Viron tapahtumakalenteri
Laivoja Helsinki-Tallinna -välillä:
  Eckerö Line     Tallink Silja      Viking Line  teatterijamusiikkimuseotjagalleriat


 


COVID-19
ja Viron-matkailu

Lue lisää,
klikkaa tästä!

 Uutisia Virosta

Vanhempia uutisia TÄÄLTÄ!KATSO TAPAHTUMIA


- JOULUKUUSSA

- TAMMIKUUSSA 2022

Muutokset mahdollisia...
ja / tai todennäköisiä


Hyvää tietää koronatilanteesta Virossa

Turvavälit, käsien pesu, maskit ja kotona sairastaminen ovat myös Virossa koronataiston keskiössä. Viron ja Tallinnan viimeisimpiin koronaohjeisiin ja -rajoituksiin voit tutustua tarkemmin Visit Tallinnan kotisivuilla.
Lue lisää: www.visittallinn.ee (Sivu aukeaa uuteen ikkunaan)   Joulukuu 2021

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


14.12.2021 saakka, Joulun jazzfestivaali, eri paikat Tallinnassa
Vuosittaisen Christmas Jazz -festivaalin monipuolinen ohjelma saa sinut varmasti lomatunnelmaan ja täyttää sydämesi lämpimillä melodioilla. Taiteilijat kaikkialta maailmasta nousevat lavalle ja esittävät musiikkia, joka sopii joulua edeltäviin viikkoihin.
Osta liput osoitteesta Piletilevi.ee
https://www.visittallinn.ee/eng/visitor/see-do/things-to-do/events/9003/christmas-jazz-festival
https://jazzkaar.ee/en/


27.02.2022 saakka, Näyttely: Luolasta kainaloon. Koiran ja ihmisen tarina, Viron historiallisen museon Maarjamäen linna, Pirita tee 56, Tallinna, Pirita
Näyttely koirasta, ihmisestä ja historiasta molempien osapuolten silmin. Jo kiviajalla ihmisellä oli ainakin yksi ystävä – koira. Sata vuotta sitten lemmikiksi päässeeseen nelijalkaiseen ystävään on suhtauduttu eri aikoina eri tavoin. Koira on ollut uskonnonharjoittamisen objekti, sitä on pelätty ja siihen on liitetty lukuisia legendoja. Se on ollut myös huomaamaton työjuhta, sen arvo on ollut sama kuin ihmisen ja se on nostanut omistajansa sosiaalista statusta. Näin sanomme me, ihmiset. Vaan mitä ajattelee koira? Onko sittenkin niin, että ihminen on koiran kaksijalkainen ystävä, jota eläin on vuosisatojen ajan yrittänyt kesyttää ja kouluttaa?
https://ajaloomuuseum.ee/naitused/ekspositsioonid/koeranaitus


31.12.2021 saakka, Tallinnan kaupunkikierroksen joulubussi, Tallinna
Joulun aikaan viikonloppuisin Tallinnan läpi kulkee erityinen joulubussi.
Perjantaista sunnuntaihin juhlava kaksikerroksinen City Tour Hop-on Hop-off -bussi ajaa keskustan, Kalamajan, Kadriorgin ja Piritan läpi TV-tornille ja palaa sitten lähtöpaikalleen Viru-aukiolle. Matkustajat voivat hypätä pois bussista pysäkeillä ja jatkaa matkaansa seuraavalla bussilla. Bussi lähtee Virun pysäkiltä kolmeen eri aikaan: klo 10.00, 12.00 ja 14.00.
Lippu on voimassa koko päivän. Bussissa on saatavilla viroksi, venäjäksi ja englanniksi ääniopasteita, jotka esittelevät Viron ja Tallinnan historiaa ja matkakohteita.
Bussi on koristeltu juhlavasti ja kävijöitä tervehtii iloinen bussikuski sekä suloinen yllätys.
Matka kestää noin 1,5 tuntia
. Lippu 10€
Lasten lippu (7-17v) 5 €
Perhelippu 25 €
Ilmainen alle 7-vuotiaille!
https://www.visittallinn.ee/eng/visitor/see-do/things-to-do/events/9988/tallinn-city-tour-christmas-bus


2.1.2022 saakka, Tallinnan joulutori, Raatihuoneentori, Raekoja plats, Tallinna
Raatihuoneentori muuttuu joulun aikaan todelliseksi satumaaksi, kun pari vuotta sitten Euroopan kauneimman joulutorin tittelin saanut Tallinnan joulutori avaa porttinsa. Raatihuoneentorin keskellä säihkyy kaupungin kaunein joulukuusi – perinne, joka on jatkunut jo 580 vuotta! Joulukuusen ympärille sijoitetuista myyntikojuista voi ostaa jouluisia tuotteita ja nauttia joulun herkuista. Aukiolla ja sitä ympäröivillä kaduilla järjestettävät tapahtumat ja näyttelyt lisäävät juhlatunnelmaa entisestään. Vanhassakaupungissa jännittävää toimintaa riittää pyhien aikana niin aikuisille kuin perheen pienimmillekin.


