Viron tapahtumakalenteri
Laivoja Helsinki-Tallinna -välillä:
  Eckerö Line     Tallink Silja      Viking Line  teatterijamusiikkimuseotjagalleriat


 


COVID-19
ja Viron-matkailu

Lue lisää,
klikkaa tästä!

 Uutisia Virosta

Vanhempia uutisia TÄÄLTÄ!KATSO TAPAHTUMIA


- ELOKUUSSA

- SYYSKUUSSA

- LOKAKUUSSA

Muutokset mahdollisia...
ja / tai todennäköisiä


Hyvää tietää koronatilanteesta Virossa

Turvavälit, käsien pesu, maskit ja kotona sairastaminen ovat myös Virossa koronataiston keskiössä. Viron ja Tallinnan viimeisimpiin koronaohjeisiin ja -rajoituksiin voit tutustua tarkemmin Visit Tallinnan kotisivuilla.
Lue lisää: www.visittallinn.ee (Sivu aukeaa uuteen ikkunaan)   Heinäkuu 2021

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


Tallinnan kiehtova museokesä
Tallinnan museokesä on kiehtova. Taiteen ystäviä odottavat aikamatkat Flanderin kultakauteen, Espanjan murrosvuosiin ja kimonoiden Japaniin. Elämyksiä on tarjolla myös historiasta, eläimistä ja valokuvataiteesta kiinnostuneille.
Lue lisää TÄÄLTÄ! (Sivu avautuu uuteen ikkunaan)


02. - 31.07.2021 Kaupunkiristeily jokilaiva Signildillä, Tartto, (Emajoella Atlantista vastapäätä)
Keskiviikko–perjantai: 16:00 - 20:00
Lauantai 12:30 - 18:30
Sunnuntai 12:30 - 16:30
Maanantai–tiistai: Suljettu
Ankkurit ylös! Edessä odottaa seikkailu Emajoella jokilaiva Signildillä! Laivamatkustamisessa on romanttinen henki, joka vie takaisin aikaan, kun reissumiehet etsivät uusia maita. Tuhat vuotta sitten myös näillä joilla seilasi viikinkejä lasteineen ja aarteineen, myöhemmin täällä liikkuivat lotjat, puhumattakaan kalastajien veneistä ja huvialuksista, jotka ovat antaneet näille vesille oman erikoisen auransa.
Risteily kestää 1,5 tuntia ja sillä ehtii nähdä kaikki Tarton kauniit näkymät Emajoelta niin yhdeltä että toiselta puolelta kaupunkia! Matkalla on myös opas, joka kertoo Emajoesta ja sen historiasta.
https://estriver.ee/linna-kruiis/


29.08.2021 asti, Lottemaan kesä, Reiu küla, Lottemaa, Tahkuranna, Pärnumaa
Lottemaan kesä, 8h hauskoja elämyksiä koko perheelle Baltian suurimmassa teemapuistossa!
Lottemaa on tarunomainen Keksijäkylä, jossa löytämistä odottaa yli 100 keksintöä, laitetta, peliä ja temaattista rakennelmaa. Seikkailurata, planetaario, liukumäki, näkötorni, labyrintti ja puuhamaa ovat vain muutama esimerkki. Täällä tapaat Lotan, Brunon, Albertin ja muut Lotta-elokuvista, musikaaleista ja kirjoista tutut kylän asukkaat. Seikkailullisen päivän aikana voit nähdä monia hauskoja esityksiä, löytää, keksiä ja pitää hauskaa.
Kuumana päivänä voi polskia merivedessä. Kahviloissa voi ruokailla ja Arturin kaupasta ostaa muistoksi matkamuistoja, leluja ja paljon muuta.
Avoinna 12.6–29.8 päivittäin kello 10–18.
https://www.visitestonia.com/fi/lottemaan-kesa
https://www.piletilevi.ee/fin/liput/kogupere/muusika-ja-teater/lottemaa-suvi-2021-328013/
https://www.facebook.com/Lottemaa


08.08.2021 asti Tarton autoista vapaa rantabulevardi, Tartto
Tarton keskustassa sijaitsevasta Vapauden puistokadusta tulee heinäkuuksi viihtyisä kaupunkitila vapaa-ajan viettoon - Autovapauden puistokatu. Autotie muuttuu kuukauden ajaksi vain jalankulkijoiden ja kevyen liikenteen leikkikentäksi.
Autovapauden puistotien tavoitteena on elävöittää keskustaan, yhdistää paremmin Emajoki ja keskusta, tarjota mukavia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, tukea paikallisia yrittäjiä, tuoda yhteen eri sukupolvet ja vahvistaa yhteisöllisyyden tunnetta.
Toimintaa on sekä lapsille, nuorille, aikuisille että myös iäkkäille ja eri asioista kiinnostuneille.


17. - 25.07.2021, 12:00 - 22:00 Pärnun taideviikko, Pärnu
Pärnun taideviikon teemana on "Elulõng - aja absurd" ("Elämänlanka – ajan absurdius"), minkä vuoksi taideviikolla testataankin elämän absurdiutta, koska vain taide on suurempaa kuin elämä. Taideviikolla järjestetään runsaasti tapahtumia, joihin on yhdistetty visuaaliset taiteet, digitaalinen media, teatteri ja tanssi. Keskustan valloittavat veistokset ja installaatiot, ranta-alueella järjestetään performanceja ja happeningejä. Nauti jännittävästä elokuva- ja yleisöohjelmasta ja astu sisään paikallisiin taidestudioihin ja gallerioihin, jotka avaavat yleisölle ovensa.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-taideviikko
https://www.artweekestonia.ee/
https://www.facebook.com/artweekestonia


20.–24.07.2021 Saarenmaan oopperajuhlat, Kuresaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren historiallisen piispanlinnan pihalla, jonne nimenomaan sitä varten pystytetään 2000-paikkainen oopperatalo.
Saarenmaan oopperapäivillä on vuosien kuluessa esiintynyt tunnettuja ja tunnustettuja teattereita, kuten Moskovan Helikon Opera, Black American Opera Broadwaylta, Unkarin kansallisooppera, Shanghain oopperateatteri Kiinasta sekä monet muut.
Sijaintinsa ja erinomaisen ohjelmansa ansiosta Saarenmaan oopperapäivät ovat eksoottinen festivaali ja pääsystä oopperaan on tullut jopa suuri etuoikeus.
ALKUPERÄISEEN OHJELMAAN ON TULLUT MUUTOKSIA, KATSO LISÄÄ:
https://www.saaremaaopera.com/?fbclid=IwAR0C4-1oWTTxWrU8beMMiLx6AVv_RGF5QrYKHL3EdXZOYaKJgtWdiIf4fTM


22. - 25.07.2021 Haapsalun vanhan musiikin festivaali, Toomkirik, Jaani kirik, Haapsalu
Yhdessä Länsi-Viron kauneimmista lomakaupungeista vuonna 1994 syntynyttä Haapsalun vanhan musiikin festivaalia pidetään yhtenä oman tyylisuuntansa tunnustetuimmista Virossa ja se on herättänyt useiden tunnettujen muusikkojen huomion Euroopassa. Festivaaliprojektit tuovat yhteen virolaismuusikkojen parhaimmiston ja alansa suurimmat mestarit kaikkialta Euroopasta - heidän yhteistyössään halutaan elvyttää vuosisatojen musiikki ja tarjota yleisölle unohtumattomia elämyksiä. Haapsalun 1200-luvulta oleva tuomiokirkko on tähän verraton paikka, konsertteja järjestetään myös Haapsalun Johanneksen kirkossa, kuursaalissa ja muualla.
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-vanhan-musiikin-festivaali
https://www.studiovocale.ee/en/


22. - 25.07.2021 Viljandin Kansanmusiikkifestivaalit, Viljandi
Vuosittain heinäkuussa Viljandin linnanmäillä ja keskustassa järjestettävä kansanmusiikkifestivaali on yhden erityisen, 1990-luvun alussa leviämään alkaneen ajatusmaailman vahvin ilmaisu. Tämä ajatusmaailma arvostaa tapoja, perinteitä ja alueellista identiteettiä yrittäen mukauttaa vuosisatojen ja -tuhansien aikana kerääntyneitä henkisiä arvoja nykyaikaiseen elämään - sitä varten, että perineet eläisivät ja vahvistaisivat näin kansallisia erityispiirteitämme.
Viljandin kansanmusiikkifestivaaleista on vuosien saatossa muodostunut omanlaistensa joukossa yksi Baltian ja Pohjoismaiden suurimmista.
https://www.visitestonia.com/fi/viljandin-kansanmusiikkifestivaalit
https://www.viljandifolk.ee/en


29.07.2021, 18:00 - 19:00 Torstainen Labajalg Kuressaaressa, Kuressaare, Saarenmaa
Torstainen Labajalg on Kuressaaren Raatihuoneen edessä järjestettävä ilmaisten kansantanssikonserttien sarja. Esiintyvät Kuressaaren perinnemusiikin tanssiryhmät ja erilaiset vieraat kaikkialta Saarenmaalta ja kauempaakin. Näinä iltoina kaupunkikuvassa näkyy kansallispukuja ja kuulee kansanmusiikkia. Tutustutaan alueen perinnekulttuuriin, opetetaan tansseja ja kerrotaan tarinoita.
Sateisella säällä tapahtuma järjestetään Kuressaaren kulttuurikeskuksessa.


29. - 31.07.2021, Musiikkifestivaali Sõru Saund, Pärna küla, Sõru sadam
Musiikkifestivaali Sõru Saund - tämä on Ihmisen Parasta Aikaa.
House ja techno, experimental ja hiphop, jazz ja popklassikot - nämä ovat neljä aurinkoista päivää Hiidenmaalla hyvän musiikin ja parhaiden ihmisten ja suurimpien friikkien seurassa.
https://www.visitestonia.com/fi/musiikkifestivaali-soru-saund
https://www.facebook.com/events/218450049759226


29.07 - 01.08.2021 Jõgevatreff, Kuremaa
Tuhannet moottoripyöräilijät ovat vuodesta 1992 lähtien kokoontuneet kesäisin Kuremaalle. Tapahtumapäivien aikana kuullaan joka ilta elävää musiikkia. Torstai- ja perjantaipäivien ohjelman lomassa osallistujat voivat tehdä päiväretkiä erilaisiin mielenkiintoisiin nähtävyyskohteisiin Virossa (järjestäjät jakavat ajo-ohjeita). Lisäksi päivien sisältöön kuuluu kilpailuja, retkiä, saunomista sekä erilaisten ruokien ja oluiden maistelua.
http://www.jogevamc.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/jogevatreff-1


30. - 31.07.2021, 12:00 - 18:00, Muhumaan kahvilapäivä, Liiva küla, Muhun saari
Kahvilapäivä Muhun saarella, jossa muhulaisilla ja kesämuhulaisilla on mahdollisuus muuttaa oma puutarhansa ja kyläaukiot päiväkahviloiksi. Ruoan ja juoman lisäksi monet kotikahvilat tarjoavat myös tunnelmallista kulttuuriohjelmaa, mukavaa seuraa ja unohtumattomia elämyksiä.


