Viron tapahtumakalenteri
Laivoja Helsinki-Tallinna -välillä:
  Eckerö Line     Tallink Silja      Viking Line  teatterijamusiikkimuseotjagalleriat


 


COVID-19
ja Viron-matkailu

Lue lisää,
klikkaa tästä!

 Uutisia Virosta

Vanhempia uutisia TÄÄLTÄ!KATSO TAPAHTUMIA


Muutokset mahdollisia...
ja / tai todennäköisiä

Tapahtumakalenteri-sivua päivitetään...
palaa myöhemmin uudelleen...Muutokset mahdollisia...
ja / tai todennäköisiä

Hyvää tietää koronatilanteesta Virossa

Turvavälit, käsien pesu, maskit ja kotona sairastaminen ovat myös Virossa koronataiston keskiössä. Viron ja Tallinnan viimeisimpiin koronaohjeisiin ja -rajoituksiin voit tutustua tarkemmin Visit Tallinnan kotisivuilla.
Lue lisää: www.visittallinn.ee (Sivu aukeaa uuteen ikkunaan)


   Toukokuu 2021

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


08.05.2021, 10:00 - 16:00, Narvan kevätmessut, Narva
Kevätmessut ovat perinteinen messu, jossa Narvan asukkaat ja vierailijat voivat ostaa käsityöläistuotteita, puitaimien kasveja ja erilaisia ​​tavaroita sadoilta kauppiailta. Lavalla on erilaisia ​​esityksiä ja viihdeohjelmaa.
https://www.visitnarva.ee/events


15. - 16.05.2021, 10:00 - 12:00, Voikukkajuhlat Romanttisella Rantatiellä, Kihlepa küla, Kihlepa Rahvamaja
Voikukkajuhlat kutsuvat tervehtimään kevättä. Juhlissa pidetään erilaisia voikukkaan liittyviä työpajoja: voikukkakahvin valmistus, säilyketyöpaja, kasvikokoelman laatiminen, voikukka eri käsityöpajojen sankarina ja paljon muuta mielenkiintoista. Lisäksi voi kuunnella luentoja voikukkaviinin valmistuksesta, paikallisten luonnonvarojen uudistuksellisesta käytöstä ja matkailutuotteiden kehittämisestä. Molempien päivien aikana esiintyy muusikoita, osallistujat saa myös poimiaa voikukkia ja tutustua seutuun. http://www.dandelionfest.ee/en/
https://www.facebook.com/voilillefestival/


21. - 23.05.2021 Türin kukkamarkkinat, Türi
21.05.2021, 09:00 - 19:00
22.05.2021, 08:00 - 19:00
23.05.2021, 08:00 - 15:00
Jo vuosikymmeniä keväinen työsesonki Viron puutarhoissa on alkanut Türin kukkamarkkinoista, jotka pidetään Türin kaupungissa Kalevi-kadun kentillä.
Türin kukkamarkkinoilla tuotteitaan esittelee 700 kauppiasta. Markkinoilla vierailee kymmeniä tuhansia ihmisiä. Markkinoilla puutarha-alan yritykset, taimitarhat ja yksityispuutarhurit tekevät runsaasti tarjouksia, joiden avulla jokainen puutarhan ystävä voi täydentää kotipuutarhaansa. Saatavissa on laaja valikoima taimia ja kasveja sekä hyöty- että koristepuutarhaan, puutarhatarvikkeita, työkaluja ja taloustarvikkeita. Käsityömestarit esittelevät kaikenlaisista materiaaleista valmistettuja käsityötuotteita.
Markkinoilla on myös mukavaa viihdeohjelmaa.
https://www.facebook.com/T%C3%BCri-Lillelaat-1648364955478789/


22.05.2021 Tallink Maijooks -juoksutapahtuma, Tallinna lauluväljak (Laulukenttä), Narva mnt 95, Tallinna
Tallinnan ”Naisten kymppi”, Maijooks, on ollut keväisen Viron suurimpia urheilutapahtumia jo kolmen vuosikymmenen ajan. Tapahtumaan osallistuu tuhansia eri ikäistä liikunnan harrastajaa, heidän joukossaan myös Viron parhaat naisjuoksijat.
https://www.jooks.ee/en/maijooks/maijooks