06.01.2022 saakka, Väätsan kansantalon joulunäyteikkunat, Pikk tänav-3, Väätsa alevik, Türi vald, Järva maakond
12.12.2021, 18:00 - 20:00 ja 19.12.2021, 18:00 - 20:00, Väätsan joulumarkkinat
Väätsassa koko yhteisö on luonut joulutunnelmaa muuttaen kansantalon runsaat ikkunat todellisiksi joulunäyteikkunoiksi. Esiin on nostettu ja koristeltu 45 ikkunaa, joista monet liikkuvat ja pyörivät. Kolmena iltana kansantalon edessä on joulumarkkinat.
Jos näyteikkunaprojekti oli aluksi paikallisten yhdistäjäksi jonkin erityisen luomisessa, niin nyt se on vieraille suunnattu erityinen matkailukohde, jota ei muualla Virossa ole.
Kun olet ihaillut näyteikkunoita tarpeeksi, voit vierailla myös esimerkiksi alueen Viron polkupyörämuseossa.
Tule ja katso, mitä ikkunaan on tällä kertaa laitettu!
https://www.visitestonia.com/fi/vaatsan-jouluikkunat-ja-joulumarkkinat


09.01.2022 saakka, Joulu Pyhän Nikolauksen kirkossa (Niguliste-museo), Nigulisten museo ja kirkko Nigulisten tn 3, Tallinnan vanhakaupunki
Pyhän Nikolauksen kirkko on omistettu Pyhälle Nikolaukselle, lasten suojeluspyhimykselle ja modernin joulupukin innoittajalle. Joka vuosi Nigulisten museo juhlii joulua kauniisti koristellulla puulla, temaattisilla tapahtumilla ja työpajoilla. Taidokkaat sesonkikoristeet on suunnitellut viro-norjalainen kodinsuunnitteluyritys Shishi.
https://nigulistemuuseum.ekm.ee/joulud-nigulistes/


15.01.2023 saakka, Näyttely: Helvetti Itämerellä. Jumindan meritragedia 1941, Lentosatama (Viron merimuseo), Vesilennuki tn 6, Tallinna, Kalamaja
Tiesitkö, että eräs historian vakavimmista meritragedioista tapahtui Viron rannikolla? 27. elokuuta 1941 alkoi Tallinnassa puna-armeijan joukkojen evakuointi, koska saksalaiset joukot lähestyivät uhkaavasti. Runsaat 200 alusta, mukana yli 30 000 matkustajaa ja miehistön jäsentä, käänsi keulansa Leningradin suuntaan ja lähti matkaan. Reitti johti kuitenkin suoraan saksalaisten ja suomalaisten merivoimien laskemalle miinakentälle. Yli viisikymmentä alusta vaurioitui? seuraavien kahden päivän aikana joko miinaan ajamisen, torpedon tai lentokoneesta pudotetun pommin osuttua niihin. Arviolta 15 000 ihmistä menehtyi.
Jumindan miinataistelussa on moninkertainen määrä uhreja verrattuna laajasti tunnettuihin Pearl Harborin taisteluun tai Dunkerquen evakuointiin, mutta tästä traagisesta tapahtumasta tiedetään valitettavan vähän. Lentosataman uusi näyttely ”Helvetti Itämerellä” avaa 80 vuoden takaisen surunäytelmän synkeitä taustoja, dramaattisia tapahtumia sekä helvetillisiin olosuhteisiin joutuneiden ihmisten ja alusten tarinoita.
https://meremuuseum.ee/lennusadam/porgu-laeaenemerel-juminda-meretragoeoedia-1941/


24.02.2022 saakka, Joulukaupunki Tartto, Tartto
Siihen sataako lunta vai ei, ei ole sanottavaa edes vanhoilla yliopistokaupungeilla. Yksi on varmaa – Tartosta tulee joulukaupunki joka vuosi ja säästä riippumatta!
Se tapahtuu aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina, kun Raatihuoneentorilla sytytettävästä kynttilästä syttyvät kaikki keskustan jouluvalot. Samassa paikassa tavataan myös kaikkina tulevina sunnuntaina ja jouluaattona. Näitä iloisia Raatihuoneentorin tapaamisia ja tietysti koko Tarton jouluaikaa tukevat puolestaan kaupungin viihtyisät konserttisalit, museoiden työpajat, juhlalliset kirkot, suuret joulumarkkinat ja välillä talvisessa keskustassa syntyvät tanssijuhlat.
https://joululinntartu.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/joulukaupunki-tartto


31.03.2022 saakka, Piparkoogi Kuningriik - Piparkakkujen kuningaskunta, Atla küla, Atla Mõis, Rapla
Odotamme kaikkia Piparkakkujen kuningaskuntaan! Ohjelma on tarkoitettu sekä aikuisille että lapsille aina päiväkodin viimeisestä ryhmästä alkaen.
Opetamme valmistamaan kohokuvioituja piparkakkuja keraamisissa muoteissa, esittelemme piparkakkujen historiaa. Meillä on myös hauskoja seikkailupelejä ja paljon muuta. Lue ohjelmamme FB-sivulta Piparkoogi Kuningriik!
https://www.visitestonia.com/fi/piparkoogi-kuningriik-piparkakkujen-kuningaskunta
https://www.facebook.com/piparkoogikuningriik/