30.07 – 01.08.2021 Augustibluus-bluesfestivaali Haapsalussa, Haapsalu
Blues-festivaali muuttaa Haapsalun intiimin musiikin mekaksi. Päivisin järjestetään rautatieasemalla akustisia konsertteja ja eri puolilla kaupunkia työpajoja. Iltaisin linnoituksen päälavalla esiintyy yhtyeitä eri puolilta maailmaa Blues-henkinen yöklubi pitää festivaalivieraat juhlatunnelmassa varhaisille aamutunneille asti.
https://www.augustibluus.ee/esinejad/?fbclid=IwAR0X4OxgULmUydrulDbp4AzBk5YIG7TNxUgCN09xJSrBjusRw2yqsoyUiQY
https://www.facebook.com/augustibluus/?fref=tsja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....
Ylös!

   Elokuu 2021

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


Tallinnan kiehtova museokesä
Tallinnan museokesä on kiehtova. Taiteen ystäviä odottavat aikamatkat Flanderin kultakauteen, Espanjan murrosvuosiin ja kimonoiden Japaniin. Elämyksiä on tarjolla myös historiasta, eläimistä ja valokuvataiteesta kiinnostuneille.
Lue lisää TÄÄLTÄ! (Sivu avautuu uuteen ikkunaan)


01.08.2021 asti Augustibluus-bluesfestivaali Haapsalussa, Haapsalu
Blues-festivaali muuttaa Haapsalun intiimin musiikin mekaksi. Päivisin järjestetään rautatieasemalla akustisia konsertteja ja eri puolilla kaupunkia työpajoja. Iltaisin linnoituksen päälavalla esiintyy yhtyeitä eri puolilta maailmaa Blues-henkinen yöklubi pitää festivaalivieraat juhlatunnelmassa varhaisille aamutunneille asti.
https://www.augustibluus.ee/esinejad/?fbclid=IwAR0X4OxgULmUydrulDbp4AzBk5YIG7TNxUgCN09xJSrBjusRw2yqsoyUiQY
https://www.facebook.com/augustibluus/?fref=ts01.08.2021 asti Jõgevatreff, Kuremaa
Tuhannet moottoripyöräilijät ovat vuodesta 1992 lähtien kokoontuneet kesäisin Kuremaalle. Tapahtumapäivien aikana kuullaan joka ilta elävää musiikkia. Torstai- ja perjantaipäivien ohjelman lomassa osallistujat voivat tehdä päiväretkiä erilaisiin mielenkiintoisiin nähtävyyskohteisiin Virossa (järjestäjät jakavat ajo-ohjeita). Lisäksi päivien sisältöön kuuluu kilpailuja, retkiä, saunomista sekä erilaisten ruokien ja oluiden maistelua.
http://www.jogevamc.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/jogevatreff-1


29.08.2021 asti, Lottemaan kesä, Reiu küla, Lottemaa, Tahkuranna, Pärnumaa
Lottemaan kesä, 8h hauskoja elämyksiä koko perheelle Baltian suurimmassa teemapuistossa!
Lottemaa on tarunomainen Keksijäkylä, jossa löytämistä odottaa yli 100 keksintöä, laitetta, peliä ja temaattista rakennelmaa. Seikkailurata, planetaario, liukumäki, näkötorni, labyrintti ja puuhamaa ovat vain muutama esimerkki. Täällä tapaat Lotan, Brunon, Albertin ja muut Lotta-elokuvista, musikaaleista ja kirjoista tutut kylän asukkaat. Seikkailullisen päivän aikana voit nähdä monia hauskoja esityksiä, löytää, keksiä ja pitää hauskaa.
Kuumana päivänä voi polskia merivedessä. Kahviloissa voi ruokailla ja Arturin kaupasta ostaa muistoksi matkamuistoja, leluja ja paljon muuta.
Avoinna 12.6–29.8 päivittäin kello 10–18.
https://www.visitestonia.com/fi/lottemaan-kesa
https://www.piletilevi.ee/fin/liput/kogupere/muusika-ja-teater/lottemaa-suvi-2021-328013/
https://www.facebook.com/Lottemaa


08.08.2021 asti Tarton autoista vapaa rantabulevardi, Tartto
Tarton keskustassa sijaitsevasta Vapauden puistokadusta tulee heinäkuuksi viihtyisä kaupunkitila vapaa-ajan viettoon - Autovapauden puistokatu. Autotie muuttuu kuukauden ajaksi vain jalankulkijoiden ja kevyen liikenteen leikkikentäksi.
Autovapauden puistotien tavoitteena on elävöittää keskustaan, yhdistää paremmin Emajoki ja keskusta, tarjota mukavia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, tukea paikallisia yrittäjiä, tuoda yhteen eri sukupolvet ja vahvistaa yhteisöllisyyden tunnetta.
Toimintaa on sekä lapsille, nuorille, aikuisille että myös iäkkäille ja eri asioista kiinnostuneille.


01.08.2021 Viljandijärven ympärijuoksu, Viljandi
Viljandin maakunnan urheiluelämän suurtapahtuma ja urheiluelämän jatkuvuuden symboli on vahvistanut paikkansa Viron urheilukalenterissa ja on hyvin suosittu juoksun harrastajien joukossa. Järven ympärijuoksu tarjoaa vaihtelua ja emootioita.
Kautta vuosien on tapahtumaan osallistunut koko Viron juoksueliitti. Kilpailijoiden on kierrettävä reitti järven ympäri valitsemalla itse sopiva tie. Tämä urheilutapahtuma liittyy keväiseen luontoon ja on kilpailu, joka on aina yhtä odotettu.
https://viljandijarvejooks.ee/
https://www.facebook.com/ViljandiJarvejooks/
https://www.visitestonia.com/fi/viljandijarven-ymparijuoksu


01.08.2021, 20:00 - 21:30, Vanemuisen sinfoniaorkesterin kesäkonsertti, Toomemägi-kukkulan Kassitoome–laakso, Tartto
Kaupunkilaisten iloksi on herätetty eloon 1900-luvun alkupuolella suosittu tapa järjestää maksuttomia kesäkonsertteja, jonka ohjelmassa on kunniapaikan saanut klassinen musiikki. Tämän vuoden ulkoilmakonsertin kapellimestarina on Vanemuine-teatterin musiikillinen johtaja ja pääkapellimestari Risto Joost. Konsertti järjestetään kaupungin historiallisessa ytimessä sijaitsevassa luonnonmukaisessa amfiteatterissa – Toomemägi-kukkulan Kassitoome–laaksossa.
https://www.vanemuine.ee/en/repertoire/summer-concert/
https://www.visitestonia.com/fi/vanemuisen-sinfoniaorkesterin-kesakonsertti


02.– 07.08.2021 Tartuff rakkauselokuvafestivaalit Tartossa, Tartto
Tartuff on ainutlaatuinen ulkoelokuvafestivaali, joka järjestetään Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa - Tartossa. Monipuolinen valikoima aiheeseen liittyviä elokuvia ja dokumentteja, jotka käsittelevät rakkauden eri muotoja, esitetään vanhan kaupungin sydämessä. Kaikki elokuvat ovat ilmaisia.
Esityksiin kuuluu myös päivittäisiä esitelmiä ja perheystävällisiä erikoistapahtumia. Tartuff on kasvanut yhdeksi rakastetuimmista kesäfestivaaleista Virossa viihtyisän keskikesäisen tunnelmansa ja Baltian suurimman ulkoilmaelokuvateatterinsa ansiosta.
Tervetuloa Tartuffiin!
https://www.facebook.com/festivaltartuff/
https://tartuff.ee/en/


02. - 07.08.2021, 21:00 - 23:55, Kuressaaren meripäivät, Kuressaare, Saaremaa
Virolaiset tietävät, että Viron meren sydän lyö Saarenmaalla. Kuressaaren meripäivät, jotka järjestetään Kuressaaren rannassa, on Saarenmaan meripäivien päätöstapahtuma. Meripäivillä järjestetään useiden konserttien lisäksi myös käsityötori, urheilukilpailuja, työtupia ym.
Kuressaaren uimaranta ja puisto ovat lapsille mieluisia leikkipaikkoja. Meripäivien ohjelmaan kuuluu Torin lahden lähellä järjestettävät käsityö- ja aarremarkkinat.
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-meripaivat
https://www.merepaevad.ee/


05. - 07.08.2021, Station Narva, Narva, Narva Muuseum
Narvassa järjestetään taas musiikki- ja kaupunkifestivaali Station Narva. Station Narvan musiikkiohjelma tulee ensimmäisen kerran Narvan museoon, joka avaa festivaalivieraille koko talonsa ovet myös yöllä.
Festivaalin musiikkiohjelman sydämenä on Narvan museo ja Narvan historiallinen Hermannin linna. Museoalueelle tulee neljä lavaa: päälava Pohjoispihalla, josta avautuu kaupungin paras näkymä Euroopan unionin itärajalle ja kolme sisälavaa linnoituksen Refectoriumin, Reconditoriumin ja Dormitooriumin saleissa.
Linnoituksen sisäpihasta kahviloineen, baareineen ja katuruokineen tulee festivaalin keskeinen tapaamispaikka
https://stationnarva.ee/en/programm/
https://www.visitestonia.com/fi/station-narva


06.08.2021, 18:00 - 22:00 ja 27.08.2021, 18:00 - 22:00 Järisten viinitilan ja Põdraonun BBQ:n kesäiset grilli-illat, Nõo, Tartumaa
Tunnelmalliset grilli-illat järjestetään tänä kesänä Tartumaalla Järisten viinitilalla!
Ruokalistasta huolehtii Põdraonu BBQ. Kolmen ruokalajin illallisella tarjoamme ruokien seuraksi viinitilan siideriä, viiniä ja mustaherukkalikööriä. Mahdollinen myös vegaanilista. Julkistamme jokaisen illallisen ruokalistan ennen tapahtumaa.
Nauttia voi kitaramusiikista, jota esittää kitaraduo. Katetulle ulkoterassille mahtuu 20-25 henkeä. Paikkamäärä on rajoitettu ja varauksen vahvistaa ennakkomaksu.
Liput:
jaristeveinitalu.com/pood/suvine-grillohtu
https://www.visitestonia.com/fi/jaristen-viinitilan-ja-podraonun-bbqn-kesaiset-grilli-illat#
https://www.facebook.com/events/183859836857485/