23.05.2021, 10:00 - 15:00, Josephinen kukkajuhlat Alatskivin linnassa
Paikallinen paroni Arved von Nolcken rakennutti satumaisen Alatskivin linnan rakkautensa merkiksi kauniille vaimolleen Josephinelle yli 100 vuotta sitten. Linnan peruskivi muurattiin 20. toukokuuta 1880 kauniin paronin rouvan Josephinen syntymäpäivänä. Sen vuoksi toukokuussa järjestetäänkin Alatskivin linnan etukentällä perinteinen kevättapahtuma "Josephinen kukkajuhlat", jossa on puutarha- ja käsityömarkkinat, kukkateemaiset työpajat ja runsas kulttuuriohjelma. Olet odotettu osallistumaan kukkajuhliin!
https://www.sibulatee.ee/


28. - 29.05.2021, 08:00 - 18:30 Pyöräkilpailu "Tour of Estonia", Tallinna - Tartto
Tour of Estonia eli Viron pyöräkilpailu on kansainvälinen huippupyöräilijöiden kilpailu, joka esittelee Viron kaupunkeja ja kyliä, kaunista luontoa ja kauniita paikkoja ammattilaiskisan kautta. Tour of Estonia kuuluu kansainvälisen pyöräilyliito UCI:n kisakalenteriin. Kisa alkaa Tallinnasta ja päättyy Tarttoon. Pyöräkilpailua seuraa päivä ammattilaiskisan jälkeen järjestettävä harrastusurheilijoille tarkoitettu Tartu Rattaralli.
Kilpailu on katsojille ilmainen.
http://www.tourofestonia.ee/
https://www.facebook.com/tourofestonia/


29.05.2021, 09:00 - 23:59 Tuulekala festival (Nokkakalafestivaali), Orjaku kylä, Orjaku satama
Nokkakalafestivaaleilla tapaavat ne, jotka ovat kasvot merelle päin ja ne, jotka arvostavat hyvää ruokaa, tanssia ja kalastajien tarinoita.
Nokkakalafestivaaleilla narrataan nokkakalaa, valitaan paras kalaruoka ja vertaillaan saalista. Illan lopettaa tanssi, lavalla "Untsakad".
Nokkakala, jota hiidenmaalaiset kutsuvat tuulekalaksi, on odotettu vieras ja tulee keväisin lounaistuulten mukana Atlantilta tänne noin kuukaudeksi kutemaan. Se on pitkän nokkansa ja vihreiden ruotojensa vuoksi yksi omintakeisimmista kaloista, jota Itämerestä voi pyytää. Nokkakalan tulo on Hiidenmaalla tapahtuma itsessään, josta aletaan puhua jo toukokuun alussa tai aiemminkin.
https://www.facebook.com/TuulekalaFestival/


29.05.2021, 11:00 - 22:00, Kuressaaren katufestivaali, Kuressaare, Saarenmaa
Keväinen Kuressaare sulkee keskustan autoilta ja antaa tilaa kävelijöille, pyöräilijöille, kauppiaille, taiteilijoille, runoilijoille ja ravinnonantajille.
Kuressaaren katufestivaali odottaa kaikkia sekä kaupungista että maalta, mantereelta että mereltä!
https://www.facebook.com/kuressaarefestival


29.05.2021, 11:00 - 16:00, Sipulitien kalabuffet-päivä, Peipsiääre vald, Sibulatee
Kun syksyn buffet-päivänä on kunniapakalla paikallinen Peipsin sipuli, niin keväällä kalastus on täydessä vauhdissa. Sen vuoksi olemmekin päättäneet järjestää, syksyä hieman pienemmässä mittakaavassa, mutta siltikin tärkeän kalabuffet-päivän.
Paikalliset asukkaat avaavat kodeissaan buffetit, joissa vähintään yksi oleellinen ruoka on valmistettu Peipsin kalasta.
https://www.visitestonia.com/fi/sipulitien-kalabuffet-paiva


29 - 30.05.2021 Tartu Rattaralli, Tartto
29.05.2021, 11:00 - 13:15 Tartu Rattaralli -pyöräilykilpailun TILLUsõit ja MINIralli
30.05.2021, 10:15 - 18:00 Tartu Rattaralli -pyöräilykilpailu
Tartu Rattaralli on Itä-Euroopan suurin maantiepyöräkilpailu. Sen ohjelmaan kuuluu myös lasten kisa, joka on maailman suurin lapsille tarkoitettu pyöräilytapahtuma.
Kisaan osallistuu noin 7500 pyöräilijää, joista lapsia on yli 3000. Tartu Rattarallin päämatkat ovat 128 ja 58 km. Rallin aloitus ja päätös ovat Tarton keskustassa. Halukkaat voivat pyöräillä kisan myös virtuaalisesti. Lisätietoja osallistumisesta ja rekisteröinnistä löydät kotisivuilta.
https://www.tartumaraton.ee/en/events/rattaralli/40/
https://www.facebook.com/tartumaraton/