Talviloma Pärnussa
Pärnun kesäisen hälinän sijasta talvella tervehtii teitä ihanan hiljainen satukaupunki.
Ei ole mitään kauniimpaa kuin luminen Pärnu – talot pehmeine lumimyssyineen ja kadut illalla jouluvaloissa. Isoja valaistuja joulukuusia on Pärnussa perinteisesti peräti kaksi – teatteria vastapäätä Keskusaukiolla sekä Itsenäisyyden aukiolla.
Kauniilla talvisäällä on lumoava kävellä hiljaisilla kaduilla ja lumisissa puistoissa ja sen jälkeen pistäytyä viihtyisässä kahvilassa juodakseen kuppi lämmintä teetä.
https://visitparnu.com/fi/talviloma-parnussa/


Jokaisena adventtilauantaina 27.11. - 18.12.2021, 10:00 - 16:00, EHTNE Saarenmaan joulumarkkinat Kuressaaren keskustassa, Saarenmaa
Tänä jouluna Kuressaaren keskusta ja markkina-alue täyttyvät mukavalla joulutunnelmalla. Jokaisena adventtilauantaina kello 11.00–16.00 järjestetään perhejoulu, jossa kohtaavat paikallisten tuotteiden myyntialue, hauskat työpajat, jousiammunta, maatilaeläimet ja joulupukki. Lämpimästä ja viihtyisästä ulkoteltasta voi ostaa tämän vuoden joululahjat suoraan EHTNE Saarenmaan merkkiä kantavilta tahoilta. Sekä teltan sisällä että ulkona järjestetään useita työpajoja sekä aikuisille että koko perheelle kuten ruo'osta himmeliin, jouluseppeleiden, joulukorttien, luonnonkosmetiikan, joulukoristeiden ja puuhahmojen askartelu.
https://www.visitestonia.com/fi/ehtne-saarenmaan-joulumarkkinat-kuressaaren-keskustassa


07.12.2021 - 07.01.2022 PiparkoogiMaania 2021, Disaini- ja Arhitektuurigalerii, Pärnu mnt 6, Tallinna
Tallinnassa on jo 16. vuoden ajan joulun aikaan järjestetty Piparkoogimaania-näyttely, jonka kaikki esineet on valmistettu piparkakkutaikinasta. Piparkakkuteokset ovat virolaisten taiteilijoiden käsialaa.
Näyttelyt auki: joka päivä kell0 11.00 – 18.00
http://piparkoogimaania.ee/


11. - 12.12.2021, 13:00 - 19:00, FIS Yhdistetyn maailmancupkilpailu Otepäällä, Otepää linn, Tehvandi Spordikeskus, Otepää
Otepäällä järjestetään yhdistetyn maailmancupkilpailu toisen kerran ja nyt kilpailevat myös naiset. Viroon on taas odotettavissa kovia urheilijoita kaikkialta maailmasta ja kilpailuun osallistuu myös Viron paras urheilija Kristjan Ilves.
Tehvandin urheilukeskuksessa on edessä kaksi pitkää kisapäivää, joihin voi osallistua sekä mäkihyppytornilla että maastohiihtoladulla. Otepäällä avautuu upea mahdollisuus nähdä omin silmin sekä virolaisia että maailman parhaita yhdistetyn urheilijoita ja Pekingin olympialaisten tulevia mitalisteja!
Tämä on erinomainen mahdollisuus nauttia hiihtojuhlasta Viron talvipääkaupunki Otepäällä!
https://www.owc.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/yhdistetyn-maailmancupkilpailu-otepaalla


11.12.2021, 10:00 - 16:00, Tarton joulumarkkinat, Tartto
Perinteiset joulumarkkinat järjestetään Küüni-kadulla Tarton torirakennuksen ympäristössä.
Kauniisti koristeltuun Tarton keskustaan odotetaan noin 200 kauppiasta, jotka antavat vierailijoille mahdollisuuden ostaa Virossa valmistettua käsityötä, savuliha- ja kalatuotteita, mustaamakkaraa, hapankaalia, leivonnaisia, hunajaa, makeisia, lämpimiä juomia, piirakoita ja muuta.
Tarton joulumarkkinat jatkuvat torirakennuksessa jouluun asti.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-joulumarkkinat


12.12.2021, 18:00 - 20:00 ja 19.12.2021, 18:00 - 20:00, Väätsan joulumarkkinat, Väätsa alevik, Türi vald, Järva maakond
Väätsassa koko yhteisö on luonut joulutunnelmaa muuttaen kansantalon runsaat ikkunat todellisiksi joulunäyteikkunoiksi. Esiin on nostettu ja koristeltu 45 ikkunaa, joista monet liikkuvat ja pyörivät. Kolmena iltana kansantalon edessä on joulumarkkinat.
Jos näyteikkunaprojekti oli aluksi paikallisten yhdistäjäksi jonkin erityisen luomisessa, niin nyt se on vieraille suunnattu erityinen matkailukohde, jota ei muualla Virossa ole.
Kun olet ihaillut näyteikkunoita tarpeeksi, voit vierailla myös esimerkiksi alueen Viron polkupyörämuseossa.
Tule ja katso, mitä ikkunaan on tällä kertaa laitettu!
https://www.visitestonia.com/fi/vaatsan-jouluikkunat-ja-joulumarkkinat