06. - 07.08.2021, 11:00 - 23:30, Hyvän ruoan festivaali, Vallikääru, Pärnu
Grillfest järjestetään joka kesäkuu Pärnussa, luonnonkauniin Vallikäärin niityllä. Kahden päivän aikana tarjoaa 300 edustajaa Virosta ja ulkomailta kaikkea hyvää ja parasta. Avoinna on ulkoravintoloita ja kahviloita ja jopa lemmikkieläinravintola. Järjestetään hyvän ruoan markkinat, kansallinen kalastus- ja ruoanvalmistuskilpailu ja lasten riemuna on suuri ja sisällöllinen puuhamaa.
Eri lavoilla esiintyy hyviä artisteja ja musiikkia on jokaiseen makuun. Molemmat festivaalipäivät päättyvät suuren ilotulitukseen. Festivaaliklubeilla järjestetään After Grill -juhlia.
Grillfestille ovat odotettuja kaikki, sisäänpääsy on ilmainen!
https://www.visitestonia.com/fi/hyvan-ruoan-festivaali-grillfest
https://www.eestifestivalid.ee/grillfest-estonia


06. - 07.08.2021, 12:00 - 19:00, Pärnun Kiltapäivät, Pärnu
Kiltapäivät korostavat käsityötaitojen elinvoimaisuutta. Aidolla ja rehdillä käsityöllä tehdään kauppaa Pärnun keskustassa, taitojaan ja tuotoksiaan esittelevät käsityömestarit paikallisista ja kansainvälisistä killoista.
Samaan aikaan järjestetään Tilatori, jossa tilalliset ja pientuottajat tarjoavat kauden elintarvikkeita. Tunnelmaa kohottavat katumuusikot. Järjestetään erilaisia työpajoja niin lapsille kuin aikuisille.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kiltapaivat
https://maarjamagdaleenagild.ee/fin/


06. - 07.08.2021, 12:00 - 20:00, Kuressaaren meripäivien antiikkimarkkinat, Kuressaare, Saaremaa
Markkina-alueesta on tullut Kuressaaren meripäivien erottamaton osa. Meripäivillä on paikallisten tuotteiden ja maukkaiden ruokien lisäksi myös erilliset antiikkimarkkinat. Juuri näille markkinoille tulevat antiikkikauppiaat ja -myyjät kaikkialta Virosta. Markkinoilla myydään hyvin erilaisia esineitä, joihin moniin liittyy myös mielenkiintoisia tarinoita. Jos arvostat hyvin vuosia kestäneitä jännittäviä löytäjä, ovat Kuresaaren meripäivien markkinat juuri se paikka, jonne sinun tulisi mennä.


06. - 07.08.2021, Intsikurmun musiikkifestivaali, Põlva Intsikurmu metsapuisto ja laululava, Põlva
Intsikurmun musiikkifestivaali syntyi Uuden Ajan Festivaalista, joka järjestettiin vuosina 2010-2012 Põlvassa. Uuden Ajan Festivaalilla kävi kolmen vuoden aikana 6000 ihmistä ja festivaalilla esiintyi yli 60 artistia. Tapahtuma oli Etelä-Viron suurin musiikkifestivaali, jonka pohja oli sopiva Intsikurmun musiikkifestivaalin luomiseen
https://www.visitestonia.com/fi/intsikurmun-musiikkifestivaali
https://intsikurmu.com/


06.– 08.08.2021 Viru Folk Käsmussa, Kasmu
Viru Folk on tarjonnut yleisölle kokemuksia pohjoismaisen musiikin perhemusiikkifestivaalina jo tusinan vuoden ajan. Monien Pohjoismaiden kulttuuri on otettu käyttöön keskittyen vuosittain yhteen alueeseen tai ihmisiin. Tällä kertaa, vuonna 2021, itäslaavilaisten kansojen kulttuuri, mukaan lukien musiikki, elokuvateatteri, keittiö, jne. Nähdään elokuun toisena viikonloppuna!
https://www.virufolk.ee/
https://www.facebook.com/ViruFolk/


06.– 08.08.2021 Tarton ruoka- ja viinifestivaalit, Tartto
Tarton ruoka- ja viinifestivaali tarjoaa aitoja virolaisia makuja Etelä-Viron pientuottajilta ja pop-up -ravintoloilta sekä runsaan viinivalikoiman.
Kaikilla voivat ottaa osaa avoimiin maistajaisiin ja saada neuvoja Viron parhailta sommeliereilta. Koko perheen viihdeohjelma, kaupunginosien kotikahvilat, yöpromenadi Emajoen rannalla, lasten alue ja paljon muuta jännittävää lisäävät ruoka- ja viininautintoihin makua.
https://www.maitsevtartu.ee/en/
https://www.facebook.com/toidufestival/


06. - 08.08.2021, 18:00 - 15:00, Pühalepan musiikkifestivaali, Pühalepan kirkko
Hiidenmaalla järjestettävän Pühalepan musiikkifestivaalin keskiössä on sekä vanha musiikki että modernien säveltäjien musiikkiteokset.
Festivaali tarjoaa kolmen päivän aikana monipuolisia ja korkeatasoisia konsertteja ja myös Hiidenmaalta kotoisin olevilla muusikoilla on oma varma paikkansa festivaaliohjelmassa.
Festivaalin pääkonserttipaikkana on Pühalepan kirkko erinomaisella akustiikallaan. Lapsille, jotka muuttuvat konserteissa kärsimättömiksi, on lähellä trampoliini.
https://keremakultuurikoda.ee/en/puhalepa-music-festival/
https://www.visitestonia.com/fi/puhalepan-musiikkifestivaali


06. - 14.08.2021 Birgitta-festivaali, Piritan luostarin rauniot, Kloostri tee 9, Tallinna Pirita
Keskiaikaisen Piritan luostarin raunioiden tumma charmi toimii puitteina modernin musiikkiteatterin laajalle ja runsaalle tarjonnalle.
Birgitta-festivaalin 2021 ohjelma:
Pe 6.8.2021 Puccinin ooppera ”Sisar Angelica” (Suor Angelica) (korvaa esityksen, joka olisi ollut 7.8.2020)
La 7.8.2021 Ivan Vassiljevin baletit (korvaa esityksen, joka olisi ollut 8.8.2020)
Su 8.8.2021 Puccinin ooppera ”Sisar Angelica” (Suor Angelica) (korvaa esityksen, joka olisi ollut 9.8.2020)
Ke 11.8.2021 NoGravityn esitys ”Leonardo” (korvaa esityksen, joka olisi ollut 12.8.2020)
Pe 13.8.2021 Verdin ooppera ”Aida” (korvaa esityksen, joka olisi ollut 14.8.2020) La 14.8.2021 Tšaikovskin ooppera ”Jevgeni Onegin” (korvaa esityksen, joka olisi ollut 15.8.2020)
https://www.filharmoonia.ee/en/birgitta
https://www.visitestonia.com/fi/birgitta-festival-2021


6.–14.08.2021 Avomeripurjehduksen MM-kilpailut, Tallinna
Regattaan osallistuu noin 100 alusta ja 800 purjehtijaa, jotka kisaavat maailmanmestaruudesta kolmessa kilpailukategoriassa. Avomeripurjehduksen MM-kilpailut järjestetään Virossa ensimmäistä kertaa.
https://www.orcworlds2021.com/


07.08.2021 Setomaan kuningaskunnan päivät, Lobotka kylä
Setomaan kuningaskunnan päivä on vuosittainen setukaisten juhlapäivä, jolloin Setomaa julistautuu omaksi kuningaskunnakseen ja sen asukkaat valitsevat itselleen setukaisten kuninkaan eli Pekon sijaisen - ülemsootskan - hallitsemaan asioita maan päällä. Normaalisti kuningaskunnan päivää vietetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, juhlajärjestelyjen keskuksen vaihtaessa vuosittain sijaintiaan. Tämä siitä syystä, että kuningas Pekon tiedetään halunneen, että kuningaskunta ei olisi vain yksi "nulga“ tai kylä, vaan että perinne olisi kaikkien setukaisten yhteinen asia.
https://www.visitestonia.com/fi/setomaan-kuningaskunnan-paiva
https://visitsetomaa.ee/en


07. - 08.08.2021, Ironman Tallinn, Lennusadam, Vabaduse väljak, Tallinna
IRONMAN-suurtapahtuma on osa keskikesäistä triathlonfestivaalia Tallinnassa. Pääkisat järjestetään kahtena peräkkäisenä päivänä. IRONMAN-kilpailu on houkutellut Viroon vuosien saatossa osallistujia noin tuhannesta eri valtiosta kaikkialta maailmasta. Kisaradat kulkevat Tallinnan unohtumattoman Vanhankaupungin ja upean Harjumaan halki. Tallinnan Vanhakaupunki kuuluu muuten Unescon maailmanperintölistalle. IRONMANIN triathlonfestivaalien ohjelmassa on myös IRONKIDS-kisa ja hyvätekeväisyysjuoksusarja. Urheilullinen viikonloppu tarjoaa viihdettä kaikenikäisille urheilun ystäville!
https://www.visitestonia.com/fi/ironman-tallinn


07. - 08.08.2021 Viron ilmailupäivät, Lange kylä, Eesti Lennundusmuuseum
Ilmailun laajin ulkoilmatapahtuma toivottaa kaikki isot ja pienet ilmailun harrastajat tervetulleiksi Viron ilmailumuseon alueelle ja sen yllä olevaan ilmatilaan. Ohjelmassa on laskuvarjohyppyjä, huvilentoja, avoinna on monenlaisia huvituksia: simulaattorit, katapultti, laskuvarjohyppysimulaattori, trampoliinit yms. Ilmailun huipputeknologiaa ja lennokasta ohjelmaa kahden päivän aikana maassa ja ilmassa.
https://www.visitestonia.com/fi/viron-ilmailupaivat
https://www.lennundusmuuseum.ee/en/


07. - 08.08.2021 Supeluse Aastalaat (Supelusen vuosimarkkinat), Pärnu
Kaikki tapahtuu taas! Pärnun legendaariset vuosimarkkinat herättävät 7.8. kaupungin eloon koko päiväksi ja yöksi, viihdyttävät kaikkia ja lähettävät kesän upeasti matkaan.
Pärnussa järjestettiin jo Ruotsin ajalla upeita vuosimarkkinoita, joiden ilmassa saattoi tuntea vaniljantuoksuisen vohvelin henkäyksen, ja joissa pyöri karuselli ja iltahämärässä markkinat muuttuivat suureksi viihdekentäksi.
https://kultuur.parnu.ee/en/node/14695
https://www.visitestonia.com/fi/supeluse-aastalaat-supelusen-vuosimarkkinat