31.05 - 06.06.2021, 08:00 - 21:00 Tarton opiskelijapäivät: kevät, Tartto
Oletko kuullut legendaarisia tarinoita siitä, miten 300 osallistujaa pelaa Tartossa muistipeliä? Tai opiskelijoista, jotka hyppäävät ainutlaatuisilla ja jännittävillä lentokoneilla kylmään Emajokeen? Nämä jännittävät tarinat ovat tietenkin Tarton opiskelijapäiviltä!
Tarton opiskelijapäivät on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä opiskelijafestivaali, jonka ohjelmaan kuuluu sekä keväällä että syksyllä noin 150 erilaista tapahtumaa Tartossa. Ohjelmassa on runsaasti urheilu-, viihde- ja musiikkitapahtumia sekä ainutlaatuisia kilpailuja, jotka testaavat sekä osallistujan älykkyyttä että nopeutta. Ota ystävät mukaan ja tule rentoutumaan!
https://www.facebook.com/Studentdays/
https://studentdays.ee/?fbclid=IwAR2QxzjXOioqmFAD9Qh7o5L-9SOIcM211md0q0ruQdnEKTENI971iC8FwHY


Ylös!

   Kesäkuu 2021

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


04.06 - 11.07.2021 Saarenmaan pionifestivaali, Nõmme, Pärninkylä 93837 Saaremaa
Maanantai–sunnuntai: 10:00 - 17:00
Saarenmaan pionifestivaali on paras paikka viettää aikaa perheen kanssa raikkaassa ilmassa. Tuhannet pionin kukat kukkivat toukokuun keskivaiheilta heinäkuun loppuun. Saarenmaan pionifestivaalien yli 4 ha alueelle mahtuu tuhansia vierailijoita ja se tarjoaa löytöjä koko päiväksi. Monia kilometriä pitkät kävelypolut ovat täynnä jännitystä ja maalauksellisia näkymiä. Lataa kännykän ja kameran akut täyteen ja suuntaa kuvausretkelle, koska tämä on maailman romanttisin puutarha!
Tämä on ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus koko Euroopassa! Lähin samantyyppinen festivaali järjestetään Kiinassa.
https://www.saaremaapuukool.ee/festival
https://www.facebook.com/saaremaapeonygardens


05.06.2021, 16:00 - 23:59 Italialaisen musiikin festivaali, Piispanlinna, Haapsalu
Yksi Italian rakastetuimmista laulajista ja säveltäjistä, Umberto Tozzi, esiintyy Haapsalussa 5. kesäkuuta. Haapsaluun saapuu erikoisvieraana konserttikiertueellaan "Viva la Vita" italialainen pop-oopperailmiö The Italian Tenors. Umberto Tozzin ja The Italian Tenorsin upea konsertti järjestään Haapsalun piispanlinnan pihalla 5. kesäkuuta 2021, kun kaupungissa järjestetään taas italialainen viinijuhla. Viinijuhlan puitteissa Haapsalu, jota kutsutaan myös Pohjoismaiden Venetsiaksi, täyttyy italialaisilla mauilla, upeilla viineillä ja musiikilla. Tapahtumassa vierailee vuosittain tuhansia italialaisesta kulttuurista pitäviä sekä Virosta että ulkomailta.
https://monstermusic.ee/


19. - 20.06.2021, 09:00 - 15:00 Vastseliinan maalaismarkkinat, Vastseliina
Vastseliinan asukkailla on syytä olla tyytyväisiä: heillä on luonnonkaunis kotipaikka, linnan rauniot, kehittyvä arkielämä, sydäntä lämmittävä murre ja tietysti omat markkinat.
Vastseliinan asukkaat eivät juuri tee suunnitelmia juhannusta edeltävälle viikonlopulle. Tällöin on jokaisen paikallisen kalenterissa tärkein tapahtuma - maalaismarkkinat.
Kunniapaikalla ovat käsityö ja maatilojen tuotanto sekä kaikki maanläheinen ja maalaisille tarpeellinen. Mutta myöskään muusta kiinnostuneiden ei tule pettyä: markkinoiden värikkäässä tuotevalikoimassa on kaikille jotain ja ostosilojen lisäksi sielunruokaa tarjoavat taidenäyttelyt ja useat esiintyjät.
https://www.facebook.com/maarahva/


25. - 26.06.2021, 17:00 - 23:59 Seto Folk, Värska laululava, Värska
Seto Folk on festivaali, jossa musiikin ja luonnon yhteistoimesta syntyy elämyksiä ja inspiraatiota. Se on festivaali, joka tuo yhteen matkailusta ja musiikista kiinnostuneet kaikkialta Virosta ja avartaa lavakulttuurin rajoja. Se on festivaali, jonka markkina-alueella mestarit myyvät paikallista käsityötä, voi syödä todellista setukaisten ruokaa, juoda kotikaljaa ja kokea setukaisten vieraanvaraisuutta.
Se on festivaali, jossa kyläjuhlien tapaan on avoinna todellinen setukaisten juhla-alue, joka antaa mahdollisuuden levähtää suuresta metelistä ja nauttia iloisesta seurasta, hyvästä musiikista ja kauniista luonnosta.
https://setofolk.ee/home/
https://www.facebook.com/SetoFolk


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....
Ylös!