12.12.2021 ja 19.12.2021 ja 26.12.2021 klo 15:00 - 18:00, Lumivaltakunta Põltsamaan linnassa, Põltsamaa
Põltsamaan linnan piha muuttuu myös tänä talvena maagiseksi Lumivaltakunnaksi kolmena joulukuun sunnuntaina - 12.12, 19.12 ja 26.12 kello 15-18.
Sinua odottavat:
* nähtävyydet
* kuvanurkka
* kuusilabyrintti
* Joulupukin paja (joulupukki on kotona 12.12 ja 19.12)
* Joulupukin postilokero
* pieni pulkkamäki
* tinanvalanta (26.12)
* eläimet ja rekiajelu (26.12)
* etsintäpeli
* viihtyisä kahvila viinikellarissa
* avoinna on museo ja matkamuistomyymälä ja muut linnan asukit.
Pihalta löytyy hauskoja kohteita lapsille, mukava jouluvalaistus ja säteilevää lunta!
Aktiviteetit ovat ulkona.
https://www.facebook.com/poltsamaaloss
https://www.visitestonia.com/fi/lumivaltakunta-poltsamaan-linnassa


17.12.2021, 18:00 - 20:00, Joulupukki Jollen ja joulumuori Astin luistelutanssiaiset, Tartu
Tämä on kutsu tanssiaisiin! Kyllä, kutsu sinulle! Milloin sinut viimeksi kutsuttiin tanssiaisiin? Luistelutanssiaisiin!? Sinua odottavat valoketjuilla koristeltu tähtitaivas, viihtyisän joulukaupungin mukava tunnelma, luistimilla kieppuva pari - joulumuori Asti ja joulupukki Jolle, jotka ovat myös tämän juhlan emäntä ja isäntä. Punaisilla matoilla tapaat tanssiaisvieraita mielikuvituksellisissa puvuissa, narreja, yllätysilmestyjiä ja esiintyjiä. Lisäksi hevoset ja reet, arvonta, avajais- ja päättäjäisvalssit.
Tule tanssiaisiin salaperäisessä, odottamattomassa, ihanassa tai omituisessa, mutta mielikuvituksellisessa asussa ja ota mukaan suuret ja pienimmät seuralaisesi!
https://www.visitestonia.com/fi/joulupukki-jollen-ja-joulumuori-astin-luistelutanssiaiset
https://joululinntartu.ee/en/


18.12.2021, 10:00 - 15:00, Narvan talvimarkkinat, Kutsehariduskeskuse Narva koolimaja, Narva
Narvassa järjestetään kaikkina vuodenaikoina omat perinteiset markkinat, joissa myydään kauden tuotteita. Narvan perinteiset talvimarkkinat järjestetään juuri ennen joulua ja ne tarjoavat hyvän mahdollisuuden ostaa lahjoja läheisille ja ystäville. Talvimarkkinoita järjestää Ida-Virumaan ammattikoulukeskus yhteistyössä Narvan kaupungin kanssa ja ne järjestetään Ida-Virumaan ammattikoulun Narvan koulurakennuksessa. Tule ostoksia, viihdettä ja tunnelmaa täynnä olevaan aamuun! Sisäänpääsy markkinoille on ilmainen.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-talvimarkkinat-1


18. - 19.12.2021 Joulukylä Viron ulkoilmamuseossa, Viron ulkoilmamuseo Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinna, Rocca al Mare
Tule ja koe menneet lomaperinteet. Astu sisään vanhoihin navetta-asuntoihin, maalaistaloihin, koulutaloon ja kyläkauppaan ja osallistu jouluvalmisteluihin 100 vuoden takaa.
Herkullisen tuoksuisen ruoan, tulisijojen, vanhojen laulujen ja mukavan keskustelun huumaava sekoitus tuo sydämeen iloa, joka hajottaa arjen huolet ja hälin. Osallistu esi-isiemme perinteisiin juhlavalmisteluihin ja muistuta itseäsi, ettet koskaan unohda, mitä joulussa oikeastaan ​​on.
https://www.visittallinn.ee/eng/visitor/see-do/things-to-do/events/8519/christmas-village-in-the-estonian-open-air-museum


18. - 19.12.2021, 12:00 - 18:00, Pärnun kaupungin joulukylä ja joulumarkkinat, Iseseisvuse väljak, Pärnu
Pärnun Itsenäisyyden aukiolla avataan joulukylä, jossa järjestetään tänä vuonna myös joulumarkkinat. Tule kokemaan hauska kulttuuriohjelma ja nauti joulutunnelmasta Pärnussa!
Joulupukki apureineen odottaa kaikkia pieniä ja suuria pärnulaisia ja kaupungin vieraita joulukylään osallistumaan joulutunnelmaiseen toimintaan ja esityksiin. Järjestetään hauskaa toimintaa lapsille ja jännittävä kulttuuriohjelma, avoinna on kahvila ja markkinat.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kaupungin-joulukyla-ja-joulumarkkinat


18 - 19.12. ja 26.-30.12.2021 klo 12-16 Lottemaan joulumaakunta, Lottemaan teemapuistossa, Pärnumaa
KOKO PERHEEN RAJUIN JOULUTAPAHTUMA VIROSSA!
Keksijöiden kylästä tulee jouluna talvinen satumaa . Kyläläiset sisustaa kodin, puutarhan ja metsän polkuja ja suorittaa yllätys joulun soittaa ja ailahtelevainen yhteistuumin suurimpia hittejä Keksijän Village.
Tervetuloa koko perheen voimin!
Täältä löydät ystävällisiä kyläläisiä ja joulutunnelmaa. Jos ulkona sataa vettä tai pakkasta, talot ovat edelleen lämpimiä ja mukavia ja paljon mielenkiintoista ja jännittävää tapahtuu.
Ohjelma, lipputiedot ym, katso täältä:
https://lottemaa.ee/paev-lottemaal/lottemaa-joulumaa/?utm_source=webpage&utm_medium=link&utm_campaign=talvepuhkus_2021