12. - 15.08.2021 Tallinnan vanhankaupungin päivät Tallinnan Raatihuone (Raekoda), Raekoja plats 1, Tallinna
Tallinnan vanhankaupungin päivät ovat toimineet kesän alkamisen merkkinä vuodesta 1982 lähtien. Päivien aikana järjestetään konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä, markkinoita ja paljon muuta mielenkiintoista.
https://vanalinnapaevad.ee/en/


13. - 14.08.2021 Mooste Elohelü, Moosten kartano (Pölvamaalla)
Tämä on Viron ainut kansanmusiikkikäsittelyn festivaali!
Järjestetään henkeäsalpaavia folk-käsittelyjä, hämmästyttävää perinnemusiikkia, uudestisyntymisen takaavia elämyksiä raikkaassa luonnossa historiallisessa kartanokompleksissa keskellä ylentäviä ääniä!
Tapaamisiin Moosten kartanossa!
http://www.moostefolk.ee/english.html


13. - 14.08.2021 Sonic Boom Festival: Takeoff to Infinity, Valgeranna kyla, Pärnun lähellä
Tämän kesän suurin tanssimusiikkifestivaali järjestetään Valgerannassa!
Valgerannasta tulee kahdeksi päiväksi 70 000 neliön kokoinen festivaalialue, jonka kolmella lavalla esiintyy yli 50 artistia:
Camo & Krooked (At), D Block & STe-Fan (Nl), Ran-D (Nl), Sound Bush (Nl), Wilkinson Dj Set Ft. Mc Ad-Apt, Bone (Ee); Digital Mindz (Fi); Dj Rush (Us); High Maintenance & Also (Gb / Nl);, J. Fernandes (Pt); Malua (Nl); Mark Eva (Ee); Mc Renegade (Nl); Mean Teeth (Ee); Merimell (Ee); Myst (Nl); Orion (Fi); Slam (Sct); Tarmo Paluoja (Ee) ja monet muut.
https://www.visitestonia.com/fi/sonic-boom-festival-takeoff-to-infinity


13. - 15.08.2021 Haapsalun kauhu- ja fantasiaelokuvafestivaali (HÕFF), Haapsalu Kultuurikeskus, Haapsalu
HÕFF esittelee virolaiselle ja lähivaltioiden elokuvayleisölle kauhu-, fantasia- ja kulttielokuvia mahdollisimman laajan ja modernin elokuvavalikoiman kautta. Vaikka Viron naapurivaltioissa on useita kauhu- ja fantasiaelokuvia näyttäviä festivaaleja, on HÕFF siltikin ainutlaatuinen festivaali.
HÕFF painottaa laadukasta ohjelmaa – se näyttää maailman tunnetuimpien lajifestivaalien parhaimmistoa ja palkittuja elokuvia, joita ei Viron elokuvateattereissa ole näytetty ja todennäköisesti ne eivät myöskään tule levitykseen.
https://www.facebook.com/hoffestival


13. - 15.08.2021 Elokuun unettomuus (katufestivaali), Pärnu
Elokuun unettomuus 2021 tulee uudella tavalla, uudessa paikassa, yhtä iloisena! Tutkimme kesäistä Pärnua uudella tavalla, koska Pärnu on enemmän kuin vain ranta. Tällä kertaa tarjoamme nautittavaksi jokinäkymiä ja herätämme rannan eloon.
Katufestivaalista on tullut kaupunki- ja luova festivaali, jonka kulkurytmin voit valita itse – joko hitaasti ja luonnosta nauttien tai rytmikkäästi ja jännitystä jakaen. Hyvä musiikki ja seura, ainutlaatuiset maku-. taide- ja kulttuurielämykset kuuluvat tietysti asiaan. Kuten myös valmius hajota tilassa ja ajassa – toimintaa on muuallakin kaupungissa ja festivaali kestää kolme päivää.
https://www.visitestonia.com/fi/augustiunetus-elokuun-unettomuus


14.08.2021, Alutagusen kunnan Kartanokahviloiden päivä

-Illuka küla, Illuka mõisapark
Alutagusen kunnan Kartanokahviloiden päivä Illukan kartanossa
14.08.2021, 10:00 - 13:00

-Mäetaguse alevik, Mäetaguse mõisapark
Alutagusen kunnan Kartanokahviloiden päivä Mäetagusen kartanossa

14.08.2021, 10:00 - 20:00

-Kiikla küla, Kiikla mõisapark
Alutagusen kunnan Kartanokahviloiden päivä Kiiklan kartano
14.08.2021, 13:00 - 15:00

-Iisaku alevik, Iisaku kadunud mõis
Alutagusen kunnan Kartanokahviloiden päivä Iisakussa
14.08.2021, 15:00 - 18:00

-Pagari küla, Pagari mõisapark
Alutagusen kunnan Kartanokahviloiden päivä Pagarissa
14.08.2021, 20:00 - 23:30

Alutagusen Kartanokahviloiden päivä on perinteinen tapahtuma, jonka sekä maakunnan omat ihmiset että kauempaa tulevat vieraat ovat ottaneet hyvin vastaan. Päivä on täynnä mukavaa kulkemista yhdestä kartanokahvilasta toiseen, joissa on hyvä ruoan lisäksi myös jännittävää tekemistä koko perheelle ja kuulee myös musiikkia.
Alutagusen kunnassa on koko päivän ajan avoinna erilaisia kartanokahviloita Illukassa, Kiiklassa, Iisakussa, Mäetagusessa ja Pagarissa. Kahvilat ovat kaikkialla avoinna vähintään 3 tuntia. Varaa mukaan käteistä, koska kahviloissa on myös erilaisia arvontoja, yllätyksiä jne.
https://www.visitestonia.com/fi/alutagusen-kunnan-kartanokahviloiden-paiva


14.08.2021, 12:00 - 23:59, Katuruokafestivaali Haapsalun Maitsete Promenaad (Makujen katu), Haapsalu
Yksi Viron maukkaimmista ja jännittävimmistä katuruokafestivaaleista - Haapsalun Makujen katu tulee taas! Festivaali järjestetään kuten aina vanhassa kaupungissa ja tuoksi päiväksi koko Karja-katu muuttuu makujen kaduksi.
Vieraille tarjoillaan aina tuoreesta ja laadukkaasta raaka-aineesta valmistettuja jännittäviä ruokia. Festivaali on löytänyt paikkansa Haapsalun pikkukaupungissa ja tullut jäädäkseen ja edistääkseen paikallista katuruokakulttuuria.
https://www.visitestonia.com/fi/katuruokafestivaali-maitsete-promenaad-makujen-katu


14. - 15.08.2021 Kuressaaren linnapäivät, Kuressaare, Saaremaa
Kuressaaren linnapäivät yhdistävät suuren määrän historiasta inspiraatiota saaneita näytelmiä, toimintaa ja konsertteja sekä pienille että suurille. Päivillä järjestetään ratsastusturnaus, esitellään sotatapahtumia sekä vanhojen tanssisalien tunnelmaa, muusikot esittävät musiikkia eri aikakausilta ja käsityöläiset esittelevät historiallista ja luonnonläheistä tuotantoaan. Ja paljon muuta opettavaista ja jännittävää!
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-linnapaivat


14. - 15.08.2021, 12:00 - 16:00 Kostipäiv, Setomaa
Odotamme vierailijoita Kostipäivänä Setomaan tilojen pihoille maistelemaan paikallisesta raaka-aineista valmistettuja paikallisia ruokia .
Sõir, suulliim, kikkaseenepiirak ja muut tällaiset tuotteet ovat kahviloissa kunniassa. Seto Külavüün päiväkahviloissa voi varmasti maistella monia muitakin mielenkiintoisia paikallisia ruokia. Jokaisessa kahvilassa on myös oma myyntitiski. Kun vatsa enää ei vedä, voi ostaa mukaan.
Sunnuntaina kahviloissa on peräpütüpäiv, eli tarjotaan kaikkea sitä, mitä on vielä jäljellä.
https://visitsetomaa.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/seto-kulavuu-kostipaiv-eli-setukaisten-kahvilapaiva


15.08.2021, 10:00 - 16:00, Ekofestivaali, Karilatsi küla, Karilatsi Vabaõhumuuseum
Eko-festivaali järjestetään 15.8.2021, ja se on hieno tapahtuma Põlvamaalla. Festivaali tarjoaa mielenkiintoisen ja informatiivisen ohjelman kaikille luonnon ystäville ja kaikille, jotka arvostavat vihreää ajattelua ja elämäntapaa. Ihmiset, jotka järjestävät festivaalin matkoja, työpajoja ja kursseja, sekä perhepäivän messukauppiaat valitaan mieluiten paikallisten, ympäristöystävällisten tuottajien ja pitopalvelujen tarjoajien joukosta, jotka tarjoavat paikallisia, terveellisiä, kausiluonteisia ruokia ja luomutuotemerkkejä.
Järjestäjä: Põlvamaa Kehityskeskus
FB: Ökofestival
Mitä tehdä ja minne mennä Põlvamaalla? Tutustu osoitteeseen www.visitpolva.ee
https://www.visitestonia.com/fi/ekofestivaali-vihreampi-elama


17.- 22.08.2021 Suure-Jaanin musiikkifestivaalit, Suure-Jaani
Etelävirolaisessa Suure-Jaanin kunnassa jo 23. kertaa järjestettävät, erityisesti klassiseen ja virolaiseen musiikkiin keskittyvät päivät huipentuvat juhannuskokon sytyttämiseen ja auringonnousun konserttiin, jonka sävelet kajahtavat 23.6. kello 03 aamuyöstä Hüpassaaren suon ääreltä.
https://www.visitestonia.com/fi/suure-jaanin-musiikkifestivaalit
https://www.facebook.com/suurejaanimuusikafestival/


18. - 21.08.2021 Animist Festival Tallinn, Kunstiakadeemia, Põhja puiestee 7, Tallinna
Keskiviikko–lauantai: 16:00 - 23:00
Animist Tallinn on uusi vuosittainen kansainvälinen animaatiofestivaali, joka tarjoaa yleisölle katsauksen viimeajan parhaista elokuvista, arvostaa animaatiota taidelajina, propagoi luovaa ajattelua ja auttaa levittämään virolaista animaatiota. Vuonna 2021 festivaalin teema on animaatio ja antropologia. Animist tuo vapaassa ilmapiirissä yhteen animaatiosta kiinnostuneet ja elokuvantekijät, luo mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia ja generoida ideoita.
Festivaaleille ovat odotettuja myös perheet ja lapset. Myös lapsille on festivaaliteemaan sopivia elokuvia ja työpajoja
https://www.visitestonia.com/fi/animist-festival-tallinn
https://animistfestival.eu/