   Heinäkuu 2021

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


03.07. 2021 SUME Festival, Noblessner, Tallinna
SUME Festival täyttää Noblessnerin satama-alueen virolaisella musiikilla, makuelämyksillä ja modernilla taiteella. Päälavalla esiintyvät NOËP, Ewert and The Two Dragons, nublu, Liis Lemsalu, Gram-Of-Fun ja Rita Ray.
https://www.facebook.com/events/2268566423245459/


08.–11.07.2021 Tallinnan keskiaikapäivät, Tallinna
Vanhakaupunki täyttyy keskiaikaisen hansakaupungin käsitöistä ja kauppiaista. Osallistu myös ritarikouluun ja lasten jousiammuntakilpailuun, ihaile keskiaikaisia karnevaaleja ja maistele perinteisiä herkkuja.
https://folkart.ee/en/events/medieval-days-tallinn-old-town/


15.–18.07. 2021 Yleisurheilun nuorten EM-kilpailut, Kadriorg, Tallinna
Alle 20-vuotiaiden yleisurheilijoiden EM-kilpailut tuovat Kadriorgin stadionille satoja nuoria urheilijoita ympäri Euroopan.
https://european-athletics.com/competitions/european-athletics-u20-championships


15. - 18.07.2021 The Tall Ships Races Tallinn 2021, Tallinnan satamat
The Tall Ships Races -purjelaivatapahtuma pysähtyy kesällä 2021 Tallinnan satamissa. Sen kunniaksi järjestetään kolmipäiväinen meriteemainen perhefestivaali, jonka aikana laivat ovat avoinna vierailijoille. Lisäksi festivaalivieraat voivat osallistua monenlaisiin tilaisuuksiin, kuunnella hyvää musiikkia ja nauttia satamien värikkäästä tunnelmasta.
Purjelaivoilla voi vierailla ilmaiseksi Vanasadamassa, Noblessnerissa ja Lentosatamassa.
Näytelmällinen regatta kilpailee vuosittain Euroopan satamissa ja kauempanakin tavoitteenaan opettaa nuorille purjehtimista ja sen vaatimaa yhteistyötä. Tästä syystä yli puolet alusten miehistöistä on 15–25-vuotiaita.
https://tallshipstallinn.ee/


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....
Ylös!
-->

   Elokuu 2021

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


06. - 14.08.2021 Birgitta-festivaali, Piritan luostarin rauniot, Kloostri tee 9, Tallinna Pirita
Keskiaikaisen Piritan luostarin raunioiden tumma charmi toimii puitteina modernin musiikkiteatterin laajalle ja runsaalle tarjonnalle.
https://www.filharmoonia.ee/en/birgitta


6.–14.08.2021 Avomeripurjehduksen MM-kilpailut, Tallinna
Regattaan osallistuu noin 100 alusta ja 800 purjehtijaa, jotka kisaavat maailmanmestaruudesta kolmessa kilpailukategoriassa. Avomeripurjehduksen MM-kilpailut järjestetään Virossa ensimmäistä kertaa.
https://www.orcworlds2021.com/


12. - 15.08.2021 Tallinnan vanhankaupungin päivät Tallinnan Raatihuone (Raekoda), Raekoja plats 1, Tallinna
Tallinnan vanhankaupungin päivät ovat toimineet kesän alkamisen merkkinä vuodesta 1982 lähtien. Päivien aikana järjestetään konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä, markkinoita ja paljon muuta mielenkiintoista.
https://vanalinnapaevad.ee/en/


20.–21.08.2021 Simple Session, Tallinna
Pienestä paikallisesta hengailukokoontumisesta alkunsa saanut Simple Session on tätä nykyä yksi maailman merkittävimmistä BMX- ja rullalautailukilpailuista. https://2021.session.ee/