19.12.2021 ja 26.12.2021 klo 15:00 - 18:00, Lumivaltakunta Põltsamaan linnassa, Põltsamaa
Põltsamaan linnan piha muuttuu myös tänä talvena maagiseksi Lumivaltakunnaksi kolmena joulukuun sunnuntaina - 12.12, 19.12 ja 26.12 kello 15-18.
Sinua odottavat:
* nähtävyydet
* kuvanurkka
* kuusilabyrintti
* Joulupukin paja (joulupukki on kotona 12.12 ja 19.12)
* Joulupukin postilokero
* pieni pulkkamäki
* tinanvalanta (26.12)
* eläimet ja rekiajelu (26.12)
* etsintäpeli
* viihtyisä kahvila viinikellarissa
* avoinna on museo ja matkamuistomyymälä ja muut linnan asukit.
Pihalta löytyy hauskoja kohteita lapsille, mukava jouluvalaistus ja säteilevää lunta!
Aktiviteetit ovat ulkona.
https://www.facebook.com/poltsamaaloss
https://www.visitestonia.com/fi/lumivaltakunta-poltsamaan-linnassa


25.12.2021 klo 10:00, Joulujumalanpalvelu suomeksi, Ruotsalainen Mikaelin kirkko, Rüütli tn 9, Tallinna, Vanhakaupunki
http://www.stmikael.ee/index.php/en/


26.12.2021 klo 15:00 - 18:00, Lumivaltakunta Põltsamaan linnassa, Põltsamaa
Põltsamaan linnan piha muuttuu myös tänä talvena maagiseksi Lumivaltakunnaksi kolmena joulukuun sunnuntaina - 12.12, 19.12 ja 26.12 kello 15-18.
Sinua odottavat:
* nähtävyydet
* kuvanurkka
* kuusilabyrintti
* Joulupukin paja (joulupukki on kotona 12.12 ja 19.12)
* Joulupukin postilokero
* pieni pulkkamäki
* tinanvalanta (26.12)
* eläimet ja rekiajelu (26.12)
* etsintäpeli
* viihtyisä kahvila viinikellarissa
* avoinna on museo ja matkamuistomyymälä ja muut linnan asukit.
Pihalta löytyy hauskoja kohteita lapsille, mukava jouluvalaistus ja säteilevää lunta!
Aktiviteetit ovat ulkona.
https://www.facebook.com/poltsamaaloss
https://www.visitestonia.com/fi/lumivaltakunta-poltsamaan-linnassa


26.-30.12.2021 klo 12-16 Lottemaan joulumaakunta, Lottemaan teemapuistossa, Pärnumaa
KOKO PERHEEN RAJUIN JOULUTAPAHTUMA VIROSSA!
Keksijöiden kylästä tulee jouluna talvinen satumaa . Kyläläiset sisustaa kodin, puutarhan ja metsän polkuja ja suorittaa yllätys joulun soittaa ja ailahtelevainen yhteistuumin suurimpia hittejä Keksijän Village.
Tervetuloa koko perheen voimin!
Täältä löydät ystävällisiä kyläläisiä ja joulutunnelmaa. Jos ulkona sataa vettä tai pakkasta, talot ovat edelleen lämpimiä ja mukavia ja paljon mielenkiintoista ja jännittävää tapahtuu.
Ohjelma, lipputiedot ym, katso täältä:
https://lottemaa.ee/paev-lottemaal/lottemaa-joulumaa/?utm_source=webpage&utm_medium=link&utm_campaign=talvepuhkus_2021


31.12.2021 Uudenvuodenaaton tanssiaiset, klo 19,30 , Kansallisooppera Estonian rakennus, Estonia pst 4, Tallinna
Estonian tanssiaiset ovat mitä arvokkain ja hienoin tapa juhlia uuttavuotta. Teatterisali, konserttisali, Talvipuutarha, Valkoinen sali ja Café Colombina ovat kaikki avoinna.
Tämän vuoden viimeisenä päivänä Viron teatteri kutsuu sinut mukaan taianomaiseen musiikki-iltaan kuunvalossa!
Osallistu konserttiesitykseen, joka tapahtuu kuun takapuolella, jossa ei ole vielä astunut kenenkään jalka ja jossa pitkä silmä tai kaukoputki ei pääse heilumaan maasta. Kuun salaperäinen takaosa avautuu vain yhdeksi yöksi, ja yhdessä matkustamme fantastisen tilan halki ja tapaamme outoja hahmoja. Kuun tautien kuoro esiintyy, näemme upeita tanssivia avaruusolentoja ja kuuntelemme kuuluisia musiikillisia mestariteoksia kuusta parhaiden kuuntutkijoiden esittämänä, nautimme unohtumattomista kuun melodioista. Yhdessä löydämme tähdet oopperataivaalta ja kuuntelemme kaukaisten galaksien ääniä.
Matka avaruuden halki vie meidät tanssimaan Linnunradan tähtien alle. Estonia-konserttisalissa tanssijoiden pään yläpuolella loistaa tuhannet tähdet. Kansallisoopperan orkesteri, Mart Sander ja Bel-Etage Swing Orchestra ovat kävelymatkan päässä. Koko teatteritalo on auki. Voit kävellä planeettojen kujalla, ruokailla Venuksen parhaassa ravintolassa, ja niin monet musiikilliset yllätykset avautuvat avaruusmatkailijalle talon oikeasta kulmasta.
Matkaa johtavat kokeneet astronautit Juri ja Valentina. Tule jättämään jälkesi kuuhun ja lähetämme uuden vuoden yksinomaan avaruuteen!
Talon ympärillä olevat baarit ja kahvilat ovat avoinna vierailijoille koko illan ajan.
Vieraiden käytössä on teatterisali, konserttisali, virolainen ravintola, Blue Hall, White Hall ja Colombina Café.
Voit tanssia Kansallisoopperan orkesterin, Mart Sanderin ja Bel-Etage Swing Orchestran kanssa.
Vaatteet: tumma puku
Ikä: 16+
Ostetut kupongit tulee vaihtaa lippuihin vain Viron teatterin kassalla! Sisältää ohjelman teatterisalissa ja tanssilipun!
Lippujen hinnat:
Tanssilippu 30 €
Juhlaohjelma teatterisalissa ja tanssilippu 45-76 € ( salin paikasta riippuen)
Viron ravintolan runsas menu juomilla koko illan tanssilipulla 150€
Juhlin alustava ohjelma, pöytä ravintolassa koko illaksi tanssilipulla 120€ + (45-76€)
Lipputiedot: https://opera.ee/et/piletid/piletiinfo/
https://opera.ee/et/lavastus/estonia-ball/?show_id=990