19.08.2021 Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä ja Obinitsan kirkkojuhla, Obinitsa küla, Obinitsa kirik
Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä eli kirkastussunnuntai on vuoden tärkein päivä Mokornulgan eli Obinitsan alueen setukaisille.
Kirkastussunnuntain juhlinta alkaa jo päivää aiemmin iltajumalanpalveluksella sekä ristikulkueella Obinitsan järvelle.
19. elokuuta eli Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä alkaa aamujumalanpalveluksella Obinitsan kirkossa, mitä seuraa ruokailu menehtyneiden omaisten kanssa heidän haudoillaan.
Iltapäivällä Obinitsan ystävät ovat odotettuja nauttimaan setukaisten tanssista ja leelosta. Myöhemmin kyläkeskuksessa järjestetään kyläjuhla.
Pyydämme vieraita tulemaan pieninä ryhminä ja kunnioittamaan paikallisia tapoja.
Lisätietoja: www.visitsetomaa.ee
https://www.visitestonia.com/fi/herramme-jeesuksen-kristuksen-kirkastumisen-juhlapaiva-obinitsassa


20.08.2021 Viron uudelleen itsenäistymisen 30-vuotisjuhlapäivä


20.08.2021 Valtakunnalliset yölaulujuhlat Vaba Eesti, Tallinnan laulukenttä (ja muut konserttipaikat ympäri Viroa)
20. elokuuta juhlitaan Viron uudelleenitsenäistymisen 30-vuotispäivää historialliselle tapahtumalle sopivalla ja virolaisille ominaisella tavalla – laulamalla yhdessä Tallinnan laulukentällä. Yhdessä lauletaan ikivihreitä sekä tietenkin niitä kappaleita, joiden avulla Viro lauloi itsensä vapaaksi.
Lisätietoja: 30aastat.ee


20.08.2021 Valkosipulifestivaali (Küüslaugu Festival), Kuremaa alevik
10. valkosipulifestivaali järjestetään tänä vuonna Kuremaalla, Jõgevan maakunnassa.
Markkinoilla myydään virolaista käsityötä ja ruokaa. Tietysti olemassa on myös erilaisia valkosipuliaiheisia tuotteita. Päivän ohjelmaan kuuluvat myös laaja kulttuuriohjelma ja työpajat.
Tekemistä pitäisi riittää sekä pienille että suurille, sekä äideille että isille, sekä isoäideille että isoisille! https://www.visitestonia.com/fi/valkosipulifestivaali-kuuslaugu-festival


20.08.2021 Elektronisen musiikin trio "WhoMadeWho" Noblessnerin valimolla, Tallinna Kokeellisen elektronisen musiikin trio WhoMadeWhotuo oman ilmiömäisen live-DJ-settinsä ensimmäistä kertaa Tallinnaan. Legendaarisen hulluista esiintymisistään tunnetun WhoMadeWhon hybridi-DJ-setti yhdistää rummut, kosketinsoittimet ja laulun luoden Noblessnerin valimolla tapahtuman, jossa on ainutlaatuinen tunnelma. Indien, rockin, diskon, funkin, popmusiikin ja teknon yhdistäminen on luonut täysin erityisen, tunnistettavan äänimaailman, jota on vaikea kuvailla mutta helppo kuunnella.
https://www.visitestonia.com/fi/elektronisen-musiikin-trio-whomadewho-noblessnerin-valimolla


20.–21.08.2021 Simple Session, Tallinna
Pienestä paikallisesta hengailukokoontumisesta alkunsa saanut Simple Session on tätä nykyä yksi maailman merkittävimmistä BMX- ja rullalautailukilpailuista.
https://2021.session.ee/


20. - 22.08.2021 Valkoisen Daamin Aika, Haapsalu
Valkoisen Daamin Aika on jo kolme vuosikymmentä ollut yksi Haapsalun kesän tärkeimmistä tapahtumista. Haapsalun vanhakaupunki muuttuu elokuista täyskuuta lähimpänä olevana viikonloppuna markkina-alueeksi, ja värikäs kulttuuriohjelma kestää aamusta iltaan. Pimeyden laskeuduttua piispanlinnassa esitetään Valkoisen Daamin ulkoilmaesityksiä.
Kesäesitys "100 Valkoista Daamia" on omistettu Viron tasavallan 100-vuotispäivälle. Useiden aina vuodesta 1979 esitettyjen aiempien Valkoisen Daamin lavastuksien tapaan on myös tämän tarinan päähenkilönä nuori virolaistyttö Maila, joka kohtaa tuomioherran. Maila uskoo sen lisäksi, että rakastaa voi säätyyn katsomatta sitä, jota sydän haluaa, vapauteen - kyläläisten varoituksista huolimatta hän astuu taistelijan luonteellaan hiippakuntaa vastaan yrittäen tuoda tuon aikaiseen yhteiskuntaan positiivista muutosta. Näytelmän kirjoittaja Piret Jaaks, ohjaaja Siim Tõniste, musiikki Peeter Rebane.
https://www.visitestonia.com/fi/valkoisen-daamin-aika
http://www.valgedaam.ee/pages/eng/legend.php?lang=EN


20. - 22.08.2021 Kansainväliset viikinkimarkkinat Salmen rantapuistossa, Saaremaa
Viron ensimmäiset ja ainoat viikinkimarkkinat, joissa voi kolmen päivän aikana nähdä viikinkien perinteisiä käsityötapoja, itsepuolustuslajeja ja muita esityksiä. Tapahtumassa järjestetään suuret käsityömarkkinat ja suuressa viikinkikylässä on satoja aidoissa asuissa olevia hahmoja.
Viikinkimarkkinat järjestetään juuri Salmessa, koska sieltä löydettiin vuosina 2008-2010 kaksi vanhaa laivaa, jotka osoittautuivat vanhimmiksi Virosta löydetyiksi hylyiksi.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvaliset-viikinkimarkkinat-salmen-rantapuistossa


20. - 22.08.2021 RuhnuRahu, Ruhnun kylä, Ruhnu saari
RuhnuRahu on Viron pienin kulttuurifestivaali, joka yhdistää musiikin, taiteen, elokuvan, teatterin, luonnon ja hyvän seuran kesän päätökseksi.
Festivaaliohjelmaan kuuluu elokuvia, hienoja muusikkoja ja levynsoittajia, paikallista ruokaa ja kaukaista kahvia, talkoot saaren hyväksi, ajeluja vanhalla "Runbjarn"-laivalla, luonto- ja kulttuurikävelyjä, lasten työpajoja, keskusteluja ja muuta inspiroivaa, jota ei löydy muualta.
https://www.facebook.com/Eesti-v%C3%A4ikseim-festival-RuhnuRahu-20-22-august-2021-1591874277755299/?fref=ts
https://www.visitestonia.com/fi/ruhnurahu


21.08.2021, 12:00 - 15:00, Ruokamarkkinat "Narvan maut", Narva
Toukokuun viimeisenä lauantaina Narvan jokipromenadilla järjestetään vuoden maukkaimmat markkinat, joissa Narvan ja Narva-Jõesuun parhaat ravintolat ja kahvilat tarjoavat makupalojaan. Maistiaismahdollisuuden tarjoavat markkinat ja niihin osallistuvat ravitsemusliikkeet tarjoavat vuosittain uuden ja monipuolisen ruokavalikoiman. Jokipromenadilla järjestetään Narvan makujen kanssa samana päivänä myös kesäkauden juhlalliset avajaiset. Vierailla ei ole aikaa ikävystyä. Konsertti Dahlbergin lavalla, arvonta, huveja lapsille - kaikki tämä tapahtuu jokipromenadilla. Vietä ytimekäs päivä perheen tai ystävien kanssa ja osallistu Narvan makuelämyksiin!
https://www.visitestonia.com/fi/ruokamarkkinat-narvan-maut


21.08.2021, 22:00 - 23:00, Narvan yritysjuoksu, Narva, Joaoru rannahoone
Narvan juoksusarjaan voivat osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneita urheilusta ja liikuntaharrastuksesta. Juoksusarjan etapit järjestetään Narvassa ja Narva-Jõesuussa. Kisoja järjestetään sekä viikonloppuisin että arkipäivinä, riippuen etapista. Osallistua voi sekä juosten (myös ilman ajanottoa), sauvakävellen tai kävellen. Jokaisella etapilla on lasten juoksut 300-1000m matkoilla, joissa jokainen osallistuja saa maalissa makean palkinnon.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-juoksusarja


21. - 22.08.2021 Peipsin ruokakatu 175 km, Mustvee, Peipsin rannikko
"II Peipsin ruokakatu 175 km" järjestetään 22–23.8 Vasknarvasta Saaboldaan ja sen puitteissa on 175 km matkalla avoinna pop-up -ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia ja juomia Peipsimaan puhtaista raaka-aineista sekä uudemmalla että vanhemmalla tavalla. On sekä paikallisten yhteisöjen ravintoloita että vierasravintoloita kaikkialta Virosta, jotka panevat ideansa paikallisesta raaka-aineesta pöytään.
Peipsin ruoka on kaikkea sitä, mitä alueella kasvatetaan, mitä järvi, metsät, pellot, rämeet ja suot antavat. Monipuolinen ja erilaiset kulttuurit huomioiva, perinteinen ja samalla myös uusi. Pääasialliseksi arvoksi ovat paikalliset ihmiset, jotka tuovat arvokkaan ruoan pöytään.
https://www.visitestonia.com/fi/peipsin-ruokakatu-175-km


22.08.2021, 09:00 - 17:00, Tarton rullaluistelumaraton (42/21/10 km)
22.08.2021, 10:00, Tarton rullaluistelumaratonin lasten matkat
Skandinavian ja Baltian suurimmassa rullaluistelutapahtumassa urheilun ystäviä odottavat maraton- ja puolimaratonradat sekä 10 km matka. Perheen pienemmille on erilliset lasten kisat. Halukkaat voivat luistella maratonin myös virtuaalisesti. Lisätietoja osallistumisesta ja rekisteröinnistä löytyy kotisivuilta: https://www.tartumaraton.ee/


23.–31.08.2021 Jazzkaar, Tallinna
Jazzkaar on Baltian suurin jazztapahtuma. Mielenkiintoisesta ja ainutlaatuisesta tarjonnastaan tunnetun tapahtuman järjestäjät yllättävät aina ja tuovat Tallinnaan toinen toistaan merkittävämpiä jazzartisteja. https://jazzkaar.ee/en/programme/


25. - 27.08.2021, 10:00 - 18:00 sTARTUp Day, Eesti Rahva Muuseum, Tartto sTARTUp Day on Baltian suurin yritysfestivaali, joka tuo yhteen yli 4000 osallistujaa juhlistamaan yrittäjyyttä fiksussa kaupungissa, Tartossa. sTARTUp Day 2021 järjestetään upealla uudella tavalla, jossa jokainen löytää itselleen erikoistuneen päivän - täynnä inspiroivia lavaohjelmia, käytännöllisiä seminaareja, interaktiivisen demoalueen, legendaarisia sivutapahtumia, lukemattomia mahdollisuuksia luoda uusia kontakteja ja paljon muuta jännittävää.
Tapaamiseen Tartossa tai verkossa 27–29.08.2021!
https://www.visitestonia.com/fi/startup-day


