.
Lue lisää: sooloiluja.com 14.9.2019


Sukupolvi vaihtui Tallinnan-laivoilla, mutta viinaralli vain kasvoi – "Nyt matkustavat eri ihmiset kuin kymmenen vuotta sitten"
Matkustaminen Helsingin ja Tallinnan välillä on lisääntynyt 42 prosenttia kymmenessä vuodessa. Määrä on noussut reilusta kuudesta miljoonasta noin yhdeksään miljoonaan matkustajaan.
Lue lisää: lansivayla.fi 14.9.2019


Ravintola Clos ja sen lumoava puutarha
Kävelin päätä pahkaa ohi etsiessäni ensimmäistä kertaa Clos-nimistä uutta ravintolaa. Se on nimittäin niin huomaamattomassa pienessä talossa vilkkaan Telliskivi-kadun varressa, että täytyy vähän keskittyä huomatakseen sen.
Lue lisää: sooloiluja.com 10.9.2019


Jalkapatikalla Tallinnasta Liettuaan – uusi rannikon vaellusreitti tarjoaa 1 200 kilometriä patikoitavaa Viron ja Latvian rannoilla
Syyskuussa avataan Viron ja Latvian rantoja pitkin kulkeva 1 200 kilometriä pitkä vaellusreitti, joka tarjoaa 60 erilaista päiväetappia.
Lue lisää: balticguide.ee 8.9.2019


Heinäkuussa turistit viettivät Virossa yli miljoona yötä – Suomalaismatkailijoiden yöpymisten määrä kääntyi vihdoin nousuun
Viron tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan maan majoitusliikkeissä yöpyi heinäkuussa 2019 yhteensä 524 000 matkailijaa, mikä on 4 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2018.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.9.2019


KGBn tutkintavankila ja pala synkintä historiaa
Puristaa rinnasta ajatellessani, millaisia ihmisoikeusrikoksia Tallinnassa on tehty vain 30 vuotta sitten. Yksi tällaisten hirmutekojen näyttämö löytyy vanhankaupungin sydämestä, Pikk ja Pagari-katujen kulmatalosta. Vain muutama askelma katutason alapuolelle kätkeytyy entinen KGBn tutkintavankila, jonka seinät ovat todistaneet yli ymmärryksen meneviä kauhuja.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.9.2019


Vana-Võromaa on maukas pala etelävirolaista makujen maaseutua
Eteläinen Vana-Võromaa on nimetty tämän vuoden ruoka-alueeksi Virossa. Toimittaja Mikko Savikko ja kuvaaja Andres Teiss tekivät kierroksen perinnemaisemassa, jossa vanhat viljelytavat ovat yhä kunniassa. Alueella valmistetaan aitoa paikallista omenasiideriä ja kutunjuustoa sekä harjoitetaan viininviljelyä.
Lue lisää: viisitahtea.com 7.9.2019


Syyskuussa Tallinnan eläintarhassa pääsee seuraamaan eläinten ruokintaa
Tallinnan eläintarhassa on syyskuussa joka lauantai mahdollisuus päästä seuraamaan aavikkoilvesten ja vesikkojen ruokintaa.
Lue lisää: tallinna24.ee/ 6.9.2019


Oletko huomannut Tallinnan yllättävimmän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää
Tallinnassa toimii ennätysvanha apteekki.
Lue lisää: rantapallo.fi 6.9.2019


Edullista ruokaa vanhassakaupungissa: 7 suosikkipaikkaani
Jotta raaskii käydä useammin reissussa, pitää yrittää pitää matkabudjetti kurissa. Koska leijonanosa omasta matkakassastani hupenee ulkona syömiseen, on tärkeää löytää mahdollisimman edullisia lounaita ja illallisia.
Lue lisää: sooloiluja.com 5.9.2019


Maailmanlaajuinen viron kielen viikko
Viron kieli maan virallisena kielenä täyttää 100 vuotta. Eesti Instituut kutsuu kaikki opiskelemaan ja opettamaan viron kieltä 23.–29. syyskuuta 2019.
Lue lisää: viro-instituutti.fi 5.9.2019


Tallinnan maraton on viikonloppuna – kaupungissa kannattaa varautua ruuhkiin
Viron suurin urheilutapahtuma, Tallinnan maraton, viettää 30-vuotisjuhlaansa sunnuntaina 8.9.2019. Tapahtuma aiheuttaa liikenteeseen ruuhkia ja poikkeusjärjestelyjä käytännössä koko päivän.
Lue lisää: balticguide.ee 5.9.2019


10 asiaa mitä Virossa voi tehdä sadepäivänä
Mitä tehdä kun kauan odotettu matka alkaa rankkasateella ja suunnitellut kiertokäynnit kaupungilla huuhtoutuvat veden mukana katukaivoon? Hätä ei tämän näköinen, koska ainutlaatuiset kokemukset eivät säätä pelkää. Tässä kymmenen esimerkkiä siitä, mitä voi tehdä jos sadetutkan ennusteet hirvittävät.
Lue lisää: visitestonia.com 5.9.2019 (16.05.2018)


Tallinnan matkustajasataman uudistunut D-terminaali avautuu osittain marraskuussa
Tallinnan sataman tiedotteen mukaan uudistetun D-terminaalin ensimmäinen vaihe avautuu matkustajille kahden kuukauden kuluessa eli näillä näkymin marraskuussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.9.2019


Hyvän virolaisen ruuan äärellä – ruokatoimittaja Ragne Värk vinkkaa, mitä suomalaisen matkailijan kannattaa Virossa maistaa
Viron tunnetuimpiin ruokavaikuttajiin kuuluva Ragne Värk vannoo yksinkertaisuuden nimiin ja paljastaa The Baltic Guiden lukijoille syksyn suosikkireseptinsä.
Lue lisää: balticguide.ee 4.9.2019


Syyskuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Syyskuu on virolaisen ruuan teemakuukausi ja se näkyy vahvasti myös uuden The Baltic Guiden sisällössä. Ruokakirjailija ja -toimittaja Ragne Värk kertoo virolaisen ruokamaailman trendeistä ja vinkkaa, mitä suomalaisen matkailijan ainakin kannattaa Virossa maistaa
Lue lisää: balticguide.ee 2.9.2019


Kun Tallinna alkaa jo olla tuttu, kannattaa suunnata etelämmäs, rentoon ja kiireettömään Tarttoon.
Tässä sieltä viisi varmaa valintaa.
Lue lisää: apu.fi 2.9.2019Lisää uutisia!
Lue lisää vanhempia uutisia, klikkaa linkkiä alla..
Lue lisää: Uutisia