23.–31.08.2021 Jazzkaar, Tallinna
Jazzkaar on Baltian suurin jazztapahtuma. Mielenkiintoisesta ja ainutlaatuisesta tarjonnastaan tunnetun tapahtuman järjestäjät yllättävät aina ja tuovat Tallinnaan toinen toistaan merkittävämpiä jazzartisteja. https://jazzkaar.ee/en/programme/


28.08.2021, Viljandin hansapäivät, Viljandi
(Tapahtumapäivämäärä syytä tarkistaa...) Viljandi on nuorekasta elämäniloa pursuava muinainen kaupunki. Jos Viljandia voidaan nykyään kutsua innovatiivisten yritystensä vuoksi Viron vientipääkaupungiksi, niin keskiajalla siellä kävi vilkas elämä kaupungin halki kulkeneen kauppareitin vuoksi. Tämän Viljandin kulta-ajan muistoksi järjestetään kaupungissa vuosittain hansapäivät. Alkukesästä tämä pikkukaupunki pukeutuu keskiaikaiseen asuun ja muistelee, miten hansaliiton jäsenyys toi kaupunkiin rikkautta ja lennokkaita ideoita.
Viljandi on hansakaupunkien liiton jäsen myös nykyään.
http://hansa.viljandi.ee/
https://www.facebook.com/Viljandilinn/


Ylös!

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....
Ylös!
--> > Lisää tapahtumatietoja mm. sivuilta: tourism.tallinn.ee , balticguide.ee visitestonia.com ja
helsinginuutiset.fi
Ilmoita mahdollisista asiavirheistä sivun ylläpitäjälle: pauli.lahtinen@gmail.com

--------------------------------MUUTA TÄRKEÄÄ TIETOA:

Tallinn Card

Tallinna ja sen nähtävyydet kehittyvät koko ajan. Niinpä saat Tallinn Cardilla myös vuonna 2021 lukuisia uusia etuja ja alennuksia.
https://www.visittallinn.ee/fin/tallinncard


HUOM!

Lippuja Viron tapahtumiin myyvällä Piletilevillä on Suomessa kaksi myyntipistettä:
LippuRex Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24 sekä Kampin keskus, Narinkka 3, Helsinki.
http://www.piletilevi.ee/fin/
--------------------------------


Yleiset juhlapyhät Virossa

1. tammikuuta uuden vuoden päivä. Hiljaiseloa juhlien jälkeen.

24. helmikuuta itsenäisyyspäivä. Juhlistetaan armeijan paraatilla aamupäivällä ja juhlaillallisilla perheissä

Pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai, viroksi lihavõtted ja munadepühad. juhlitaan keväällä. Silloin tarjotaan maitotuotteista valmistettuja herkkuja ja munia. Kansanjuhlia.

1. toukokuuta. Vapunpäivä. Edellinen yö vietetään juhlien ja taikoja tehden.

23. kesäkuuta. Voitonpäivä. Juhlitaan vapaussodan 1919 ratkaisevaa taistelua.

24. kesäkuuta. Juhannuspäivä, viroksi Jaanipäev. Eri puolilla Viroa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja sekä ilotulituksia. Yksi tärkeimpiä Viron juhlapäiviä.

20. elokuuta. Uudelleenitsenäistymisenpäivä. Järjestetään paikallisia juhlia ja festivaaleja ja perhekokoontumisilla.

24. – 26. joulukuuta joulu.

Turvallisuus

Hätänumero: 112

Heijastimet ovat pakollisia Virossa.

Huolehdithan, että sinulla on riittävästi heijastimia vaatteisssa, laukussa, repussa ja pyöränpolkimissa

Terveystieto

Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen. Kannattaa myös hakea Kelasta maksuton Eu:n eurooppalainen sairasvakuutuskortti (EHIC). Se ei korvaa matkavakuutusta mutta se mahdollistaa matkan aikana tarvitsemallesi hoidolle Kelan suorakorvauksen. Matkustajana saat saman hoidon kuin Viron kansalaiset

Esteetömyys

Virossa on laki, joka säätelee esteetöntä liikkumista. Kaikkiin liikkeisiin ja palveluyrityksiin tulee päästä esteettömästi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, esimerkiksi suojelukohteeksi määritellyssä Tallinnan vanhassa kaupungissa, henkilökunta on avuliasta ja ystävällistä Julkisten liikennevälineiden esteettömyys vaihtelee kaupungeittain. Tallinnassa on useita bussi- ja raitiovaunulinjoja myos matalalla lattialla varustetuin liikennevälinein. Aikataulut ja reitit löydät http://soiduplaan.tallinn.ee/.

Viimeksi päivitetty 25.11.2016
(Lähde: http://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/matkailutietoa-virosta)

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat.
(Lähde: www.visitestonia.com)

--------------------------------
Ylös!