27.08.2021, 18:00 - 22:00, Järisten viinitilan ja Põdraonun BBQ:n kesäiset grilli-illat, Nõo, Tartumaa
Tunnelmalliset grilli-illat järjestetään tänä kesänä Tartumaalla Järisten viinitilalla!
Ruokalistasta huolehtii Põdraonu BBQ. Kolmen ruokalajin illallisella tarjoamme ruokien seuraksi viinitilan siideriä, viiniä ja mustaherukkalikööriä. Mahdollinen myös vegaanilista. Julkistamme jokaisen illallisen ruokalistan ennen tapahtumaa.
Nauttia voi kitaramusiikista, jota esittää kitaraduo. Katetulle ulkoterassille mahtuu 20-25 henkeä. Paikkamäärä on rajoitettu ja varauksen vahvistaa ennakkomaksu.
Liput:
jaristeveinitalu.com/pood/suvine-grillohtu
https://www.visitestonia.com/fi/jaristen-viinitilan-ja-podraonun-bbqn-kesaiset-grilli-illat#
https://www.facebook.com/events/183859836857485/


27. - 28.08.2021, 16:00 - 23:59 Aparaaditehasin festivaali, Tartto
(Huom! Nettisivuilla https://www.aparaaditehas.ee/uritused/aparaaditehase-festival-3 tapahtuman ajankohaksi sanotaan 26-29-8-2021)
Aparaaditehasin festivaali Tartossa yhdistää kulttuuritehtaan parhaat palat. Avointen ovien päivä tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa talon kulissien taakse, kahtena iltana voi osallistua konsertti- ja yökerho-ohjelmaan, järjestetään Müürilillen kirpputori ja paljon muuta jännittävää.
https://www.visitestonia.com/fi/aparaaditehasin-festivaali


27 - 29.08.2021, Viljandin hansapäivät, Viljandi
Viljandi on nuorekasta elämäniloa pursuava muinainen kaupunki. Jos Viljandia voidaan nykyään kutsua innovatiivisten yritystensä vuoksi Viron vientipääkaupungiksi, niin keskiajalla siellä kävi vilkas elämä kaupungin halki kulkeneen kauppareitin vuoksi. Tämän Viljandin kulta-ajan muistoksi järjestetään kaupungissa vuosittain hansapäivät. Alkukesästä tämä pikkukaupunki pukeutuu keskiaikaiseen asuun ja muistelee, miten hansaliiton jäsenyys toi kaupunkiin rikkautta ja lennokkaita ideoita.
Viljandi on hansakaupunkien liiton jäsen myös nykyään.
http://hansa.viljandi.ee/
https://www.facebook.com/Viljandilinn/


28.08.2021, 10:00 - 21:00 Kallasten kala- ja sipulimarkkinat, Kallaste (Peipsin rannalla)
Kallasten kala- ja sipulimarkkinoista on tullut yksi Peipsin rannan suurimmista perinteisistä kesän päätöstapahtumista. Joka vuosi elokuun viimeisenä viikonloppuna Kallasteelle matkustaa ihmisiä kaikkialta Virosta ja naapurimaista. Myyjät ovat tuoneet markkinoille erilaisia tuotteita, joista kuuluisin on kuitenkin Peipsin sipuli.
Markkinoilla on myynnin lisäksi myös monipuolinen kulttuuriohjelma. Tarjolla on mahdollisuus osallistua käsityötupiin sekä aitoa kalasoppaa, joiden lisäksi järjestetään veneajeluja Peipsillä sekä lasten esityksiä.
https://www.visitestonia.com/fi/kallasten-kala-ja-sipulimarkkinat
https://www.sibulatee.ee/en/


28.08.2021 Muinaistulien yö, eri rannoilla ympäri Viroa
Tallinnassa on lähes 50 kilometriä rantaviivaa, johon kuuluu myös kauniita kävelykatuja, uimarantoja ja useita venesatamia. Hyvällä säällä niistä näkee Muinaistulien yönä sytytettävät kokot – maalauksellisesta auringonlaskusta puhumattakaan! Useilla rannikkoalueilla kokkojen ympärille järjestetään myös erikoistapahtumia: esimerkiksi Kakumäessä esiintyy Curly Strings ja Havenissa 2 Quick Start, Shanon ja Smilers. Seuraa mainontaa!
Lisätietoja: muinastuled.ee


28.08.2021, 10:30 - 17:00 Lüübnitsan sipuli- ja kalamarkkinat, Lüübnitsa ( Setomaalla )
Kesäiset Setomaan sadot – kala ja vihannekset – ovat valmiita myyntiin. Kunnia-asemassa ovat sipuli- ja valkosipuliletit. Vierailijat voivat ostaa mukaan käsitöitä ja osallistua ruoka- ja valokuvauskursseille. Lapsien on jännittävää seurata, kuinka miehet vuolevat puuta ja olla vaikka sepän oppipoikana.
https://www.visitestonia.com/fi/luubnitsan-sipuli-ja-kalamarkkinat


28.08.2021, 18:00 - 19:00 Mõmmin lasten juoksut, Rakvere
28.08.2021, 21:30 Viron yöjuoksu, Rakvere
Viron yöjuoksu on erityisin juoksutapahtuma Baltiassa. Juoksujuhla, jossa ensimmäisellä sijalla on aina elämys juoksusta ja liikkumisesta, ei tulos.
Sarjan tavoitteena on edistää Virumaan alueella säännöllistä liikkumista ja tarjota siihen motivoivia mahdollisuuksia.
Jokaiseen tapahtumaan voi rekisteröityä sekä erikseen että sarjan osana.
https://www.visitestonia.com/fi/viking-linen-viron-yojuoksu
https://xn--jooks-iuaa.ee/en


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....
Ylös!

   Syyskuu 2021

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


4 01. - 30.09.2021, 08:00 - 22:00 Tallinnan maratonin virtuaalijuoksu
Tallinnan maraton on Viron suurin kansainvälinen urheilutapahtuma. Tuhansia juoksun ystäviä ja kuntourheilijoita yhdistävän Tallinnan maratonin ohjelmaan kuuluu klassinen maratonjuoksu (42,2 km), puolimaraton (21,1 km), 10 kilometrin pituinen Rimi Sügisjooks ja 5 kilometrin matka. Pienimmille on lasten juoksut. Tapahtuma on yleisölle ilmainen, osallistujien rekisteröinti ja hinnat löytyvät tästä. Yhtä aikaa tavallisen suurtapahtuman kanssa järjestetään 1.-30. syyskuuta Tallinnan maratonin virtuaalijuoksu, jossa voi osallistua itse valitsemaansa matkaan itselle sopivaan aikaan mistä tahansa maailmankolkasta. Viron suurimman virtuaalisen urheilutapahtuman ohjelmassa on perusmatkojen lisäksi myös yhdistelmämaraton, joka sopii kaikille. Kokonaispitkä maratonmatka tulee syyskuun aikana suorittaa joko juosten tai kävellen osissa kunnes tarvittavat kilometrit ovat täynnä.
https://www.jooks.ee/en/tallinna-maraton/tallinna-maraton
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-maraton


02.–12.09.2021 Narvan oopperapäivät, Narva
Narvan oopperapäivien tapahtumia järjestetään historiallisessa Narvan Kreenholmin alueella, näissä paikoissa voi kokea kamarimaisempia esityksiä. Narvan oopperapäivien ohjelmaan kuuluu suurteosten maailman ensiesityksiä, koko perheen tapahtumia, tanssiteatteria, eri taidelajien yhdistämisellä syntynyttä teatteria.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-oopperapaivat-contempart
https://www.facebook.com/events/323134636135602/?ref=newsfeed


02.–12.09.2021 Saarenmaan ruokafestivaalit, Saarenmaa
Syyskuussa keskikesä on ohi, mutta Saarenmaa hymyilee kaikille edelleen kauniisti ja kutsuvasti. Saarenmaan ruokafestivaali tarjoaa 11 vuorokautta kestävän jännittävän ohjelman, josta voi sanoa vain seuraavaa: myös ruoalla on hyvästä syöjästä hyvä mieli.
Ohjelmassa on kaikille jotain: Saarenmaan Ravintolaviikko, Kakkukonsertti, Suuri Markkinapäivä, seurantalot kutsuvat Kylään kylään, erikoisillalliset Sika säkissä ja Ankeriaskeittoillallinen, Kuressaaren Katupiknik, Lasten Ravintola ja paljon muuta.
Tule saarille!
https://www.facebook.com/saaremaatoidufestival
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-ruokafestivaali


03. - 04.09.2021 Tallinn Coffee Festival, Tallinna Kultuurikatel
Perjantai 11:00 - 19:00
Lauantai 11:00 - 18:00
Festivaalin tavoitteena on kahvikulttuurin kehittäminen, kahvimaailman esittely sekä alansa ammattilaisille että kahvin ystäville.
Tutustu useisiin kahvilajeihin, kahvin valmistustapoihin ja -laitteisiin, nauti musiikista ja tunnelmallisesta ohjelmasta.
Alan ammattilaisille tarjotaan kilpailuja ja alan huippujen esiintymisiä seminaareissa, lauantaina on jännittävää toimintaa lapsille.
Kahvin lisäksi tarjotaan myös teetä, chaita, kaakaota jne. Edustettuina ovat sekä maailmankuulut tuotemerkit että paikalliset paahtimot, avoinna on pop-up -kahviloita. Yhdessä pannussa sekoittuvat paikalliset paahtajat, kahvilat, maahantuojat, kahvin ystävät.
https://www.visitestonia.com/fi/tallinn-coffee-festival
https://tallinncoffeefestival.ee/?lang=en


04.09.2021 Saarenmaan suuri markkinapäivä , Saarenmaa
Suurena markkinapäivänä tulee Kuressaaren keskustaan tuotteitaan myymään "Saarenmaan aito tuote" ("Saaremaa Ehtne Toode") -merkin saaneet, suuret ja pienet viljelijät, ruoan tuottajat ja käsityöläiset. Yhteistyössä viljelijöiden kanssa järjestetään koko perheelle suunnattuja aktiivisia aktiviteetteja - paikalla on maatilan eläimiä, tuulen pitää hyvänä harmonikan soittaja, lapsia ilostuttaa leikkiminen olkialueella tai ratsastaminen ponilla.
Suurena markkinapäivänä on erinomainen mahdollisuus keskustella suoraan tuottajien kanssa ja ostaa kassit täyteen aitoja saarenmaalaisia tuotteita.
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-suuri-markkinapaiva