31.12.2021 - 01.01.2022 klo 00:00 Uudenvuodenaatto 2021: ilotulitus Tallinnassa, Reidi tee, Tallinna, Kadriorg
Tallinna juhlii uutta vuotta monilla pienemmillä ilotulitusnäytöksillä ympäri kaupunkia. Paras paikka katsella kaupungin suurinta näyttelyä on Reidi-teellä tai Russalkan muistomerkin läheisyydessä.
Koronaviruksen leviämisen estämiseksi pidä turvaetäisyys (2+2) ja käytä maskia tai peitä suusi ja nenäsi myös ulkotapahtumaan osallistuessasi.
https://www.facebook.com/events/420632149302396ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....
Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...!!   Ennakkotietoja vuoden 2022 tapahtumista:
20.02.2022 saakka, video-, ääni- ja valoinstallaatio: Jeremy Shaw. Phase Shifting Index, Taidemuseo Kumu, A. Weizenbergi tn 34, Kadriorg, Tallinna
Phase Shifting Index on Berliinissä työskentelevän taiteilijan Jeremy Shaw’n laajamittainen video-, ääni- ja valoinstallaatio, joka vie meidät kauas tulevaisuuteen, ihmisenjälkeiseen aikaan. Shaw käyttää monenlaisia medioita analysoidessaan kognitiivisen tilan muutoksia sekä kulttuurin ja tieteen menetelmiä, joilla pyritään tutkimaan transsendentaalisia kokemuksia.
https://kumu.ekm.ee/syndmus/jeremy-shaw-phase-shifting-index/


24.02.2022 saakka, Joulukaupunki Tartto, Tartto
Siihen sataako lunta vai ei, ei ole sanottavaa edes vanhoilla yliopistokaupungeilla. Yksi on varmaa – Tartosta tulee joulukaupunki joka vuosi ja säästä riippumatta!
Se tapahtuu aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina, kun Raatihuoneentorilla sytytettävästä kynttilästä syttyvät kaikki keskustan jouluvalot. Samassa paikassa tavataan myös kaikkina tulevina sunnuntaina ja jouluaattona. Näitä iloisia Raatihuoneentorin tapaamisia ja tietysti koko Tarton jouluaikaa tukevat puolestaan kaupungin viihtyisät konserttisalit, museoiden työpajat, juhlalliset kirkot, suuret joulumarkkinat ja välillä talvisessa keskustassa syntyvät tanssijuhlat.
https://joululinntartu.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/joulukaupunki-tartto


27.02.2022 saakka, Näyttely: Luolasta kainaloon. Koiran ja ihmisen tarina, Viron historiallisen museon Maarjamäen linna, Pirita tee 56, Tallinna, Pirita
Näyttely koirasta, ihmisestä ja historiasta molempien osapuolten silmin. Jo kiviajalla ihmisellä oli ainakin yksi ystävä – koira. Sata vuotta sitten lemmikiksi päässeeseen nelijalkaiseen ystävään on suhtauduttu eri aikoina eri tavoin. Koira on ollut uskonnonharjoittamisen objekti, sitä on pelätty ja siihen on liitetty lukuisia legendoja. Se on ollut myös huomaamaton työjuhta, sen arvo on ollut sama kuin ihmisen ja se on nostanut omistajansa sosiaalista statusta. Näin sanomme me, ihmiset. Vaan mitä ajattelee koira? Onko sittenkin niin, että ihminen on koiran kaksijalkainen ystävä, jota eläin on vuosisatojen ajan yrittänyt kesyttää ja kouluttaa?
https://ajaloomuuseum.ee/naitused/ekspositsioonid/koeranaitus