04.09.2021 - 23.04.2022 Baletti lapsille "Tilda ja pölyenkeli", Teater Vanemuine, pieni rakennus, Tartto
Liput 16,80 - 21€
9-vuotiaan Tildan ja hänen pienen pölyisen ystävänsä seikkailut!
Andrus Kivirähk on tällä hetkellä ehdottomasti eräs Viron arvostetuimpia lastenkirjailijoita. “Tilda ja pölyenkeli“ kertoo 9-vuotiaan Tildan ja hänen pölystä koostuvan ystävänsä seikkailuista, ja nyt tästä kauniisti kuvitetusta kirjasta on tehty lapsille tarkoitettu baletti. Tätä todella kannattaa tulla katsomaan!
Tildan isä on kuollut, eikä äidillä ole aikaa eikä haluaakaan tehdä yhdessä jotain hauskaa. Niinpä ullakon tomusta syntyykin taianomainen pikkuolento, joka lennähtää ikkunasta Tildan huoneeseen. Toisinaan kaikkien murheiden keskellä unohdamme sen, mikä on oikeasti tärkeää. Pöly ja pienet pölyenkelit ovat aina olleet olemassa ja muistavat aivan kaiken!
Ensi-ilta 24.10.2020 Vanemuine-teatterin pienessä talossa. Huomio! Rajoitetty näkymä 2-4 rivissä pienen talon sivuparveekkella.
Esitysajat ym ja linkki lipunostoon:
https://www.visitestonia.com/fi/baletti-lapsille-tilda-ja-polyenkeli
https://www.vanemuine.ee/en/repertoire/tilda-and-the-dust-angel/


04.09.2021, 18:00 - 23:00 Kuressaaren katupiknik, Kuressaare, Saaremaa
Tule nauttimaan Kuressaaren katupiknikistä!
Kuressaaren Lossi-katu peittyy piknikpöytiin vain kerran vuodessa. Ihmiset nauttivat mukaan ottamiaan ruokia ja juomia ja tanssivat tanssimusiikin tahtiin. Jos Sinulla ei ole piknikvarusteita, niin kadun varrella olevat kahvilat ovat valmiina palvelemaan piknikillä olevia.
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-katupiknik


04. - 05.09.2021 Jüri Jaansonin Kahden Sillan Juoksu, Pärnu
Soutulegendan Jüri Jaansonin mukaan nimetty Kahden Sillan juoksu on todennäköisesti Pärnun tunnetuimpia urheilutapahtumia. Vuodesta 2001 lähtien urheilun ystävät kokoontuvat syyskuun alussa Pärnuun. Pärnun jokirantoja pitkin kulkevan, Jaansonin mukaan nimetyn noin 10 km radan voi sekä kävellä että juosta.
Tapahtumia riittää koko perheelle. Ohjelmassa on juoksu, kävely ja sauvakävely, lasten matkat ja urheilutori.
https://www.2silda.ee/en/two-bridges-race/
https://www.visitestonia.com/fi/juri-jaansonin-kahden-sillan-juoksu


06. - 12.09.2021 Virolaisen teatterin festivaali Draama, Tartto
Virolaisen teatterin festivaali Draama on kuraattorifestivaali, jonka pääohjelmistossa on virolaisen teatterin parhaat ja kiinnostavimmat esitykset. Festivaalien pääohjelman, jonka aihe selviää toukokuussa, lisäksi tarjolla on myös jännittävä sivuohjelma, musiikkitapahtumia ja mukavia keskusteluiltoja ja ajanviettoa festivaalikerhossa.
Virolaisen teatterin festivaali Draama järjestetään eri paikoissa Tarton kaupungissa, saat tarkempia tietoja festivaalin kotisivuilta: http://www.draama.ee/en


10. - 12.09.2021, 17:00 - 16:00 Tallinnan maraton, Tallinna
Tallinnan maraton on Viron suurin kansainvälinen urheilutapahtuma. Tuhansia juoksun ystäviä ja kuntourheilijoita yhdistävän Tallinnan maratonin ohjelmaan kuuluu klassinen maratonjuoksu (42,2 km), puolimaraton (21,1 km), 10 kilometrin pituinen Rimi Sügisjooks ja 5 kilometrin matka. Pienimmille on lasten juoksut. Tapahtuma on yleisölle ilmainen, osallistujien rekisteröinti ja hinnat löytyvät tästä. Yhtä aikaa tavallisen suurtapahtuman kanssa järjestetään 1.-30. syyskuuta Tallinnan maratonin virtuaalijuoksu, jossa voi osallistua itse valitsemaansa matkaan itselle sopivaan aikaan mistä tahansa maailmankolkasta. Viron suurimman virtuaalisen urheilutapahtuman ohjelmassa on perusmatkojen lisäksi myös yhdistelmämaraton, joka sopii kaikille. Kokonaispitkä maratonmatka tulee syyskuun aikana suorittaa joko juosten tai kävellen osissa kunnes tarvittavat kilometrit ovat täynnä.
https://www.jooks.ee/en/tallinna-maraton/tallinna-maraton
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-maraton


10.–12.09.2021 Haapsalun nostalgiapäivät, Haapsalu
Me kutsumme nostalgiaa vain menneisyydeksi. Emme aseta eturiviin punalippujen heiluttamista tai poliittisia mielipiteitä. Sille ei voi mitään, että myös tuo aika kuuluu menneisyyteen. Tärkeämpää monille on ensimmäinen koulupäivä, ensimmäinen rakkaus, ensimmäinen auto ja monet muut asiat, joita muistella.
Nostalgiapäivät Haapsalussa eroavat muista ennen kaikkea siinä, että tapahtuma kestää kolme päivää kaikkialla kaupungissa. Pääpäivänä on aina ollut lauantai, jolloin järjestetään vanhojen autojen kulkue, jota seuraavat näyttelyt, taiteilijoiden ystäväkansojen konsertti ja kirpputori.
Haapsalussa kesä kestää kauemmin!
https://www.facebook.com/nostalgiapaevad/
https://www.visitestonia.com/fi/nostalgiapaivat


11.09.2021 Sipulitien puhvettipäivä Peipsin rantakylissä
Kotikahviloiden perinteestä on viime vuosina tullut Virossa hyvin arvostettu. Myöskään Peipsi ja Sipulitie eivät jää tästä ilman. Paikallisten upeat kodit avaavat syyskuun keskellä porttinsa ja ovensa ja kahviloissa pääsee maistelemaan parhaita polvesta polveen annettuja reseptejä.


12. - 19.09.2021 Tarton pyörämaraton
12.09.2021, 11:00 - 17:00 Tarton viestipyörämaraton, Otepää, Tehvandi Spordikeskus
18.09.2021, 10:00 Tarton pyörämaratonin lasten tapahtumat - TILLUsõit ja MINImaraton, Tartu, Tähtvere Spordipark
19.09.2021, 10:00 - 18:30 Tarton pyörämaraton (89/40/21 km), Otepää, Tehvandi Spordikeskuse Staadion
19.09.2021, 12:30 - 18:30 Tarton pyörämaraton - loppu ja palkinnonjako, Uderna küla, Tartumaa Tervisespordikeskus
Maailmassa kolmanneksi suurin maastopyörämaraton tarjoaa osallistumisen riemua useille ikäryhmille ja eritasoisille pyöräilijöille - yhteensä maratoniin osallistuu tuhansia pyöräilijöitä. Päämatkat pituuksiltaan 89, 40 ja 21 km vievät kilpailijat kaupungin melusta kauemmaksi, Etelä-Viron vaihteleviin maastoihin. Viikkoa ennen päätapahtumaa järjestetään joukkueiden Tarton viestipyörämaraton. Perheen pienimpiä odottavat lasten pyöräilyt.
Halukkaat voivat pyöräillä maratonin myös virtuaalisesti.
Lisätietoja osallistumisesta ja rekisteröinnistä löytyy kotisivuilta: https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-pyoramaraton


18.09.2021, 10:00 - 15:00, Kreenholmin juoksu, Narva, Kreenholmi territoorium
Narvan juoksusarjaan voivat osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneita urheilusta ja liikuntaharrastuksesta. Juoksusarjan etapit järjestetään Narvassa ja Narva-Jõesuussa. Kisoja järjestetään sekä viikonloppuisin että arkipäivinä, riippuen etapista. Osallistua voi sekä juosten (myös ilman ajanottoa), sauvakävellen tai kävellen. Jokaisella etapilla on lasten juoksut 300-1000m matkoilla, joissa jokainen osallistuja saa maalissa makean palkinnon.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-juoksusarja


18.09.2021, 10:00 - 16:00 Veetka Ultra, Antsla vald, Karulan kansallispuisto (Otepään eteläpuolella)
Veetka Ultra on elämysjuoksu Karulan kansallispuiston villissä luonnossa halki Viron yhden luonnonkauneimman alueen kaikkien ominaismaastotyyppien - erittäin kauniit metsäjärvet, suoalueet ja aarniometsät. Juoksijat voivat laittaa itsensä testiin 50, 35 ja 15 kilometrin pituisilla radoilla. Radat sopivat sekä todellisille kilpaurheilijoille että harrastelijoille - jokainen voi valita itsellen sopivan vauhdin.
https://www.visitestonia.com/fi/veetka-ultra


18.09.2021, 10:00 - 18:00 Suuri Paunveren näyttely ja markkinat, Palamuse (Jögevan maakunnassa, Tarton pohjoispuolella)
Perinteiset Paunveren markkinat tarjoavat kaikkea aina ruoasta ja kasveista käsitöihin ja vaatteisiin. Usealla lavalla on kulttuuriohjelmaa, grillauskilpailu, eläinnäyttelyjä ja lapsille erilaista toimintaa. Näyttelyssä valitaan ainutlaatuisimmat/suurimmat puutarhatuotteet ja kaikkien naamioituneiden vierailijoiden kesken arvotaan palkintoja.
Kiinnostuneet voivat nauttia Palamusen ja Vooremaan näkymistä helikopterin ikkunasta.
* Avoinna Palamusen O. Lutsin pitäjänkoulun museo, Palamusen kirkko, Palamusen apteekki, Palamusen vesimylly ja Jõgevamaan matkailuneuvonta.
https://www.visitestonia.com/fi/suuri-paunveren-nayttely-ja-markkinat


20.–26.09.2021 Tallinnan designyön festivaali, Põhjala tehas, Tallinna
Tallinnan Design-yö -festivaali esittelee Viron ja muiden maiden suunnittelijoiden saavutuksia ja käynnistää keskusteluja designin roolista nyky-yhteiskunnassa.
Tällä kertaa tapahtuman keskiössä on Koplin niemimaalla sijaitseva Põhjalan tehdas. Vuosittaisen festivaalin ohjelman muodostavat seminaarit, näyttelyt, kilpailut, opettavaiset luennot ja työpajat. Tavallisesti festivaaliohjelmaan kuuluvat erilaiset keskustelupajat kuten Mina olen Disainer ja Pecha Kucha -ilta, jossa esiintyy tunnettuja virolaisia suunnittelijoita.
Festivaaleille on luotu myös lasten ohjelma, joka keskittyy luomaan tilanteita vapaaseen leikkiin.
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-design-yo-festivaali
http://www.tallinndesignfestival.com/en


24.– 25.09.2021 Pärnun valofestivaali "Öövalgel" ("Yön valossa"), Pärnu
Valofestivaali "Öövalgel" on ainutlaatuisista visuaalisista lavastuksista ja valoinstallaatioista koostuva tapahtuma. Festivaali tuo yleisön eteen esitykset, joissa kerrotaan tarinoita valolla ja videoprojektoinnilla.
Festivaali on luonteeltaan kuin kävelyretki - esityksiä näytetään Pärnun keskustan rakennuksissa ja pihoilla, ne kestävät 10-20 minuuttia ja vierailija voi tällä tavalla tutustua myös kaupunkiin - taloihin, katuihin, ihmisiin. Lavastukset on luotu erityisesti festivaalia varten ja kaikki tarinat liittyvät ihmiseen ja ihmiseksi olemiseen - rakkauteen, luontoon, unelmiin, matkoihin, hyvyyteen ja pahuuteen.
https://www.visitestonia.com/fi/valofestivaali-oovalgel-yon-valossa
https://www.oovalgel.ee/en/


25.09.2021 Nahkiaisfestivaalit Narva-Jõensuun satamassa, Narva-Joesuu
Nahkiaiset ovat hyvin harvinainen kalalaji, mutta Narva-Jõesuussa niitä on pyydetty jo muinaisista ajoista. Perinteisen nahkiaisfestivaalin aikaan on kalastajille ja asianharrastajille avattu kaupungin laiturissa kalamarkkinat, josta voi ostaa niin tuoretta kuin eri tavoin valmistettuja kalatuotteita. Voi maistaa erilaisia nahkiaisista tehtyjä ruokia. Kiinnostuneet voivat mennä kalastajien kanssa joelle ja nähdä omin silmin miten nahkiaisia pyydetään.
Nahkiaisella on käärmeen tapainen ruumis ja ensisilmäyksellä se muistuttaa ankeriasta.
https://www.visitestonia.com/fi/nahkiaisfestivaali-narva-joesuussa


29.09 - 01.10.2021, 10:00 - 17:00 Ruokamessut Tallinn FoodFest, Eesti Näituste Messikeskus, Tallinna
Viron elintarviketeollisuuden, elintarvikealan, hotellien myyjien ja välittäjien edustajat täyttävät Eesti Näitusedin messukeskuksen - yhteensä yli 7000+ elintarvikealan johtajaa, päättäjää tai alan pioneeria. Paikalla on ammattilaisia lähinaapureista. Messut ovat avoinna vain alan ammattilaisvieraille. Yhteistyössä useiden kumppanien kanssa valmistuva alan kisaohjelma kokeille, tarjoilijoille, baarimestareille, leipureille ja kondiittoreille tarjoaa vierailijoille jännittävää tunnelmaa. Elintarviketeollisuuden, elintarvikealan sekä pakkausalan asiantuntijat jakavat infopäivillä uusia alan tietoja ja kokemuksia.
https://www.visitestonia.com/fi/ruokamessut-tallinn-foodfest
https://www.profexpo.ee/foodfair/?lang=en


29.09.– 03.10.2021 Tallinn Music Week, Tallinna
Tallinn Music Week (TMW) on Pohjoismaiden ja Baltian suurin sisämusiikkifestivaali, jossa esiintyy liki 200 artistia sekä Virosta että ulkomailta, edustaen eri musiikkilajeja.
Festivaaleille osallistuu noin 25 000 henkeä Virosta ja ulkomailta. Kaupungin tärkeimmillä klubeilla ja konserttisaleissa järjestettävän festivaalin pääohjelman lisäksi voi Tallinn Music Weekillä tutustua myös kaupungin vähemmän tunnettuun puoleen. Kaikkialla Tallinnassa järjestetään kaupunkilavakonsertteja, keskustelusarja "TMW:n tarinat", ravintolafestivaali "TMW:n maut" ja nykytaideohjelma "TMW:n taide".
https://www.visitestonia.com/fi/tallinn-music-week-2
https://tmw.ee/


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....
Ylös!

   Lokakuu 2021

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


01. - 02.10.2021 Tarton kaupunkimaraton, Tartto
01.10.2021, 20:00 Friday Night Run / Tarton kaupunkimaraton
02.10.2021, 09:30 - 16:00 Tarton kaupunkimaraton (42/21/10 km)
02.10.2021, 10:00 Tarton kaupunkimaratonin lasten juoksut, Vabaduse puiestee
Tarton kaupunkimaraton on Virossa ainutlaatuinen, koska koko 42 kilometrin matka juostaan yhtenä kierroksena. Se tarkoittaa, että jokainen reittikilometri on ainutlaatuinen ja tarjoaa uusia elämyksiä. Halukkaat voivat valita myös 21 kilometrin puolimaratonin tai 10 kilometrin pituisen matkan. 10 kilometrin matkan voi tehdä myös sauvakävellen. Nuorimmille juoksijoille on Tarton keskustassa lasten juoksut. Maratonohjelmaan kuuluu myös hauskatunnelmainen ja viihteellinen Friday Night Run. Halukkaat voivat juosta maratonin myös virtuaalisesti. Lisätietoja osallistumisesta ja rekisteröinnistä löydät kotisivuilta:
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kaupunkimaraton


08. - 09.10.2021, 17:00 - 18:00 Saarenmaan rallin startti Kuressaaren keskustassa, Kuressaare, Saaremaa
Ensimmäinen autoralli järjestettiin Saarenmaalla vuonna 1974. Vuodesta 1993 alkaen ralli on ollut kansainvälinen ja nimeltään ”Saarenmaa”. Siitä lähtien rallissa ovat olleet mukana myös suomalaiset kuljettajat. Saarenmaan teillä ovat kaahanneet Sebastian Lindholm, Pertti Lahtinen ja naisten maailmanmestari Eija Jurvanen. Yhtään rallia ei ole järjestetty ilman Kaugatuma-Toomalõukan erikoiskoetta, jota voidaan oikeutetusti pitää Saarenmaan rallien tavaramerkkinä. Viime vuosina mukana on ollut kaupunkierikoiskoe, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1980.
https://saaremaarally.eu/
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-ralli


09.10.2021, UMA MEKK -markkinat Võrun urheilukeskuksessa, Võru
UMA MEKK (murt. oma maitse) on tavaramerkki, joka kuvaa vanhassa Võrumaan mullassa kasvanutta ja paikallisten asukkaiden huolella kasvattamaa ja lämpimällä sydämellä tekemää ruokaa.
UMA MEKK -markkinoilla voit maistella ja ostaa paikallisten tuottajien elintarvikkeita ja ruokiin liittyviä käsitöitä. Vieraille järjestetään tietokilpailuja ja voit osallistua parhaiden tuotteiden arvosteluun. Perheen pienemmille on avoinna työpaja, jossa puuhaa riittää.
Markkinat avataan klo 10 ja suljetaan klo 14.
https://www.visitestonia.com/fi/uma-mekk-markkinat-vorun-urheilukeskuksessa


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....
Ylös!
Lisää tapahtumatietoja mm. sivuilta: tourism.tallinn.ee , balticguide.ee visitestonia.com ja
helsinginuutiset.fi
Ilmoita mahdollisista asiavirheistä sivun ylläpitäjälle: pauli.lahtinen@gmail.com

--------------------------------MUUTA TÄRKEÄÄ TIETOA:

Tallinn Card

Tallinna ja sen nähtävyydet kehittyvät koko ajan. Niinpä saat Tallinn Cardilla myös vuonna 2021 lukuisia uusia etuja ja alennuksia.
https://www.visittallinn.ee/fin/tallinncard


HUOM!

Lippuja Viron tapahtumiin myyvällä Piletilevillä on myyntipiste Helsingissä:
Kampin keskus, Narinkka 3, (maanantai-perjantai 11:00 - 15:00).
http://www.piletilevi.ee/fin/
--------------------------------


Yleiset juhlapyhät Virossa

1. tammikuuta uuden vuoden päivä. Hiljaiseloa juhlien jälkeen.

24. helmikuuta itsenäisyyspäivä. Juhlistetaan armeijan paraatilla aamupäivällä ja juhlaillallisilla perheissä

Pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai, viroksi lihavõtted ja munadepühad. juhlitaan keväällä. Silloin tarjotaan maitotuotteista valmistettuja herkkuja ja munia. Kansanjuhlia.

1. toukokuuta. Vapunpäivä. Edellinen yö vietetään juhlien ja taikoja tehden.

23. kesäkuuta. Voitonpäivä. Juhlitaan vapaussodan 1919 ratkaisevaa taistelua.

24. kesäkuuta. Juhannuspäivä, viroksi Jaanipäev. Eri puolilla Viroa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja sekä ilotulituksia. Yksi tärkeimpiä Viron juhlapäiviä.

20. elokuuta. Uudelleenitsenäistymisenpäivä. Järjestetään paikallisia juhlia ja festivaaleja ja perhekokoontumisilla.

24. – 26. joulukuuta joulu.

Turvallisuus

Hätänumero: 112

Heijastimet ovat pakollisia Virossa.

Huolehdithan, että sinulla on riittävästi heijastimia vaatteisssa, laukussa, repussa ja pyöränpolkimissa

Terveystieto

Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen. Kannattaa myös hakea Kelasta maksuton Eu:n eurooppalainen sairasvakuutuskortti (EHIC). Se ei korvaa matkavakuutusta mutta se mahdollistaa matkan aikana tarvitsemallesi hoidolle Kelan suorakorvauksen. Matkustajana saat saman hoidon kuin Viron kansalaiset

Esteetömyys

Virossa on laki, joka säätelee esteetöntä liikkumista. Kaikkiin liikkeisiin ja palveluyrityksiin tulee päästä esteettömästi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, esimerkiksi suojelukohteeksi määritellyssä Tallinnan vanhassa kaupungissa, henkilökunta on avuliasta ja ystävällistä Julkisten liikennevälineiden esteettömyys vaihtelee kaupungeittain. Tallinnassa on useita bussi- ja raitiovaunulinjoja myos matalalla lattialla varustetuin liikennevälinein. Aikataulut ja reitit löydät http://soiduplaan.tallinn.ee/.

Viimeksi päivitetty 25.11.2016
(Lähde: http://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/matkailutietoa-virosta)

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat.
(Lähde: www.visitestonia.com)

--------------------------------
Ylös!