31.03.2022 saakka, Piparkoogi Kuningriik - Piparkakkujen kuningaskunta, Atla küla, Atla Mõis, Rapla
Odotamme kaikkia Piparkakkujen kuningaskuntaan! Ohjelma on tarkoitettu sekä aikuisille että lapsille aina päiväkodin viimeisestä ryhmästä alkaen.
Opetamme valmistamaan kohokuvioituja piparkakkuja keraamisissa muoteissa, esittelemme piparkakkujen historiaa. Meillä on myös hauskoja seikkailupelejä ja paljon muuta. Lue ohjelmamme FB-sivulta Piparkoogi Kuningriik!
https://www.visitestonia.com/fi/piparkoogi-kuningriik-piparkakkujen-kuningaskunta
https://www.facebook.com/piparkoogikuningriik/


01.04.2022 saakka, Talomuron maailmankaikkeus. Etelä-Viron taiteilijat, Taidemuseo Kumu, A. Weizenbergi tn 34, Kadriorg, Tallinna
Kuten Sikan tilalla syntyneelle Karl Pärsimäelle, Etelä-Viro on ollut monille muillekin taiteilijoille sekä synnyinpaikka että taiteen keskus. Etelä-Virosta ovat saaneet alkunsa Viron taiteen 1900-luvun alun radikaaleimmat ilmiöt, ja sieltä on lähdetty hakemaan välitöntä luontokokemusta ja henkistä kirkastumista. Näyttelyssä pyritään ensi kertaa lähestymään Etelä-Viroa ainutlaatuisena ja rikkaana taiteen kulttuurikehtona.
https://kumu.ekm.ee/en/syndmus/universe-of-the-farm-yard-creators-from-southern-estonia/


15.01.2023 saakka, Näyttely: Helvetti Itämerellä. Jumindan meritragedia 1941, Lentosatama (Viron merimuseo), Vesilennuki tn 6, Tallinna, Kalamaja
Tiesitkö, että eräs historian vakavimmista meritragedioista tapahtui Viron rannikolla? 27. elokuuta 1941 alkoi Tallinnassa puna-armeijan joukkojen evakuointi, koska saksalaiset joukot lähestyivät uhkaavasti. Runsaat 200 alusta, mukana yli 30 000 matkustajaa ja miehistön jäsentä, käänsi keulansa Leningradin suuntaan ja lähti matkaan. Reitti johti kuitenkin suoraan saksalaisten ja suomalaisten merivoimien laskemalle miinakentälle. Yli viisikymmentä alusta vaurioitui? seuraavien kahden päivän aikana joko miinaan ajamisen, torpedon tai lentokoneesta pudotetun pommin osuttua niihin. Arviolta 15 000 ihmistä menehtyi.
Jumindan miinataistelussa on moninkertainen määrä uhreja verrattuna laajasti tunnettuihin Pearl Harborin taisteluun tai Dunkerquen evakuointiin, mutta tästä traagisesta tapahtumasta tiedetään valitettavan vähän. Lentosataman uusi näyttely ”Helvetti Itämerellä” avaa 80 vuoden takaisen surunäytelmän synkeitä taustoja, dramaattisia tapahtumia sekä helvetillisiin olosuhteisiin joutuneiden ihmisten ja alusten tarinoita.
https://meremuuseum.ee/lennusadam/porgu-laeaenemerel-juminda-meretragoeoedia-1941/


06.01.2022, 19:00 - 21:30, Schönbrunnin linnan orkesterin Suuri Wienin uudenvuodenkonsertti Tartossa, Vanemuise Kontserdimaja, Tarto
Tammikuussa 2022 Virossa esiintyy jo neljättä kertaa peräkkäin Wienistä kotoisin oleva Schönbrunnin linnan orkesteri vuoden ensimmäisen päivän televisiolähetyksestä tunnetulla ohjelmalla.
Suuressa Wienin uudenvuodenkonsertissa kuullaan Johann Straussin, Josef Straussin, Franz Lehárin ja muiden klassisen musiikin suurnimien ajatonta musiikkia.
Wienin kuuluisa orkesteri soitti kolmella ensimmäisellä kerralla täysille saleilla ja muusikot ovat saaneet virolaisyleisöltä pitkään kestävät seisovat aplodit.
Perinteisesti orkesteri esittelee vuoden alussa uuden ohjelman ja uusia tähtiä. Yhdessä 30-jäsenisen orkesterin kanssa lavalle astuu kaksi solistia - sopraano Jenifer Lary ja baritoni - Michael Havlicek. Orkesteria johtaa kapellimestari Mika Eichenholz.
https://www.visitestonia.com/fi/schonbrunnin-linnan-orkesterin-suuri-wienin-uudenvuodenkonsertti-tartossa


Alutagusen maraton, Vasavere küla, Alutaguse Puhke- ja Spordikeskus
11.02.2022, 20:00 - 23:00
12.02.2022, 11:00 - 15:00

Alutagusen maraton, joka kuuluu Estoloppet-sarjaan. Klassiseen tyyliin kisataan 20 km ja 40 km matkoilla. Hiihtokilpailut ovat muuttuneet joka vuosi suosituimmiksi myös ulkomaalaisten keskuudessa.
Kilpaladut kulkevat Viron suurimmalla järvialueen Kurtnan järvistön alueilla.
https://www.visitestonia.com/fi/alutagusen-maraton


13. - 20.02.2022 Tarton maraton
Ajankohdat:
Otepää linn, Tehvandi Spordikeskuse staadion
Avatud Rada -hiihdot 63 / 31 / 16 km
13.02.2022, 09:00 - 17:00

Tarton viestimaraton (4 hengen joukkueille)
13.02.2022, 09:00 - 17:00

Tartu linn, Tähtvere Spordipark
Lasten kisat
19.02.2022, 11:00 - 13:30

Otepää linn, Tehvandi Spordikeskuse staadion
48. Tarton maraton 63 km / 31 km
20.02.2022, 09:50 - 19:00

Tarton maraton on Viron talviset laulujuhlat, joka tuo vuosittain yhteen tuhansia hiihdon ystäviä kaikkialta Virosta ja maailman kaukaisemmista paikoista.
Maratonreitti, joka kulkee Etelä-Viron kauniissa kupolimaastossa, on osallistujien mukaan yksi mielenkiintoisimmista maailmassa.
63 ja 31 km perusmatkojen lisäksi on joka vuosi ohjelmassa myös Avatud Rada -hiihto, viestimaraton ja hiihtokisat lapsille. Virtuaalisen maratonin voi hiihtää itselle sopivalla radalla aikavälillä 20.12–20.3.
Tarton maraton kuuluu Worldloppetin kalenteriin ja ammattilaissarjaan Visma Ski Classics Pro Tour.
Lue lisää maratonin kotisivuilta: https://www.tartumaraton.ee/


24. - 27.02.2022 Kansainvälinen voimistelukilpailu Miss Valentine Tartu Grand Prix, Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi. Tarto
Miss Valentine on suurin kansainvälinen voimistelukilpailu Virossa. Tapahtuman pitkät perinteet ja hieno ilmapiiri ovat nostaneet sen yhdeksi maailman suositummista.
Voimisteluviikon puitteissa järjestetään esimerkkiharjoituksia maailman huippuvoimistelijoiden johdolla sekä voimistelujohtajien koulutus, jossa kokemuksiaan jakavat huippuammattilaiset ulkomailta.
Viikko päättyy perinteiseen Miss Valentine -voimistelukilpailuun.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-voimistelukilpailu-miss-valentine-tartu-grand-prix
https://missvalentine.eu/


Ylös!
Ilmoita mahdollisista asiavirheistä sivun ylläpitäjälle: pauli.lahtinen@gmail.com

--------------------------------MUUTA TÄRKEÄÄ TIETOA:

Tallinn Card

Tallinna ja sen nähtävyydet kehittyvät koko ajan. Niinpä saat Tallinn Cardilla myös vuonna 2021 lukuisia uusia etuja ja alennuksia.
https://www.visittallinn.ee/fin/tallinncard


HUOM!

Lippuja Viron tapahtumiin myyvällä Piletilevillä on myyntipiste Helsingissä:
Kampin keskus, Narinkka 3, (maanantai-perjantai 11:00 - 15:00).
http://www.piletilevi.ee/fin/
--------------------------------


Yleiset juhlapyhät Virossa

1. tammikuuta uuden vuoden päivä. Hiljaiseloa juhlien jälkeen.

24. helmikuuta itsenäisyyspäivä. Juhlistetaan armeijan paraatilla aamupäivällä ja juhlaillallisilla perheissä

Pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai, viroksi lihavõtted ja munadepühad. juhlitaan keväällä. Silloin tarjotaan maitotuotteista valmistettuja herkkuja ja munia. Kansanjuhlia.

1. toukokuuta. Vapunpäivä. Edellinen yö vietetään juhlien ja taikoja tehden.

23. kesäkuuta. Voitonpäivä. Juhlitaan vapaussodan 1919 ratkaisevaa taistelua.

24. kesäkuuta. Juhannuspäivä, viroksi Jaanipäev. Eri puolilla Viroa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja sekä ilotulituksia. Yksi tärkeimpiä Viron juhlapäiviä.

20. elokuuta. Uudelleenitsenäistymisenpäivä. Järjestetään paikallisia juhlia ja festivaaleja ja perhekokoontumisilla.

24. – 26. joulukuuta joulu.

Turvallisuus

Hätänumero: 112

Heijastimet ovat pakollisia Virossa.

Huolehdithan, että sinulla on riittävästi heijastimia vaatteisssa, laukussa, repussa ja pyöränpolkimissa

Terveystieto

Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen. Kannattaa myös hakea Kelasta maksuton Eu:n eurooppalainen sairasvakuutuskortti (EHIC). Se ei korvaa matkavakuutusta mutta se mahdollistaa matkan aikana tarvitsemallesi hoidolle Kelan suorakorvauksen. Matkustajana saat saman hoidon kuin Viron kansalaiset

Esteetömyys

Virossa on laki, joka säätelee esteetöntä liikkumista. Kaikkiin liikkeisiin ja palveluyrityksiin tulee päästä esteettömästi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, esimerkiksi suojelukohteeksi määritellyssä Tallinnan vanhassa kaupungissa, henkilökunta on avuliasta ja ystävällistä Julkisten liikennevälineiden esteettömyys vaihtelee kaupungeittain. Tallinnassa on useita bussi- ja raitiovaunulinjoja myos matalalla lattialla varustetuin liikennevälinein. Aikataulut ja reitit löydät http://soiduplaan.tallinn.ee/.

Viimeksi päivitetty 25.11.2016
(Lähde: http://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/matkailutietoa-virosta)

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat.
(Lähde: www.visitestonia.com)

--------------------------------
Ylös!